Şimdi Ara

Yetkili servis bildiğin para tuzağı (konu vw içerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şirket aracım jetta 3-4 yıldır ve vw servislerinden çektiğimi ben bilirim. parası ile uğraşmıyorum ama ilgisizlik, yavaşlık, deneme yanılma yöntemi ile arıza bulma...her türlü sinir edici durum mevcut. allahtan garantisi bitti de iyi bir özel servise götürüyoruz şimdi aracı, rahatladım. adam bir kerede anlıyor ve sorunu çözüyor, bakım için zaten iş yerinden gelip alıyor aracı, sonra tekrar bırakıyor. dünya varmış dedim.
    bundan önce 3,5 sene meganeII'ye bindim, kendi aracımdı ve sıfır almıştım. o kadar çok para verdim ki servise. reno'nun servisine kimse uygun demesin. üstelik her bakımda indirimleri takip ettiğim halde çok astronomik paralar veriyordum.
    hiçbir servisinden de memnun kalmadım. ismi lazım değil, kadıköy'de bir tanesi var, sırf iyi adı var diye gidiyordum o kadar km'yi, adamlar aracı yıkamadan veriyorlardı. bana sormadan sileceklerini değiştirmişlerdi, bir defasında da. bundan 5-6 yıl öncesinin parası ile silecek 65 tl, bosch marka. tamam silecekler gerçektende çok iyiydi ama insan bir sorar yahu. kış bakımı imişte, değişmesi gerekiyormuş felan.
    ama allah için yine servis çalışanları felan çok daha ilgili idi vw'den. vw servislerinde ki ilgisizlik diz boyu idi. o yüzden doğuş, vw, servis kelimelerini duyunca tüylerim diken diken oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 'Sefa

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Servisler böyle. Elimiz mahkum gidiyoruz. Aslında araç garantisi pek iyi bişey değil. Garanti veriyoruz ayağına servise bağlıyorlar insanı. Bitsede kurtulsam şu servislerden.

Honda aracım olsa gitmezdim yetkili servise garantiyle ne işin olacak ki

araba işi şans işidir nerede ne olacağı hiç ama hiç belli olmaz

• benim valide de bi ford araç var.. bayan olduğu için arabadan hiç anlamaz, en ufak bir sorun olduğunda dahi el mahkum direk servise götüryo.. arada telefonla konuşurken masrafları anlatıyo ve şuana kadar bana söylediği en ufak rakam 500 lira...

şuana kadar telefonda bana söylediği rakamları toplasam arabayı baştan dizerdik.. ki en son yine servise götürmüş, akü yü çıkarıp takmışlar bu seferde teyip code istiyo.. onada 60tl para istiyolarmış.. vs vs..

velhasılı kelam araba oturduğu yerden bi araba parasınıda harcıyo servisler yüzünden mlsf..
  • Birinci altın kural sıfır araç alıyorsanız büyük ve servisi olan bir firmadan alıcaksınız. Bağınızı hiç koparmayacaksınız. Tabii oraya da tanıdık aracılığı ile gideceksiniz. Birde potansiyel müşteri gibi davranın yani arabanın modelini her an yükseltebilirim havası verin :))
    Aynı servis başkasına 500 derken size 250 ye yapar. Aynen böyle yapıyorlar. Liste fiyatları hep ateş pahası oluyor. Daha 2 ay önce bakıma götürdüm. Getzi getz gibi arabanın bakımına kocaeli servisi 475 istedi. Düşünün 475 .
    Tanıdığım servise istanbula götürdüm. Balatalar da değişti. Üzerindeki bir kaç çiziğe makyajda yapıldı 270 lira. Daha ne diyeyim.

Serbest piyasa ekonomisi bu tuttuğunu öper.
  • Evet pahalı ama sanayi rezilliği çekmiyorsun, bir sorunda çırakla değil kurumsal bir yapıyla uğraşıyorsun..

Aslında ikisininde birbirine üstün yanları var ve birazda bütçe meselesi..

Yılda bir sanayiye 200 lira vereceğime servise 400 lira vermek arasında uçurum yok bence ama yılda iki kere bakıma sokan çok km yapanlar için makas açıldığı için sanayi daha mantıklı oluyor haliyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Sefa

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Servisler böyle. Elimiz mahkum gidiyoruz. Aslında araç garantisi pek iyi bişey değil. Garanti veriyoruz ayağına servise bağlıyorlar insanı. Bitsede kurtulsam şu servislerden.

Honda aracım olsa gitmezdim yetkili servise garantiyle ne işin olacak ki

. Hocam sert olmuş bu yorum diğer markalara karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 25 Nisan 2012; 16:57:21 >

• garantisi bitene kadar seve seve! servise gideceğiz mecbur
  • geçen gün bende imzamdaki aracın sunroof perde mekanizması çalışmadığı için servise gittim. durumu fotoğraf çekerek belgelediler ve garanti kapsamında değişim işin parça talebi yapıldı. Sadece mekanizmanın 'mekanizma dediğime de bakmayın altı üstü uzun bir boru içinde yay war' fiyatını duyunca resmen şok oldum. 750 TL. yani servis olunca renault'da aynı vw'de.
  • Evet arkadaşlar vw servisi iyice kendini aştı. Basit bi yıllık bakım için 390 lira istedi ( cam suyu hariç). Geçen sene yaptırdığımda 200 lira vermiştim. Yağ , yağ filtresi , karter tıpası , hava filtresi değişmişti. Bu sene neden 2 katına çıktı dediğimde DOĞUŞ OTO'nun bize verdiği fiyat bu efendim yapabileceğimiz bişe yok. Kaba bi hesapla 100 lira yağ , 10 lira yağ filtresi , 1 lira tıpa , 20 lirada hava filtresi işçilik hariç max. 150 lira. Nasıl bu kadar insafsız oluyorlar anlayamıyorum. Özel serviste yaptırmayı düşünüyorum. Buradan bizi keriz yerine koyan doğuş oto'ya ban..
  • Otomobilde garanti denen kavram, bizim türk tipi ticaret ahlakıyla birleşince resmen tehdit unsuru olarak kullanılıyor.

"bak sonra garanti dışı kalır haaa" öcüsüyle, insanları 3 litre yağ değişimi için 300-500 lira para ödemeye mahkum ediyorlar.

Haa kırk yılda bir garanti lazım oldu diyelim, "aracın bagajından ses geliyor, şu vida gevşemiş sıkıverin" deseniz, "abi bu arabada lpg var, garanti dışı" diyorlar.

40 dereden su getiriyorlar garantiye sokmamak için. 3 aylık aracımınmmotor bölgesinde yalıtım malzemesi yırtılmış, içindeki elyaflar gözüküyor. İzmir egem e gittim "kedi yapmıştır garantiye girmez,150 lira verin malzeme sipariş edip yapalım" dediler.

Yemişim garantisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel gazeteye reklam vermiş.Kışa hazırlık indirimi, Ön silecek 49.99 arka silecek 19.99 TL.

Tekzen'de tüm boylarda Muz yada normal tip silecek 3.49 TL . Gayet de güzel camda su iz bırakmıyor... 3 tane alsan 10 lira tamam işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: POLATON

Evet arkadaşlar vw servisi iyice kendini aştı. Basit bi yıllık bakım için 390 lira istedi ( cam suyu hariç). Geçen sene yaptırdığımda 200 lira vermiştim. Yağ , yağ filtresi , karter tıpası , hava filtresi değişmişti. Bu sene neden 2 katına çıktı dediğimde DOĞUŞ OTO'nun bize verdiği fiyat bu efendim yapabileceğimiz bişe yok. Kaba bi hesapla 100 lira yağ , 10 lira yağ filtresi , 1 lira tıpa , 20 lirada hava filtresi işçilik hariç max. 150 lira. Nasıl bu kadar insafsız oluyorlar anlayamıyorum. Özel serviste yaptırmayı düşünüyorum. Buradan bizi keriz yerine koyan doğuş oto'ya ban..

Adamlar saatlik ücret alıyorlar yaf bende götürdüm yıllık bakım için. Yağ filtresi 18 tl, hava filtresi 22 tl, karbonlu polen filtre 30 tl, 5w/30 sentetik yağ 150 tl (4 litre) karter tapası 2 tl, cam suyu 2 tl, sarf malzeme (artık neyse bu) 17 tl, toplam 240 tl oluyor ama bu işçilik ve kdv ile 400 oldu. GErçekten çok pahalı ama sıfır araç diyemecbur gittim kardeş her yere sordum 400 den aşağı olmuyo olsada 20 tl düşüyorlar sadece maalesef yetkili servisler böyle. Bende bir sonraki bakıma özel bir serviste yaptıracağım bütün malzemeyi ben alıp götüreceğim adama sadece işçilik parasıverecem okadar.

• sadece vw değil ki tüm servisler böyle ,fiesta baskı balata değiştirmeye gideyim dedim ford servisine ,dudağım uçukladı fiyattan,

özel servisde aynı marka parça kullanılmasına rağmen 1/3 fiyat ödedim.

servislerin tamamı soyguncu Türkiye'de
  • yetkili servis pahalı bu hep böyleydi. en ucuzu bakımı kendinizin yapması. yağ ve filtreleri değiştirmek düşündüğünüz kadar zor değil. arıza olmadığı sürece yetkili ya da özel servise çok gitmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

quote:

Orijinalden alıntı: POLATON

Evet arkadaşlar vw servisi iyice kendini aştı. Basit bi yıllık bakım için 390 lira istedi ( cam suyu hariç). Geçen sene yaptırdığımda 200 lira vermiştim. Yağ , yağ filtresi , karter tıpası , hava filtresi değişmişti. Bu sene neden 2 katına çıktı dediğimde DOĞUŞ OTO'nun bize verdiği fiyat bu efendim yapabileceğimiz bişe yok. Kaba bi hesapla 100 lira yağ , 10 lira yağ filtresi , 1 lira tıpa , 20 lirada hava filtresi işçilik hariç max. 150 lira. Nasıl bu kadar insafsız oluyorlar anlayamıyorum. Özel serviste yaptırmayı düşünüyorum. Buradan bizi keriz yerine koyan doğuş oto'ya ban..

Adamlar saatlik ücret alıyorlar yaf bende götürdüm yıllık bakım için. Yağ filtresi 18 tl, hava filtresi 22 tl, karbonlu polen filtre 30 tl, 5w/30 sentetik yağ 150 tl (4 litre) karter tapası 2 tl, cam suyu 2 tl, sarf malzeme (artık neyse bu) 17 tl, toplam 240 tl oluyor ama bu işçilik ve kdv ile 400 oldu. GErçekten çok pahalı ama sıfır araç diyemecbur gittim kardeş her yere sordum 400 den aşağı olmuyo olsada 20 tl düşüyorlar sadece maalesef yetkili servisler böyle. Bende bir sonraki bakıma özel bir serviste yaptıracağım bütün malzemeyi ben alıp götüreceğim adama sadece işçilik parasıverecem okadar.

Hocam benim garanti bittiği için servise götürmeyecem. Resmen soygun yaptıkları. Zaten ne yağı koyduklarıda belli değil. FSI motor için ayrı yağ TSI için ayrı yağ yazıyor katalogda ama servis bütün benzinlilere aynı yağı koyuyor.Yarın için randevu aldım servise gidip konuşacam ama büyük ihtimalle sizinde dediğiniz gibi yağını filtresini kendim alıp sadece işçiliğine para verecem. Tahminim 200 liraya hallederim.

• Bugün 10.000 km bakımı yaptırdım.Yağı kendim Castrol aldım, yağ filtresini de garanti olsun yetkili Toyota servisinden alayım dedim.20 lira ödedim aldım, kutusuna baktım motor kodu 2SZ ile başlayan 1.3 litre olan benim aracın kodu yazmıyor 1SZ yazıyor o da 1.0 motorları.Daha çıkmadan sordum kesin olur mu kod yazmıyor üzerinde diye, evet kesin olur dedi.Neyse aldım gittim değiştireceğim yere eski filtre söküldü servisin verdiği filtre araca olmuyor.Tekrar gittim servise dedim olmuyor bu 2SZ yazanı getirin, tekrar baktılar ettiler yok bilader bu o araca olur getir takayım sokak lafları felan.Sonuç olarak iade ettim başka da yetkili servis olmadığından 10 TL'ye yan sanayi filtre taktırmak zorunda kaldım.

Şimdi usta zorlasa diş kaptıracak, servis inat ediyor bu o araca uygun, gözümle gördüm olmuyor filtre, zaten uygun motor kodu da yazmıyor orijinal parça üzerinde, aracı servise götürsem kesin bu filtre bu araca olur diye zorlaya zorlaya sıyıracaklardı yivi uğraş dur ondan sonra...

• 2011 Model Golf Tsi - 6,000 km 'de . Yıllık bakımı geldi ve arkadaş 385 TL fiyata bakım yaptırdı.
  • 350 civarı rakamlar normal sanırım senelik bakımlarda, ben Citroen'e yaklaşık öyle birşey ödemiştim. Triger takımını da değiştirelim dediler (araç 6 yıllık, 55.000 km) işcilik dahil 400-450 gibi bir fiyat söylediler ama erken diye yanaşmadım.
  • Tiguan tsi 60000 bakimini yaptirdim, bujiler 60binde bir degisiyormus ek olarak. 570 servis tuttu, bir de bagaj kilidi degisti toplamda 720tl verdim.

• Şöyle bir klişe var ya asıl servisten para kazanılıyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.