Şimdi Ara

Yetkili servis bildiğin para tuzağı (konu vw içerir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi bizim aracın 5 sene 150bin km garantisi var. 2 sene olacak aracı alalı. 50 küsur bin km'de. Bir kere saat ekranı karardı değişti, bir kere de anahtar çatladı bugün değişti garantiden. Bunlar ufak tefek şeyler. Özel servise gidip bakımları orada yaptırmayı ben de düşündüm. Ama tamamen silindi kafamdan bugün. Bugün adamın birisinin Rio'su 59bin km'de turbo arızası vermiş. garanti 60bin km. Servis müdürüyle konuşmalarına şahit oldum ben. Eğer bakımları zamanında yetkili serviste eksiksiz yapılmışsa garanti bitse bile insiyatif kullanırız değiştiririz diyordu. Ama özel serviste yapılan bakımda isterse faturalı olsun, orjinal parça kullanmış olsunlar araba 50bin km'de olsa dahi bir bahane bulunur garanti dışı bırakırız dediler. Yani işin özünde özel servise gideceğiz, zaten orjinal parça kullanmak zorundayız onu da yetkili servisten alacaklar, fatura kesmek için kdv koyacaklar derken tek fark işçilik farkı olacak. Sırf bunun için de garantiyi yakmam ben. Garantiye herkes muhtaç olacak diye bir şey yok. Ama olur da büyük bir arıza olursa ne olur?

Yetkili servise devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 13 Ekim 2012; 19:01:12 >

• Arkadaşlar bugün yıllık bakım yaptırdım. Önce servise gittim ve 390 liradan 1 kuruş inmedi, bende sinirlenerek çıktım ve sanayide vw servisten ayrılan bu işi bilen özel servisler var, onlardan birine götürdüm. Zaten yağ ve filtre değişimi kolay bi iş. 195 liraya hallettim. Gayette güzel oldu. En azından motora ne yağı koyduğunu gördüm. Mobil'in fsp 5w-30 aldım . Anca servise trigger vb zor işler için giderim bundan sonra. Sizede tavsiyem yağ değişimi için garanti bittikten sonra servise para kaptırmayın, yarısını yaptırmak varken...
  • Garanti bittikten sonra hic gitmeyin zaten yetkili servise. Bir manasi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • swervis harici tamirat garanti dışı kalır meselesi bitmedimi Türkiye'de daha ucuza tamir yapan varıken bu susak servislere paramı kaptırıcaz beya
  • quote:

Orijinalden alıntı: makturk42

quote:

Orijinalden alıntı: DAMİR KARA

zaten vw karşıtı kişilerin oluşmasının sebeplerinden birisi . 4 temel sebepten birisi servis pahalılığı, 2.si doğuş otonun aylarca bekletmesi,3.sü bu araçlara binen kişilerin yarısının arabalarını premium diye övünmesi , 4.sü kendi rakiplerine göre çok pahalı olması ve o paranın değerini vermiyor olması.

Kıytırık İ20 nin 60.000 bakımına 600 tl isteyen Hyundai mi alalım konuyu açan arkadaşın zaten aracında arıza yok sadece serviste uçuk rakamlara yapılacak işlemi dışarıda ucuza getirmiş hangi firmanın servisi ucuzda vw'ye laf atıyosunuz adamlar zaten araç satışından değil bu serviş işinden parayı kaldırıyor

i20'nin neresi kıytırıkmış. Polo'nun ne üstünlüğü varmış. Ben 15.000 bakımına 270 Tl verdim i20'nin. 60.000'de triger kayışı değişecekse o kadar tutar ancak. Yok değişmeyecekse hiç inandırıcı değil.

• Araca bazı durumlarda genç olduğumuz için 7-8 kişi biniyoruz. Arka amortisörler sonuna kadar dayanıyordu yolda giderken hiç çalışmıyordu. Bu aşırı yük malesef arka amortisörünün bir tanesinin vefatına sebep oldu.

Amortisörleri alıp geldim 200 TL, elimde hobiyle uğraştığım için her türlü araç-gereç , hırdavat mevcut. Vw servisinde ne varsa bende de var sayılır . Arka amortisörleri kendim değiştirdim servisten daha özenli yaptığıma eminim. Servise gitseydim 500 TL hesap çıkarırlardı kesin.. Aslında paradan kaçtığım filan yok , aracı tamir etmekten zevk aldığım için yapıyorum. Yağ değişimi , filtresi vs. işlemler çocuk oyuncağı kadar kolay.

• Renault,Fiat,Hyundai Toyota gibi araçlar için yetkili servise gidip gitmemek çok önemli değil ama BMW,Merso,Audi gibi araçlar için hele ki yeni modelse yetkili servis şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanka26 -- 14 Ekim 2012; 2:31:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Boşuna demiyoruz atmosferik motorlu ve tam otomatik şanzımanli honda + özel servis diye.

Haluk abi süper bir menü
  • Fiş almayınca indirim yapıyorlar mı

• Sizinki yine de iyiymiş :) bir arkadasımın silecek suyu bitmiş sileceklerle birlikte degiştirip birsuru para aldıkları gibi bir de 1 saat işçilik ucreti yazmıslar. İnsanları bu kadar enayi yerine koyan bir servis anlayışı gormedim
  • peki 2005 model polo araç için ağır bakım triger seti değişimi vs. yetkiliyemi gidilmeli özel servisemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumur

peki 2005 model polo araç için ağır bakım triger seti değişimi vs. yetkiliyemi gidilmeli özel servisemi

Buyuk bir ihtimal yetkili servis size yastan dolayi indirim yapacak trigel kayisi onemli bir parca bem olsam yetkili serviste yapardim

• Şanzıman Yağı değiştirmek arızadanmı sayılıyor.bu ne körü körüne bir vw düşmanlığı.mersedec BMW servislerınin ücretlerinden haberiniz varmı?vw nin kronik dsg arızalarından başka hangi parçası diğer markalardan daha fazla arızalanmış.insaf diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bugun ozelde degistirttim.Servisin yari fiyatina yaptirdim.Fakat su an arabanin icine bir yanik kokusu geliyor ve trigerin ordan tikirti geliyor.Yani takan usta bu isi beceremedi.Ben pisman oldum.

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Cevabın Teşekkür ederim dostum

• themurat54 kullanıcısına yanıt
    Size kesinlikle katılıyorum. Bugüne kadar yetkili servise 1 iş için 2 kez gitmem gerektiyse, sanayiye defalarca gitmem gerekti. 100 lira ucuza hallettireyim diye sanayide taktırdığım yan sanayi parça yüzünden 200 lira harcadım, sorunu hala çözemedim. Yalama yaptıkları civatalar, kırdıkları tırnaklar, eksik-yanlış-fazladan yaptıkları tamirler derken iyice midem bulandı. Bu dediklerim yetkili serviste de oluyor ama göz görmeyince gönül katlanıyor. Düzgün bir yetkili servisse kırdığı-bozduğu parçayı sana hiç belli etmeden yedek parçadan temin edip, takıp, faaliyet zararları içine yedirebiliyor. Ayıp örten yok mu? Var. Ama kurumsal bir yetkili servis ayıp işlediğinde karşısında kül yutmaz bir müşteri varsa eninde sonunda yelkenleri suya indiriyor.

Gerçi, her genelleme gibi bu da yanlıştır. Herkesin doğrusu kendinedir. themurat54, size de bol sabır diliyorum...
  • Arac servis bakimli garanitde olacak servis hepsini ucretsiz degistiriyor,garanti bitince servise gitmiyeceksin sonra boyle oluyor

• Garanti yoksa (bende yok) vw parcacisindan orjinallerini, yagcidan yagi alıp; ozelde yaptirmak mantikli vagcilar icin..
    Peki varsa? Yağı disaridan kendimiz getirebiliyoruz diye biliyorum..

• Kaç tane VW aracınız oldu?

Kaç kere bakıma girdiniz?

Konu sahibinin şu ana kadar Doğuş'tan aldığı araç sayısından haberiniz var mı?
  • Vw gozunu seveyim. Simdiye kadar tiguanin rutin bakimina yilda 400 uzeri vermedim. Avensise 6 ayda bir 500-700 tl arasi para veriyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.