Şimdi Ara

Yetkili servis bildiğin para tuzağı (konu vw içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçların standart periyodik bakımları hariç diğer parçaları yetkili servislerden aşırı pahalı son yaşadığım olay bunun en basit örneğidir kısaca anlatmak istiyorum

Eşimin 2007 model 1.4 otomatik vw polo aracının şanzıman yağını değiştirmek istedim yetkili serviste hem kaydı olsun hemde yetkili servis dedim telefon açtım

şanzıman süzgeci için 150 tl

1lt şanzıman yağı için ise 70.00 tl para istediler

5 litre şanzıman yağı değişimi olacakmış toplamda birde işçilik var

5*70 yağ için =350 tl

150 tl şanzıman filtresi için

500 tl sadece malzeme tutuyor dediler işçiliği hiç sormadım

BU ŞANZIMAN SÜZGECİ
    BUDA ORJİNAL YAĞI

SANAYİDE 20 tl yağın litresini aldım 100 tl verdim 20 tl süzgece verdim 30 tl işçilik toplam 150 işi hallettim

yağın yarım litresi arttı bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 25 Nisan 2012; 0:06:16 >

• bakım harici asla yetkili servise gidilmez oda araç garanti kapsamında ise bence
  • Servisler böyle. Elimiz mahkum gidiyoruz. Aslında araç garantisi pek iyi bişey değil. Garanti veriyoruz ayağına servise bağlıyorlar insanı. Bitsede kurtulsam şu servislerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Servisler böyle. Elimiz mahkum gidiyoruz. Aslında araç garantisi pek iyi bişey değil. Garanti veriyoruz ayağına servise bağlıyorlar insanı. Bitsede kurtulsam şu servislerden.

kim neye garanti veriyor araca bakan benim zaten söyledikleri km bakıma giriyorum şu değişecek diyorlar onu değiştiriyorum
  • ben çok cazip fiyat almadıkça ilk bakıma bile götürmeyi düşünmüyorum.
  • vw bukadar cok arıza yaparken hala vw alıp devamlı kazıklanma hikayeleri dinlemekten yemin ediyorum ben bıktım bu millet vw alıp tamirhanelerde vakit geçirip para harcamaktan bıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

ben çok cazip fiyat almadıkça ilk bakıma bile götürmeyi düşünmüyorum.

garantisi ne olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten vw karşıtı kişilerin oluşmasının sebeplerinden birisi . 4 temel sebepten birisi servis pahalılığı, 2.si doğuş otonun aylarca bekletmesi,3.sü bu araçlara binen kişilerin yarısının arabalarını premium diye övünmesi , 4.sü kendi rakiplerine göre çok pahalı olması ve o paranın değerini vermiyor olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

vw bukadar cok arıza yaparken hala vw alıp devamlı kazıklanma hikayeleri dinlemekten yemin ediyorum ben bıktım bu millet vw alıp tamirhanelerde vakit geçirip para harcamaktan bıkmadı.

ortada bir arıza yada kazıklanma söz konusu değil rahatsız oluyorsanız konuya okumaz yada yorum yazamazsınız olur biter sıkıntı değil
  • Boşuna demiyoruz atmosferik motorlu ve tam otomatik şanzımanli honda + özel servis diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polemik amaçlı yazmıyorum kimse üstüne alınmasın amacım vw savunmak değil

1.6 tdı dsg golf aracını arkadaş ilk bakımına götürdü 400 tl ödemiş

eniştem 1.3 dizel yeni kasa opel astra bakıma götürmüş 550 tl ödemiş oha dedim

sanırım opelde bakımlarda baya pahalı
  • Eskiden japon araçlarının parçaları pahalı , servisleri pahalı derlerdi. Ama artık chery'nin bile pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Boşuna demiyoruz atmosferik motorlu ve tam otomatik şanzımanli honda + özel servis diye.

abi hondada pahalı diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama
  • Sadece VW değil bütün yetkili servisler böyle garanti bitince kapısının önünden geçmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DAMİR KARA

zaten vw karşıtı kişilerin oluşmasının sebeplerinden birisi . 4 temel sebepten birisi servis pahalılığı, 2.si doğuş otonun aylarca bekletmesi,3.sü bu araçlara binen kişilerin yarısının arabalarını premium diye övünmesi , 4.sü kendi rakiplerine göre çok pahalı olması ve o paranın değerini vermiyor olması.

Aynen ben de bunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 26 Ocak 2013; 19:25:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Eskiden japon araçlarının parçaları pahalı , servisleri pahalı derlerdi. Ama artık chery'nin bile pahalı.

reno symboll ön disk ve balata 90.00 tl aldım anıl reno biraz daha ucuz gibi

• Bütün servisler böyle malesef yapabılecegımız pek bırsey yok

Yeni yurtdısından geldım gece gece ferahlarken sızede dınleteyım unutalım dertlerımızı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

quote:

zaten vw karşıtı kişilerin oluşmasının sebeplerinden birisi . 4 temel sebepten birisi servis pahalılığı, 2.si doğuş otonun aylarca bekletmesi,3.sü bu araçlara binen kişilerin yarısının arabalarını premium diye övünmesi , 4.sü kendi rakiplerine göre çok pahalı olması ve o paranın değerini vermiyor olması.

Aynen ben de bunu düşünüyorum.

Ben de şanzıman yağı değiştireceğim, sipariş verdim bekliyorum. Aracıma garip garip bakıyorlar anlayabilmiş değilim. Accent admire 1,3 otomatik diyorum. Otomatik?
    4lt yağ 60tl, filtre 20tl, 50tl işçilik dedi hyundai. şaşırdım. 6ay da garanti veriyorlar. Çünkü çok pahalı fiyat alıyorum genelde.
    Öte yandan motor yağı, filtresi, hava filtresi, polen filtresi, 4buji, benzin filtresi, işçilik için 300tl(vitamin kampanyası adında zırvalık ile 230TL), sanayide 160a yaptırdım..
    Geçende de ön fren takımları için gittim. 350tl dedi. sanayide 150e yaptırdım...

Renault özel serviste yaptırılan işlemlerin faturası olması durumunda garanti devam ettiriyor. Özel servis faturasına kaşe vs ile garanti ile ilgili sıkıntı yaratmıyor.

her servis aynı . geçen yağ değiştirmeye gittim adamlar gm 10-40 mootor yagına 55 lira 20 lira filtre , 25 lirada işcilik istedi. gittim bi yagcıya 40 liraya yagı 10 liraya filtreyi kendim başka bir opel parça satan parçacıdan aldım adam yağ değişim parasıda almadı.

• Ekstra bişeyler kaktırmışlardır ya da pahalı olana gitmiştir.Normalde 400 450 arası olması lazım Astra'nın bakımı.30 ya da 45 binde mazot filtresi girerse artar.
    Ama ucuz olan yok,Opel'de 15 binde bir Honda biraz daha ucuz ama 10 bin de bir bakıma giriyor..Antalya'daki bayi 300 liraya yapıyor İstanbul'daki bayiler 450 lira diyor..Kimi çıkıyor diyor ki i30'a 200 lira verdim servise,kimi diyor 400 lira istediler Hyundai kazıkçı...

Yetkili servis para tuzağı mı evet,illaki daha pahalıya satacak.Benim derdim bazılarının üç kuruş için üçkağıt yapmaları.
    Daha önceden de yazdım,Çiftkurtlar'da değişecek dedikleri disk-balataların üzerine 1 yıl-12 bin km yapıp Arkas'a bakıma gittim değişmesine gerek yok dediler.
  • quote:

Volkswagen markasına karşı olmayıp belli modellerine sempati duyan biri olarak 4. madde hariç aynen katılıyorum.
    Ford opel gibi markaların modelleri de gayet pahalı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.