Şimdi Ara

Yetkili servisin Benzinli motora DPF li yağ koyması(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
10.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • renault dacia servisi tarafından 0.9 turbo benzinli aracıma Shell helix ultra 5w30 AR-L dpfli RN0720 yağ konulduğunu öğrendim.benzinli motor için RN0710 onayı olmalı. servis birşey olmaz diyor hatta daha iyi bile olur diyor siz bu duruma ne diyorsunuz?

sorun çözüldü:

servise tekrar gittim. uygun olan yağı koymuşlar usta yağ bidonları benzediği için Shell helix ultra pro AR-L konulduğunu söylemiş. benzinli araçlara Shell helix ultra ECT C3 5w30 koyuyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 14 Mayıs 2018; 13:36:47 >

• Dpf ile benzinin alakası olmadığını bilmeyen bir cahil imiş sanırım. Hangisi kendi yağı ise onu koydur gerekirse başka yerde. Bu şekilde ben kontak açmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Dpf ile benzinin alakası olmadığını bilmeyen bir cahil imiş sanırım. Hangisi kendi yağı ise onu koydur gerekirse başka yerde. Bu şekilde ben kontak açmam.
    4 yıldan beri bu yağı koyuyorlarmış ben normal 5w30 olan koyuyorlar sanıyordum. 30bin km oldu bir sıkıntı çıkarmadı ama konu ile ilgili teknik bilgisi olanlar ne diyecek merak ettim.
  • "Sanayide ustayla, parçayla uğraşamam. Yetkili servise götürürüm arabayı."

Servise ısrar edin değişmesi için.
  • Dpf'li yağ daha az kurum oluşumuna neden olur. Bu nedenle benzinli için daha iyidir. Castrol, Mobil gibi markaların üst sınıf yağlarında dizel benzin ayrımı yoktur, bu yağlar dpf'lidir.

• Sizinki iyiymiş gene, Ford yetkili servisi 1.6 dizele dpf'siz yağ koyuyor.

İşin daha da ilginci kitapcığında da aynı yağı öneriyor.

Pc den yazdığım biara kaynak göstercem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

"Sanayide ustayla, parçayla uğraşamam. Yetkili servise götürürüm arabayı."

Servise ısrar edin değişmesi için.
    benzinli aracıma 4 yıldır dpfli yağ koymuşlar ben bir sıkıntısını görmedim servisteki ustalarda 5w30 viskozite değişmediği sürece benzinli için daha iyi bile olur dediler. dpf yağın ne gibi faydası olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault yağ eksiltme ve edc
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Davayı açıp zilyon ay sonra karşılığını alsan ne olur ? Onca sıkıntıyı çektikten sonra. Türkiye'de sanki mahkemeler bir hafta sürüyor.
  • dpf li yağlar daha az partikül ürettikleri ve kükürt miktarları daha düşük olduğu için hem daha iyi hem de pahalı. Dpf olmayan araca dpf yağ kullanmanın bir zararı yok hatta kurum oluşumunu önlemede daha başarılı oldukları kullanmak motor ömrünü uzatır bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Valla şöyle söyleyeyim. Çoğu yetkili servis, yağı varil olarak alır. Öyle sağlam marka falan da almazlar. Kalite dertleri yoktur. Mesela arkadaş shell koydurmuş. İyisini istesen de ellerinde yok. Getirsen sıkıntı çıkarırlar.

Ben sanayideki ustama motul veya mobil 1 ile giderim. Kendisi yağ koyunca ne koyduğunu biliyorum, eneos. Fakat işime gelmiyor. Yetkili serviste motul koydurma şansım düşük.

Fransız demişken dip not: Ford fiesta mk7 lerin 1.4 tdci motoru peugeot motorudur. Eğer orijinal filtresini arayıp bulmazsan, yan sanayi filtrede soğuk marşta yağ basıncı gecikir. Araç uyarı sesi bile verir. Buradan, bu kadar önemli bir sistemi bu kadar hassas tasarlayan fransız mühendislerine selamlarımı iletiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

dpf li yağlar daha az partikül ürettikleri ve kükürt miktarları daha düşük olduğu için hem daha iyi hem de pahalı. Dpf olmayan araca dpf yağ kullanmanın bir zararı yok hatta kurum oluşumunu önlemede daha başarılı oldukları kullanmak motor ömrünü uzatır bile.
    Teşekkürler serviste ki cotech de aynısını söyledi.

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Serviste iki yağ kullaniyorlar mobil 1 veya Shell helix ultra bence Elf den iyi. Öyle varilden koyma gibi bir durum yoktu 4lt lik yağ bidonunu getirip koydular.

• İyidir bence sorun olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağın onayı karşılıyorsa sıkıntı olmaz.
  • iyi iyapmış sonuçta fiat servisi gibi 10/40 koymamış, daha üst sınıf yağ kullanmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 0.9 TCe motor kullanıyorum. Servisteki bakımda Renault'nun DCi motorları için üretilen RN0720 5/30 DPF yağ koyuyorlar normalde lakin bizim TCe motorların servis dökümanında bulunulan iklim şartlarına göre RN 0710 onaylı 0/40, 5/40 veya 10/40 koyulması gerektiği yazıyor. 5/30 koyulması bana doğru gelmediği için ben RN 0710 onaylı Motul 5/40 X-Clean koydurdum şahsen.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Ben de 0.9 TCe motor kullanıyorum. Servisteki bakımda Renault'nun DCi motorları için üretilen RN0720 5/30 DPF yağ koyuyorlar normalde lakin bizim TCe motorların servis dökümanında bulunulan iklim şartlarına göre RN 0710 onaylı 0/40, 5/40 veya 10/40 koyulması gerektiği yazıyor. 5/30 koyulması bana doğru gelmediği için ben RN 0710 onaylı Motul 5/40 X-Clean koydurdum şahsen.

siz motul yağı serviste mi koydurdunuz? ben yağı kendim getireyim dedim kabul etmediler. ben shell helix ultra 5w30 rn0710 onaylı yağı koydurtmayı düşünüyordum.

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    benzin/lpgli aracımda ben de uzun süredir dpf li yağ kullanıyorum. motora ne gibi bir etkisi olabilir, olumsuz etkisi var mıdır?
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Kabul etmeme gerekçeleri neymiş ?

Faturası ile birlikte bir çok kişi yetkili servise kendi götürdüğü yağı kullanabiliyor.
  • bugün servise tekrar gittim. uygun olan yağı koymuşlar usta yağ bidonları benzediği için Shell helix ultra pro AR-L konulduğunu söylemiş. benzinli araçlara Shell helix ultra ECT C3 5w30 koyuyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 14 Mayıs 2018; 11:39:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.