Şimdi Ara

''YETKİLİ SERVİSTE MOTOR YAPILDI''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum sitede ilanları gezerken 2008-2009-2010 model araçların bazılarında ''Araç 120-130-140-150 bin-vs.. km de yetkili serviste motor yapıldı.'' diye mesajlara sık sık rastlıyorum.

Günümüz araçları bakımı yapıldığı takdirde 400-500 bin KM leri devirecek motorlara sahipken nedir bu ''Yetkili serviste motor yapıldı'' muhabbeti anlamadım.

Hadi millet aracına bakım yapmıyor dicemde insan arabasına hiç acımazmı altı üstü motora yağ koyacaksın kaç paralık iş ki bu.

Bu kadar az KM lerde ''Yetkili serviste motor yapıldı.'' muhabbetinin başka ne gibi nedenleri olabilir arkadaşlar?

• Onu bilmemde bu motor yaptirma isi randimanli oluyor mu acaba? Mesela rektefiye veya her ne yapiliyorsa, yapilan bir motor sifir km gibi kabul ediliyor cevremde. Bu dogru mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

Onu bilmemde bu motor yaptirma isi randimanli oluyor mu acaba? Mesela rektefiye veya her ne yapiliyorsa, yapilan bir motor sifir km gibi kabul ediliyor cevremde. Bu dogru mudur?

Cok duzgun yapildiysa hakikaten sifir motor gibi oluyor. Bugune kadar 4 kere motor yaptirdim sadece 1 i verimli oldu. O da soyle: kalabalik bir servise vermeyeceksin araci. Ama cok fazla bos bir ustaya da gitmeyeceksin. Aracinin markasinin ozel servisi varsa o ideal mesela. Bir de ustayla bastan anlasacaksin ben basinda duracam yapilirken diye. Birde masraflardan kacmayacaksin. Yeni motor yapilan araca. Yeni triger, devirdaim, kayislar, bujiler vs . Ben 1 hafta mesai yaptim adamla nerdeyse. Ama sonuc mukemmel oldu.
  • neden aracin motorunu yenileme yapiliyorda yeni motor la degisilmiyor maliyeti ne kadar fark ediyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Selam,

Malum sitede ilanları gezerken 2008-2009-2010 model araçların bazılarında ''Araç 120-130-140-150 bin-vs.. km de yetkili serviste motor yapıldı.'' diye mesajlara sık sık rastlıyorum.

Günümüz araçları bakımı yapıldığı takdirde 400-500 bin KM leri devirecek motorlara sahipken nedir bu ''Yetkili serviste motor yapıldı'' muhabbeti anlamadım.

Hadi millet aracına bakım yapmıyor dicemde insan arabasına hiç acımazmı altı üstü motora yağ koyacaksın kaç paralık iş ki bu.

Bu kadar az KM lerde ''Yetkili serviste motor yapıldı.'' muhabbetinin başka ne gibi nedenleri olabilir arkadaşlar?

sadece yağı bittiği için motoru yatak saran bir araç vardı sürücüsü ise şirket çalışanı..

varın gerisini siz hesap edin.

• Geçtiğimiz yazın sonunda triger gergi rulmanımın dağılması sonucu triger sıyırdı ve motorun rektefiye girmesi gerekti, motor yapıldığında 116000'deydi arabam motor yenilendikten sonra 10000 km yol yaptım hiçbir sorun sıkıntı yok. Motoru özel serviste yaptırdım. 1400 lira tuttu. Aracım 1.4 fiesta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

Geçtiğimiz yazın sonunda triger gergi rulmanımın dağılması sonucu triger sıyırdı ve motorun rektefiye girmesi gerekti, motor yapıldığında 116000'deydi arabam motor yenilendikten sonra 10000 km yol yaptım hiçbir sorun sıkıntı yok. Motoru özel serviste yaptırdım. 1400 lira tuttu. Aracım 1.4 fiesta.

Yatak sarmadı di,ye ucuz atlatmışsınız bence.

Olayda sizin herhangi bir hatanız varmıydı?

Veya bu olayda kusur aramak gerekse kusur kimdeydi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Selam,

sadece yağı bittiği için motoru yatak saran bir araç vardı sürücüsü ise şirket çalışanı..

varın gerisini siz hesap edin.

Buda cidden çok vahimmiş.

Acaba kendi aracı olsa böylemi kullanır ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erain

Geçtiğimiz yazın sonunda triger gergi rulmanımın dağılması sonucu triger sıyırdı ve motorun rektefiye girmesi gerekti, motor yapıldığında 116000'deydi arabam motor yenilendikten sonra 10000 km yol yaptım hiçbir sorun sıkıntı yok. Motoru özel serviste yaptırdım. 1400 lira tuttu. Aracım 1.4 fiesta.

Yatak sarmadı di,ye ucuz atlatmışsınız bence.

Olayda sizin herhangi bir hatanız varmıydı?

Veya bu olayda kusur aramak gerekse kusur kimdeydi?

Kusur aslında bizdeydi. Daha önceleri arabanın bakımlarını babamın tanıdığı bosch servisinde yaptırıyorduk. Daha sonradan ben özel servise götürmeye başladım babama trigerin değişip değişmediğini sordum oda diğer arabayla karıştırıp değiştiğini söyleyince bakıma götürdüğümde trigerin değiştiğini, kontrol etmelerine gerek olmadığını söyledim ve bunun sonucunda triger gergi rulmanı ömrünü doldurduğu için dağıldı ve durduk yere masraf çıkardı. Tek tesellim çok hızlı değildim ve hemen kendimi sağa attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 16 Şubat 2012; 3:20:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.