Şimdi Ara

YGS Baraj Puanı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, yaşadığım talihsizlik ve yaptığım eşşeklik sonucu bu sene aöf kazanmam gerek. Sistem değişti ve araştırdığım kadarıyla ygs'den 145 baraj puanını aşmak aöf, myö vs. için tercih yapmaya yetiyor. 1. sorum bu doğru bi bilgi midir? 2. ve daha önemli sorum liseden sayısal çıkışlıyım benim mat1, fen1 dışında hangi derslerden çözmem gerek? Ne kadar çözmem gerek? Türkçe, sosyal vs. sözel dersler bana hiç mi puan getirmez ? Kısacası barajı aşmak için nerden ne kadar yapmam lazım...? Dershaneye giden arkadaşların yoğunlukta olduğunu görüp bu konuyu açtım bilgilendirirseniz sevinirim.

• O 145, eski ÖSS sistemindeki 1. baraj puanıydı. (AÖF, önlisans programları, MYO'lar için gerekli olan) Bir de 160 barajı vardı.

Yeni YGS-LYS sisteminde YGS'deki barajlar 140 ve 180. 140 barajı AÖF, önlisans programları, MYO'lar vb. için gerekli olan baraj. Yani senin AÖF için YGS'de 140 puanı geçmen yeterli.

YGS'de 40'ar soruluk Türkçe, Temel Matematik (Mat-1), Sosyal Bilimler (Sos-1) ve Fen Bilimleri (Fen-1) testleri olacak. Maksimum ham puanın 500 olduğu bir sistemde 140 fazla düşük geliyor. Yani sırf Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerine abansan, geçebileceğini düşünüyorum. Ama sen eşeği sağlam kazığa bağla, Türkçe ve Sosyal Bilimler de çöz.

Bütün 4 test de puan getirecek tabii ki. Eski ÖSS sisteminde Sos-1 ve Türkçe testlerinin bütün puan türlerine getirisi vardı, yeni sistemde de öyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.