Şimdi Ara

YGS'de Dinamik Sorusu Gelir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, bu konu bazı yayınlara göre LYS konusu iken bazılarında ortak konu olarak geçiyor. Sizce hangisi doğru? Dinamik'ten soru bekliyor musunuz ?
    Biz dershanede daha görmedik bu konuyu. Sizce çalışmalı mıyım ?

• Ortak konudur.

Ama Fen-1'de, ortaokulda öğretildiği kadarıyla yorum sorusu gelir. 10. sınıftaki gibi çok ayrıntılı hesap ve bilgi soruları gelmez.

2007 ÖSS'nin Fen-1 testinde basit bir yorum sorusu vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

Ortak konudur.

Ama Fen-1'de, ortaokulda öğretildiği kadarıyla yorum sorusu gelir. 10. sınıftaki gibi çok ayrıntılı hesap ve bilgi soruları gelmez.

2007 ÖSS'nin Fen-1 testinde basit bir yorum sorusu vardı.
    basit cıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermess -- 30 Mart 2010; 1:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fermess

basit cıkar

Alıntıları Göster
    Bugun fiz-1 hocasıyla konuştuk bu konuyu. Çıkarsa hareketten yada işten yapılır, siz yaparsınız dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

Bugun fiz-1 hocasıyla konuştuk bu konuyu. Çıkarsa hareketten yada işten yapılır, siz yaparsınız dedi.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler bilgiler için. Çıkmaz inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzaN

Teşekkürler bilgiler için. Çıkmaz inşallah

Alıntıları Göster
    Dinamik 10.sınıfta görülen ve LYS müfredatına giren konudur. Bu sene için böyle seneye değişebilir çünkü müfredatı paso değiştirmişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tembel Yazar

Dinamik 10.sınıfta görülen ve LYS müfredatına giren konudur. Bu sene için böyle seneye değişebilir çünkü müfredatı paso değiştirmişler.

Alıntıları Göster
    Kimya'da
    Gazlar, Çözeltiler, Radyoaktivite

Biyoloji'de sistemler için benzer durum geçerli.

Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Kimya'da

Bu hafta kısa kısa tekrar etmeyi planladığım 3 konu.
    Sistemlerden bugüne kadar YGS denemelerinde hiç soru görmedim ben. (Yoruma dayalı vs. hariç, salt bilgi sorusu hatırlamıyorum.)
    Bugün YGS için Biyoloji'yi bitirdiğimi düşünüyordum bu sistemleri ikinci bölüm olduğu tekrar etmedim birde onlar mı çıktı şimdi? Çıksa bile çok zor soru çıkacağını zannetmiyorum ben ama.

• quote:

Kimya'da

Gazlar, çözeltiler ve radyoaktivite ortak konulardır. 1. bölümde de, 2. bölümde de gelir.

Sistemlerden 1. bölümde belki 1 soru gelir, o da yorum sorusu olur. Salt bilgi sorusu 1. bölümde sorulmaz zaten.
  • quote:

quote:

Kimya'da

Gazlar, çözeltiler ve radyoaktivite ortak konulardır. 1. bölümde de, 2. bölümde de gelir.

Sistemlerden 1. bölümde belki 1 soru gelir, o da yorum sorusu olur. Salt bilgi sorusu 1. bölümde sorulmaz zaten.

Alıntıları Göster
    Gaz+Çözelti banko 2 veya 3 tane zaten geliyor her sene.

Dinamik ise heryerden çıkabilir karşına. Mesela Hareket konusunda bazı sorularda dinamikde kullanılabiliyor.

İş-Güç-Enerji ve 1.bölümde olmayan Serbest Düşmeyi birbirine bağlarsanız iş-güç-enerjiden soru kaçırmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

Gaz+Çözelti banko 2 veya 3 tane zaten geliyor her sene.

Dinamik ise heryerden çıkabilir karşına. Mesela Hareket konusunda bazı sorularda dinamikde kullanılabiliyor.

İş-Güç-Enerji ve 1.bölümde olmayan Serbest Düşmeyi birbirine bağlarsanız iş-güç-enerjiden soru kaçırmazsınız.

Alıntıları Göster
    Peki Basit Harmonik H.,DDH,İtme Momentum ve elektrik için ne olur?Tahminim 1 tane elektrostatik çıkar,BBH ve DDH çıkmaz,Momentumdan 1 çıkar,2 optik olur,1 tane de yay dalgası olur..Diğerleride belli zaten..(madde,ısı,hareket vb..)

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Peki Basit Harmonik H.,DDH,İtme Momentum ve elektrik için ne olur?Tahminim 1 tane elektrostatik çıkar,BBH ve DDH çıkmaz,Momentumdan 1 çıkar,2 optik olur,1 tane de yay dalgası olur..Diğerleride belli zaten..(madde,ısı,hareket vb..)

Optik, Renkler, aynalar, mercekler, elektrik akımı, transformatör v.s v.s dahil.
    BHH, itme momentum yok
  • quote:

quote:

Optik, Renkler, aynalar, mercekler, elektrik akımı, transformatör v.s v.s dahil.
    BHH, itme momentum yok

Alıntıları Göster
    Bizim dershanedeki Kimya öğretmeni, Gazlar ve Çözeltilerden gelebilir ama Radyoaktivite'den kesinlikle gelmez dedi.
    Ortak konu olduğuna emin misiniz ?

• quote:

Bizim dershanedeki Kimya öğretmeni, Gazlar ve Çözeltilerden gelebilir ama Radyoaktivite'den kesinlikle gelmez dedi.

O öğretmenine selamımı söyle. 2007 ÖSS Fen-1'de radyoaktiviteden soru geldi.

Sen bizi dinle hocam. Öğretmenlerin hepsi farklı farklı şeyler söylüyor. Sistemi öğrenciler bile onlardan daha iyi biliyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Mart 2010; 14:45:51 >
  • quote:

quote:

O öğretmenine selamımı söyle. 2007 ÖSS Fen-1'de radyoaktiviteden soru geldi.

Sen bizi dinle hocam. Öğretmenlerin hepsi farklı farklı şeyler söylüyor. Sistemi öğrenciler bile onlardan daha iyi biliyor bence.

Alıntıları Göster
    Evet ben de baktım şimdi. 2007'de soru gelmiş.
    Ben çalışmaya başlayım o zaman

• quote:

Evet ben de baktım şimdi. 2007'de soru gelmiş.
    Ben çalışmaya başlayım o zaman

Alıntıları Göster
    Hayda BBH ve İtme-Momentum'dan kesinlikle çıkıcak diyodu dershanedeki hoca..Emk falan dahil değil sanırım?O da varsa LYS'ye birşey kalmıyo..
    Biyoloji içinde tüm konular var diyo hocaGeçen hafta dedim ben bilgi sormazlar,çıkarsa yorum çıkar dedim(sistemler için),yok yok kesin çıkıcak 4-5 tane soru dedi..

Dalga hareketi var mı peki?Konular arasında var diye geçiyo ama..

• quote:

Hayda BBH ve İtme-Momentum'dan kesinlikle çıkıcak diyodu dershanedeki hoca..Emk falan dahil değil sanırım?O da varsa LYS'ye birşey kalmıyo..
    Biyoloji içinde tüm konular var diyo hocaGeçen hafta dedim ben bilgi sormazlar,çıkarsa yorum çıkar dedim(sistemler için),yok yok kesin çıkıcak 4-5 tane soru dedi..

Dalga hareketi var mı peki?Konular arasında var diye geçiyo ama..

Hocan LYS'yi anlatmış sana. O dediklerin LYS-2 için. Hatta 4-5 sistem sorusu az bile, daha fazla çıkar. BBH, DDH, itme-momentum LYS'de. Dalgalar da tabii ki LYS'de.

• Emk hayatta olamaz. Biz daha geçen sene gördük zaten. Üst düzey lys konusu. Devrelerde en fazla güç çıkar, o da ikareR bu kadar. Dalgalar da lise son konusu, hiçbir denemede en basit sorusunu dahi görmedim. Bi zahmet çıkmasın, çıkmaz tabi. Çıkarsa sınavda, arkada soyunmaya başlarım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

Emk hayatta olamaz. Biz daha geçen sene gördük zaten. Üst düzey lys konusu. Devrelerde en fazla güç çıkar, o da ikareR bu kadar. Dalgalar da lise son konusu, hiçbir denemede en basit sorusunu dahi görmedim. Bi zahmet çıkmasın, çıkmaz tabi. Çıkarsa sınavda, arkada soyunmaya başlarım zaten.
    Arkadaşlar daha önce dediğim gibi Fizik-1 in Optikden sonra gelen konuları :
    Gölge-Renk-Aydınlanma-Aynalar
    Işığın Kırılması ve Mercekler
    Elektrostatik
    Elektrik Akımı

Ondan önce ise
    Vektör-Denge
    Moment ve Katıların Dengesi
    Ağırlık Merkezi
    Hareket
    Dinamik
    İş-Güç Enerji
    Basit Makinalar
    Kütle Özkütle
    Katı Basıncı
    Kaldırma Kuvveti
    Sıcaklık Genleşme
    Isı ve Gaz

• quote:

Arkadaşlar daha önce dediğim gibi Fizik-1 in Optikden sonra gelen konuları :
    Gölge-Renk-Aydınlanma-Aynalar
    Işığın Kırılması ve Mercekler
    Elektrostatik
    Elektrik Akımı

Ondan önce ise
    Vektör-Denge
    Moment ve Katıların Dengesi
    Ağırlık Merkezi
    Hareket
    Dinamik
    İş-Güç Enerji
    Basit Makinalar
    Kütle Özkütle
    Katı Basıncı
    Kaldırma Kuvveti
    Sıcaklık Genleşme
    Isı ve Gaz

Alıntıları Göster
    @:AlacaKaranlık: Bende dedim hocaya ama dinletemedim..Kesin çıkıcak diyo adam ya;bende çalışmadım,taklaya gelmeyelim diye sordum
    Birde fizik için 1 tane basit yay dalgası sorusu var diye biliyorum?
    @AC DC Derleme için teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.