Şimdi Ara

YGS'DE MATEMATİK-FEN İKİLİSİNİ BOŞ BIRAKMAK MANTIKLI MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wepawet

quote:

Orijinalden alıntı: TAKUMİ FUJİWARA

quote:

quote:

Hocam DİL-3 olunca matematik ve fenin getirisi sadece %12"de kalıyor, ama puan puandır mantığıyla bakarsak iyi ortalama getirebilir.

Hedefim Kayseri Erciyes Üniversitesi Japon Dili Ve Edebiyatı.

Geçen yıl 350 küsür olan taban puanı bu yıl 380 küsür olmuş.

Ama YGS 33+30+10+3+LYS-5 40 net yaparsam rahat girerim DİL-3 ilk 20 bine.

hocam sen taban puana bakma sıralamaya bak sıralaması değişmemiş çünkü o 30 puan fark bu sene her bölümde oldu. birde o tarz bir puan istiyorsan çokta matematik çalışmana gerek yok. ben hedefini daha yüksek düşünmüştüm bunu senin taktiğinlede yaparsın diye düşünüyorum.

Yalnız hocam bu taktiğimi uygularsam sayısal puanım 170-210"larda kalıyor ama sözel puanım 390 küsürlere kadar çıkabiliyor.

Arada bu kadar fark olması normal mi?

Birde ingilizce"yi nasıl halledebilirim 1 yıl içerisinde?

hocam dilci değil misiniz normalde? valla dilci değilseniz işiniz zor onu söyleyeyim :D benim ingilizcem iyidir ama size sınav konusunda tavsiye verecek kadar değil. ben sadece matematik kısmına etrafımda gördüğüm arkadaşlarımdan bildiklerimi söyledim. boğaziçinde ingilizce öğretmenliği çeviribilim gibi bölümler okuyan arkadaşlarım var. onlardan gördüğümü söyledim matematik konusunda.

Hayır hocam ben TM çıkışlıyım.

1 yılda 80 sorunun içerisinden 20-25 net kadar yapamazmıyım acaba?

Zeka olarak sözelim çok çok iyidir ama okuldan TM çıkışlıyım.

Dilci değilim işin resmi boyutunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TAKUMİ FUJİWARA kullanıcısına yanıt
    hocam valla bilemiyorum ya ben ne dersem çok doğrusu olmaz sizin bir dilciye danışmanız lazım. hani ingilizceniz normal seviyedeyse yaptığınız bence çok zor çünkü lys dil soruları öyle kolay değil. sadece bu kadarını biliyorum. çok caydırıcı soru tarzları var diye bahsediliyor. sadece tek alandan sınava girdikleri için eleyici olmak zorunda dil sınavı o mantıkla düşünebilirsiniz.
  • quote:

hocam valla bilemiyorum ya ben ne dersem çok doğrusu olmaz sizin bir dilciye danışmanız lazım. hani ingilizceniz normal seviyedeyse yaptığınız bence çok zor çünkü lys dil soruları öyle kolay değil. sadece bu kadarını biliyorum. çok caydırıcı soru tarzları var diye bahsediliyor. sadece tek alandan sınava girdikleri için eleyici olmak zorunda dil sınavı o mantıkla düşünebilirsiniz.

Bencede bir dilci bulmak lazım, mantıken haklısınız hocam.

Kendi içinde elemesi var, ve Türkçeden 1 net sıralamada kaç küsür bin yukarı taşıyabilecek kapasitede.

80"de 10 bile yapsam olur, ama bu seferde Türkçe-Sosyal Bilgiler 60 net üzeri tutup üzerine sayısal net eklemek zorunda kalıyorum.

Ayrıca sorulara baktım normal birisi için çok çok zorlayıcı sorulardı, ha gene düz mantık içlerinden 9-10 tanesini rahat yaparım ama 1 yıl sıkı çalışmayla kaç net yapılabilir bilemem.

Bugün itibariyle gelecek yıl için lys-5 ingilizce"ye çalışmaya başladım bile. Yaklaşık 14 ayım var ingilizce için.

Hayırlısı...

KONUYA DİLCİLER BEKLENİYOR.

Hocam Türkçe çalışacam demişsiniz ama Türkçe'de Dilbilgisi Hariç Çalışacak bişey yok ki okuduğunu anlama...ki TM isen yaparsın Türkçe'yi hedefini küçük tutma...33 net nedir yani neden 40 olmasın...tabi ki çeldiricisi çok güçlü sorular olacaktır...onları kaçırdın diyelim-37-38 yapabilirsin...arkadaşların dediği gibi matematiği ihmal etme...sonuçta TM için de fen katsayısı düşük ama yapan 1-0 önde başlıyor...Dilci de değilsen normalde ygs de ne kadar yüksek yaparsan o kadar iyi senin için...bence basit mat konularını ve geometri de Üçgen dörtgeninde çokgenlere bunları halledebilirsin...iyi çalışmalar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grandout

Hocam yapacağın 5 net seni uçurur eğer diğer dilcilerde böyle düşünüyorsa

Hocam 10 taneye yakın net gene hertürlü yaparım aslında ama beni ensişelendiren Türkçe Ve Sosyal Bilgiler.

Hani toplamda 300 saat matematik-fen çalışacak olsam bu 300 saati ekstra olarak Türkçe-Sosyal bilgilere aktarabildiğim takdirde ek 5 net getirirse sıralamamı çok ciddi manada yukarı çekebilir diye düşünüyorum.

Türkçe-Sosyal Bilgiler %68, Matematik-Fen Bilgisi %12 ve ingilizce"nin getirisi %20 oluyor.

Nereden bakarsanız matematikten 7(6 küsür ama biz 7 diyelim) net=Türkçemizden 1 nete denk geliyor.

Ki 300 saat fen ve matematikten ayırabileceğim ek çalışmayla 3 net Türkçe ve 3 net sosyal bilgiler fazla yaparsam getirisi neredeyse 24 matematik-fen bilgisi netine eşit oluyor.

Hocam kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama eğer mezun değilsen sana bir tavsiye vereyim.YGS için bir derse ne kadar çalışırsan çalış bir yerden sonra netler artmıyor.Mesela Türkçe 35 netten fazla olmuyor gibi.Veya genel olarak 100 net yapıyorsan 3 aşağısı 5 yukarısı oluyor ama netler bu düzeyde oluyor.O yüzden sana tavsiyem fazla kaptırma kendini.Zaten ygs 1 adet soru bankası + milyonlarca deneme ile olacak iş.Hadi lys belki 2-3 kitap olur ama ygs deneme ile yapman daha iyi.

• Türkçe sınav anıki tamamen dil bilgisi konuları 1 hafta sürüyor son 1 aya kadar 30 paragraf çözsen son 1 ayda sosyal baksan ikisini fullersin zaten Sınavda o ikisi haricinde vaktin artıcak bence mattan 15 fendende bi 20 çıkartmaya bak
    DİL-1'den giriyorum ben de, bende de %6 matematik oranı bu sene biraz çalıştım ve 15 net yaptım ama bu on beş net binlerce kişi önüne attı beni bunlar. O yüzden öneriyorum.

Ama asıl çalışman matematik olmamalı tabii, Türkçe'nin odağı çok yüksek. Bence Türkçe'ye çok önem ver, abi asıl dilimiz Türkçe ya diyip geçiştirme çünkü alacağın puan çok fazla. Sosyal Bilimler'de en az çalışman gereken ders Tarih, her konuya ufak bi tekrar çeksen bi de az soru çözsen oturuyor zaten. Coğrafya'nın yarısı ezber yarısı mantık. Felsefe dersini iki senedir kol gibi ezber soruyor ÖSYM, bence bu derse özel önlem almalısın standart sapma ile daha fazla puan gelir. Din ise bildiğin kadar valla.

Vallahi İngilizce kelimelere ben de bir şey diyemeyeceğim, denemelerde 70+ net yapıyorum hatalar kelimelerden ve odd-one-out'tan

• Ben de Dilden gireceğim, hatta bu sene. Ben de Çanakkalede Japonca Öğretmenliği düşünüyorum. Sınavda sadece Türkçe ve Sosyal yaptım, netler tam istediğim gibi olmasa da. Matematikle falan vakit kaybetme, Türkçeden 35 yapmaya çalış sadece. Sosyalden 25 falan yapsan yeter de artar. Matematik/Fen yerine git İngilizce çalış sonra pişman olursun. İyi şanslar diliyorum güzel kardeşim, umarım kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennelmus -- 17 Nisan 2017; 11:37:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinsiyetsizkedi

Hocam Türkçe çalışacam demişsiniz ama Türkçe'de Dilbilgisi Hariç Çalışacak bişey yok ki okuduğunu anlama...ki TM isen yaparsın Türkçe'yi hedefini küçük tutma...33 net nedir yani neden 40 olmasın...tabi ki çeldiricisi çok güçlü sorular olacaktır...onları kaçırdın diyelim-37-38 yapabilirsin...arkadaşların dediği gibi matematiği ihmal etme...sonuçta TM için de fen katsayısı düşük ama yapan 1-0 önde başlıyor...Dilci de değilsen normalde ygs de ne kadar yüksek yaparsan o kadar iyi senin için...bence basit mat konularını ve geometri de Üçgen dörtgeninde çokgenlere bunları halledebilirsin...iyi çalışmalar...

Matematik şart diyorsunuz yani hocam.

33 aslında dediğiniz gibi hedef olarak biraz düşük olabilir gibi geldi bana.

Çokgen vb. problemler zaten kolay hocam, çokgenler, üçgenler, pay ve payda gibi vs. basit sorularda varmış içlerinde.

Yeni farkettim.

Ama olası Türkçe 30 ve altı gelirse matematiğin önemi ortaya çıkıyor.

Sağolun Hocam...

• quote:

quote:

quote:

Hocam yapacağın 5 net seni uçurur eğer diğer dilcilerde böyle düşünüyorsa

Hocam 10 taneye yakın net gene hertürlü yaparım aslında ama beni ensişelendiren Türkçe Ve Sosyal Bilgiler.

Hani toplamda 300 saat matematik-fen çalışacak olsam bu 300 saati ekstra olarak Türkçe-Sosyal bilgilere aktarabildiğim takdirde ek 5 net getirirse sıralamamı çok ciddi manada yukarı çekebilir diye düşünüyorum.

Türkçe-Sosyal Bilgiler %68, Matematik-Fen Bilgisi %12 ve ingilizce"nin getirisi %20 oluyor.

Nereden bakarsanız matematikten 7(6 küsür ama biz 7 diyelim) net=Türkçemizden 1 nete denk geliyor.

Ki 300 saat fen ve matematikten ayırabileceğim ek çalışmayla 3 net Türkçe ve 3 net sosyal bilgiler fazla yaparsam getirisi neredeyse 24 matematik-fen bilgisi netine eşit oluyor.

Hocam kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama eğer mezun değilsen sana bir tavsiye vereyim.YGS için bir derse ne kadar çalışırsan çalış bir yerden sonra netler artmıyor.Mesela Türkçe 35 netten fazla olmuyor gibi.Veya genel olarak 100 net yapıyorsan 3 aşağısı 5 yukarısı oluyor ama netler bu düzeyde oluyor.O yüzden sana tavsiyem fazla kaptırma kendini.Zaten ygs 1 adet soru bankası + milyonlarca deneme ile olacak iş.Hadi lys belki 2-3 kitap olur ama ygs deneme ile yapman daha iyi.

Hocam liseyi bitireli 3 yıl oldu, ki zaten üniversiteyide bıraktım 2 yıl önce.

Haklısınız hocam soruların hepsini tam olarak yapmak mümkün değil, öyle.sorular oluyorum %100 yaptığına emin oluyorsun ama çok küçük bir detaydan kaçırdığın için yanlış yapıyorusun.

YGS çalışırken nasıl çalışmalıyız hocam, haliyle 3 yıl oldu unuttum sayılır.

Özellikle sosyal bilgilerim biraz zayıf kalmış, 30 üzeri yapmazsam bölümü biraz zor tuttururum gibi geliyor.

1 adet soru bankası yetermi acaba? Yani konu anlatımlı ayrı ayrı 4 tane her ders için ayrı kitapta alırım diye düşünmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

Türkçe sınav anıki tamamen dil bilgisi konuları 1 hafta sürüyor son 1 aya kadar 30 paragraf çözsen son 1 ayda sosyal baksan ikisini fullersin zaten Sınavda o ikisi haricinde vaktin artıcak bence mattan 15 fendende bi 20 çıkartmaya bak

Hocam keşke o kadar kolay olsa ama o kadar kolay olacağını düşünmüyorum.

Matematik çalışırsam 15"e yaklaşabilirim belki hocam ama fen bilgisi 20 net mümkün değil, fizik-kimya-biyoloji tam anlamıyla sıfır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRIDGIT MENDLER

DİL-1'den giriyorum ben de, bende de %6 matematik oranı bu sene biraz çalıştım ve 15 net yaptım ama bu on beş net binlerce kişi önüne attı beni bunlar. O yüzden öneriyorum.

Ama asıl çalışman matematik olmamalı tabii, Türkçe'nin odağı çok yüksek. Bence Türkçe'ye çok önem ver, abi asıl dilimiz Türkçe ya diyip geçiştirme çünkü alacağın puan çok fazla. Sosyal Bilimler'de en az çalışman gereken ders Tarih, her konuya ufak bi tekrar çeksen bi de az soru çözsen oturuyor zaten. Coğrafya'nın yarısı ezber yarısı mantık. Felsefe dersini iki senedir kol gibi ezber soruyor ÖSYM, bence bu derse özel önlem almalısın standart sapma ile daha fazla puan gelir. Din ise bildiğin kadar valla.

Vallahi İngilizce kelimelere ben de bir şey diyemeyeceğim, denemelerde 70+ net yapıyorum hatalar kelimelerden ve odd-one-out'tan

Hocam 15 net matematik nerden bakarsanız 5-10 bin üst sıraya taşır beni heralde.

Ama Türkçe 4 net fazla yapmak =24(YAKLAŞIK) matematiğe denk geliyor dil-3"te.

Felsefeyi bir türlü anlayamadım hocam, hakikaten tam olarak ezber soruyorlar.

YGS"deki en zor yer bencede felsefe, zaten 30+ hedefim derken felsefeyi o kadar iyi yapamam diye dedim. Yoksa bir tık daha sosyal bilgiler hedefimi yüksek tutabilirdim.

Sosyal bilgileri nasıl çalışmalıyım hocam, bu konuda en ufak bir bilgim yok denilebilir.?

• BRIDGIT MENDLER kullanıcısına yanıt
    Hocam söylemeyi unutuyordum, 14 ay sürede her türlü 2500"e yakın ingilizce kelime ezberleyebilirim.

ingilizce"ye nasıl çalışmalıyım?

Çünkü bölümü ingilizce garantiliyor, riske girmek istemiyorum.

2500 kelimeyle 20 net üzeri yapılabilirmi acaba?

• Hedefin yüksek değilse yap ama bi başarı elde edemezsin mat fen yapmadan kaldı ki hadi türkçe ve sosyal yoruma dayalı dersler onlardan +35 yapacağının garantisi de yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kennelmus

Ben de Dilden gireceğim, hatta bu sene. Ben de Çanakkalede Japonca Öğretmenliği düşünüyorum. Sınavda sadece Türkçe ve Sosyal yaptım, netler tam istediğim gibi olmasa da. Matematikle falan vakit kaybetme, Türkçeden 35 yapmaya çalış sadece. Sosyalden 25 falan yapsan yeter de artar. Matematik/Fen yerine git İngilizce çalış sonra pişman olursun. İyi şanslar diliyorum güzel kardeşim, umarım kazanırsın.

Hocam Türkçe 35, sosyal bilgiler 25 Çanakkaleyi garantiliyorsa çok güzel benim için.

Hocam sınavda başıma gelebilecek olası bir olasılık geleceğimi tehlikeye sokabilecek diye düşünüyorum.

Hani bir heyecanla elim ayağım birbirine dolaşırsa işi garantiye almam için matematik 10-15 net kurtarıcı olabilir diye düşünüyorum.

Gerçi Türkçe sosyal bilgiler toplamda 65 üzeri net çok ciddi puanlar getiriyor.

Ne yapsam bilemedim.

ingilizce"yi nasıl hallettiniz hocam? Belirli bir çalışma planınız var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: JeffLoomis

Hedefin yüksek değilse yap ama bi başarı elde edemezsin mat fen yapmadan kaldı ki hadi türkçe ve sosyal yoruma dayalı dersler onlardan +35 yapacağının garantisi de yok...

Hedefim DİL-3 ilk 20.000 hocam, çıtayı yükseltirsek ilk 10.000 harika olur. Ama birkaç yıl önce ÖSYM kazık gibi sorular sormuştu YGS"de herkes çakılmıştı, eğer öyle birşey olursa 1 yılım heba olur.

• Ben elimden geldiğince birkaç tavsiye vereyim İngilizce ile ilgili

İrem Yayıncılık-Lys Dil Sınav Stratejileri kitabını mutlaka al, sana en büyük tavsiyem bu

o kitapta hem gramer stratejileri, hem de LYS'de karşına çıkacak ingilizce soru türlerini ve o sorulara nasıl yaklaşman gerektiğini öğreneceksin. Mesela İngilizce'de 80 sorudan 30 tanesi kek sorudur, 12 çeviri sorusunu çok kolay yaparsın, tense sorusunu yaparsın etti 13, dialog soruları çok kolaydır onlardan da 6-7 tane rahat yaparsın. Bir de gramerde çok kolay çözebileceğin sorular var

Son olarak tabi ki İrem yayıncılık strateji kitabından İngilizce çalışırken her gün, bugüne kadar LYS 5'de çıkmış 20-25 kelimeyi ezberle, cümle içinde kullan. Bu şekilde emin ol 3-4 ayda 50 nete çıkarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

Ben elimden geldiğince birkaç tavsiye vereyim İngilizce ile ilgili

İrem Yayıncılık-Lys Dil Sınav Stratejileri kitabını mutlaka al, sana en büyük tavsiyem bu

o kitapta hem gramer stratejileri, hem de LYS'de karşına çıkacak ingilizce soru türlerini ve o sorulara nasıl yaklaşman gerektiğini öğreneceksin. Mesela İngilizce'de 80 sorudan 30 tanesi kek sorudur, 12 çeviri sorusunu çok kolay yaparsın, tense sorusunu yaparsın etti 13, dialog soruları çok kolaydır onlardan da 6-7 tane rahat yaparsın. Bir de gramerde çok kolay çözebileceğin sorular var

Son olarak tabi ki İrem yayıncılık strateji kitabından İngilizce çalışırken her gün, bugüne kadar LYS 5'de çıkmış 20-25 kelimeyi ezberle, cümle içinde kullan. Bu şekilde emin ol 3-4 ayda 50 nete çıkarsın

Tavsiyeleriniz için sağolun hocam.

Kitabın ismini not alıyorum.

Evet dikkatimi çekti 3-4 tane kolay soru takıldı gözüme ama bence ana sorun kelime eksikliği.

2500E yakın bir kelime ezberleyebilirim düz mantıkla yine 15-16 tane yaparım diyorum.

Farkettimde LYS-5"te çıkmış kelimeler çok fazla karşıma çıkan kelimeler değildi.

14 ayda 30+ net yapsam benim için yeterde artar bile hocam.

Türkçe'nin bir sorusunun getireceği puanla matematiğin getireceğinin farkını da biliyorum ama ben sana demiyorum ki Türkçe'yi sal MFye çalış.

Tabii ki Türkçe'ye çalışacaksın ama Türkçe'de çalışacağın konular o kadar az ki. Dil bilgisi çalışırsın bir ay felan yazım kuralları bakarsın elinde günlük çözmen gereken paragraflar kalır. O zamanı matematiğe, sosyale yönlendirirsin.

Felsefe'yi ezberleyeceksin işte başka çare yok belli ki 2018'de de ezberi basacaklar. Oturup kelime ezberlediğin gibi filozof ezberleyeceksin ama bilindikleri. Ben oturup ezberlemedim baş çıktı felsefeden.

Sosyal bilimlerin çalışmasını ayrı ayrı inceleyelim

Tarih : Kek ders, oturup saatlerce konu çalışmana gerek yok çok istiyorsan otur 10 dklık konu anlatımı dinle sonra soru çözmeye başla. YGS tarihin olayı sorularda zaten sana mantıklı düşünmeyi öğretiyor.

Coğrafya : İklimlere kadar mantık, sonrası ezber. Oturup ezberleyeceksin. Mesela kayaçları - toprak türlerini mantıkla çözemezsin ezberlemek zorundasın. Her sene izohipslerden bir soru soruyorlar o konuya özellikle göz at bence. Unutma yani özellikleri.

Felsefe : Yukarıda dediğim gibi.

Din : Üç soru kolay oluyor seneye göre dört. Diğer soruyu da bilmen lazım, istersen ygs din konularını içeren bir kitap alabilirsin sana kalmış ama ben sene boyu çalışmayıp 4 1 yaptım

Bu önerileri kimden alıyorum bu kim ki bana öneri veriyor dersen diye üzüle üzüle 2017 ygs netlerimi yazıyorum

Tr 37 3

Sosyal 30 7

Mat 16 4

Fen 1 0

56k YG3

Lys kelime de sana kalmış ya, on dört ayın var ben olsam oturup kelimeye bakıp ezberlemezdim haber okuyup öğrenirdim. Tabi yine çalışırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRIDGIT MENDLER -- 17 Nisan 2017; 14:50:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

Ben elimden geldiğince birkaç tavsiye vereyim İngilizce ile ilgili

Tavsiyeleriniz için sağolun hocam.

Kitabın ismini not alıyorum.

Evet dikkatimi çekti 3-4 tane kolay soru takıldı gözüme ama bence ana sorun kelime eksikliği.

2500E yakın bir kelime ezberleyebilirim düz mantıkla yine 15-16 tane yaparım diyorum.

Farkettimde LYS-5"te çıkmış kelimeler çok fazla karşıma çıkan kelimeler değildi.

14 ayda 30+ net yapsam benim için yeterde artar bile hocam.

14 ay süren varmış yeni gördüm. Kelime anahtardır ancak şunu unutma, gramer ve kelimeyi bir arada götürmen gerekir. İkisi birbirini tamamlıyor

günde sadece 1 saat gramere ayır, her gün sınavda çıkmış 25 kelime falan ezberle ve okumaya çalış, oku okuyabildiğin kadar. Önceleri anlamayacaksın ama gramer yapılarını oturttuktan ve kelime bilgin arttıktan sonra okuduğunu anlamaya başladığını göreceksin

İrem yayıncılık kitabı seni doğrudan başarıya götürür, şöyle söyleyeyim, her gün 2-3 saatini ingilizceye ayırırsan (okuma ve gramer olarak), bir de her gün en az 20 kelime ezberlersen 14 ayda 55-60 net çıkarır hale gelirsin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.