Şimdi Ara

YGS'DE MATEMATİK-FEN İKİLİSİNİ BOŞ BIRAKMAK MANTIKLI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar matematik-geometri ikilisinei direk tam olarak boş bırakıp bu sayede ders/sınav süresi süresini direkt olarak ikiye katlamak mantıklı mı?

Aynı mantıkla direk olarak çalışacağımız konu sayısıda yarıya düşüyor.
    Sonuçta dil-3 için puan dağılımı şu şekilde;

DİL-3;
    Türkçe %48
    Sosyal Bilgiler %20
    Matematik %7
    Fen Bilgisi %5
    İngilizce %20.

Sizce mantıklı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Değil kardeşim yapacağın azcık problem temel kavram gözünü sevim ya Git azda olsa çalış mata
  • diil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RebelShade

Değil kardeşim yapacağın azcık problem temel kavram gözünü sevim ya Git azda olsa çalış mata

Hocam Türkçe %48 olunca matematiği geometriyi bırakıp Türkçeden 33 ve üzeri net yapayım diyorum.

Matematik-Fen ikilisinden 7-8 net anca çıkartabilirim.

Çok zor matematik-fen.

Türkçe-Sosyal Bilgileri yüksek tutarsam 360.civarı bir sözel puan geliyor her ne kadar sayısala düşük puan gelsede.

İşi riske atmak istemiyorum açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahrazz

diil.

Neden hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: TAKUMİ FUJİWARA

quote:

diil.

Neden hocam?

mat fen ikilisinden birini de rahat yetiştirebilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

diil.

Neden hocam?

mat fen ikilisinden birini de rahat yetiştirebilirsin.

Hocam matematiğin içinde geometri falan 10 nete yaklaşabilirim ancak, fizik-biyoloji tam olarak sıfır bende.

Karekök problemleri falan zor galiba, korkuyorum açıkçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oğlum dört işlem biliyosan 10 net çıkartırsın zaten mantıklı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: huğuğçu

Oğlum dört işlem biliyosan 10 net çıkartırsın zaten mantıklı değil

Hocam 1. hitap şekliniz çok yanlış, oğlum lafının bana karşı kullanılmasını hiç istemem.

Sınav konusuna gelince 7-8 net çok rahat çıkartılabilir diye düşünmeye başladım, çünkü geometri soruları hakikaten kolay geldi bana.

• TAKUMİ FUJİWARA kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam kötü anlamda söylememiştim

• Kötü bir niyetle söylemediğinizi az-çok tahmin ediyorum hocam. 10 net fena puan getirmez.

• Matematiğe bak kesinlikle. Matematiğe nedense nefret ile bakılıyor korkmayın matematikten. Matematik sabır ve çalışma işi(cahit arf'ın yalancısıyım.), her gün belli bir süre ayır matematiğe, çünkü denemelerde çıkardığın kadar sosyal neti çıkmıyor YGS'de. Niyetli bir şekilde oturup çalışırsan yapabileceğini ğoreceksin. Yapamadığın soruları çözümüne bakıp tekrar tekrar çözüp kavradığında anlayacaksın YGS matematiğin o kadar zor olmadığını. Türkçe'de o kadar detay yok yapman gereken tek şey dil bilgisi ve yazım kuralları zor olarak tabir edebileceğin. Onlar da soru çözdükçe. Kişisel fikrim bu

• Hocam yapacağın 5 net seni uçurur eğer diğer dilcilerde böyle düşünüyorsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRIDGIT MENDLER

Matematiğe bak kesinlikle. Matematiğe nedense nefret ile bakılıyor korkmayın matematikten. Matematik sabır ve çalışma işi(cahit arf'ın yalancısıyım.), her gün belli bir süre ayır matematiğe, çünkü denemelerde çıkardığın kadar sosyal neti çıkmıyor YGS'de. Niyetli bir şekilde oturup çalışırsan yapabileceğini ğoreceksin. Yapamadığın soruları çözümüne bakıp tekrar tekrar çözüp kavradığında anlayacaksın YGS matematiğin o kadar zor olmadığını. Türkçe'de o kadar detay yok yapman gereken tek şey dil bilgisi ve yazım kuralları zor olarak tabir edebileceğin. Onlar da soru çözdükçe. Kişisel fikrim bu

Hocam DİL-3"E matematiğin etkisi %7 ve fiziğin etkisi %5.

Türkçem çok iyidir 33 ve üzeri net rahat çıkartabileceğimi düşünüyorum ki 3 yıllık şuanki kitap açmamış halimle 25 net çıkartabilirim biraz zorlasam.

Sosyal Bilgilerim o kadar iyi değil tahminimce ama çalışınca en azından 30 nete yaklaşmak o kadarda zor olmaz diye tahmin ediyorum.

Gerçi günde yarım saatlik matematik çalışmayla gelecek 12-15 net çok ciddi puanlar getirebilir.

ingilizce sorularına baktım LYS-5"in çok zor geldi.

ingilizce için ne kadar kelime ezberlemeliyim?

• hocam mat çalışarakta türkçede 33 neti geçebilecek zaman bulabilirsin. eğer sağlam okul isteyen bir dilciysen mat falan yapman gerekiyor. çünkü türkçeyi her dilci yapacak zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandout

Hocam yapacağın 5 net seni uçurur eğer diğer dilcilerde böyle düşünüyorsa

Hocam 10 taneye yakın net gene hertürlü yaparım aslında ama beni ensişelendiren Türkçe Ve Sosyal Bilgiler.

Hani toplamda 300 saat matematik-fen çalışacak olsam bu 300 saati ekstra olarak Türkçe-Sosyal bilgilere aktarabildiğim takdirde ek 5 net getirirse sıralamamı çok ciddi manada yukarı çekebilir diye düşünüyorum.

Türkçe-Sosyal Bilgiler %68, Matematik-Fen Bilgisi %12 ve ingilizce"nin getirisi %20 oluyor.

Nereden bakarsanız matematikten 7(6 küsür ama biz 7 diyelim) net=Türkçemizden 1 nete denk geliyor.

Ki 300 saat fen ve matematikten ayırabileceğim ek çalışmayla 3 net Türkçe ve 3 net sosyal bilgiler fazla yaparsam getirisi neredeyse 24 matematik-fen bilgisi netine eşit oluyor.

• Hocam DİL-3 olunca matematik ve fenin getirisi sadece %12"de kalıyor, ama puan puandır mantığıyla bakarsak iyi ortalama getirebilir.

Hedefim Kayseri Erciyes Üniversitesi Japon Dili Ve Edebiyatı.

Geçen yıl 350 küsür olan taban puanı bu yıl 380 küsür olmuş.

Ama YGS 33+30+10+3+LYS-5 40 net yaparsam rahat girerim DİL-3 ilk 20 bine.

• quote:

Hocam DİL-3 olunca matematik ve fenin getirisi sadece %12"de kalıyor, ama puan puandır mantığıyla bakarsak iyi ortalama getirebilir.

hocam sen taban puana bakma sıralamaya bak sıralaması değişmemiş çünkü o 30 puan fark bu sene her bölümde oldu. birde o tarz bir puan istiyorsan çokta matematik çalışmana gerek yok. ben hedefini daha yüksek düşünmüştüm bunu senin taktiğinlede yaparsın diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wepawet

quote:

Hocam DİL-3 olunca matematik ve fenin getirisi sadece %12"de kalıyor, ama puan puandır mantığıyla bakarsak iyi ortalama getirebilir.

hocam sen taban puana bakma sıralamaya bak sıralaması değişmemiş çünkü o 30 puan fark bu sene her bölümde oldu. birde o tarz bir puan istiyorsan çokta matematik çalışmana gerek yok. ben hedefini daha yüksek düşünmüştüm bunu senin taktiğinlede yaparsın diye düşünüyorum.

Yalnız hocam bu taktiğimi uygularsam sayısal puanım 170-210"larda kalıyor ama sözel puanım 390 küsürlere kadar çıkabiliyor.

Arada bu kadar fark olması normal mi?

Birde ingilizce"yi nasıl halledebilirim 1 yıl içerisinde?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wepawet

quote:

Yalnız hocam bu taktiğimi uygularsam sayısal puanım 170-210"larda kalıyor ama sözel puanım 390 küsürlere kadar çıkabiliyor.

Arada bu kadar fark olması normal mi?

Birde ingilizce"yi nasıl halledebilirim 1 yıl içerisinde?

hocam dilci değil misiniz normalde? valla dilci değilseniz işiniz zor onu söyleyeyim :D benim ingilizcem iyidir ama size sınav konusunda tavsiye verecek kadar değil. ben sadece matematik kısmına etrafımda gördüğüm arkadaşlarımdan bildiklerimi söyledim. boğaziçinde ingilizce öğretmenliği çeviribilim gibi bölümler okuyan arkadaşlarım var. onlardan gördüğümü söyledim matematik konusunda.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.