Şimdi Ara

YGS'DE MATEMATİK-FEN İKİLİSİNİ BOŞ BIRAKMAK MANTIKLI MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BRIDGIT MENDLER

Türkçe'nin bir sorusunun getireceği puanla matematiğin getireceğinin farkını da biliyorum ama ben sana demiyorum ki Türkçe'yi sal MFye çalış.

Tabii ki Türkçe'ye çalışacaksın ama Türkçe'de çalışacağın konular o kadar az ki. Dil bilgisi çalışırsın bir ay felan yazım kuralları bakarsın elinde günlük çözmen gereken paragraflar kalır. O zamanı matematiğe, sosyale yönlendirirsin.

Felsefe'yi ezberleyeceksin işte başka çare yok belli ki 2018'de de ezberi basacaklar. Oturup kelime ezberlediğin gibi filozof ezberleyeceksin ama bilindikleri. Ben oturup ezberlemedim baş çıktı felsefeden.

Sosyal bilimlerin çalışmasını ayrı ayrı inceleyelim

Tarih : Kek ders, oturup saatlerce konu çalışmana gerek yok çok istiyorsan otur 10 dklık konu anlatımı dinle sonra soru çözmeye başla. YGS tarihin olayı sorularda zaten sana mantıklı düşünmeyi öğretiyor.

Coğrafya : İklimlere kadar mantık, sonrası ezber. Oturup ezberleyeceksin. Mesela kayaçları - toprak türlerini mantıkla çözemezsin ezberlemek zorundasın. Her sene izohipslerden bir soru soruyorlar o konuya özellikle göz at bence. Unutma yani özellikleri.

Felsefe : Yukarıda dediğim gibi.

Din : Üç soru kolay oluyor seneye göre dört. Diğer soruyu da bilmen lazım, istersen ygs din konularını içeren bir kitap alabilirsin sana kalmış ama ben sene boyu çalışmayıp 4 1 yaptım

Bu önerileri kimden alıyorum bu kim ki bana öneri veriyor dersen diye üzüle üzüle 2017 ygs netlerimi yazıyorum

Tr 37 3

Sosyal 30 7

Mat 16 4

Fen 1 0

56k YG3

Lys kelime de sana kalmış ya, on dört ayın var ben olsam oturup kelimeye bakıp ezberlemezdim haber okuyup öğrenirdim. Tabi yine çalışırdım.

Anladım şimdi hocam, siz diyorsunuzki zaten hertürlü sözeli yetiştirirsin kalan zamandada sayısalı çalış.

15 nete yakın getirisi olur.

2018"dede o ara zor döneme denk gelmeyelim, gerçi zor sınav döneminde millette yapamıyor ortalamam gene sabit kalır.

Felsefe konusunda zaten mantık yürütülmüyor, ezberleyeceğim galiba onu.

Not alayım felsefeyi.

Tarihi çalışırımda çünkü sevdiğim bir ders ek olarak çok zevkli.

Coğrafya bilgi bölümünde kesinlikle ve kesinlikle haklısınız hocam, yine aynı şekilde sevdiğim konular. Harita yorumlama falanda vardı galiba 2017"de.

Din Kültürü kolay hocam, tecrübeliyiz nede olsa.

Teşekkür ederim hocam önemli bilgiler bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BRIDGIT MENDLER kullanıcısına yanıt
    Ki sizle aynı netleri yapıpta ingilizce"yi 0 yapsam bile DİL-3"ten ilk 20 bine çok rahat giriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

quote:

Orijinalden alıntı: TAKUMİ FUJİWARA

quote:

Ben elimden geldiğince birkaç tavsiye vereyim İngilizce ile ilgili

İrem Yayıncılık-Lys Dil Sınav Stratejileri kitabını mutlaka al, sana en büyük tavsiyem bu

o kitapta hem gramer stratejileri, hem de LYS'de karşına çıkacak ingilizce soru türlerini ve o sorulara nasıl yaklaşman gerektiğini öğreneceksin. Mesela İngilizce'de 80 sorudan 30 tanesi kek sorudur, 12 çeviri sorusunu çok kolay yaparsın, tense sorusunu yaparsın etti 13, dialog soruları çok kolaydır onlardan da 6-7 tane rahat yaparsın. Bir de gramerde çok kolay çözebileceğin sorular var

Son olarak tabi ki İrem yayıncılık strateji kitabından İngilizce çalışırken her gün, bugüne kadar LYS 5'de çıkmış 20-25 kelimeyi ezberle, cümle içinde kullan. Bu şekilde emin ol 3-4 ayda 50 nete çıkarsın

Tavsiyeleriniz için sağolun hocam.

Kitabın ismini not alıyorum.

Evet dikkatimi çekti 3-4 tane kolay soru takıldı gözüme ama bence ana sorun kelime eksikliği.

2500E yakın bir kelime ezberleyebilirim düz mantıkla yine 15-16 tane yaparım diyorum.

Farkettimde LYS-5"te çıkmış kelimeler çok fazla karşıma çıkan kelimeler değildi.

14 ayda 30+ net yapsam benim için yeterde artar bile hocam.

14 ay süren varmış yeni gördüm. Kelime anahtardır ancak şunu unutma, gramer ve kelimeyi bir arada götürmen gerekir. İkisi birbirini tamamlıyor

günde sadece 1 saat gramere ayır, her gün sınavda çıkmış 25 kelime falan ezberle ve okumaya çalış, oku okuyabildiğin kadar. Önceleri anlamayacaksın ama gramer yapılarını oturttuktan ve kelime bilgin arttıktan sonra okuduğunu anlamaya başladığını göreceksin

İrem yayıncılık kitabı seni doğrudan başarıya götürür, şöyle söyleyeyim, her gün 2-3 saatini ingilizceye ayırırsan (okuma ve gramer olarak), bir de her gün en az 20 kelime ezberlersen 14 ayda 55-60 net çıkarır hale gelirsin

Anladım hocam, aslında ilk başta 6 ay kelime ezberleyeyim 8 ay gramer çalışayım gibi düşünüyordum ama kelime+dil bilgisi çok mantıklı.Dünden itibaren kelime öğrenmeye başladım hocam, günde 10-20 arası kelime öğrenirim diye tahmin ediyorum.

Kitabı temin etmeye çalışacağım, dediğiniz gibi dil öğrenirken mantık yavaş yavaş oturtmak.

Bir anda olacak gibi değil.

55-60 netle ilk 7 bine bile girilir.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İrem Yayıncılık-Lys Dil Sınav Stratejileri kitabını mutlaka al, sana en büyük tavsiyem bu

o kitapta hem gramer stratejileri, hem de LYS'de karşına çıkacak ingilizce soru türlerini ve o sorulara nasıl yaklaşman gerektiğini öğreneceksin. Mesela İngilizce'de 80 sorudan 30 tanesi kek sorudur, 12 çeviri sorusunu çok kolay yaparsın, tense sorusunu yaparsın etti 13, dialog soruları çok kolaydır onlardan da 6-7 tane rahat yaparsın. Bir de gramerde çok kolay çözebileceğin sorular var

Son olarak tabi ki İrem yayıncılık strateji kitabından İngilizce çalışırken her gün, bugüne kadar LYS 5'de çıkmış 20-25 kelimeyi ezberle, cümle içinde kullan. Bu şekilde emin ol 3-4 ayda 50 nete çıkarsın

Evet dikkatimi çekti 3-4 tane kolay soru takıldı gözüme ama bence ana sorun kelime eksikliği.

2500E yakın bir kelime ezberleyebilirim düz mantıkla yine 15-16 tane yaparım diyorum.

Farkettimde LYS-5"te çıkmış kelimeler çok fazla karşıma çıkan kelimeler değildi.

14 ay süren varmış yeni gördüm. Kelime anahtardır ancak şunu unutma, gramer ve kelimeyi bir arada götürmen gerekir. İkisi birbirini tamamlıyor

günde sadece 1 saat gramere ayır, her gün sınavda çıkmış 25 kelime falan ezberle ve okumaya çalış, oku okuyabildiğin kadar. Önceleri anlamayacaksın ama gramer yapılarını oturttuktan ve kelime bilgin arttıktan sonra okuduğunu anlamaya başladığını göreceksin

İrem yayıncılık kitabı seni doğrudan başarıya götürür, şöyle söyleyeyim, her gün 2-3 saatini ingilizceye ayırırsan (okuma ve gramer olarak), bir de her gün en az 20 kelime ezberlersen 14 ayda 55-60 net çıkarır hale gelirsin

Anladım hocam, aslında ilk başta 6 ay kelime ezberleyeyim 8 ay gramer çalışayım gibi düşünüyordum ama kelime+dil bilgisi çok mantıklı.Dünden itibaren kelime öğrenmeye başladım hocam, günde 10-20 arası kelime öğrenirim diye tahmin ediyorum.

Kitabı temin etmeye çalışacağım, dediğiniz gibi dil öğrenirken mantık yavaş yavaş oturtmak.

LYS 5 sınavında iki şey belirleyici ; okuduğunu anlamak ve sınavın stratejilerini bilmek

Okuduğunu anlamak = kelime + gramer yapılarına hakim olmak

Gramer için 8 ay çok çok çok fazla. Yapman gereken şu, şimdiden her gün 20-25 kelime ezberle ve söylediğim kitaptan gramer çalışmaya başla. 3 ayda gramer biter, kelime konusunda da iyileşirsin. Sonra sınav stratejilerine geçeceksin ve YGS çalışacaksın, gramer bittikten sonra her gün 2 saat okumaya ayıracaksın, okumadan olmaz unutma. Sen okudukça okuma-anlaman iyileşecek

Gramer bittikten ve temel kelime bilgisine sahip olduktan sonra göreceksin ki 30-35 net yapmak çocuk oyuncağı gibi gelecek sana

rica ederim kardeşim, bol şans. İyi çalışmalar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

LYS 5 sınavında iki şey belirleyici ; okuduğunu anlamak ve sınavın stratejilerini bilmek

Gramer için 8 ay çok çok çok fazla. Yapman gereken şu, şimdiden her gün 20-25 kelime ezberle ve söylediğim kitaptan gramer çalışmaya başla. 3 ayda gramer biter, kelime konusunda da iyileşirsin. Sonra sınav stratejilerine geçeceksin ve YGS çalışacaksın, gramer bittikten sonra her gün 2 saat okumaya ayıracaksın, okumadan olmaz unutma. Sen okudukça okuma-anlaman iyileşecek

Gramer bittikten ve temel kelime bilgisine sahip olduktan sonra göreceksin ki 30-35 net yapmak çocuk oyuncağı gibi gelecek sana

Hocam yemin ediyorum YGS-LYS çalışma şevkimi yerine getiriyorsunuz, okuma olayını tam olarak hesap edememiştim.

Zaten birazdan yine kelime ezberlemeye gideceğim, akşamda biraz gramer bakarım.

İyi moral ve motivasyon için çok çok teşekkür ederim, dediklerinizi direk olarak çalışma planımı ekleyeceğim hocam.

Tekrrar sağolun...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yemin ediyorum YGS-LYS çalışma şevkimi yerine getiriyorsunuz, okuma olayını tam olarak hesap edememiştim.

Zaten birazdan yine kelime ezberlemeye gideceğim, akşamda biraz gramer bakarım.

İyi moral ve motivasyon için çok çok teşekkür ederim, dediklerinizi direk olarak çalışma planımı ekleyeceğim hocam.

Tekrrar sağolun...

Ben de senin geçtiğin bu hazırlık döneminden geçtim kardeşim, bu nedenle seni çok iyi anlıyorum. Ben de Dil çıkışlı değildim, LYS 5'i yapmak için sınavın stratejilerini bilmek çok önemli, bunun için İrem yayıncılık kitabını önerdim sana. Benim dil çıkışlı olmayıp, 35-36 netle başlayıp 9 ayda 80'de 80 çıkararak Boğaziçi'ne giden arkadaşım var. Bu nedenle önünde çok iyi bir süre var ve bunu iyi değerlendir, umutsuzluğa kapılma asla

Ben sana tam bir yol haritası çizeyim, belki bazı dilci arkadaşlar da görür, onlar da yararlanır

Öncelikle 50 net aşağısını yapan adamın gramer eksiği vardır. Bu nedenle senin de çalışmaya gramer ile başlaman gerek. Ben senin durumundayken gramer'den ve LYS 5'den çok korkuyordum, İngilizce sevmeme rağmen hem kelimelere hem gramere uzaktım ve gramer sorularını gördükçe gözüm korkuyordu. Her gün sınavda çıkmış, paragraflarda gördüğüm kelimeleri bir kelime defterine not ettim, her gün bunları ezberliyor ve bunları cümle içinde kullanıyordum. Cümle içinde kullanmak cümle kalıcılığını artırıyor ve yolda giderken, gece uyumadan önce vs boş zamanlarında bu kelimeleri de bolca tekrar ediyordum. Bolca tekrar çok önemli

Sonra Tense ve Active-Passive konusunu çok iyi oturttum (İrem yayıncılık kitabında bu konuların stratejileri vs veriliyor, bu nedenle gramer'den korkmana gerek yok). Bundan sonra tek tek gramer konularını bitirdim. Her gramer konusunu bitirdikten sonra o konudan 250-300 soru çözmeni öneririm, tüm gramer konuları bittikten sonra bir tane revision testi yapacaksın, yanlış yaptığın konulara tekrar döneceksin. Olay bundan ibaret, çok zorlandığın bir konu olursa youtube'a falan yaz, konu anlatımını dinle, soru çözümlerini izle, dediğim gibi 2-3 ayda gramer sorularını çok rahat yapacak seviyeye gelirsin

Tabi kelime dağarcığın da o dönem baya artacak. Sana tavsiyem 1 tane Vocabulary kitabı al, oradan kelime soruları da çöz. İngilizce okuma-anlamaya da katkısı büyük, Dilko Vocabulary veya ELS test your vocabulary kitaplarını öneririm. Bu ikisinden birini al, böylelikle bolca LYS 5 kelimelerini soru içinde görmüş olacaksın, kelimeler kafana kazınacak resmen

Gramer bitti, kelime konusunda da temel dağarcığı oluşturduktan sonra soru tiplerine çalışacaksın (İrem yayıncılık kitabından). Anlam bütünlüğünü bozan cümle soruları nasıl çözülmeli, paragraf soruları nasıl çözülmeli, çeviri soruları nasıl çözülmeli gibi bolca taktik, strateji mevcut. Bunları da oturtacaksın kısa sürede, o kitap sayesinde

Bunları bitirince İngilizce'de temel şeyleri yapmış oluyorsun, bundan sonra YGS Türkçe ve Sosyal çalışmaya başla, Türkçe ve Sosyal'i 35 seviyesine getirene kadar Matematik ve Fen çalışma. Baktın ki Türkçe'den artık 35 falan yapıyorsun, Sosyal de 32'li seviyelere geldi, bundan sonra matematik ve fen'den en kolay konuları halletmeye bak, 5-10 artık kaç net çıkarırsan kar'dır. Fen ve Mat bir dilci için ekstra oluyor genelde, bu sebeple Türkçe-Sosyal'i halletmeden Mat ve Fen'e geçme

tabi bu arada İngilizce'de öğrendiğin şeyleri unutmamak için ara ara tekrar yapman ve günde en az 20 kelime ezberlemen gerekecek

Ardından bol bol okuma yapman gerekecek, ELS Through Reading kitabını öneriyorum sana, Orta seviye 75, Orta üzeri 75, İleri düzeyde 50 okuma parçası var. Bu parçaların en önemli özelliği sınavlarda çıkan kelimelerle ilgili kurulması, yani bol bol sınav kelimesi öğrenmeni, okuma-anlamanı hızlandırmanı sağlar bu kitap sana.

YGS sınavına kadar böyle ilerle. YGS sınavından sonra her gün bir tane LYS 5 denemesi çözmeni öneriyorum, bu dediklerimden sonra güle oynaya 60 net falan yapmazsan gel beni bul

unutma söylediğim çizelgede ilerle

Kaynakları özetleyecek olursam ;

Öncelikle Gramer ve soru tipleri için ; İrem yayıncılık Lys Dil sınav stratejileri

Kelime kitabı ; ELS Test Your Vocabulary veya Dilko LYS 5 Vocabulary

Okuma Kitabı ; ELS Through Reading

Deneme bulamazsan eğer, bütün çıkmış LYS-YDS-ÜDS-KPDS sorularını çöz

• TAKUMİ FUJİWARA kullanıcısına yanıt
    dil-3 ygsden daha fazla puan veriyor ygsye daha fazla asıl

• Yukarıda yazılanları okumadım ama benim bir arkadaşı örnek vereyim ben.

Birey gelişim serisinin birey a ygs mat geo kitabı var. Rengi mavi. Onu çözdü 15 net matematik yaptı. Fen içinde kimya çalıştı. Zaten ygs kimyada bir şey yok. Azıcık fizik ve bio sıfır. 20 net falan yaptı. Zaten Türkce ve sosyali iyiydi. Yani genel olarak iyi bir sonuç aldı. Lys İngilizceyi de büyük ihtimalle fulleyecek

Tavsiyem bu şekilde çalışman.

• Lord Joker. kullanıcısına yanıt
    Bugün biraz ingilizce çalışıp birazda geçmiş dönem LYS-5 ingilizce sorularına göz gezdirdim hocam.

Açıkçası karamsarlığa düştüm biraz, ama grameri normal şekilde halledip birazda kelime çalışan bir kişi 30-40 net rahat yapabilir diye düşünüyorum.

Şu an için bu kitaplara ulaşmam mümkün değil, çünkü şuan memlekette değilim.

2 aya kadar bu kitaplara ulaşmak benim için biraz zor olacak, bende internetten pdf"lerini bulup yazıcıdan çıkarttırmayı düşünüyorum.

Açıkçası ingilizce konusunda biraz karamsarım, sözel bölümü kesinlikle dediğiniz gibi 33-32 altına düşürmemem lazım. Ki önce sözeli üst seviyelerde bırakmalıyımki matematiğin ve fenin bir anlamı olsun.

Açıkçası birazda gelecek kaygısı var hocam, sınavlara yaklaşık 9 ve 11 ay var ama şimdiden çok heyecanlıyım. Birazda istediğim sonucu alamamaktan korkuyorum.

İrem yayıncılıkğın sayfasınada baktım güzel kitapları var, mesele sözelden 60-65 netin altına düşmemek yoksa 1 yıl daha yeniden hazırlanmak zorunda kalırım. Ki psikolojik olarak çöküş ortalamamı dahada düşürtür.

Şu an elimde kaynak dahi yok hiçbir dersin, ulaşmam mümkün değil.

Bende yazıcıdan çıkartıp çalışmaya çalışacağım.

Umarım herşey yolunda giderde hayal kırıklığı yaşamam. Sözeli 60-65 üzeri yaparsam çok rahatlarım.

• BRIDGIT MENDLER kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkçe %48 etki ediyor, buda Türkçemizin ortalığı silip süpürmesi demek.

1 net kaç kişiyi geçmemi sağlıyor.

Yinede gemileri yakıp ne var ne yok çalışmam lazım.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Bu kitabıda not alıyorum hocam, sonuçta.1 net 1 nettir. Sözeli 65+ yapsam ingilizce"yi 0 yapsam yine bana yetiyor sıralamam. Tabi 15 tane matematik-fen bilgisi yapmak kaydıyla.

Her ders için bir soru bankası olabilir eğer dil bilgin iyi ise bu deneme al ve Türkçe'yi denemelerle hallet.Fen yapamam diyosun ama YGS kimya inanılmaz kolay soruyorlar.Bence iyice düşün.Ygs kimya için palme gayet güzel.İstersen meb kazanım testlerindende gidebilirsin.

• grandout kullanıcısına yanıt
    Hocam DİL bilgim sağlamdırda konu anlatımlı Türkçe kesinlikle şart, fiil, sıfat ve zarflarda çok ince hayati ayrıntılar var.

Türkçe-Sosyal Bilgiler"İ 60 net üzerini garantiledikten sonra fen bilgisi-matematik toplamda 20 netin üzerine çıkarsam bölümü garantilerim.

Birkaç formül bilmek bile 3-4 net getirebilir diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

Türkçe sınav anıki tamamen dil bilgisi konuları 1 hafta sürüyor son 1 aya kadar 30 paragraf çözsen son 1 ayda sosyal baksan ikisini fullersin zaten Sınavda o ikisi haricinde vaktin artıcak bence mattan 15 fendende bi 20 çıkartmaya bak

Hocam keşke o kadar kolay olsa ama o kadar kolay olacağını düşünmüyorum.

Matematik çalışırsam 15"e yaklaşabilirim belki hocam ama fen bilgisi 20 net mümkün değil, fizik-kimya-biyoloji tam anlamıyla sıfır.

Hocam lys mat derdin yok fen derdin yok, asıl farkı ygsde atıyor dilciler , türkçede bi cacık yok paragraf çöz, sosyal desen 1 ayda biter full deneme gidersin ikisinden, sadece dil çalışıcaksın ve çok rahat biticek zaten, boş vaktinde gezmek yerine mat çözebilrisin bence

• quote:

quote:

quote:

Türkçe sınav anıki tamamen dil bilgisi konuları 1 hafta sürüyor son 1 aya kadar 30 paragraf çözsen son 1 ayda sosyal baksan ikisini fullersin zaten Sınavda o ikisi haricinde vaktin artıcak bence mattan 15 fendende bi 20 çıkartmaya bak

Hocam keşke o kadar kolay olsa ama o kadar kolay olacağını düşünmüyorum.

Matematik çalışırsam 15"e yaklaşabilirim belki hocam ama fen bilgisi 20 net mümkün değil, fizik-kimya-biyoloji tam anlamıyla sıfır.

Hocam lys mat derdin yok fen derdin yok, asıl farkı ygsde atıyor dilciler , türkçede bi cacık yok paragraf çöz, sosyal desen 1 ayda biter full deneme gidersin ikisinden, sadece dil çalışıcaksın ve çok rahat biticek zaten, boş vaktinde gezmek yerine mat çözebilrisin bence

Hocam bu konudaki sorunum karamsarlık zaten, hani ya Türkçe-Sosyal Bilgiler 60 netin altında kalırsa diyorum.

Bu sefer 1 yıl daha yeniden çalışmam gerekecek.

LYS zaten başlı başına ezber, olası bir YGS 70-80 net demek ingilizce"sizde bölümü garantilemek demek.

Ki matematik ve fensiz yapacağım 67 net lise başarı puanımla birlikte gideceğim bölümü garantiliyor. O zaman ingilizce"ye bile ihtiyacım kalmıyor.

Hocam ben sana diyorum ygs için cok kaçmaya gerek yok eger dil bilginde sağlamsa al bu deneme hallet bitir gitsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandout

Hocam ben sana diyorum ygs için cok kaçmaya gerek yok eger dil bilginde sağlamsa al bu deneme hallet bitir gitsin.

Hocam ben gene alayım fazladan kitapta ne olur ne olmaz.

Hocam öncelikle sakin olun Bakın bunlar geçen seneki netlerimle 11k girdim.
     YGS'DE MATEMATİK-FEN İKİLİSİNİ BOŞ BIRAKMAK MANTIKLI MI?

4 sene boyunca fen görmedim ama bir şeyler yapmışım işte.
    3 sene boyunca ygs namına matematik görmedik (dilci olmamıza rağmen lys mat anlattılar bize)

Yine de bir şeyler yapılabiliyor. Geçen sene sınavı 40 dakika kala tüm sorulara kalem oynatarak(çözerek değil tabi :D) bitirmiştim. Bu sene ise 55 dakika kala sınavım bitti, sonra kontrole geçtim. Zaman ilacın Mat-Fen çözmemek değil, hızlı okuma alıştırması yapmak olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorkemq

Hocam öncelikle sakin olun Bakın bunlar geçen seneki netlerimle 11k girdim.
     YGS'DE MATEMATİK-FEN İKİLİSİNİ BOŞ BIRAKMAK MANTIKLI MI?

4 sene boyunca fen görmedim ama bir şeyler yapmışım işte.
    3 sene boyunca ygs namına matematik görmedik (dilci olmamıza rağmen lys mat anlattılar bize)

Yine de bir şeyler yapılabiliyor. Geçen sene sınavı 40 dakika kala tüm sorulara kalem oynatarak(çözerek değil tabi :D) bitirmiştim. Bu sene ise 55 dakika kala sınavım bitti, sonra kontrole geçtim. Zaman ilacın Mat-Fen çözmemek değil, hızlı okuma alıştırması yapmak olmalı.

Hocam sınavlara daha 11 ve 14 ay var ama kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor.

LYS-5 20 net üzeri şimdilik benim için yeter, Türkçem her geçen gün dahada iyiye gidiyor ama sosyal bilgilerden eksiğim çok.

Matematiğin içindeki geometriler çok kolay ama fen bilgisi 0.

Sınav heyecanı bastı, akşamları ders dinlemeden yatamıyorum bazı günler.

Sizin netler bana yeter ama YGS TÜRKÇE"nin 2015"teki gibi sürpriz bir şekilde çok zor gelmesi demek beni kalp krizinden götürür.

Fazla karamsarım galiba ben.

Hocam 10 tane çeviri sorusu var.
    10 tane "sen olsaydın ne yapardın?" soruları var.

Bunlar zaten 20 net yapıyor. Geniş zaman ve geçmiş zamanı halledin sonra bol bol kelime ve okuduğunu anlama kasın zaten bazı paragraflar ile 30 net öyle garanti geliyor.

Son 1,5 ay kafam dank etmişti lys için. o 1,5 ayda 30 yanlıştan 7 yanlışa kadar düşürmüştüm denemelerde. Bir ara 15Y'ı geçmiyordum. Bence rahat yapılır
    (E o zaman neden 21y yaptın dersen -2016 kolaydı bir de- Terledim... Çok terleyen bir insanım, sıra kısaydı, oturduğum yer uzundu, iki büklümdüm, sınıf havasızdı, bahar alerjim var gözümü açamıyorum. Diye gider bu, dikkatimi dağıttı tabi.)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.