Şimdi Ara

YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
17
Favori
138.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

quote:

Orijinalden alıntı: bilal_caya

Mrb arkadaşlar sizlere sorularım olacak ben edirne besyoya gitmek istiyorum şuanda ön kayıtları başlamış NOT:Giriş sınavları tanıtım programı ücreti; 100 tl diyor ben bu parayı yatırıp ön başvuruyu yaptıktan sonra orda bendende para istiyeceklermi yoksa sagdece ön kayıt ücretini yatırcaz? sizce beden egitimi öğretmenligimi spor yöneticiligimi anterönörlük bölümlerinden hangsi iyi benim okul puanımla bereber 300 puanım var puan etkili oluyormu bölüme girerken iş olanagı olara antörönörlükmü beden egitimi ögretmenligimi yoksa spor yöneticilimi daha avantajlı.

Öncelikle merhaba.

"Not: Adayların katılım sayısına göre tarihler değişebilecektir. Giriş Sınavları Tanıtım Programı Ücreti 100TL. olup, bu ücret geri iade edilmez. Ön kayıt yaptıran adaylar; TÜ Kırkpınar BESYO web sayfasından (http://kbesyo.trakya.edu.tr/) kendilerini ilgilendiren tüm duyuruları takip etmek zorundadırlar. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir. Aksi durumlar için mağduriyet iddia edilemez. Bölümün web sayfasının dışında herhangi bir yolla duyuru ya da bilgi paylaşımı yapılmayacaktır. Adaylarımızın mağdur kalmamaları için bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle duyurulur."

Üniversitenin açıklamasına göre 100 Tl haricinde herhangi bir ücret talep etmemiş. Tanıtım programı kafamı karıştırdı biraz fakat yinede başka bir ücret ödeneceğini düşünmüyorum aksi halde belirtirlerdi. Ama yinede kafanızda en ufak bir şüphe kalmaması için okul ile iletişime geçebilirsiniz.

Beden eğitimi öğretmenliği diğerlerine göre daha avantajlı tabii ki. Ama buna siz karar vermelisiniz. Antrenörlük isteyen birine beden eğitimi öğretmenliği tavsiye etmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ayrıca puanınıza bakarakta bölümler arasında tercih yapmanız gerekecek. Ygs puanınız iyi fakat okul puanımla birlikte 300 puan derken ? Hesaplarken okul puanınızı katmayacaklar. Ygs ham puanınız kaç ise o puanla gireceksiniz sınava. Ayrıca Obp puanınızda önemlidir. Eğer ygs ham puanınız 300ün altında ise öğretmenlik yazmanızı tavsiye etmem. En azından birkaç üniversite antrenörlük yazın kazanın garantileyin daha sonra başka üniversitelerde öğretmenlik yazarsınız.

Ama illaki trakya üniversitesi olsun öğretmenlik olsun diyorsanız girin şansınızı deneyin.

Hocam öncelikle merhaba.Bu sene üni bitti.Bende şu anda fitness ve koşuyla ilgileniyorum 2015te besyoya girmek istiyorum sizce hangisi iyi olur ege, celal bayar ve deü var aklımda

• quote:

Orijinalden alıntı: Calvin Harris

quote:

quote:

Mrb arkadaşlar sizlere sorularım olacak ben edirne besyoya gitmek istiyorum şuanda ön kayıtları başlamış NOT:Giriş sınavları tanıtım programı ücreti; 100 tl diyor ben bu parayı yatırıp ön başvuruyu yaptıktan sonra orda bendende para istiyeceklermi yoksa sagdece ön kayıt ücretini yatırcaz? sizce beden egitimi öğretmenligimi spor yöneticiligimi anterönörlük bölümlerinden hangsi iyi benim okul puanımla bereber 300 puanım var puan etkili oluyormu bölüme girerken iş olanagı olara antörönörlükmü beden egitimi ögretmenligimi yoksa spor yöneticilimi daha avantajlı.

Öncelikle merhaba.

"Not: Adayların katılım sayısına göre tarihler değişebilecektir. Giriş Sınavları Tanıtım Programı Ücreti 100TL. olup, bu ücret geri iade edilmez. Ön kayıt yaptıran adaylar; TÜ Kırkpınar BESYO web sayfasından (http://kbesyo.trakya.edu.tr/) kendilerini ilgilendiren tüm duyuruları takip etmek zorundadırlar. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir. Aksi durumlar için mağduriyet iddia edilemez. Bölümün web sayfasının dışında herhangi bir yolla duyuru ya da bilgi paylaşımı yapılmayacaktır. Adaylarımızın mağdur kalmamaları için bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle duyurulur."

Üniversitenin açıklamasına göre 100 Tl haricinde herhangi bir ücret talep etmemiş. Tanıtım programı kafamı karıştırdı biraz fakat yinede başka bir ücret ödeneceğini düşünmüyorum aksi halde belirtirlerdi. Ama yinede kafanızda en ufak bir şüphe kalmaması için okul ile iletişime geçebilirsiniz.

Beden eğitimi öğretmenliği diğerlerine göre daha avantajlı tabii ki. Ama buna siz karar vermelisiniz. Antrenörlük isteyen birine beden eğitimi öğretmenliği tavsiye etmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ayrıca puanınıza bakarakta bölümler arasında tercih yapmanız gerekecek. Ygs puanınız iyi fakat okul puanımla birlikte 300 puan derken ? Hesaplarken okul puanınızı katmayacaklar. Ygs ham puanınız kaç ise o puanla gireceksiniz sınava. Ayrıca Obp puanınızda önemlidir. Eğer ygs ham puanınız 300ün altında ise öğretmenlik yazmanızı tavsiye etmem. En azından birkaç üniversite antrenörlük yazın kazanın garantileyin daha sonra başka üniversitelerde öğretmenlik yazarsınız.

Ama illaki trakya üniversitesi olsun öğretmenlik olsun diyorsanız girin şansınızı deneyin.

Hocam öncelikle merhaba.Bu sene üni bitti.Bende şu anda fitness ve koşuyla ilgileniyorum 2015te besyoya girmek istiyorum sizce hangisi iyi olur ege, celal bayar ve deü var aklımda

Bu tabii ki daha çok sizin vereceğiniz bir karar fakat ege ve dokuz eylül imkan bakımından gerçekten çok iyi bir üniversite. Celal bayar hakkında pek bilgim yok. fakat ege ve dokuz eylül önerebileceğim bir üniversite. bunun yanında gazi üniversiteside eğitim ve imkan bakımından iyi bir üniversite.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle merhaba.

Bu tabii ki daha çok sizin vereceğiniz bir karar fakat ege ve dokuz eylül imkan bakımından gerçekten çok iyi bir üniversite. Celal bayar hakkında pek bilgim yok. fakat ege ve dokuz eylül önerebileceğim bir üniversite. bunun yanında gazi üniversiteside eğitim ve imkan bakımından iyi bir üniversite.

Bu sene ki sınavlara baktım da deü mü ege mi ne sınavsız ygs puanıyla almıs birde sporcu özgecmisi ile

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle merhaba.

Bu sene ki sınavlara baktım da deü mü ege mi ne sınavsız ygs puanıyla almıs birde sporcu özgecmisi ile

Bu sene nasıl aldıkları hakkında bilgim yok hocam. fakat özgeçmiş ile almış olabilirler.

• Öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum.Sormak istediklerim var.
    Ygsye hazırlanıyorum mezun grubuyum ve yanı kendımı bıldıgım ıcın ygsden alabılecegım en fazla 250-260 civarı kendımde brans yok yanı koordinasyon ile gireceğim ama hangi üniversitelerin koordinasyonu var tam bulamadım bi tek eskişehir,gazi falan bulabildim.
    Bunun haricinde branşım olmaması bana dezavantaj sağlar mı ?
    Antrönörlüğe başvurucam mezun olduktan sonra fitness yolunda ilerleyecegım normalde yapıyodum ama besyo patlayıcı kuvvet gerektıgınden ötürü bırakmak zorundayım,derslerime yoğunlaşmış durumdayım.
    Bunları bana açıklarsanız minnettar olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratpinar96

Öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum.Sormak istediklerim var.
    Ygsye hazırlanıyorum mezun grubuyum ve yanı kendımı bıldıgım ıcın ygsden alabılecegım en fazla 250-260 civarı kendımde brans yok yanı koordinasyon ile gireceğim ama hangi üniversitelerin koordinasyonu var tam bulamadım bi tek eskişehir,gazi falan bulabildim.
    Bunun haricinde branşım olmaması bana dezavantaj sağlar mı ?
    Antrönörlüğe başvurucam mezun olduktan sonra fitness yolunda ilerleyecegım normalde yapıyodum ama besyo patlayıcı kuvvet gerektıgınden ötürü bırakmak zorundayım,derslerime yoğunlaşmış durumdayım.
    Bunları bana açıklarsanız minnettar olurum.

Öncelikle merhaba. Bence 250-260 ı kendinize hedef olarak görmeyin ne kadar emek verirseniz okadar fazla alacağınızdan emin olun. ve biraz daha fazla ve düzenli çalışmayla 300ün üzerini çok rahat alabileceğinizi düşünün. Ygs gününe kadar mutlaka ygs çalışın. Eğer önceden başladığınız antremanlar varsa ders çalışmanıza engel olmuyorsa devam edin. Ama yorgun düşüp ders çalışamıyorsanız bırakın. çünkü ygs de sizin için çok önemli olacaktır.

Gelelim hangi üniversitelerde branş var ? Dez avantajınız olur mu ?

Bu üniversitede var, bunda yok demek yanlış olur. Çünkü biliyorsunuzudur üniversiteler sınavını her sene değiştiriyor. Mesela benim okuduğum üniversite geçen sene ve ondan önceki senelerde branş istemedi fakat seneye branş olacak gibi duyumlar var. Branşınız olmaması tabii ki bir dezavantaj fakat bu demek olmuyor ki branşınız yoksa kazanamazsınız ama eğer branş çalıştıracak birisi varsa çalışın çünkü bazen lazım oluyor okulu kazandığınızda da fayda sağlayacaktır.

Hangi üniversitelerde branş olup olmadığını şuan bilmiyoruz. Üniversiteler sınavları açıklamaya başladığında tekrar hatırlatırsanız sınav rehberine bakıp birşey söyleyebiliriz. Ama genelde branşsız alan üniversiteler Ahi evran,Gazi üni,Eskişehir,samsun,niğde(bu sene vardı) gibi üniversiteler.

• bilgileriniz için teşekkürler,antremanlar derslerime mani oluyor çünkü inanılmaz bi efor sarfettıgımden oturu ıster ıstemez yorgunluk oluyo oda derslerıme yansıyo o yuzden mart sonuna kadar yapmıcam haftada 1-2 gün koşu.
    Oturdugum yerdekı hazırlıcak olan adama spor yonetıcılıgı demıstım ben oda bosver spor yonetıcılıgını sana bı brans yaparız gıbısınden bıseyler soylemıstı.Arastırdım antronorluk daha mantıklı gıbı.
  • quote:

bilgileriniz için teşekkürler,antremanlar derslerime mani oluyor çünkü inanılmaz bi efor sarfettıgımden oturu ıster ıstemez yorgunluk oluyo oda derslerıme yansıyo o yuzden mart sonuna kadar yapmıcam haftada 1-2 gün koşu.
    Oturdugum yerdekı hazırlıcak olan adama spor yonetıcılıgı demıstım ben oda bosver spor yonetıcılıgını sana bı brans yaparız gıbısınden bıseyler soylemıstı.Arastırdım antronorluk daha mantıklı gıbı.

Açıkçası doğrusunu söylemek gerekirse Bence mantıklı olan sıralama şu şekilde.

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği
    Antrenörlük
    Spor yöneticiliği
    Rekreasyon

Fakat şöyle birşey var eğer ki spor alanında daha yetenekliyseniz kendinizi geliştireceğinize inanıyorsanız mantıklı olan sıralama Antrenörlük baştadır.
    Çünkü eğer spor alanında çok aktif değilseniz, Antrenörlük yapabileceğinize kendinizin o dalda iyi işler yapacağına inanıyorsanız antrenörlük seçin bu tamamen size kalmış bir durum. ama tabii ki kesin olarak bir hedefiniz yoksa amacınız Beden eğitimi ve spor yüksek okuluna girmekse seçim yaparken kafanızdakilere göre değil Ygs puanı ve koordinasyon puanınıza göre olacaktır.

Mesela 280-290 altı almışsanız öğretmenlik yazdığınızda kazanma şansınız düşüktür.
    200 gibi bir puan almışsanız seçimi siz değil aslında puanınız yapacaktır.

Yani şuanda alabileceğiniz en iyi puanı alın ve Alternatifleri siz seçin. Eğer puanınız iyi olursa Öğretmenliğide düşünün derim

Ayrıca madem ders çalışmanızı engelliyor antremana ara verip ders çalışmaya devam

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Bende aynı sekılde dusundum ve derse odaklandım.
    Aslında benım kafamdakı soru şu.Ben okuldan mezun olduktan sonra fitness üzerinden ilerlicem ama sımdı bu iş üzerinden ilerliyeceğim için seçtiğim bölüm antrönörlük veya beden öğretmenliği farkeder mi ?
  • quote:

Aslında benım kafamdakı soru şu.Ben okuldan mezun olduktan sonra fitness üzerinden ilerlicem ama sımdı bu iş üzerinden ilerliyeceğim için seçtiğim bölüm antrönörlük veya beden öğretmenliği farkeder mi ?

Aslında çok farketmez. üniversite 1.2. sınıfta hatta 3 ve 4 te de var kurslar var geçen sene fitness eğitmenliği kursu 1000 tl idi. Bu kursa gidiyorsunuz belge alıyorsunuz ve geriye kalan tek şey sermaye.
  • quote:

quote:

Aslında çok farketmez. üniversite 1.2. sınıfta hatta 3 ve 4 te de var kurslar var geçen sene fitness eğitmenliği kursu 1000 tl idi. Bu kursa gidiyorsunuz belge alıyorsunuz ve geriye kalan tek şey sermaye.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Çok sağolun
  • muratpinar96 M kullanıcısına yanıt
    Ne demek
  • Ben geçen sene hazirlanıyordum antremanlarda sakatlandım bileğimden üstüne basamaz olmuştum 1 ay o sekilde gidince sınavlar falan başladi bu seneye aksadı. Şimdiden hazırlanmak istiyorum ben. Spor salonuna falan gitsem bileklerimi güçlendirsem kondisyon olarak yararı olur mu ? 173 cm boyum var kilo olarak zayıfım 55 kilo falan oluyorum en fazla ne kadar yrmrk yrsem dr kilo alamıyorum spora gitsem bunun kilo almama yararı olur gibi düsünüyorum. Doğru mu düsünüyorum acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ua46

Ben geçen sene hazirlanıyordum antremanlarda sakatlandım bileğimden üstüne basamaz olmuştum 1 ay o sekilde gidince sınavlar falan başladi bu seneye aksadı. Şimdiden hazırlanmak istiyorum ben. Spor salonuna falan gitsem bileklerimi güçlendirsem kondisyon olarak yararı olur mu ? 173 cm boyum var kilo olarak zayıfım 55 kilo falan oluyorum en fazla ne kadar yrmrk yrsem dr kilo alamıyorum spora gitsem bunun kilo almama yararı olur gibi düsünüyorum. Doğru mu düsünüyorum acaba?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun kötü bir talihsizlik yaşamışsınız. Bileklerinizi güçlendirmek için spora gitmek yerine koşu ve yeterli düzeyde yüklenme antremanları yapınız. kilo almak için pek birşey söyleyemeyeceğim fakat protein olan besinler tüketmeniz faydalı olacaktır. Ama iyi bir kondisyon istiyorsanız zaten koşudan geçer yolu. Antrenör eşliğinde iyi bir koşu programı ve yüklenme antremanı yaparsanız iyi bir verim alabilirsiniz.

• Hocam özgeçmiş puanı olmadan girme şansı olur mu? Üni'den üniye değişir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveDark

Hocam özgeçmiş puanı olmadan girme şansı olur mu? Üni'den üniye değişir mi?

Olur tabii ki. Çoğu üniversite Özgeçmiş istemiyor zaten.
    Mesela bazıları (çok azı) Tamamen özgeçmiş ile alıyo.
    Bazıları Özgeçmiş olmadan (geneli) alıyor
    Bazıları ise Özgeçmişe Artı puan veriyor.
  • Selamün aleyküm hocam :) ben 97 doğumlu 8 yıllık basketbolcuyum 12 sınıfım. 7.sınıftan beri okul lisanı ve lulüp lisanlarım çıkmaya başladı her senede oynadım yani 5 er yıllık kulup ve okul lisanları var. Bölge finali 2 kere gördüm ve gap turnuvasına katıldım. Sorum şöyle. Elazığda yaşıyorum bu sene 3.ligde oynamayı düşünüyorum ama BESYO okumak için en az kaç almam lazım ve ne kadar fazla alırsak o kadar iyi oluyormuş dediler doğru mu ? Ve YGS den ne zaman sonra bu yetenek sınavları ? Kesin değildir ama hocam yani tahminen ne kadar süre sonra ? Ve ben 4 yıldır felan sürekli antreman ve maçlara çıkıyorum özellikle son 3 yıldır haftada 3 idman yapıyorum boyum 1.94 avantajlımıyım bu dediklerime göre ? parkuru geçecek kapasitem fazlasıyla var gibi çünkü kondisyonum üst seviye sigara hiç kullanmadım yani basketboldada kurslara yardımcı olacak seviyeye ulaştım. Branş sınavı olmasa bile yapabilir miyim sizce ? Şimdiden çok teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: doganyavuz23

Selamün aleyküm hocam :) ben 97 doğumlu 8 yıllık basketbolcuyum 12 sınıfım. 7.sınıftan beri okul lisanı ve lulüp lisanlarım çıkmaya başladı her senede oynadım yani 5 er yıllık kulup ve okul lisanları var. Bölge finali 2 kere gördüm ve gap turnuvasına katıldım. Sorum şöyle. Elazığda yaşıyorum bu sene 3.ligde oynamayı düşünüyorum ama BESYO okumak için en az kaç almam lazım ve ne kadar fazla alırsak o kadar iyi oluyormuş dediler doğru mu ? Ve YGS den ne zaman sonra bu yetenek sınavları ? Kesin değildir ama hocam yani tahminen ne kadar süre sonra ? Ve ben 4 yıldır felan sürekli antreman ve maçlara çıkıyorum özellikle son 3 yıldır haftada 3 idman yapıyorum boyum 1.94 avantajlımıyım bu dediklerime göre ? parkuru geçecek kapasitem fazlasıyla var gibi çünkü kondisyonum üst seviye sigara hiç kullanmadım yani basketboldada kurslara yardımcı olacak seviyeye ulaştım. Branş sınavı olmasa bile yapabilir miyim sizce ? Şimdiden çok teşekkürler :)

Aleyküm Selam Öncelikle başarılarından dolayı tebrik ederim güzel başarılar yakalamışsınız umarım devamı gelir. Evet doğrudur Ygsden ne kadar yüksek alırsan okadar iyidir. Çünkü çoğu sınavlarda %50 Ygs puanı istiyor.En az En fazla diye bir limit koymak doğru olmaz bu üniversiteden üniversiteye değişir. Birde istediğin bölüme göre. Tam tarihi olmasada her üniversitenin sınavları farklı zamanlardadır. genelde temmuzla eylül arasında oluyor. Sporcu yönünden dolayı tabii ki avantajlısın ama bu avantaja çokta güvenme çünkü sınav parkuru bambaşkadır. Parkurlara sınavdan önce mutlaka çalış öğren. Branş sınavı olmadan yapıp yapmanız Ygs puanınıza göre değişkenlik gösterir.daha sorularınız varsa cevaplarım rica ederim

• BEN FORUMA YENİ KAYIT OLDUM. SA. Şimdi bir sorum olucaktı benim, YGSden okul puansız +350 yaparım gibime geliyor. 7 yıldır hentbol oynuyorum okul takımıyla 2sene üstüste Türkiye yarı finallerine gittik. 2senelık klupte futbol lisansım var. Ben LYS kasıp hukukta istiyorum ama BESYO daha cazip geliyor sporla çok haşır neşirim, ama parkurlarda ne yapacagım bellı olmadıgı ıcın korkuyorum da. Kaliteli bir ünide okumak istiyorum. Sizce sansım nedir? Son olarak diploma notum ise 75-80 civari birsey olucak
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.