Şimdi Ara

YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
17
Favori
138.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    futboldan lisansım var 5 yıl oynamıştım barajı geçsem rahat girermiyim istanbulda oturuyorum istanbuldan bi üniye falan teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dunkmaster.x1

futboldan lisansım var 5 yıl oynamıştım barajı geçsem rahat girermiyim istanbulda oturuyorum istanbuldan bi üniye falan teşekkür ederim

malesef tek başına lisans pek işe yaramıyor şansınızı yinede deneyin ama ygsden olabildiğince yüksek almaya çalışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

quote:

malesef tek başına lisans pek işe yaramıyor şansınızı yinede deneyin ama ygsden olabildiğince yüksek almaya çalışın

186 ile gireni görmüştüm ben giremessem deliririm herhalde
  • quote:

quote:

quote:

186 ile gireni görmüştüm ben giremessem deliririm herhalde

evet girenler var. 170 ile girenler bile var fakat bu üniversiteden üniversiteye değişiyor ve tabii ki rakiplerinize de bağlı

• Güncel
  • Merhabalar arkadaş herkese çok yararlı bilgilerde bulunmuşsun saolasın bende bilginden yararlanmak isterim.
    ben 2013 yılına kadar boks yaptım en son 2013 yılında istanbul 3.sü olmuştum daha sonra ailevi nedenlerle bıraktım o arada thai boks falan yaptım herneyse lisansımı sizce hemen çıkarmalımıyım yoksa gerekmez mi ?
    ikincisi puanlarım 250 ile 300 arası gidip geliyor denemelerden denemelere değişiyor okul puanım 55 65 arası gelir diye düşünüyorum yinede tam bilmiyorum istediğim ise öğretmenlik aslında okullara tam karar vermedim ama istanbul muğla izmir arası gidip geliyorum kısacası ege bölgesi :)
  • Besyo sınavı ne zaman hocam? şimdi bne bu sınavdan 250 alsam neresi olur hacettepe besyo falan olur mu?
    Ve branş olarak aslında yüzmeden girebilirim ama sadece kulaç falan biliyorum ama iyi yüzerim yani
    Hocam bi taktik pls :D
    edit: hocam bidde bu sene olmassa seneye tekrar çalışiyimmi sizce?
    Asıl istediğim yer psikoloji ama o kadr çalışabilcekmiyim emin değilim?
    7 aylık spor geçmişim var body yapıyorum aslında
    Seneye tekrar girsem 1 see geç girsem sorun olur mu hocam?
    Beden öğretmenliği istiyorum önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallen Angel by A.C -- 14 Mart 2015; 14:08:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuapoAzul

Merhabalar arkadaş herkese çok yararlı bilgilerde bulunmuşsun saolasın bende bilginden yararlanmak isterim.
    ben 2013 yılına kadar boks yaptım en son 2013 yılında istanbul 3.sü olmuştum daha sonra ailevi nedenlerle bıraktım o arada thai boks falan yaptım herneyse lisansımı sizce hemen çıkarmalımıyım yoksa gerekmez mi ?
    ikincisi puanlarım 250 ile 300 arası gidip geliyor denemelerden denemelere değişiyor okul puanım 55 65 arası gelir diye düşünüyorum yinede tam bilmiyorum istediğim ise öğretmenlik aslında okullara tam karar vermedim ama istanbul muğla izmir arası gidip geliyorum kısacası ege bölgesi :)

Merhaba öncelikle lisansınızı hemen çıkarmanıza gerek yok fakat sınava girmeden önce çıkarmanız gerekiyor. şimdiden de çıkarsanız hazır dursa olur.
    Puanınız fena değil ama 250 puanla öğretmenlik kazanmak sizi zorlayabilir. eğer 300 alırsanız okul puanınızda 60 olursa koordinasyondan da iyi puan alırsanız şansınız yüksek olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rift

Besyo sınavı ne zaman hocam? şimdi bne bu sınavdan 250 alsam neresi olur hacettepe besyo falan olur mu?
    Ve branş olarak aslında yüzmeden girebilirim ama sadece kulaç falan biliyorum ama iyi yüzerim yani

Öncelikle tahmin ediyorum ki besyo hakkında çok fazla araştırma yapmamışsınız. öncelikle genel olarak besyoyu araştırmanızı öneririm en azından süreç nasıl işliyor onu detaylı şekilde okumanızı öneririm ben yinede kısaca özetleyim. zaten konuda da anlattım genel olarak.

Besyo sınavları tek bir tarihte değil her üniversite sınavını farklı parkurlar, farklı branşlar ve farklı zamanlarda yapar. Sınav tarihi sınava girmek istediğini üniversitelerin web sitesinde yayınlanan klavuzda yazar.
    Yüzme malesef her üniversitede olmuyor hatta çoğu üniversitede olmuyor. O yüzden yüzme branşı ile alan üniversiteleri araştırmanız gerekecek fakat tavsiyem bunun yanında başka branşlarada çalışmayı deneyin. (zaten her üniversitede branş yok)

-Besyo kazanmak emek ister, istekli olmak gerekir, azimli olmak gerekir psikoloji istiyorsanız ve BESYO'yu hiç olmadı BESYO'ya girerim diyorsanız bence girmeyin çünkü üniversiteyi kazansanız dahi eğer ki sporla çok alakanız yoksa size ciddi sıkıntılar yaratabilir.

-7 aylık spor geçmişi pek mühim değil aslında heleki spordan kastınız fitness/body ise ikisi gerçekten çok farklı şeyler. Besyo mülakatları ile bodynin alakası yok. eğer Besyoya hazırlanmayı düşünüyorsanız mutlaka BESYO hazırlık kurslarına katılın veya imkan yoksa mutlaka üniversitelerin parkurlarına birşekilde çalışın. ve mümkün olduğu kadarda kondisyon kazanmanız gerekecektir.

-Sorun olmaz tabii ki. Sadece 1 sene kaybetmiş olacaksınız. isterseniz 5 sene sonra girin yine sorun olmaz.

-Beden eğitimi öğretmenliğini öneririm tabii ki. Atamalarına internettende bakabilirsiniz önüde şimdilik açık bir meslek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rift

Besyo sınavı ne zaman hocam? şimdi bne bu sınavdan 250 alsam neresi olur hacettepe besyo falan olur mu?

Öncelikle tahmin ediyorum ki besyo hakkında çok fazla araştırma yapmamışsınız. öncelikle genel olarak besyoyu araştırmanızı öneririm en azından süreç nasıl işliyor onu detaylı şekilde okumanızı öneririm ben yinede kısaca özetleyim. zaten konuda da anlattım genel olarak.

Besyo sınavları tek bir tarihte değil her üniversite sınavını farklı parkurlar, farklı branşlar ve farklı zamanlarda yapar. Sınav tarihi sınava girmek istediğini üniversitelerin web sitesinde yayınlanan klavuzda yazar.
    Yüzme malesef her üniversitede olmuyor hatta çoğu üniversitede olmuyor. O yüzden yüzme branşı ile alan üniversiteleri araştırmanız gerekecek fakat tavsiyem bunun yanında başka branşlarada çalışmayı deneyin. (zaten her üniversitede branş yok)

-Besyo kazanmak emek ister, istekli olmak gerekir, azimli olmak gerekir psikoloji istiyorsanız ve BESYO'yu hiç olmadı BESYO'ya girerim diyorsanız bence girmeyin çünkü üniversiteyi kazansanız dahi eğer ki sporla çok alakanız yoksa size ciddi sıkıntılar yaratabilir.

-7 aylık spor geçmişi pek mühim değil aslında heleki spordan kastınız fitness/body ise ikisi gerçekten çok farklı şeyler. Besyo mülakatları ile bodynin alakası yok. eğer Besyoya hazırlanmayı düşünüyorsanız mutlaka BESYO hazırlık kurslarına katılın veya imkan yoksa mutlaka üniversitelerin parkurlarına birşekilde çalışın. ve mümkün olduğu kadarda kondisyon kazanmanız gerekecektir.

-Sorun olmaz tabii ki. Sadece 1 sene kaybetmiş olacaksınız. isterseniz 5 sene sonra girin yine sorun olmaz.

-Beden eğitimi öğretmenliğini öneririm tabii ki. Atamalarına internettende bakabilirsiniz önüde şimdilik açık bir meslek.

Yüzme yoksa bizi bozar, o zaman ben sanırım parkurdan gireceğim kondisyonum hiç bilmiyorum koşmuyorum sadece kas çalışıyorum yav,aradada amuda falan kalkarım öyle işte
    Parkurlar için bana o akademilere gitmeye pek gerek yok gibi? yapılan şeyler belli gibi hocam
    Yok ya besyo istiyorum,istediğim yer yani

• Her üniversitenin farklı parkurları var ve özellikle birden çok parkura girecekseniz dediğimin önemini daha da anlarsınız.

-Evet yapılan şeyler belli fakat unutmayın parkura girdiğinizde saniyelerle değil saliselerle yarışacaksınız.43 saniyede bitirilen bir parkuru 3-4 gün antreman aksattıktan sonra bile 45 saniyeye kadar çıkaran kişiler var. ve siz parkura hazırlamanıza gerek olmadığını söylüyorsunuz. evet parkur genel olarak ve hareketleri tek tek düşündüğümüzde çok kolay gözüküyor fakat unutmayın ki tüm hareketleri birleştirdiğinizde ve bu hareketlere birde süre kısıtmalası koyduğunuzda çok zor olabilir. hem kondisyon hem güç hemde dayanıklılık isteyen parkurlarla karşılaştığınızda ya güç olmadığı için hareketi yapamayacak kalacaksınız yada dayanaklılığınız olmadığı için parkuru bitiremeyip eleneceksiniz. Besyo antremanlarında sadece parkur çalışılmıyor. dayanıklılık, yüklenme antremanları vs. birçok antreman yapılıyor.

Size kısaca şöyle söyleyim internetten mekik koşusuna bakın ve oradaki duba yerine taş koyup biryerde 2 dk boyunca mekik koşusu yapmayı deneyin ve parkurda sadece mekik koşusu değil birçok hareketinde olduğunu düşünerek siz karar verin sizce parkura çalışmaya gerek var mı ?

Eğer besyo istiyorsanız emek olacak, azim olacak , sabır olacak

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    hocam katılıyorum sana
    peki istanbul civarında önerebileceğin bir kurs var mı ?
    birde kurs ücretleri çok yüksek diyenler oluyor iyi kursa gidersen torpili olur diyolar vs bu konu hakkında ne diyorsun
  • GuapoAzul G kullanıcısına yanıt
    İstanbulda olmadığım için malesef istanbuldaki besyo hazırlık kurslarından haberim yok fakat orada üniversitede tanıdığınız birisi varsa BESYO'da mutlaka tanıyordur birisini. veya biraz araştırma yaparakta bulabilirsini.

Kurs ücretleri ilden ile kurstan kursa farkediyor. mesela şöyle örnek vereyim ben 200 tl çalışma parası ve kazanırsamda 500 tl kazandırma parası olarak anlaşmıştım. şuanda kuzenim egede BESYO'ya hazırlanıyor kurs ücretlerinin 2000 tl olduğunu söylüyor fakat kursun iyi olması ile torpilin bir bağlantısı yok. ayrıca lütfen ama lütfen torpili aklınıza bile getirmeyin
  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    evet bir ara üniversiteye gitmeyi düşünüyorum bu konular hakkında birde diyiceğim bir kaç bişe daha vardı ama kaaptmışssınız profilinizi bana bir mesaj atar msınız çok rahatsız etmem birşey sorucaktım da özel biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuapoAzul

evet bir ara üniversiteye gitmeyi düşünüyorum bu konular hakkında birde diyiceğim bir kaç bişe daha vardı ama kaaptmışssınız profilinizi bana bir mesaj atar msınız çok rahatsız etmem birşey sorucaktım da özel biraz

Pm attım. Bu arada diğer pm atacak arkadaşlar profilim kapalı fakat mesaj yazılı olan yerde pm yazısına tıklayarak özel mesaj yollayabilirsiniz.
  • Ygs açıklandığında BESYO'ya girmeyi düşünen arkadaşlar puanlarını yazarsa güzel olabilir
  • 265 bbeklemediğim puan çok kötü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stack1

265 bbeklemediğim puan çok kötü

Puan fena değil hocam biryerde antrenörlük garantiledikten sonra başka yerlerde öğretmenlik denenebilir
  • Antrenörlük istemiyorum hocam ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stack1

Antrenörlük istemiyorum hocam ya

yinede isterseniz biryerde garantilersiniz 2.sınıfa geçtiğinizde tekrar ygs girer öğretmenlik denersiniz ve öğretmenliğe geçiş yapıp 2.sınıftan devam ederseniz.

ama sadece öğretmenlik denemek isterseniz bu puanla kazanma ihtimaliniz var tabii ki kötü bir puan değil. koordinasyondan iyi yapmaya bakın gideceğiniz üniversiteleri iyi seçin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.