Şimdi Ara

YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
17
Favori
138.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam 2014 ygs puanıyla 2015de besyoya girebilme şansımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerembyrm

hocam 2014 ygs puanıyla 2015de besyoya girebilme şansımız var mı?

Malesef hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmara52

Ustad kolay gelsin benim bi sorum olucaktı gecen sene yerleştim şuanda okuyorum bu sene ygsden 256. aldım besyoya başvurmam halinde obp tercihlerdeki gibi yarı yarıya düşer mi bi değişiklik olmaz mı ? teşekkür ederim şimdiden

Eğer bu sene girerseniz obp'niz yarı yarıya düşer fakat seneye düşmez hocam. Rica ederim
  • hocam peki şunu sorayım geçen seneki puanımla bazı unıversılere ygs puanıyla dırekt spor yonetıcılıgıne gecıs şansım var eger bu sene mulakatlardan geçemedim kazanamadım vsvs. diyelim spor yonetıcılıgıne gecmemı onerir misiniz formasyon var diye duyum aldım sizin düşünceniz nedir bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmara52

hocam peki şunu sorayım geçen seneki puanımla bazı unıversılere ygs puanıyla dırekt spor yonetıcılıgıne gecıs şansım var eger bu sene mulakatlardan geçemedim kazanamadım vsvs. diyelim spor yonetıcılıgıne gecmemı onerir misiniz formasyon var diye duyum aldım sizin düşünceniz nedir bu konuda

Öneririm evet şuanda formasyon var 4.sınıfa geldiğimde bende alacağım o zamana kadar kalkmazsa. Yani şuanda çoğu okulda formasyon var ama tabii ki kalkma ihtimalide var.
  • Hocam basketbol oyuncusuyum kulüpte oynuyordum son sene olduğu için bıraktım sınava hazırlandım bende BESYO düşünüyorum, YGS puanım 248 beklediğimden baya düşük geldi ama yinede BESYO için üniversite kazanma ihtimalim varmı? varsa hangi üniversiteleri önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sixxlpack -- 20 Mart 2015; 20:22:11 >
  • Hocam YGS puanım 335 ; diploma puanımda 70 gelir tahmini..
    Sporla ilgili bi sıkıntım yok hep okul takımlarındaydım ama MEB deki lisansların BESYO ya bi etkisi yokmus.
    Besyo kursuna yazıldım ama bu iş için 3-4 ay yeter mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkoFreshss

Hocam YGS puanım 335 ; diploma puanımda 70 gelir tahmini..
    Sporla ilgili bi sıkıntım yok hep okul takımlarındaydım ama MEB deki lisansların BESYO ya bi etkisi yokmus.
    Besyo kursuna yazıldım ama bu iş için 3-4 ay yeter mi ?

Eğer gerekli çabayı verirseniz yeterli olur. Daha öncedende sporla uğraştıysanız işinizi kolaylaştıracaktır. Şimdiden iyi çalışmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sixxlpack

Hocam basketbol oyuncusuyum kulüpte oynuyordum son sene olduğu için bıraktım sınava hazırlandım bende BESYO düşünüyorum, YGS puanım 248 beklediğimden baya düşük geldi ama yinede BESYO için üniversite kazanma ihtimalim varmı? varsa hangi üniversiteleri önerirsiniz

Tabii ki var öyle bir ihtimal. Gerekli çabayı gösterirseniz öğretmenlik değil fakat antrenörlük ve spor yöneticiliği için çalışırsanız kazanabilirisniz.
  • 176

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WanZei kullanıcısına yanıt
    Geçen sene vücut geliştirme yapıyordum 85-90 kg arasındaydım sağlam kütle vardı. Besyo parkuruna hazırlanırken hantal olduğum için sıkıntı çektim birde ayağımı falan sakatladım kazanamadım dolayısıyla. Daha sonra crossfite başladım şimdi öyle deneyeceğim ha burada baya kilo verdim kas kaybettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson Teller

Geçen sene vücut geliştirme yapıyordum 85-90 kg arasındaydım sağlam kütle vardı. Besyo parkuruna hazırlanırken hantal olduğum için sıkıntı çektim birde ayağımı falan sakatladım kazanamadım dolayısıyla. Daha sonra crossfite başladım şimdi öyle deneyeceğim ha burada baya kilo verdim kas kaybettim

Bu sene Yüklenme antremanlarını kaçırmayon daha fazla çabalayın. koşuları daha fazla yapın (Dinlenmeyide unutmayın) Ben 100 kilo olupta okul kazananı biliyorum ayrıca boyunuz falanda biraz uzunsa 85 çok kilo değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: blurskyline

176

Üzülmeyin hocam puanınız düşük fakat 140 barajı olan bazı üniversiteler var oralarıda deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Besyo'ya hazırlanacak arkadaşlar varsa sorularını sorabilirler. Her türlü yardımcı olabilirim

Pm'den veya konuya yazarsanız Elimden geldiği kadar yardımcı olurum arkadaşlarr

*/*/********************YGS AÇIKLANDI PUANLARI YAZIN BEYLER**********************\*

YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey]

Buda Logomuz olsun

Arkadaşlara daha iyi yardımcı olmak açısından şöyle bir karar aldım. Bundan sonra özelden sorulan soruların cevaplarını konuya ekleyeceğim daha fazla kişi bilgilensin.

*Mesajı daha sonra editleyeceğim yine.
    *Sınavdan sonra kazanan arkadaşlar buraya kazandım ve ......... üniversiteyi kazandım şeklinde yazarsa hem mutluluğunu paylaşmış oluruz hemde belki aynı üniversiteden forumda başka birisi varsa arkadaşlık kurulmuş olur

BESYO nedir ?

BESYO'nun açılımı "Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuludur"

BESYO'ya girmek için ne gerekiyor?

BESYO'ya girmek için öncelikle Liseyi bitirip Ygs'ye girmek gerekir. Ygs sınavına giren öğrenciler herhangi bir alandan almış oldukları puan türünden En yükseği baz alınarak başvuru yapar. Öncelikle Okulun belirlemiş olduğu Puan barajını geçmesi gerekir. Bazı üniversitelerin 140 iken bazı üniversitelerin baraj puanı 180 veya 300 olabiliyor. Örnek vermek gerekirse Ahi evran üniversite 180 puan barajı, Gazi üniversitesi 300 puan barajı vardır.

Her üniversitenin parkuru farklı mı?

Evet arkadaşlar her üniversitenin kendine göre belirlediği parkurlar vardır. Bunun yanında Branş veya özgeçmişle alan üniversitelerde vardır.

Üniversitenin parkurunu nereden öğrenebilirim?

Üniversiteler Sınavdan yaklaşık 1 veya 2 ay önce sitelerinde parkurunu, kaç öğrenci alacaklarını vs. açıklarlar.
    Buna örnek sınav klavuzu olarak Ahi evran sınav klavuzunu paylaşıyorum

http://www.sporiumacademybesyo.com/myfiles/K%C4%B1r%C5%9Fehir%20Ahi%20Evran%20%C3%9Cnv%202013.pdf

Besyo sınavları ücretli mi ?

Üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterir. Bazı üniversitelerde sınav ücreti alınırken bazılarında alınmıyor.

BESYOda atanmak zor diyorlar doğru mu ?

En çok gelen sorulardan biriside bu arkadaşlar, malesef ülkemizde insanlar bilmeden yorum yapmayı çok seviyorlar, Bilgisi olmayanın her konuda fikri oluyor. atanmak zor değil öğretmenlik bölümü en son 67 puanla atama yaptı BESYO'da atanmak zor diyenlere açın besyo atama puanlarını gösterin.

BESYO'da hangi bölümler var

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
    Antrenörlük
    Spor Yöneticiliği
    Rekreasyon

Branş ile alınmayanlarda ne tür parkurlar oluyor?

Her üniversitenin kendine göre parkuru oluyor örnek olarak parkuru resim şeklinde ekliyorum.

YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey]

Basketbol da boya çok önem veriliyor mu?

Branşta olsun parkurda olsun fiziki yapıya önem verilmiyorum amaç belirtilen parkuru belirtilen sürede kurallara uygun şekilde bitirmek.

Sınav tarihleri ne zaman açıklanır?

Sınav tarihlerini Sınavdan 1 veya 2 ay önce üniversitenin yayınlamış olduğu klavuzda açıklanır.

Özgeçmiş bana artı puan sağlar mı?

Üniversiteler yayınlamış olduğu sınav klavuzunda özgeçmişe puan verip vermeyeceğini belirtir, puan vereceği yazmışsa lisansınızın yılına göre puan verir.

Mülakatları kazanmam için kurslara gitmek şart mı?

Kursa gitmeniz şart olmasada mülakatları kazanmanızda kursun etkisi çok fazladır. Neredeyse %60-80 lık bir etkisi vardır diyebilirim.

Lisansa veya özgeçmişe bakmaya üniversiteler var mı?

Evet var.

Mülakat % kaç önemli? ygs puanı % kaç önemli?

Mülakat'ın ve Ygs puanın yüzdelik dilimi sınav klavuzunda belirtilmektedir.

Parkurda elenmek nasıl oluyor ?

Örnekle anlatırsam daha basit anlaşılır Mesela

Sınav klavuzunda belirtilen süreler vardır
    43 saniye 100 puan
    44 saniye 90 puan
    45 saniye 80 puan
    46 saniye 70 puan
    ...
    52+ saniye 0 puan (elenirsiniz)

Saniye puan eşleştirmeleri parkurdan parkura değişkenlik gösterir

BESYO kaç yıllık?

-Besyo Lisans bölümüdür 4 yıllıktır.

[b]Lisansımız olması gerekiyor mu ?

Hayır lisansınız olmasada besyo kazanabilirsiniz.

BESYO için Lys gerekli mi ?

-Hayır Lys ile ilgisi yoktur.

Diğer mesajlarıda ara ara konuya ekleyeceğim

quote:

Yazı bana aittir. Kaynak gösterilmesi şartı ile kopyalanabilir

hocam sınava girdim en yüksek puan 254 amatör fubolcuyum yaş 18 1. kümede çıktım maçlara avantajı varsa söyleyin kursa hiç gitmedim 1-2 aydırda antrenmansızım kursa gidecek vaktimde yok sizden öğrenmek istediklerim sizce hangi üni. leri denemeliyim lisansım bir işe yararmı yararsa hangilerinde bazılar 10-20 puan veriyormuş ve sizce şimdi nasıl bir çalışma sistemi yapmalıyım

• naysırdaysır kullanıcısına yanıt
    Avantajı olur fakat çok bir puan beklemeyin. Puan fena değil fakat bence kursa gidin çünkü üniversitelerin parkurunu bilemeyeceksiniz ve yapamayacaksınız dolayısıyla. Üniversite önerisi için şimdilik erken çünkü hiçbir üniversite klavuzunu açıklamadı daha
  • quote:

Avantajı olur fakat çok bir puan beklemeyin. Puan fena değil fakat bence kursa gidin çünkü üniversitelerin parkurunu bilemeyeceksiniz ve yapamayacaksınız dolayısıyla. Üniversite önerisi için şimdilik erken çünkü hiçbir üniversite klavuzunu açıklamadı daha

hiç vaktim yok kurs için kendim ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

quote:

Orijinalden alıntı: sixxlpack

Hocam basketbol oyuncusuyum kulüpte oynuyordum son sene olduğu için bıraktım sınava hazırlandım bende BESYO düşünüyorum, YGS puanım 248 beklediğimden baya düşük geldi ama yinede BESYO için üniversite kazanma ihtimalim varmı? varsa hangi üniversiteleri önerirsiniz

Tabii ki var öyle bir ihtimal. Gerekli çabayı gösterirseniz öğretmenlik değil fakat antrenörlük ve spor yöneticiliği için çalışırsanız kazanabilirisniz.

Alıntıları Göster
    Hocam besyo için puanımın avantajı olur heralde? ( 335 )
    Bu arada puanlar baya düstü bu sene. Eger geçen yıl bu netleri yapsam YGS4 te sıralamam 95.000 oluyo şuan 54.000 deyim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EkoFreshss -- 22 Mart 2015; 13:34:40 >

• Jackson Teller kullanıcısına yanıt
    Bulktayım nisanın ortaları gibi bitireceğim şuan 85 86 çekiyorum.Dün hafif kardiyo amaçlı parkta biraz koşayım dedimde resmen göbeklenmişim önümde bir şeyler sallanıyo. Sanırım alanımdan bilgisayar programcılığından gideceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naysırdaysır

quote:

hiç vaktim yok kurs için kendim ne yapabilirim?

ozaman parkurları inceleyip o parkurları kendiniz kurmaya çalışın ve ona çalışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkoFreshss

Hocam besyo için puanımın avantajı olur heralde? ( 335 )
    Bu arada puanlar baya düstü bu sene. Eger geçen yıl bu netleri yapsam YGS4 te sıralamam 95.000 oluyo şuan 54.000 deyim ...

Tabii ki puanın çok etkisi var eğer ki biraz emek gösterirseniz parkurda elenmezseniz şansınız yüksek hocam
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.