Şimdi Ara

YGS LYS 2015 ve YKS 2021 karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    LYS ile birlikte MF'de 1k isterseniz siz sorun doğaçlama cevap vereyim ya da ben gün içinde yazarın buraya. Şifremi unutmuştum hesaba giremiyordum birkaç arkadaşın soru sorduğunu görmüştüm sınav sonrası atmosferle ilgili.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hocam siz, çevreniz ve forumdaysanız forum kaçar net düşürdü dönem içindeki ygs lys netlerinden? insanların sıralama tahminleri nasıldı ve ne geldi daha iyi mi geldi daha mı kötü geldi? 2015 ten önceki senelerdeki gibi yüksek netler konuşuldu mu yoksa şu anki kadar nadir miydi?

• Sınavdan sonra nasıl bir atmosfer oluşmuştu öğrenciler arasında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubb0rn -- 9 Temmuz 2021; 6:24:34 >
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Forumda yoktum o zaman tuşlu telefon kullanıyorduk genel olarak. YGS için herkes ortalama olarak bakarsak 15 net düşürmüştü türkçeden 5 6 net matematikten 2 3 net fenden 4 5 sosyalden 4 5 net gibi. Benim deneme netlerim 145 155 bandıydı 160 sorudan. Sınavda türkçeden 32D 8Y Mat 37D 2Y Fen 37D 3Y Sosyal 25D 15Y(Felsefe 1D 7Y) . Bu netlerle nasıl 2k olur diye soracak olursan branşların katsayıları farklıydı. Fen çok önemliydi 4'tü katsayısı Sosyal 1 1.5 gibi bir şeydi. Sosyalden bu kadar yanlış çıkma sebebi türkçesinin soruları anlaşılmaz ve arada bırakıyor olmasıydı. 58 Dk'da çıkabilmiştim türkçeden 40 dk matematik geriye 60 dk kalıyor orada da fen ve sosyali halletmeye çalışınca o felsefe soruları beyin yakıyor. Genel olarak yetiştirilememişti sınavdan 1 hafta önce önceki yılın ygs'sinden 152D 8Y yapan ben 120 netlere düştüm. Benim net düşüşüm daha fazlaydı ama giden soruların önemli bir kısmı sosyaldi sizde her dersin önemi eşit olduğu için . Sınavı yetiştiremeyen çok kişi oldu sosyalin son 5 8 sorusu özellikle, çok kişi ağlamıştı. Sınav çıkışı herkes zor deyince bir rahatlama gelmişti herkese neticede sıçtıysak hep birlikte sıçmıştık değişen bir şey yoktu. Soru tartışmaları çok olmamıştı. Zaten het hızıyla 5 gün sonra sonuçları açıklamışlardı. Herkes tahmin ettiğinden iyi sıralamalar elde etmişti. Lys'sine gelevek olursak matematikte 50 sorudan 5 6 tane ciddi eleyici zor soru vardı. Ama sorular çözülemez değildi 3B 2Y vardı. Yani bu seneki polinom sorusu gibi bir soru çıkmadı o zaman. Herkes 2015 LYS matematiği der ama bence 2013 matematiğiyle kıyaslarsak aynı seviyede hatta biraz daha kolaydı. Geometrisine gelirsek 30 soru 60dk yeni nesil denilen tipteki sorular değil açıkçası tyt ayt geometrisinin daha kolay olduğunu söyleyebilirim, yani şekli düşünüp çizebiliyorsan en fazla eski sistemin orta zorluktaki sorularına denk gelir. Her neyse , geometride o yıl özellikle bazı üçgen soruları soruda ve şekil çizdirme soruları gerçekten zordu 28 29 yapan adamlar 20 22 tane anca işaretleyebilmişti(ben 24D 6 sallama 1 D 5Y) . 15 geometri netiyle tıbba gidenler olmuştu, bu hala konuşulur. Peki neden böyle oldu çünkü geometrinin katsayısının kıymeti yoktu. Fiziği ygs'den tecrübemizden anladığımız üzere artık sözele kaymıştı sınav sisteminde fizik açısından kırılma noktalarından biridir fdd fizik çözmeye gerek yoktu artık yani. Fizik kimya biyolojisinden fizik ve biyolojide eleyici 4 5 tane sorusu vardı. Kimya klasik 12 13 tane organiğin çıktığı klasik kimya. Toparlayacak olursam. YGS'de 15 netlik bir düşüş oldu. Lys'de bu sene olduğu gibi matematik ve geometriden vurmuşlardı. Ama o matematiği sizin matematikle kıyaslamak zor olur sizinki başka bir seviye. Fizik kimya biyolojisi sizinki gibi klasik bu yılki gibiydi. Tahminimce Lys'de totalde bi 10-15 netlik düşüş olmuştu. Ama soru sayısının fazla ve sınavınzor olması iyi bir şeydi o zaman. Şuan soru sayısı az ve sınav da zor olunca yığılmanın önüne geçilemiyor devreye obp'ler giriyor. 200 soru ile 330 soru arasında çok fark var. Tahminimce bu yıl 40k 80k arasını çok az netlik farklar ve obp belirleyecek bir de öğrenci kalitesi yükseliyor ve dürüstçe söylemek gerekirse sınavla zeki adam ayıklamaya çalışıyorlar 2018'de soruları ilk gördüğümde söylediğim şey şuydu aradan sordukları soruların bir kısmında müfredatla alakasız bu şekilde düşünebileceği bir eğitim verilmiyor öğrencilere allah vergisi saksıyı çalıştıranı ayıklıyorlar. Tabi o sene sonuçların iyi gelmesinin sebebi yayınevleri buna hazırlıksızdı. Sonraki yıllarda kendilerini düzenleme yoluna gittiler, gerçekten öğrenciyi düşünmeye sevkeden geliştiren sorular yazmaya başladılar. Bunlar geliştiriyor ama yine de bu adamların sorduklarına karşı yetersiz kalıyor.

• cubb0rn C kullanıcısına yanıt
    Çoğu kişi yetiştirememişti. zor olduğunu düşünmüyorum 2015'in 2021 yks kadar. Ama öğrenci kalitesinde de artış var üst sıralamaları hedefleyenler bizim o zamanki halimizden daha iyi.

• bohemianrapsodi B kullanıcısına yanıt

hocam sizin düşüncenize göre sıralamalar nasıl değişir? Hangi yıla yakın gelir?

• Bende yorumunu çok merak ediyorum cevapladığında haber verebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2021 yks sayısal 1.si İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.