Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tilsimonline

ŞÜPHELERİ ARTIRAN OLAYLAR

*Sorulardaki şifreye yönelik şüpheler üzerine internette harekete geçen kullanıcılar çok daha dikkat çekici bir bilgiye daha ulaştı.

Mod ve medyan sözcükleriyle ilgili Google arama istatistiklerini araştıran bazı kullanıcılar bu sözcüklerin 23 Mart'a kadar normal seyrinde düzenli bir aralıkta aranırken 23 Mart'tan itibaren yukarıya doğru bir çıkış yaptığını keşfetti. Ancak her iki kelime için de arama sayısının toplamda çok düşük kaldığını belirtmekte fayda var.

*Donanım Haber, **** gibi sitelerin forum sayfalarında sınavdan bir gün önce, yani 26 Mart günü, mod ve medyan konusuyla ilgili soruların geldiği de tespit edildi.

Soru soranlar "mod" ve "medyan"la ilgili sınavda soru çıkacağı şeklinde mazeret öne sürmüş

http://www.haber365.com/Haber/YGS_Sorularindaki_Sifre_Cozuldu_Mu/
    reklam olmuşsunuz

UNLU OLDUK

SELAMLAR EY HALKIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 4 Nisan 2011; 18:10:17 >

• Arkadaşlar ilgili haber sitesindeki şekilde yapmıyorsunuz. Kitapçığınızda verilen şıkların altına küçükten büyüğe sıralamayı yapıyorsunuz eğer çakışma yoksa ya da birden çok çakışma varsa yaptığınız diziyi SOLA kaydırıyorsunuz. Bu şekilde doğru cevapları bulabiliyorsunuz. SAĞA kaydırma yaparsanız her zaman doğru cevabı bulamayabiliyorsunuz.
    Yine master kitapçıkta yer alan küçükten büyüğe sıralama olan 6 soruda (sizin kitapçığınızda) doğal olarak bu işe yaramıyor. Bu durumda bütün şıklar bir yerde çakışıyor ve doğru cevap en küçük değerin olduğu şık oluyor. Doğru formül burada verilmiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_48016900/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hulk -- 4 Nisan 2011; 18:09:25 >

• Beyler biri özet geçsin ben de girdim ama ölesine....

iptal olucak olursa az çalışalımda puanı yükseltelim
  • vatan gazetesine de çıkmışsınız helal.
  • Arkadaşlar cnn'deki haberi inceledim de orada en sondakini başa alıyoruz diyor. Yani sağa doğru kaydırma yapmış. Ancak benim %70 başarı sağladığım denemelerde ben sola doğru kaydırma yapmıştım. Sağa mı kaydırmak daha yüksek oran sağlıyor sola mı kaydırmak?
  • Evet herkesin dediği gibi cnn deki haberde sola değil sağa kaydırma var biz tersini yapıp çözebiliyoruz orada bi hata var bende sola kaydırıyorum arkadaşlar
  • Ulan o kadar reklam almıştım niye sildiniz yaa?
    Papaz olduk adamlarla...

• helal beyler duyuralım sesimizi
  • http://www.facebook.com/event.php?eid=189201567790259

ben varım burda herkesi beklerim

quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

quote:

Orijinalden alıntı: veli56

abbas guclu cozer bu isi.carsamba taksime yuruyus varmis dogrumu?

varmı gerçekten yürüyüş fln
  • Ne tarafa kaydırdığınızın önemi yok video geliyor birazdan hemen tüm soru tiplerinde çözümü basit bi şekilde görebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Amiloglukozidaz

Arkadaşlar cnn'deki haberi inceledim de orada en sondakini başa alıyoruz diyor. Yani sağa doğru kaydırma yapmış. Ancak benim %70 başarı sağladığım denemelerde ben sola doğru kaydırma yapmıştım. Sağa mı kaydırmak daha yüksek oran sağlıyor sola mı kaydırmak?
  • Arkadaşlar konunun hepsini okuyamadım ilk 2 sayfayı okudum şifrelemeyi bulan arkadaşları tebrik ediyorum.. Daha çok sesinizi duyurmak için Abbas Güçlü'ye herkes mail atsın sanıyorum kendisine günde yüzlerce farklı farklı mail geliyordur hepsini okuması imkansız ama aynı konu açıklamasıyla mail gönderilirse herkes tarafından mutlaka dikkatini çekip okuyacaktır ve üstüne düşücektir konunun. Önemli olan günlük gazetelerin birinin sayfasında kenar köşesine haber olmak değil düzenli olarak konuyu araştırıcak üzerine gidicek insanların dikkatini çekmektir.. Umarım hakettiğinizi alırsınız bu haksızlığa karşı.. Kolay gelsin başarılar hepinize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JDAM -- 4 Nisan 2011; 18:27:48 >
  • ÖSYM Başkanı Ali Demir ise, soruların dizilişleri, doğru ve yanlış seçeneklerin de yerlerinin farklı olduğunu söylemişti. Demir, kapalı dönemdeki soruların dağılımının tesadüfi olarak yapıldığını ve sistemin aynı kitapçıktan üretmediğini kaydetmişti. Demir ayrıca cevap anahtarlarıyla soru kitapçıklarının aynı sayıda olmadığını da söylemişti.

Beyler herkes elindeki kitapçıklara şunu deneyebilir mi?
    Mesela basın kitapçığında şıklar A)21 B)7 C)5 D)10 E)14 iken öğren kitapçıklarının birinde A)10 B)14 C)21 D)7 E)5 bir diğerinde A)7 B)5 C)10 D)14 E)21 yani sıralama bozulmuyor fakat Ösym başkanı şıklarının yerlerinin karışık ve rastgele dağıtıldığını söylemişti sadece bendeki kitapçıklara mı böyle denk gelmiş merak ettim bir kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Ne tarafa kaydırdığınızın önemi yok video geliyor birazdan hemen tüm soru tiplerinde çözümü basit bi şekilde görebilirsiniz.

quote:

Arkadaşlar cnn'deki haberi inceledim de orada en sondakini başa alıyoruz diyor. Yani sağa doğru kaydırma yapmış. Ancak benim %70 başarı sağladığım denemelerde ben sola doğru kaydırma yapmıştım. Sağa mı kaydırmak daha yüksek oran sağlıyor sola mı kaydırmak?

Aslında önemli arkadaşlar, çünkü; sağa kaydırma yaptığımızda sola kaydırmayla doğru çıkan soru yanlış çıkabiliyor. Bizzat ben deneyip gördüm dün akşam. Ama mesela sola kaydırmayla yanlış cevabı veren sorular, sağa kaydırmayla doğru cevabı veriyorsa, yani hata payları aynıysa dediğiniz gibi önemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amiloglukozidaz -- 4 Nisan 2011; 18:33:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

ÖSYM Başkanı Ali Demir ise, soruların dizilişleri, doğru ve yanlış seçeneklerin de yerlerinin farklı olduğunu söylemişti. Demir, kapalı dönemdeki soruların dağılımının tesadüfi olarak yapıldığını ve sistemin aynı kitapçıktan üretmediğini kaydetmişti. Demir ayrıca cevap anahtarlarıyla soru kitapçıklarının aynı sayıda olmadığını da söylemişti.

Beyler herkes elindeki kitapçıklara şunu deneyebilir mi?
    Mesela basın kitapçığında şıklar A)21 B)7 C)5 D)10 E)14 iken öğren kitapçıklarının birinde A)10 B)14 C)21 D)7 E)5 bir diğerinde A)7 B)5 C)10 D)14 E)21 yani sıralama bozulmuyor fakat Ösym başkanı şıklarının yerlerinin karışık ve rastgele dağıtıldığını söylemişti sadece bendeki kitapçıklara mı böyle denk gelmiş merak ettim bir kontrol edin.

Hocam yaptığım kağıtları atmasaydım 2 sayfa kağıt 1 kitapçıkta denediğim üstteki mesajımdaki işte orda vardı böyle bazı sorular küçükten büyüğe sıralanışı ile sorunun şıkları bir sağa veya 1 sola kaydırılmış şeklinde sorular vardı doğru çıkıyordu onlarda galba kaydırma yapınca

bence esas 1.7 milyon kitapçık var deniliyor ama 1.7 milyon cevap anahtarı yok deniliyor aynı zamanda bunun üstüne aynı kitapçıktan 2 tane yok deniliyor aynı kitapçıktan 2 tane yoksa madem nasıl okunucak bu 1.7 milyon kitapçık ? demekki cevap anhatarlarından bazıları 2 veya daha fazla kitapçığa atanmış durumda.

üstteki arkadaşın dediği gibi aynı başlık altında e-mail atılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholet -- 4 Nisan 2011; 18:35:26 >

• 1- Şıklar sınavda verilen soruda zaten küçükten büyüğe sıralıysa (veya onun kaydırılmış hali ise) cevap en küçük sayı

2- Şıklar sağdan ve soldan gidince farklı tek şık çıkıyorsa 2 tane cevap var demek bu durumda büyük olan doğru (şimdi görceksin videoda)
    Yani 1 tane tek şıkta çakışma bulduğunuz zaman durmayın sonuna kadar gidin...

3- Bunun dışındaki sorularda zaten çembersel yapıp tek şıkta çakıştırmak kesin doğru sonuç veriyor.

quote:

quote:

Ne tarafa kaydırdığınızın önemi yok video geliyor birazdan hemen tüm soru tiplerinde çözümü basit bi şekilde görebilirsiniz.

quote:

Önemi yok derken sağa kaydırma yaptığımızda sola kaydırmayla doğru çıkan soru yanlış çıkabiliyor. Bizzat ben deneyip gördüm dün akşam. Ama mesela sola kaydırmayla yanlış cevabı veren sorular, sağa kaydırmayla doğru cevabı veriyorsa, yani hata payları aynıysa sorun yok.

• quote:

1- Şıklar sınavda verilen soruda zaten küçükten büyüğe sıralıysa (veya onun kaydırılmış hali ise) cevap en küçük sayı

2- Şıklar sağdan ve soldan gidince farklı tek şık çıkıyorsa 2 tane cevap var demek bu durumda büyük olan doğru (şimdi görceksin videoda)
    Yani 1 tane tek şıkta çakışma bulduğunuz zaman durmayın sonuna kadar gidin...

3- Bunun dışındaki sorularda zaten çembersel yapıp tek şıkta çakıştırmak kesin doğru sonuç veriyor.

quote:

quote:

quote:

Önemi yok derken sağa kaydırma yaptığımızda sola kaydırmayla doğru çıkan soru yanlış çıkabiliyor. Bizzat ben deneyip gördüm dün akşam. Ama mesela sola kaydırmayla yanlış cevabı veren sorular, sağa kaydırmayla doğru cevabı veriyorsa, yani hata payları aynıysa sorun yok.

Gayet açıklayıcı oldu sağolun. Yani tek şıkta çakışmayı bulsak dahi 5 kere ( yani tekrar başa dönene kadar ) algoritmayı uygulamalıyız. Sonra değerlendirmeliyiz anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: anari

quote:

Orijinalden alıntı: Apran@x

Şu ana kadar var mı acaba şöyle matematikten x nolu kitapçıkta en 20-25 soru şifrelidir şu yönteme göre çözülür diyebileceğimiz?
    Yani birkaç soruda belli şifreler vardır şu yöntemle çözülür demek gerçekten inandırıcılıktan uzaktır arkadaşlar. Varsa kitapçık nosunu belirtip ss lerle koyun görelim.Yanlış anlamayın lütfen inandırıcılık açısından diyorum .

Apranax Hocam bilmem farkındamısınız ? Burada arkadaşlar yurdun dört bir yanındaki soru kitapçıklarından AYNI YÖNTEMLE SAYISAL ŞIKLARI OLAN SORULARI ÇÖZÜYORLAR !!

Hocam önemli olan aynı kitapçıkta belli sayıdaki soruda şifrenin işe yaraması.Aynı kitapçıkta birkaç sorunun bu yöntemle çözülebilmesi pek birşey ifade etmez bence .Şimdi düşününki bir öğrenci bu şifreyi öğrendi sınavda kitapçığına uygularsa matematikten kaç soruyu net yapar? Matematikten sıfır çeker be :)
    Varsa somut birşeyler zaten herkes kabul eder inanır.2 2 daha 4
    İlk şifre olayı nasıl çıkmıştı hatırlayın 37 soru o şekilde çözülebiliyordu .

• (Bu videoyu bu mesajla birlikte paylaşın) Yapılan şu, şıklar küçükten büyüğe diziliyor ve bu dizilimin aynısı yanına yazılıyor. Sonra toplamda 5 kere kaydırma yapacaksınız her kaydırdığınızda bakın tek şık çakışıyor mu diye... Birden fazla çakışan varsa kaydırmaya devam, 5i de çakıştıysa cevap en küçük sayı, tek çakışan sayısı 2 tane olduğu sorularda da cevap büyük olan

http://vimeo.com/21924828

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 4 Nisan 2011; 18:54:51 >

• Vimeo videosu gömülü olarak nasıl veriliyor ??
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.