Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Once neden bu sekilde siraladiklarini aciklamalari lazim.
    Neden tamamen karistirmadilar secenekleri.
    Neden o sirayi hic bozmadilar?
    Bu kadar mi tesaduf olur?
  • Beklenen oldu ve olayi yine hasir alti ediyorlar. Hukumet ÖSYM'den gelen açıklamayı doğru ve yeterli buldu. Saka gibi.

quote:

Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, YGS’de şifreleme iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in açıklamalarını doğru ve yeterli olduğu kanaatini taşıdıklarını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, YGS sınavındaki şifreleme iddialarına ilişkin olarak "ÖSYM Başkanının açıklamaları sizin için yeterli mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "YGS ile ilgili, bu konu tabii bağımsız bir organda meydana gelen bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Sayın ÖSYM Başkanı da bir açıklama yaptı biz bu açıklamanın doğru ve yeterli olduğu kanaatini taşıyoruz.

http://www.milliyet.com.tr/hukumetten-ygs-tartismalarina-son-nokta/siyaset/sondakika/04.04.2011/1373208/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 4 Nisan 2011; 18:56:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wholet

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

ÖSYM Başkanı Ali Demir ise, soruların dizilişleri, doğru ve yanlış seçeneklerin de yerlerinin farklı olduğunu söylemişti. Demir, kapalı dönemdeki soruların dağılımının tesadüfi olarak yapıldığını ve sistemin aynı kitapçıktan üretmediğini kaydetmişti. Demir ayrıca cevap anahtarlarıyla soru kitapçıklarının aynı sayıda olmadığını da söylemişti.

Beyler herkes elindeki kitapçıklara şunu deneyebilir mi?
    Mesela basın kitapçığında şıklar A)21 B)7 C)5 D)10 E)14 iken öğren kitapçıklarının birinde A)10 B)14 C)21 D)7 E)5 bir diğerinde A)7 B)5 C)10 D)14 E)21 yani sıralama bozulmuyor fakat Ösym başkanı şıklarının yerlerinin karışık ve rastgele dağıtıldığını söylemişti sadece bendeki kitapçıklara mı böyle denk gelmiş merak ettim bir kontrol edin.

Hocam yaptığım kağıtları atmasaydım 2 sayfa kağıt 1 kitapçıkta denediğim üstteki mesajımdaki işte orda vardı böyle bazı sorular küçükten büyüğe sıralanışı ile sorunun şıkları bir sağa veya 1 sola kaydırılmış şeklinde sorular vardı doğru çıkıyordu onlarda galba kaydırma yapınca

bence esas 1.7 milyon kitapçık var deniliyor ama 1.7 milyon cevap anahtarı yok deniliyor aynı zamanda bunun üstüne aynı kitapçıktan 2 tane yok deniliyor aynı kitapçıktan 2 tane yoksa madem nasıl okunucak bu 1.7 milyon kitapçık ? demekki cevap anhatarlarından bazıları 2 veya daha fazla kitapçığa atanmış durumda.

üstteki arkadaşın dediği gibi aynı başlık altında e-mail atılabilir

Çembersel metodun işleme yöntemi bu zaten şıklar sıralama değiştirilmeden sağa veya sola kaydırılmış biz de küçükten büyüğe dizdiğimiz şıkları kaydırarak birbirine denk getiriyoruz (basın kitapçığındaji haline) ve basın kitapçığında cevaplara nasıl ulaşılıyorsa o şekilde ulaşıyoruz. (Tabi ne tarafa kaydırıldığını bilmediğimiz için bazen farklı çakışmalar olabiliyor)

Ama burdaki en önemli nokta 1.7 milyon dan çok başkanın şu açıklamaları: başkan öğrencilere dağıtılan kitapçıklardaki şıkların rastgele dizildiğini söylemişti fakat dikkat ettiğimizde şıkların rastgele değil de kaydırılarak oluşturulduğunu görüyoruz. Bunun medyaya yansıması lazım dediğiniz gibi topluca mail atabiliriz bunun hakkında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wholet

quote:

ÖSYM Başkanı Ali Demir ise, soruların dizilişleri, doğru ve yanlış seçeneklerin de yerlerinin farklı olduğunu söylemişti. Demir, kapalı dönemdeki soruların dağılımının tesadüfi olarak yapıldığını ve sistemin aynı kitapçıktan üretmediğini kaydetmişti. Demir ayrıca cevap anahtarlarıyla soru kitapçıklarının aynı sayıda olmadığını da söylemişti.

Beyler herkes elindeki kitapçıklara şunu deneyebilir mi?
    Mesela basın kitapçığında şıklar A)21 B)7 C)5 D)10 E)14 iken öğren kitapçıklarının birinde A)10 B)14 C)21 D)7 E)5 bir diğerinde A)7 B)5 C)10 D)14 E)21 yani sıralama bozulmuyor fakat Ösym başkanı şıklarının yerlerinin karışık ve rastgele dağıtıldığını söylemişti sadece bendeki kitapçıklara mı böyle denk gelmiş merak ettim bir kontrol edin.

Hocam yaptığım kağıtları atmasaydım 2 sayfa kağıt 1 kitapçıkta denediğim üstteki mesajımdaki işte orda vardı böyle bazı sorular küçükten büyüğe sıralanışı ile sorunun şıkları bir sağa veya 1 sola kaydırılmış şeklinde sorular vardı doğru çıkıyordu onlarda galba kaydırma yapınca

bence esas 1.7 milyon kitapçık var deniliyor ama 1.7 milyon cevap anahtarı yok deniliyor aynı zamanda bunun üstüne aynı kitapçıktan 2 tane yok deniliyor aynı kitapçıktan 2 tane yoksa madem nasıl okunucak bu 1.7 milyon kitapçık ? demekki cevap anhatarlarından bazıları 2 veya daha fazla kitapçığa atanmış durumda.

üstteki arkadaşın dediği gibi aynı başlık altında e-mail atılabilir

Çembersel metodun işleme yöntemi bu zaten şıklar sıralama değiştirilmeden sağa veya sola kaydırılmış biz de küçükten büyüğe dizdiğimiz şıkları kaydırarak birbirine denk getiriyoruz (basın kitapçığındaji haline) ve basın kitapçığında cevaplara nasıl ulaşılıyorsa o şekilde ulaşıyoruz. (Tabi ne tarafa kaydırıldığını bilmediğimiz için bazen farklı çakışmalar olabiliyor)

Ama burdaki en önemli nokta 1.7 milyon dan çok başkanın şu açıklamaları: başkan öğrencilere dağıtılan kitapçıklardaki şıkların rastgele dizildiğini söylemişti fakat dikkat ettiğimizde şıkların rastgele değil de kaydırılarak oluşturulduğunu görüyoruz. Bunun medyaya yansıması lazım dediğiniz gibi topluca mail atabiliriz bunun hakkında.

KAtılıyorum bende şıklar karışmamış kaydırılmış bence de bunun belli etmenin yaymanın yolu olmalı

hocam video yu şimdi izliyorumda keşke sesli olsaymış

• quote:

Orijinalden alıntı: Gabri3L

Arkadaşlar atladığınız birkaç nokta var. Bu algoritmanın her kitapcıkda olmasını beklemeyin adı üstünde kişiye özel kitapcık. Yani kendi adamlarına verdikleri kitapcık.

Ayrıca ösym kitapcıkları siteye koydu ama kitapcıkların üstünde ad soyad resim yok. Yani bunlar ham hali ve gerçekten bunların bize dağıtılanlarla aynı olduğunun kanıtı yok. Sadece göz boyaması.

Diğer 1 husus 1.692.000 kitapcığın hepsinin ayrı ayrı basılması bana pek inandırıcı gelmiyor. Dediklerine göre hem her sorunun hemde her cevabın yeri birbirinden farklı oluyor. Kaç ay uğraşmak gerekir acaba bunu basmak için......

İyice paranoyak olmuşsunuz madem güvenmiyosunuz sınavınada girmeyeceksiniz adamlar o kadar yandaşlarına kitapçık basacağına uğraşmaz cevapları verir geçen seferki gibi . Bu sefer ne değişti arkadaşım sınav aynı sınav .

Ayrıca matbaadaki makina otomatik basıyor rastgele kime ne geldiğini kimse bilmiyor matbaa çalışanları dahil .

NTV dede Salih Gültekin açıklama yaptı malum dershane müdürüde resmen s*çtı sıvadı yok biz ösym ye güveniyoruz devletin resmi kurumlarına güveniyoruzda bik bik bik ...

• kim yaptı ise site 10 numara olmus

http://pastehtml.com/view/1dxk3cs.html
  • siteye girip bursadan bi pdf açmaya çalışıyorum açarsam rastgele deniyeceğim onurkilinc arkadaşın videosundaki gibi bu sefer genel olarak bütün sayıya dökülebilen sorularda denicem seçtiğim bir kitapçığı ama önce site açılmalı

edit: dosyayı seçtim kitapçık daha açılmadı bursa-gemlik(merkez açılmıyor bursa-merkez) 014 nolu pdf oradan bir kitapçık seçicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholet -- 4 Nisan 2011; 19:13:28 >
  • geçen sefer cevapları verdiklerinde gördük neler olduğunu, ağızlarını tutamadı birkaç kişi, yüzlerce aday tam puan aldı.. bu sefer belli ki hem farkedilmesinin, hem de tam puan almanın zor olduğu bir kurgu var.. ben soruları okumadan, sadece şıklara bakarak soruların bir kısmını ya da tamamını çözebiliyorsam bu sınav adil bir sınav değildir.. bu yöntemi sınavdan önce bilen birileri varsa binlerce adayın önüne geçmiş olurlar..

bu sınav için bişeyler kurulduğu zaten sınav günü bazı binalarda sadece kız öğrencilerin sınava girmesiyle belli olmuştu..

quote:

Orijinalden alıntı: +1905

quote:

Orijinalden alıntı: Gabri3L

Arkadaşlar atladığınız birkaç nokta var. Bu algoritmanın her kitapcıkda olmasını beklemeyin adı üstünde kişiye özel kitapcık. Yani kendi adamlarına verdikleri kitapcık.

Ayrıca ösym kitapcıkları siteye koydu ama kitapcıkların üstünde ad soyad resim yok. Yani bunlar ham hali ve gerçekten bunların bize dağıtılanlarla aynı olduğunun kanıtı yok. Sadece göz boyaması.

Diğer 1 husus 1.692.000 kitapcığın hepsinin ayrı ayrı basılması bana pek inandırıcı gelmiyor. Dediklerine göre hem her sorunun hemde her cevabın yeri birbirinden farklı oluyor. Kaç ay uğraşmak gerekir acaba bunu basmak için......

İyice paranoyak olmuşsunuz madem güvenmiyosunuz sınavınada girmeyeceksiniz adamlar o kadar yandaşlarına kitapçık basacağına uğraşmaz cevapları verir geçen seferki gibi . Bu sefer ne değişti arkadaşım sınav aynı sınav .

Ayrıca matbaadaki makina otomatik basıyor rastgele kime ne geldiğini kimse bilmiyor matbaa çalışanları dahil .

NTV dede Salih Gültekin açıklama yaptı malum dershane müdürüde resmen s*çtı sıvadı yok biz ösym ye güveniyoruz devletin resmi kurumlarına güveniyoruzda bik bik bik ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

quote:

Orijinalden alıntı: orkunby

Yahu devretme işini bütün kitapçıklar elinizde olduğu için biliyorsunuz.Sınavda bunu nereden bilecek adam.Şıkkı kaç devir edeceğini nereden bilecek?

Ayrıca diğer konuda verilen ekran resimleri,ösymnin örnek olarak dağıttığı kitapçıktan alınmış ve bugün yayınlandı diyerek ortalığı karıştırma amaçlı yazılmıştır.Aynı linkten biz de indirdik,şıklar tamamen farklı,diğer konuda verilenle alakası yok.

Bu senin dediğin çembersel cart curt olayı hikaye.10 çeşit kitapçığı indirsen tabiki kafana göre yöntemler üretirsin,sınavda malesef tek çeşit kitapçık geliyor,bilgin olsun yani

+1

bu yöntemi herkes bilseydi ne anlamı kalırdı

yalnız kitapçıklar eskisi gibi elden hocalar dağıtmıyor isme özel kitapçık geliyor bu da istediğin kişiye ayarlanmış kitapçık geliyor ve kopya ihtimalini oraya çıkarıyor ki ihtimal değil cidden kopya

• quote:

Orijinalden alıntı: anari

sınav sorularının toplam adedini araştırmadım.. Ama sınavda 280 soru olduğunu varsayarsak

çeşitlilik bazında en fazla 280*280(n2) = 78400 * 4 şık (n-1 formülüyle toplam 5 şık var) = 313600

yani kısacası 313600 kişinin cevap anahtarı birbirinden farklı olabilir..

tabii bu 280 sorunun her adaya başka sorular verilmek istenmesi esasına dayanır..

her bir adaya tek tek 280 soruyu da birbirinden farklı verebilmesi için ÖSYM HAZRETLERİNİN 1.500.000 aday * 280 soru = 420 milyon soru hazırlaması gerekir..

Nerede o babayiğit ???

Kombinasyon konusunu tam bilmiyorsunuz anlaşılan.Buradan biraz kombinasyon dersi verelim.

En basitinden elinizde 3 soru olsun. Ve bu soruların 5'er şıkkı olsun. Bu sınavın cevap anahtarı 5^3(5üstü3) = (5*5*5) yani 125 farklı şekilde olabilir.

Bende bu sınavda kaç soru var bilmiyorum ama 160 tane vardı herhalde.
    160 tane soru ve 5'er şıktan
    5^160 = 6*10^111 Buda 10'un yanına 111 tane sıfır demek.

30 soruyla bile 5^30'dan 931.322.574.615.478.515.625 farklı cevap anahtarı hazırlanabilir. Yani herkesin cevap anahtarı farklı büyük ihtimalle.

313600

• Arkadaşlar cnn türkü açın sınav konuşuluyor
    5n1k cüneyt özdemire mail atalım bir yerden ulaşalım arkadaşlar sesimizi duyuralım, çok önemli bulunan bu algoritma
  • quote:

Orijinalden alıntı: #NeWWorlD#

Arkadaşlar cnn türkü açın sınav konuşuluyor
    5n1k cüneyt özdemire mail atalım bir yerden ulaşalım arkadaşlar sesimizi duyuralım, çok önemli bulunan bu algoritma

Mail adresi alabilir miyim?

Beyler şunu iletebiliriz medyaya bu önemli.

Öncelikle söyledikleri gibi ellerinde master kitapçık dedikleri bir kitapçık var şıklar eskiden ve her deneme sınavında olduğu gibi küçükten büyüğe sıralı.

Doğru şık sabit tutulup yanlışlar yer değiştirilerek bir kitapçık oluşturuluyor (basın kitapçığı) şifre olmasının sebebi bu örneğin şıklarımız 1 2 3 4 5 olsun doğru cevaba da 2 diyelim yanlışlar yer değiştirilerek 4 2 5 3 1 şeklinde oluşturuluyor. Şıkları küçükten büyüğe altına yazarak doğru cevaba ulaşıyoruz buraya kadar tamam diyelim basına verdiğin kitapçıkta böyle bir şey oldu burayı geçtim.

Peki neden öğrencilere verilen kıtapçıktaki şıklar rastgele dizilmiş olması gerekirken basın kitapçığındaki şıkların sıralama bozulmadan sağa sola kaydırılması ile oluşturuldu?

Ösym'nin buna cevap vermesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doctor Who -- 4 Nisan 2011; 20:01:21 >

• Selam arkadaşlar,

ÖSYM nin açıklamasından sonra aslında tatmin olmuştum. Adamlar Hem cevap anahtarındaki hem de kitapçıktaki şıkların yerlerinin değiştirildiğini, ancak basın kitapçığında cevap anahtarına dokunulmadığını (sadece şıkların cevap şıkkı değiştirilmeden karıştırıldığını) söylemişti.

Bu konuyu gördükten sonra, internetten bir kitapçık indirip sorulara baktım ve şok oldum.
    - Şıkların yerleri değiştirilmemiş, sadece kaydırma işlemi yapılmış.
    - Basın kitapçığına uygulanan yöntemi biraz değiştirerek doğru cevaba ulaşılabiliyor. Çünkü sadece adamlar şıkları kaydırmış.

Kitapçık numarasından çıkardığım sonuç ise şu:
    Kitapçık numarası (A12345.12345 gibi) kullanılarak, o kitapçığa özel cevap anahtarı oluşturuluyor.
    (yani ana cevap anahtarındaki soruların yerleri ve şıkları bu numaraya göre bir algoritma kullanılarak düzenleniyor)

Ancak bu algoritmanın oluşturulması-uygulanması sırasında bir açık oluşmuş (bilinçli yada bilinçsiz bilemiyoruz)

Şifre diye tabir edilen algoritmayla YGS de doğru cevaba ulaşıldığı açık olarak ortada.
    Burada Mahkeme ise şu sorulara cevap verip sınavı iptal edip etmemeyi, ÖSYM de çalışanlarla ilgili yargılama yapılmasına karar verecektir.
    - Bu yöntem birilerine daha önce söylenmiş mi?
    - Söylenmese bile; bu açığı sınavda yakalamak ve uygulamak mümkün mü? Uygulayan oldu mu?

Kişisel öngörüm ise şu:
    Ne yazık ki sınavın iptal edilme olasılığı çok yüksek. (ancak mahkeme inceleme başlatıp hiç bir adayın bu yöntemi uygulamadığını ispatlarsa sınav iptal edilmez gibi geliyor. Yoksa yöntemin çalıştığı ve uygulanabilir olduğu çok açık. Ancak burası da Türkiye her şey olabilir.)

Bazı basın organlarında şu sorular soruluyor:
    - Neden basına özel kitapçık yapıldı.
    Cevap: Açıklamadan da anlaşılacağı üzere birden çok soru kitapçığı ve cevap anahtarı hazırlama algoritması aşamalardan oluşuyor. Basına verilen kitapçıkta ise ön algoritmalar uygulanmış, diğer algoritmalar uygulanmamış. (Yani büyük ihtimalle şöyle yapılmış. Öğrencilere verilecek kitapçıklar şu şekilde üretiliyor. 1- Doğru cevap sabitken şıklar karıştırılıyor. 2- Şıklar kaydırılıyor. 3- Soruların yerleri değiştiriliyor. Basına verilen kitapçıkta ise sadece 1. algoritma uygulanmış, diğer algoritmalar uygulanmamış.)

- Herkese ayrı kitapçık uygulaması aslında yanlış değil. Ancak bu kitapçıklarının dağıtımının rastgele yapılıyor olması gerekiyor.
    Eğer isime göre kitapçık hazırlanıyorsa bu yanlış. Ancak sınav salonuna 20 farklı kitapçık veriliyor ve bu 20 kitapçık insanlara rastgele şekilde dağıtılıyorsa bu doğru bir uygulama. Sınava girmediğim için durumu bilmiyorum. Ancak ilk anlattığım şekilde yapılmışsa, bu sorunları da beraberinde getirecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 4 Nisan 2011; 20:11:53 >

• Arkadaslar bahsedilen son yontemi deneyemedim henuz ama OSYM Baskani'nin yantilamasi gereken sorular var.

1. Cevabi A olan sorularin hicbir sikkinin sirasini basin kopyasinda neden degistirmediniz?
    2. Cevabi E olan sorularin dogru cevaplarinin sirasini basin kopyasinda neden degistirdiniz?
    3. 27 ve 33. sorularda neden dogru sikkin da yerini degistirdiniz?
    4. Basina yanlis cevap anahtari vermekten korktugunuz icin ozel cevap anahtari verdik diyorsunuz, o zaman ogrencilere verilen binlerce cevap anahtarinin dogrulugu supheli mi? Eger bir yazilim bu cevap anatarlarini olusturuyorsa yazilim nasil olur da hata yapar? Hangi gerekceyle basina ozel anahtar urettiniz?
    5. Kisiye ozel cevap anahtari yanlis bir yontemdir. Bu ornegin Ali Veli adli bir sahisin cevap anatarinin sinavdan once belli olmasi demektir. Bu cevap anahtarinin bu kisinin eline gecmeyeceginden nasil emin olabiliriz? Ustelik burda bir kopya kaygisi da yok. Sorular bilinmediginden, cevap anahtarlarini onceden alan kisi sadece bundan kendisi faydalanabiliyor. Kisiye ozel kopya olasiligi.

Buradaki en mantiksiz sey basina ozel cevap anahtarinin yapilis sebebidir. "Ogrencilere hazirlanan cevap anahtarlari yanlis olabilecegi icin basina ozel hazirlanmis???"

• quote:

Orijinalden alıntı: sanaluser
    Arkadaslar bahsedilen son yontemi deneyemedim henuz ama OSYM Baskani'nin yantilamasi gereken sorular var.

1. Cevabi A olan sorularin hicbir sikkinin sirasini basin kopyasinda neden degistirmediniz?
    2. Cevabi E olan sorularin dogru cevaplarinin sirasini basin kopyasinda neden degistirdiniz?
    4. Basina yanlis cevap anahtari vermekten korktugunuz icin ozel cevap anahtari verdik diyorsunuz, o zaman ogrencilere verilen binlerce cevap anahtarinin dogrulugu supheli mi? Eger bir yazilim bu cevap anatarlarini olusturuyorsa yazilim nasil olur da hata yapar? Hangi gerekceyle basina ozel anahtar urettiniz?
    5. Kisiye ozel cevap anahtari yanlis bir yontemdir. Bu ornegin Ali Veli adli bir sahisin cevap anatarinin sinavdan once belli olmasi demektir. Bu cevap anahtarinin bu kisinin eline gecmeyeceginden nasil emin olabiliriz? Ustelik burda bir kopya kaygisi da yok. Sorular bilinmediginden, cevap anahtarlarini onceden alan kisi sadece bundan kendisi faydalanabiliyor. Kisiye ozel kopya olasiligi.

Buradaki en mantiksiz sey basina ozel cevap anahtarinin yapilis sebebidir. "Ogrencilere hazirlanan cevap anahtarlari yanlis olabilecegi icin basina ozel hazirlanmis???"

+ olarak;
    Neden secenekler degistirilirken tamamen karistirilmadi. Neden seceneklerin siralamasi degismedi?

• quote:

quote:

dipnot.tv'ye kayıt olup mesaj attım ben, bulamadım direk nasıl ulaşacağımızı, biri bulsun atalm mailleri beyler
  • Arkadaşlar geçen senenin sorularına bakarak böyle bir yöntem denedim fakat sonuç alamadım. Lakin bu sınavda denediğimde arkadaşlarınki gibi sonuçlar elde ettim yani şifreleme olduğu görülüyor. Ayrıca cnntürkteki kadında çok tedirgin konuşuyor. Bence doğru konuşmuyor. Sağdaki adam çok güzel bir sorusordu nasıl bu kadar kitap basıldı 1.700.000 milyon tane. hayret diyor.. Kadın ise cevap veremedi bilmiyormuş. Sanırım kitapçıklar yönetim tarafından incelenecek arkadaşlar.

http://www.cnnturk.com/servisler/bize.yazin/default.aspx?Department=3

burayagöndermeyi deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlicaN.tr -- 4 Nisan 2011; 20:03:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sanaluser
    Arkadaslar bahsedilen son yontemi deneyemedim henuz ama OSYM Baskani'nin yantilamasi gereken sorular var.

+ olarak;
    Neden secenekler degistirilirken tamamen karistirilmadi. Neden seceneklerin siralamasi degismedi?

• quote:

quote:

Beyler şunu iletebiliriz medyaya bu önemli.

Öncelikle söyledikleri gibi ellerinde master kitapçık dedikleri bir kitapçık var şıklar eskiden ve her deneme sınavında olduğu gibi küçükten büyüğe sıralı.

Doğru şık sabit tutulup yanlışlar yer değiştirilerek bir kitapçık oluşturuluyor (basın kitapçığı) şifre olmasının sebebi bu örneğin şıklarımız 1 2 3 4 5 olsun doğru cevaba da 2 diyelim yanlışlar yer değiştirilerek 4 2 5 3 1 şeklinde oluşturuluyor. Şıkları küçükten büyüğe altına yazarak doğru cevaba ulaşıyoruz buraya kadar tamam diyelim basına verdiğin kitapçıkta böyle bir şey oldu burayı geçtim.

Peki neden öğrencilere verilen kıtapçıktaki şıklar rastgele dizilmiş olması gerekirken basın kitapçığındaki şıkların sıralama bozulmadan sağa sola kaydırılması ile oluşturuldu?

Ösym'nin buna cevap vermesi gerekir.

• CNN e mesaj atmak lazım yada mail atmak lazım ama nasıl ?

Abbas Güçlü bu sınav da iptal edilir dedi
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.