Bildirim
YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (12. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Sınavın ipatalini tabii bende istemem ama yani böyle bir skandal varsa kopya olayı varsa normalde birinin girebiliceği yere o biri giremiyecek bunun yüzünden çünkü bu birileri o insanı geçmiş olucak haksızlık söz konusudur varsa ve bence herkesin hakkı eşit olması gerektiğinden tekrarlanmalıdır derim ben sadece ama istemem
-
sınav sorularının toplam adedini araştırmadım.. Ama sınavda 280 soru olduğunu varsayarsak
çeşitlilik bazında en fazla 280*280(n2) = 78400 * 4 şık (n-1 formülüyle toplam 5 şık var) = 313600
yani kısacası 313600 kişinin cevap anahtarı birbirinden farklı olabilir..
tabii bu 280 sorunun her adaya başka sorular verilmek istenmesi esasına dayanır..
her bir adaya tek tek 280 soruyu da birbirinden farklı verebilmesi için ÖSYM HAZRETLERİNİN 1.500.000 aday * 280 soru = 420 milyon soru hazırlaması gerekir..
Nerede o babayiğit ??? -
quote:
Orijinalden alıntı: Feel The Difference
DURUN SAKİN OLUN
A)7 B)5 C)10 D)14 E)21 ŞIKLARIN ORJİNAL HALİ
5 7 10 14 21 KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE SIRALI HALİ İKİ ŞIK ÇAKIŞIYOR BİR TUR ÇEVİRİYORUZ
7 10 14 21 5
GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ÇAKIŞAN 7 DOĞRU CEVAP
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlyurdabak -- 4 Nisan 2011; 16:16:49 > -
O kadar zorlanıyorsanız anlamakta küçükten büyüğe doğru sıralayın
sonra bu sıraladığınızı bir kere daha yazın yanına yani şöyle;
orjinali bu; 7 5 10 14 21
_5 7 10 14 21 5 7 10 14 21
şimdi bu altta elde ettiğinizi kaydırın. Tek şık çakışana kadar. Saçma dediğin yöntemle neredeyse tüm soruları çözüyoruz.
_____________7 5 10 14 21
____5 7 10 14 21 5 7 10 14 21
_____________7 5 10 14 21
_______5 7 10 14 21 5 7 10 14 21
____________7 5 10 14 21
_______ 5 7 10 14 21 5 7 10 14 21
____________ 7 5 10 14 21
___________ 5 7 10 14 21 5 7 10 14 21
7 seçenekleri çakıştı daha nası anlatıyım budur işte çembersel kendini 2 kere yaz demek aslında (en fazla 5 kaydırmada çözüm tamam)
quote:
Orijinalden alıntı: kmlyurdabak
quote:
DURUN SAKİN OLUN
7 10 14 21 5
quote:
quote:
DURUN SAKİN OLUN
7 10 14 21 5
quote:
quote:
DURUN SAKİN OLUN
7 10 14 21 5
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 4 Nisan 2011; 16:25:20 >
-
insanlar hala 1.700.000 kitapçık olduğunu düşünüyor.
Beyler biri bana kaç tane cevap anahtarı olduğunu bulabilir mi,cidden çıldırıcam. -
1 adet mesajım bulunsun burada... -
abbas guclu cozer bu isi.carsamba taksime yuruyus varmis dogrumu? -
Baktığım tüm kitapçıklarda basına dağıtılan kitapçıktaki şıkların kaydırılmış şekli mevcut. Şıkların sıralaması hiçbir şekide değişmiyor. -
Burdur merkez rastgele seçtiğim bir kitapçık numarası 1x1x1.1x233
yaptım 40 sorudada matta çözülemeyen 11 soru vardı yalnız 1 yalnız 2 soruları mantık filan bide analitik olan şimdi hepsini hatırlamıyorum işte 11 tane bu yöntemle olmayan soru vardı bence he yalnız 1 i, 1 alıp 2 ve 3 ü 5 alıp denemedim o ayrı
16 soruyu böyle çözdüm 13 soruda yanlış çıktı ya bi süre sonra şıktaki dizilime ulaştım bu 13 soruda yada hep en az 2 şık çakıştı o iki şıktan ilkini seçerseniz eğer doğru sayınız 20 olabilir yanlış da tabii 9 a düşerama şöyle bir şey gördüm yanlış çıkan sorularda aynı şık dizilimini elde etmek sorunun kaydırılmasıyla ortaya çıkıyor yani bütün şıkları bir sağa kaydırmak filan
benden bu kadarama yani 20 dersek bu kadar sorunun bu şekilde çıkması bence cidden büyük bi olay
edit:bu sayfanın başında arkadaş demiş kitapçık numarasının bir kaç hanesini gizleyin diye bende onu yaptım
kitapçıkların olduğu siteye bursa merkez ve bursa gemlik eklenmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholet -- 4 Nisan 2011; 17:19:23 >
-
Hangi kitapçık ? yapamadığın soruları ver bendeki yönteme uyuyo mu bi bakıyım ...
Bir video paylaşçam bununla ilgili... Gelebilecek tüm mat. soru tiplerine uyarlanmış hali ve herkesin anlayacağı dilden...
quote:
Orijinalden alıntı: wholet
yaptım 40 sorudada matta çözülemeyen 11 soru vardı yalnız 1 yalnız 2 soruları mantık filan bide analitik olan şimdi hepsini hatırlamıyorum işte 11 tane bu yöntemle olmayan soru vardı bence he yalnız 1 i, 1 alıp 2 ve 3 ü 5 alıp denemedim o ayrı
16 soruyu böyle çözdüm 13 soruda yanlış çıktı ya bi süre sonra şıktaki dizilime ulaştım bu 13 soruda yada hep en az 2 şık çakıştı o iki şıktan ilkini seçerseniz eğer doğru sayınız 20 olabilir yanlış da tabii 9 a düşerama şöyle bir şey gördüm yanlış çıkan sorularda aynı şık dizilimini elde etmek sorunun kaydırılmasıyla ortaya çıkıyor yani bütün şıkları bir sağa kaydırmak filan
benden bu kadarama yani 20 dersek bu kadar sorunun bu şekilde çıkması bence cidden büyük bi olay
edit:bu sayfanın başında arkadaş demiş kitapçık numarasının bir kaç hanesini gizleyin diye bende onu yaptım
-
quote:
Orijinalden alıntı: onurkillinc
Hangi kitapçık ? yapamadığın soruları ver bendeki yönteme uyuyo mu bi bakıyım ...
Bir video paylaşçam bununla ilgili... Gelebilecek tüm mat. soru tiplerine uyarlanmış hali ve herkesin anlayacağı dilden...
quote:
Orijinalden alıntı: wholet
pm den yolladımvideoyu merak ettim
-
quote:
Orijinalden alıntı: veli56
abbas guclu cozer bu isi.carsamba taksime yuruyus varmis dogrumu?
varmı gerçekten yürüyüş fln -
DH cnnturk.com'da
http://www.cnnturk.com/2011/yasam/diger/04/04/ygs.sorularindaki.sifre.cozuldu.mu/612135.0/index.html
""Şifreli sorular" iddiasının ardından internette forum sayfalarında bu konu üzerine çok sayıda kişi tarafından kafa patlatıldı. DonanımHaber sitesinin forum sayfalarında cevap şıklarında "ÇEMBERSEL MODLAMA" denilen bir algoritma türünün kullanıldığını gösteren örneklere yer verildi."
-
Bilmiyorum daha önce veren oldu mu ekşi sözlükte gördüm biri paylaşmış bu da güzel bi yöntem tabii
http://sites.google.com/site/ygspagebyasdfhjkl/ -
sadece bu degilki... oysaki bu bizim bildigimiz şifreleme sistemi sadece! birde cözemedigimiz şifreleme sistemleri icin ne demeli.. sadece bulabildiklerimiz bunlar.. her tip şifreleme olabilir.. illaki, sorular bu şifreleme sistemiyle cozulecek diye birsey yok. bilmedigimiz bulamadığımız bir sifreleme sistemide olabilir.. hadi bu şifrelemeyi cözduk.. ya baska sistemleride varsa? bilmiyoruzki.. KİMBİLİR DAHA NELER NELER VAR!.. kısacası osym guvenilirligini yitirmiştir. istifada yetmez. gider ali, gelir veli.. farketmez. yeniden yapılanma gerekir.. devletimiz buna bir el atmalı... -
ŞÜPHELERİ ARTIRAN OLAYLAR
*Sorulardaki şifreye yönelik şüpheler üzerine internette harekete geçen kullanıcılar çok daha dikkat çekici bir bilgiye daha ulaştı.
Mod ve medyan sözcükleriyle ilgili Google arama istatistiklerini araştıran bazı kullanıcılar bu sözcüklerin 23 Mart'a kadar normal seyrinde düzenli bir aralıkta aranırken 23 Mart'tan itibaren yukarıya doğru bir çıkış yaptığını keşfetti. Ancak her iki kelime için de arama sayısının toplamda çok düşük kaldığını belirtmekte fayda var.
*Donanım Haber, FRMTR gibi sitelerin forum sayfalarında sınavdan bir gün önce, yani 26 Mart günü, mod ve medyan konusuyla ilgili soruların geldiği de tespit edildi.
Soru soranlar "mod" ve "medyan"la ilgili sınavda soru çıkacağı şeklinde mazeret öne sürmüş
http://www.haber365.com/Haber/YGS_Sorularindaki_Sifre_Cozuldu_Mu/
reklam olmuşsunuz
-
Şimdi cnn de okudum harbi haber olmuşuz bu arada benim üstte yazdığım ve bir kitrapçıkta denediğim bu yolla ilgili bir şey daha var haberdekine ve burda yazılana göre şıklar 5 ide keişirse en küçüğü seçiyoruz eğer böyle ise, dediğim 16 doğru ve sonradan dediğim(aynı mesajda) 20 yi geçer yazmıştım yani benim üstte verdiğim örnekte 22 soru filan çözülebilir olur
bu da yanlışı 7 ye indirir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholet -- 4 Nisan 2011; 17:54:07 >
-
Sesimizi duyanlar var
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X