Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izleyin genelleştirilmiş şifre tam o anlattığı yerden;

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=ntv&seekTime=07-04-2011%2023:08
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

bu yorumu kpss için yapmıştı. gerçi farklı yok ygs ile.

• "17 tane okulda sadece 6100 kız öğrenci sınava girdi"

ntv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 7 Nisan 2011; 23:31:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

yazdığımı iyi oku zamanında dedim gerçti sen bu devleti son 8 yıldan ibaret gördüğün için sırf kötülemek için geçmişe bakmassın baksanda hatırlamak istemessin senin tabirinle ok! bide ünlem işareti koyalım tam olsun

git sor büyüklerine bu hızlı eğitimler nasıl yapılmış ne pislikler yapılmış öğretsinler sana çok güvendiğin oda tv anlatmaz sana bunları kendi pisliklerini

yine senin tabirinle oda tv nin ayyukaya çıkmış pisliklerini haberlerde çok gördük zaman gazetesinin yalan haberlerini göster hadi göster? 10 da birini zor bulursun yada bulamazsın

emniyette yapılanmışmış, ne yapacaktı terör örgütüne destek sağlayan o sizin çok övdüğünüz elemanlarımı alacaktı? kusura bakmada bu hep böyle olmuştur herkes yanındakilerine bi kolaylık sağlar sizinkiler yapınca iyi ses yok bu hükümet yapınca kötü ilginç, benle zaten tartışamassın kabul etmişsin afferin

Yazdıklarını çok iyi okuyorum ama hangi tutarsızlığa yada hangi yalana cevap versem ya da versem mi diye kararsız kalıyorum. Çünki ne dersek anlamak istemiyorsun.
    O pisliktir bu böyledir diyorsun, ortaya bir şey koymuyorsun.
    Düşüncelerin belli kalıplarla sınırlı, o kalıpları yıkmayı kabul edemiyorsun.

"yapmışlarsada çok iyi yapmışlar" diyor,
    (Fethullahçılar) emniyette yapılanmışmış, ne yapacaktı diyorsun.
    Hem kabul ediyorsun hemde savunuyorsun.
    İşte içinde bulunduğun durum bu.

Zaman gazetesinden de iki söz edecek olursak ;
    Yalan haberleriyle en ünlü gazetedir zaman.
    Şu ana kadar birçok kişiye tazminat ödemek zorunda kalmış,
    yada
    tekzip yayınlamak zorunda kalmıştır.
    Bir örnek istenmiş benden sadece bir örnek veriyorum. :
    Kaynağada iyi bak inanmıyorsun ya başka kaynaklara.
     YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

Çok fazla araştırma yapmaya gerek yok çünki zaman bu konuda çok fazla malzeme veren bir gazete.
    Her ne kadar okuyucuları bunun farkında olmasada.

Zaman Sivas katliamını, Oteldeki aydın ve yazarların gerici şeriatçı topluluk tarafından yakılmasını bile “otelde çıkan bir yangın sonucunda” diye haber yapabilecek kadar gerçekleri çarpıtma yeteneğine sahip bir gazetedir.
    Yani gericiler yakmamış o aydınları, otelde yangın çıkmış da ölmüşler. (!)
    Zaman bu yüzden mizah dergilerine konu olmuştur:

• Hala bu algoritma bulunamaz ıvır zıvır diyorlar arkadaşlar yemin ettim canlı yayında da ederim savcılar bunu ihbar kabul etsin. Sınavdan 1 gün sonra Eskişehir Çarşı tramvay durağında kızlar konuşuyorlar;

- "Nası geçti yaptın mı soruları ben yaptım "çemberseldi" hepsi"
    - "Ben bulamadım olmadı benimki "

demiş cevap olarak... 1. derece akrabamın yeminli ifadesi var ben de ikna oldum size anlatsa siz de ikna olursunuz çünkü yalan söyleme ihtimali olan biri değil
    isyan etti resmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 7 Nisan 2011; 23:52:43 >
  • rastgele dağıtımda doğru cevap bazlı bir dağıtım yapıldığı doğru. bunu ösym de inkar etmiyor fakat bunun bir şifreye bağlı olduğuda uzmanlar tarafından ispatlanamadı. yanlış şıklarda gerçekten randomize daha yüksek.

bilgisayar açısından da aslında çok zor bir algoritma yapmışlar. aslında sırf sınav daha güvenli olsun diye düşünülmüş bir olay. ben sınavlarda kimsenin bunu kullanabileceğini sanmıyorum. kullanabilmesi için en az farklı soru kitapcığının o öğrenciye verilmesi ve soruları eşleyerek doğru cevabı tahmin etmesi bu mantıkla zor da olsa yapılabilir bir ihtimal.

aslında bana kalırsa bir kasıt yok fakat daha güvenli olsun diye yapılmış bir yetersiz algoritma durumu var.

bana göre herkese tek kitapcık verilen dönemlerde bile sınavlar iptal olmazken bunda hiç olmaz.

siz şimdiye kadar duydunuz mu? " soruları bu yöntemle çözdüm diyeni"

çözemez çözmesi için birçok kitapcıkla uzun süren bir işlemler zincirini oluşturması lazım.

burada en fazla bulunacak olan bence şudur:

bilgisayarın soruları hangi algoritmayla yanlış soruları karıştırmış olabileceğidir ki : uzmanlar yanlış cevaplarda br randomizasyon olduğunu kabul ediyorlar.

birde olaya şöyle bakın:

eğer doğru cevaplarda belirli bir kuarala uygun olmadan randomize edilseydi şu olurdu:

bu kadar olasılıklı bir durumda peş peşe 20 sorunun cevabı e şıkkı olabilir di ki; bu durum öğrencinin moralini bozardı. "ulen bu kadar üst üste e mi çıkar diye kendinden şüphelenirdi.

belli bir kual olması bu noktada bana göre doğal.

• Bu yazın iyi olmuş tam benim ihbarımın üzerine... Duyduk arkadaşım duyduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk

Her şeyin farkındayız her şeyin ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.t.y.

rastgele dağıtımda doğru cevap bazlı bir dağıtım yapıldığı doğru. bunu ösym de inkar etmiyor fakat bunun bir şifreye bağlı olduğuda uzmanlar tarafından ispatlanamadı. yanlış şıklarda gerçekten randomize daha yüksek.

bilgisayar açısından da aslında çok zor bir algoritma yapmışlar. aslında sırf sınav daha güvenli olsun diye düşünülmüş bir olay. ben sınavlarda kimsenin bunu kullanabileceğini sanmıyorum. kullanabilmesi için en az farklı soru kitapcığının o öğrenciye verilmesi ve soruları eşleyerek doğru cevabı tahmin etmesi bu mantıkla zor da olsa yapılabilir bir ihtimal.

aslında bana kalırsa bir kasıt yok fakat daha güvenli olsun diye yapılmış bir yetersiz algoritma durumu var.

bana göre herkese tek kitapcık verilen dönemlerde bile sınavlar iptal olmazken bunda hiç olmaz.

çözemez çözmesi için birçok kitapcıkla uzun süren bir işlemler zincirini oluşturması lazım.

bilgisayarın soruları hangi algoritmayla yanlış soruları karıştırmış olabileceğidir ki : uzmanlar yanlış cevaplarda br randomizasyon olduğunu kabul ediyorlar.

birde olaya şöyle bakın:

eğer doğru cevaplarda belirli bir kuarala uygun olmadan randomize edilseydi şu olurdu:

bu kadar olasılıklı bir durumda peş peşe 20 sorunun cevabı e şıkkı olabilir di ki; bu durum öğrencinin moralini bozardı. "ulen bu kadar üst üste e mi çıkar diye kendinden şüphelenirdi.

nekadar uzaman çıktı ise şifreyi doğruladı zaten osym de doğruladı , gayet basit bir yöntemle tüm sorular çözülüyor randomize diye bişey yok , master kitapcıktaki şıklar bir sağa kaydırılmış her soru için toplam 5 çeşit diziliş var , zaten hiç bir soru şıkkını randomize etmeye gerek yoktu , hiç bir güvenlik sağlamadı bu ... şifreleme ve adaylara gelecek kitapcığın günler önceden belli oması nedeniyle büyük bir güvenlik açığı verildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 7 Nisan 2011; 23:57:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Yok abi bunada cıkar photoshop derler şimdi
  • 17 AYRI OKULDA KIZLAR SINAVA GİRMİŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.t.y.

rastgele dağıtımda doğru cevap bazlı bir dağıtım yapıldığı doğru. bunu ösym de inkar etmiyor fakat bunun bir şifreye bağlı olduğuda uzmanlar tarafından ispatlanamadı. yanlış şıklarda gerçekten randomize daha yüksek.

birde olaya şöyle bakın:

Sinava girenlerden mi duyacaktik? Forumdaki insanlari kasdediyorsaniz. Herkes bir suru ornek koydu zaten. Sonunda bana kafayi yedirdip gercek zamanli video hazirlatacaksiniz. Acayip useniyorum ama sirf sizin icin rastgele bir kitapcik secip video hazirlayacagim. Videonun kac dk surdugune, zor mu kolay mi olduguna bakarsiniz artik!

• odtü kriptoloji uzmanı kadın -2 -1 0 2 6 'lı sorunun buldukları yöntemle çıkmadığını söyledi dediğine göre bilgisayar 0 2 6 sayılarını önce sıralıyormuş kolaylık olsun diye... o soru benim videoda gayet güzel çözülüyor zaten bence doğru yapılırsa tamamına yakınını çözer...

http://vimeo.com/21975689

sayısal olan 33 tane sorudan 31 ini çözmüş kadın
  • herkezin kitapcığı günler öcesinden belli ve bazı kitapcıklarında basına dağıtılan kitapcıkla denk olduğu söyleniyor bence birazda bunun üstüne gitsinler yani brileri kaydırma yönteme bile gerek kalmadan tüm soruları çözebilcek şekilde kitapcıkar almış olabilir
  • 4 doğru örnek aynı sayfada konuda var ya ilk sayfada;

http://vimeo.com/21975689

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

quote:

Orijinalden alıntı: pirasa

quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Verdiğim ilk resimde iki durumda da sadece bir şık çakışıyor doğru, fakat bu sadece bir tane sorunun yanlış cevaplanmasına neden olur. 40 sorudan en az 35 tanesi bu yöntemle doğru olarak cevaplanabiliyor. Bunun nasıl bir açıklaması olabilir?

niye o 35 taneden örnek vermedin gittin bozuk soruyu buldun panpa ?

Bu konunun verdiği heyecanla ilk onu gördüm. Dediğim gibi, her kitapçıkta denemelisiniz bu yöntemi, çok büyük bir doğruluk oranı var ortada. 40'ta 35 olasılığın tesadüf olması mı bekleniyor?

Ayrıca soru şıkları neden harmanlanarak dağıtılmadı da bu şekilde çembersel olarak devrettirilerek dağıtıldı? Bunun nasıl bir açıklaması olabilir?

bro şöyle 3-5 doğru örnek ayarlayıp koysan konuya ortada bir iddia varsa kanıtlamak zorundasın

• bugün ntv de abbas güçlü diyoki öle ihbarlar varmışki

KİTAPÇIKLARIN İÇİNDE CEVAP KAĞDI BİLE VARMIŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

bugün ntv de abbas güçlü diyoki öle ihbarlar varmışki

KİTAPÇIKLARIN İÇİNDE CEVAP KAĞDI BİLE VARMIŞ

Bütün kitapçıklar cevap kağıdı ile beraber aynı poşetten çıktı zaten
  • Önce "YGS sınavının şifresi var" dediler. Sonra bu şifrenin birileri tarafından öğrenilmiş olabileceğini öne sürdüler. Ardından da ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir'in bıyıklarına dayanarak, "Dinciler yapmıştır" dediler. Birkaç genci Gülencilerin kurduğu dershanenin önüne gönderip bağırttırdılar. Ve son aşamaya geçtiler: "Kesin Fethullahçıların işidir."
    Sınavla ilgili iddiaların tamamen zırva olduğu ortaya çıktı. Ama fark etmiyor. Üfürükten lafları yaymaya devam ediyorlar.
    Not 1: Ali Demir de "Acemilik yaptık" diyecek kadar acemiymiş hani...
    Bu yaygaracıların, gerçeğin değil şaibenin peşinde olduğunu kavrayamamış.
    Ders aldı, tecrübe kazandı elbette ama iş işten geçti. Çünkü seneye zaten böyle bir hücum olmayacak.
    Not 2: Bıyık konusunu da es geçmeyin. İnternet bu saçmalıklarla dolu... Bence Ali Demir'in asıl acemiliği başkan olduğunda bıyıklarını kesmemesiydi.
    Tabii kesmek yerine bıyıklarını, Alevi dedelerini taklit eden solcularınkine de benzetebilirdi ama o zaman takiye yaptığına hükmedilirdi.)

Bunun ardındaki psikolojik operasyonu geçenlerde yazmıştım: Kuru iftira değil de, kara iftira kampanyaları bunlar...
    Fol yok, yumurta yokken iftira atmıyorlar artık... Yalanı belli bir gerçeğin üzerine inşa ediyorlar: "Fol varsa yumurta da olsa gerek. Tavuk burada, hani yumurta? Yok. O halde çalınmıştır." (Gel de horozun olmadığını anlat.)
    Birinci gerçek: YGS Sınavı...
    İkinci gerçek: Sınav kelimesi, her Türk'e kopyayı çağrıştırır. Bu ülkedeki okula giden herkes, kendi çekmese dahi birilerinin kopya çektiğini gördü, duydu... Öğretmenleri atlatma tekniklerini öğrendi.
    Bu ikisini toplarsan ne çıkar? O halde YGS şaibelidir.
    İşte koca bir yalanı, bu gerçek üzerine inşa ediyorlar. Yani algıyı, olgu gibi sunuyorlar.
    Medyadaki gazeteci maskeli Ergenekoncular bunu sürekli yaptıkları için olup biteni anlamak bizim için zor değil.

Emre Aköz

• Çok güzel açıklamışsınız. O zaman kendi vicdanınıza sorarmısınız, bu kanıya gerçekten ikna oldupunuz içinmi vardınız, yoksa sahip oldupunuz ideolojik güdümü sizi bu kanıya itti. Önce şunu rahatça söyleyeyim ben sol görüşlü bir insan değilim, fanatik ideolojimde yok. Ama şunu biliyorum ösym ve yök imamhatipleri ve meslekliselilerin hakkını gaspederken bütün sağ görüşlü insanlar bu kurumları her fırsatta topa tutuyor ve haksızlıklarını büyük çabalar ile medyaya yansıtmaya çalışıyorlardı. Tabi bunu haklı yere yapıyorlardı, bunu yapanların içerisinde bende vardım. Şimdi sormak lazım ne değiştide sağ kesim gözü kapalı ösym ve yökü savunur duruma geldi. Vicdanınız rahatça bu sorulardaki sıralamaya tesadüf diyorsanız diyecek ve tartışacak söz bulamıyorum. Vicdandi olarak toplumsal eşitlik ve hukuğun temeline kul hakkı vardır, bunun temelinde ise islam vardır. İş bu çerçevede değerlendirildiğinde cemaatler akla gelecek son unsurdur. Fakat suçlu suçu örtmeye çalışır mantığına dayanarak bilimsel olarak kanıtlanmış bir ygs sorularında şifre vardır konusunu inkar etme işi cemaatlere düştüyse suçlu kesinlikle cemaatlerdir. Ben daha cemate yakın dersane yada kişilerden bu konu ile ilgili bilimsel gerçeği sorgulayan yada tartışan kimseyi duymadım. Hepsi şu anda ösym yi aklamana ve bunu inkar etme yolundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif.i -- 8 Nisan 2011; 12:19:28 >

• Bu sınav iptal edilmez ise dünya üzerinde bugüne kadar yapılmış ve yapılacak hiçbir sınavın iptal edilmesine gerek yoktur .(belki milleti tekrar uğraştırmamak için bir ara formüş bulunabilir o zaman da tercih yaparken kafalar karışacak tabi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra
    Önce "YGS sınavının şifresi var" dediler. Sonra bu şifrenin birileri tarafından öğrenilmiş olabileceğini öne sürdüler. Ardından da ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir'in bıyıklarına dayanarak, "Dinciler yapmıştır" dediler. Birkaç genci Gülencilerin kurduğu dershanenin önüne gönderip bağırttırdılar. Ve son aşamaya geçtiler: "Kesin Fethullahçıların işidir."
    Sınavla ilgili iddiaların tamamen zırva olduğu ortaya çıktı. Ama fark etmiyor. Üfürükten lafları yaymaya devam ediyorlar.
    Not 1: Ali Demir de "Acemilik yaptık" diyecek kadar acemiymiş hani...
    Bu yaygaracıların, gerçeğin değil şaibenin peşinde olduğunu kavrayamamış.
    Ders aldı, tecrübe kazandı elbette ama iş işten geçti. Çünkü seneye zaten böyle bir hücum olmayacak.
    Not 2: Bıyık konusunu da es geçmeyin. İnternet bu saçmalıklarla dolu... Bence Ali Demir'in asıl acemiliği başkan olduğunda bıyıklarını kesmemesiydi.
    Tabii kesmek yerine bıyıklarını, Alevi dedelerini taklit eden solcularınkine de benzetebilirdi ama o zaman takiye yaptığına hükmedilirdi.)

Bunun ardındaki psikolojik operasyonu geçenlerde yazmıştım: Kuru iftira değil de, kara iftira kampanyaları bunlar...
    Fol yok, yumurta yokken iftira atmıyorlar artık... Yalanı belli bir gerçeğin üzerine inşa ediyorlar: "Fol varsa yumurta da olsa gerek. Tavuk burada, hani yumurta? Yok. O halde çalınmıştır." (Gel de horozun olmadığını anlat.)
    Birinci gerçek: YGS Sınavı...
    İkinci gerçek: Sınav kelimesi, her Türk'e kopyayı çağrıştırır. Bu ülkedeki okula giden herkes, kendi çekmese dahi birilerinin kopya çektiğini gördü, duydu... Öğretmenleri atlatma tekniklerini öğrendi.
    Bu ikisini toplarsan ne çıkar? O halde YGS şaibelidir.
    İşte koca bir yalanı, bu gerçek üzerine inşa ediyorlar. Yani algıyı, olgu gibi sunuyorlar.
    Medyadaki gazeteci maskeli Ergenekoncular bunu sürekli yaptıkları için olup biteni anlamak bizim için zor değil.

Emre Aköz

Soyadiniz gibi yorumunuzda da cok AK seyler yazmisiniz,

Tebrikler, =) =)

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.