Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

bugün ntv de abbas güçlü diyoki öle ihbarlar varmışki

KİTAPÇIKLARIN İÇİNDE CEVAP KAĞDI BİLE VARMIŞ

Bütün kitapçıklar cevap kağıdı ile beraber aynı poşetten çıktı zaten

Ayni programi bizde ailecek izledik ve bizim

aile de herkes abbas beyin dedigini,

''Bazi Soru kitapciklarinin icine de cevaplarin

anahtari yerlestirilimis'' idaa edildi diye anlarken,

Simdi Siz nasil farkli anliyorsunuzz sasirdim,

Biz ailecek standart larinin ustunde mi ?

zekiyiz,

yoksa siz mi, ??????

Anlamadimm gitti ,

Neysee ...

degismecekk tek seyy DEGISIMIN Taa kEndisidirr ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi target4u -- 8 Nisan 2011; 13:17:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: target4u

quote:

Orijinalden alıntı: chakra
    Önce "YGS sınavının şifresi var" dediler. Sonra bu şifrenin birileri tarafından öğrenilmiş olabileceğini öne sürdüler. Ardından da ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir'in bıyıklarına dayanarak, "Dinciler yapmıştır" dediler. Birkaç genci Gülencilerin kurduğu dershanenin önüne gönderip bağırttırdılar. Ve son aşamaya geçtiler: "Kesin Fethullahçıların işidir."
    Sınavla ilgili iddiaların tamamen zırva olduğu ortaya çıktı. Ama fark etmiyor. Üfürükten lafları yaymaya devam ediyorlar.
    Not 1: Ali Demir de "Acemilik yaptık" diyecek kadar acemiymiş hani...
    Bu yaygaracıların, gerçeğin değil şaibenin peşinde olduğunu kavrayamamış.
    Ders aldı, tecrübe kazandı elbette ama iş işten geçti. Çünkü seneye zaten böyle bir hücum olmayacak.
    Not 2: Bıyık konusunu da es geçmeyin. İnternet bu saçmalıklarla dolu... Bence Ali Demir'in asıl acemiliği başkan olduğunda bıyıklarını kesmemesiydi.
    Tabii kesmek yerine bıyıklarını, Alevi dedelerini taklit eden solcularınkine de benzetebilirdi ama o zaman takiye yaptığına hükmedilirdi.)

Bunun ardındaki psikolojik operasyonu geçenlerde yazmıştım: Kuru iftira değil de, kara iftira kampanyaları bunlar...
    Fol yok, yumurta yokken iftira atmıyorlar artık... Yalanı belli bir gerçeğin üzerine inşa ediyorlar: "Fol varsa yumurta da olsa gerek. Tavuk burada, hani yumurta? Yok. O halde çalınmıştır." (Gel de horozun olmadığını anlat.)
    Birinci gerçek: YGS Sınavı...
    İkinci gerçek: Sınav kelimesi, her Türk'e kopyayı çağrıştırır. Bu ülkedeki okula giden herkes, kendi çekmese dahi birilerinin kopya çektiğini gördü, duydu... Öğretmenleri atlatma tekniklerini öğrendi.
    Bu ikisini toplarsan ne çıkar? O halde YGS şaibelidir.
    İşte koca bir yalanı, bu gerçek üzerine inşa ediyorlar. Yani algıyı, olgu gibi sunuyorlar.
    Medyadaki gazeteci maskeli Ergenekoncular bunu sürekli yaptıkları için olup biteni anlamak bizim için zor değil.

Emre Aköz

Soyadiniz gibi yorumunuzda da cok AK seyler yazmisiniz,

Tebrikler, =) =)

su yoruma bak kanım dondu rsmen göz göre göre binlerce öğrencinin hakkıyla oynuyalaar siz hala onları savunma peşindesiniz ulan neye dayanarak böyle konusuyonuz ortada kos kocam skandal var üstelik bir değil iki değil üç değil daha önceden de örneklerini gördük hep malum cemmaatt içinden çıktı bunu asla inkar edemezsiniz ama siz artık öyle bi noktaya gelmişsinizki partizanlığı bile geçmişisiniz sadce görmek istediklerini görüyonuz gereçeklere de kulak tıkıyonuz siz kendinizi kandırmaya pollyanacılık oynamaya devam edin elbet gereçekler bir gün suratınıza tokat misali çarptığında belkiii aklınıza insan olmak gelirde yandas yerine mağdurların yanına geçersiniz ama sizden o erdemi beklemek de aptallık olur

• ARADIĞINIZ DELİLLER TWİTTER DA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Origami Killer -- 8 Nisan 2011; 13:31:45 >
  • Orijinalden alıntı: seylem

Orijinalden alıntı: Plan-M

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]
  • quote:

quote:

quote:

zekiyiz,

yoksa siz mi, ??????

Anlamadimm gitti ,

Neysee ...

Bir kitapçık için mi dedi, yoksa algoritmayı keşfedenler için mi dedi? Ben de izledim . En son kısa bir kısmına bakmadım.Orada da diyeceğini sanmam. Yok böyle bir söz.

• 2 sayfa önce paylaştığım ösymnin sitesinde ankara/kuzey de rasgele seçtiğim bir kitapçıkta ilk 6 soruda " çembersel modlama" olayı tutuyor.

Hala daha nasıl bu şifreleme, algoritma vs. olayı koca bir yalandır diyorlar. pesss
  • Hükümete yakınlığıyla bilinen tüm gazeteler günlerdir şifre olmadığını, bunun hükümeti yıpratmak için uydurulduğunu yazıyorlardı. Hatta Yeni Akit gazetesi bunu manşet yapmış ve bu konuyu ergenekonun yaptığını öne sürmüştü.

Oysa dünkü ÖSYM'nin evet şifre var itirafı sonrası bugün o gazetelerin manşetlerini tek tek kontrol ettim. Hatta ön sayfanın tamamını. Hiçbir gazetede bahsedilmiyor. Bu kadar yüzsüz olur bi gazete.

http://gazete.netgazete.com/ShowPaper.aspx?news=aksam

Bu linkten sizde kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca Yeni Akit'in işte dünkü manşeti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 8 Nisan 2011; 13:51:19 >

• Beyler tatmin mi oldunuz açıklamalarla yoksa doyumsuz musunuz?
  • akit nakittir ... zaman kazanıp iddiaları yalanladılar bu sırada okuyucu kitlesine "bir sürü kişi tabi olacak ama öğrenci onu sınavda göremez" izlenimini oluşturdular onlar da gelip burda yazıyo bu insanların çoğu bu işten anladıkları için değil inanmak istedikleri tutunacak bir şey arayıp onları okuyup gelip yazıyorlar ortada bir suç var ama zamanında darbe teşebbüsleri nasıl ortaya çıkmıyorsa şimdi de bu tip suçlar ortaya çıkmamaya başladı. (bkz: kpss)

Bir kişi de intikam duygusu olmadan adam gibi düzgünce şu ülkeyi yönetmeye aday olmuyor çünkü öyle insanlarda bu hırs olmuyor ...

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Hükümete yakınlığıyla bilinen tüm gazeteler günlerdir şifre olmadığını, bunun hükümeti yıpratmak için uydurulduğunu yazıyorlardı. Hatta Yeni Akit gazetesi bunu manşet yapmış ve bu konuyu ergenekonun yaptığını öne sürmüştü.

Oysa dünkü ÖSYM'nin evet şifre var itirafı sonrası bugün o gazetelerin manşetlerini tek tek kontrol ettim. Hatta ön sayfanın tamamını. Hiçbir gazetede bahsedilmiyor. Bu kadar yüzsüz olur bi gazete.

• Yılmaz Özdil yine döktürmüş yazısını muhakkak okuyun bu herif süper yaaa

Gidişat

Diyanet tarafından kurayla hacca gönderilen talihli hacıların, kurayı şifreleme yöntemiyle kazandıkları ortaya çıktı sayın seyirciler...

Tombalacı usulü çift torba yöntemini tetkik eden cumhurbaşkanı, “Ben tatmin oldum” dedi. Üst üste 29’uncu kez kurayı kazanmayı başardığı için “Biz kaçın kurasıyız” diyen Rizeli hacı, ermiş ilan edildi. Ancak 35 senedir kuyrukta bekleyen Konyalı hacı adayı, bu seneki hacılıkların iptali için Danıştay’a başvurdu. Konyalı adayın davayı geri çekmesi için, hükümet tarafından avanta umreye gönderileceği açıklandı.

*
    Milli Piyango çekilişinin 9’unda tarikatçıların, 19’unda cemaatçilerin, 29’unda liboşların kazandığı ortaya çıktı sayın seyirciler... “Acemiliğimize geldi” diyen piyango müdürü, ayın 39’unda yetmez ama evet’çiler için özel çekiliş yapılacağını duyurdu. “10 senedir amorti tutturamadık kardeşim” diyen İstanbul Barosu avukatları, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın selameti için, Sayısal Loto ve Şans Topu’nun soruşturmayı yürüten polislere ayrıldığı ifade edildi. Emniyet’ten yapılan yazılı açıklamada “Biz tatmin olduk” denildi.

*
    Gazi Koşusu’ndaki şifreleme, normalde sonuncu olması gereken “mod medyan” isimli İngiliz tayının “Ben dümen yapmam abi” diyerek, hodri meydan çekmesi ve açık ara birinci gelmesiyle skandala dönüştü sayın seyirciler... “İnsanlar kolay da, beygirleri ikna etmek zor” diyen Jokey Kulübü, bundan böyle sadece jokeylerin koşturulacağını duyurdu. Son ayakta altılısı yatan YÖK Başkanı, “Bilimsel olarak tatmin edici buldum” dedi.

*
    Devlet hastanelerinden şifreleme yöntemiyle ameliyat tarihi alındığı ortaya çıktı sayın seyirciler... Kanser hastalarına 18 sene sonraya gün verilirken, takunyalı polikliniklerden “Hamili badem yakinimdir” şifresini öğrenenlerin, popoda kıl dönmesi ameliyatına bile 18 saniye sonra girdiği tespit edildi. “Obez demeyelim, şişko diyelim” teziyle Nobel’e aday gösterilmesi beklenen Sağlık Bakanı, “Bunların hepsi iftira, pantolon paçasını çoraba sokan herkese kapımız açık” dedi. TÜBİTAK ise, tatmin edici bulmakla beraber, beyaz çorabın, öbür renk çoraplara oranla daha çabuk netice verdiğini duyurdu.

*
    Da Vinci Şifresi’ni Dan Brown’ın değil, ÖSYM Başkanı’nın yazdığı ortaya çıktı sayın seyirciler... Kitapları basan Meteksan’ın genel müdürü, işgüzar arkadaşların basına verilen kopyalarda daha entel dantel görünsün diye sehven Dan Brown’ın adını yazdıklarını açıkladı. “Ben tatmin oldum” diyen Orhan Pamuk, Pamukkale Üniversitesi rektörü yapıldı.

*
    Tivi dizilerinde şifreleme yöntemi ortaya çıktı sayın seyirciler... “Sülüman” diyeceği yerde, aklında tutamayıp “aali” diyen Alman kızının, mecburen Hollandalı Karolin rolüne kaydırıldığı, Türkçe’ye biraz daha hâkim olan Türk asıllı Alman vatandaşı kızımızın Hürrem rolünü kaptığı belirlendi. Dört haftada iki çocuk peydahlamayı başaran Kanuni “Ben tatmin oldum” dedi. Pargalı ise, “İki bölüm daha sabredin, en az üç” müjdesi verdi.

*
    Mastırşef’te şifreleme yöntemiyle torpil yapıldığı ortaya çıktı sayın seyirciler... Psikopat Batuhan’ın aslında psikopat olmadığı, suratına tuz çarptığı yarışmacılara, çaktırmadan, “Biraz soğan koy” demek istediği anlaşıldı. “Anayasa’da domatesle patates birlikte olmazsa, lezzet olmaz” diyen Başbakan Yardımcımız “Ben tatmin oldum” dedi. Vedat Milor’un konuğu olan Genelkurmay eski Başkanımız ise, “Kasaptaki ete soğan doğramam” ısrarını sürdürdü.

*
    Türkiye Kupası fikstürlerinde şifreleme yapıldığı, Fenerbahçe’nin “O kadar para verdik, oynayın ulan ruhsuzlar” şifresini ezberleyemediği için 28 senedir kupayı alamadığı ortaya çıktı sayın seyirciler... Futbol Federasyonu Başkanı, öbür sene de olmazsa, bu mağduriyeti gidermek için Kupa’yı lağvedeceklerini açıkladı. Aziz Yıldırım “Ben tatmin oldum” dedi.

*
    Milletvekili aday adaylığında “ters şifre” yöntemine başvurulduğu ortaya çıktı sayın seyirciler... Başvuru kılavuzlarında “a şıkkı dede, b şıkkı torun, c şıkkı baba, d şıkkı kardeş, e şıkkı nine” seçenekleri verilip, “Hangisi devlettir?” sorusu soruldu. Şıkları küçükten büyüğe sıralayıp, üst üste denk geldiği için “baba” şıkkını işaretleyen aday adaylarının, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı, babayı buldukları için adaylığı bulamayacakları açıklandı. Vatandaşlar “Biz devamlı tatmin halindeyiz” dedi.

NOT:
    Üniversite sınavındaki şifre rezaletini günlerdir manşet yapan Hürriyet’te, mod medyan şifresinin kullanıldığı ortaya çıktı sayın seyirciler... Yazılı bir açıklama yapan Genel Yayın Müdürü Enis Berberoğlu, yazarların küçükten büyüğe sıralanması neticesinde Yılmaz’ın tesadüfen 3’üncü sayfaya denk geldiğini açıkladı. İlave açıklama yapan Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, bu Yılmaz’ın çakma Yılmaz olduğunu, üstelik, orijinal Yılmaz’ın reşit olmadığı için cezai ehliyetinin bulunmadığını ifade etti. Çalışıyormuş ayaklarıyla Foça’da kalamarla biralama yaparken ulaştığımız Yılmaz Özdil, “Ben tatmin oldum” dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

akit nakittir ... zaman kazanıp iddiaları yalanladılar bu sırada okuyucu kitlesine "bir sürü kişi tabi olacak ama öğrenci onu sınavda göremez" izlenimini oluşturdular onlar da gelip burda yazıyo bu insanların çoğu bu işten anladıkları için değil inanmak istedikleri tutunacak bir şey arayıp onları okuyup gelip yazıyorlar ortada bir suç var ama zamanında darbe teşebbüsleri nasıl ortaya çıkmıyorsa şimdi de bu tip suçlar ortaya çıkmamaya başladı. (bkz: kpss)

Bir kişi de intikam duygusu olmadan adam gibi düzgünce şu ülkeyi yönetmeye aday olmuyor çünkü öyle insanlarda bu hırs olmuyor ...

quote:

Hükümete yakınlığıyla bilinen tüm gazeteler günlerdir şifre olmadığını, bunun hükümeti yıpratmak için uydurulduğunu yazıyorlardı. Hatta Yeni Akit gazetesi bunu manşet yapmış ve bu konuyu ergenekonun yaptığını öne sürmüştü.

abi her şey ortada bazı kişiliksizler hala tesadüf desin dursun

sonuc olarak sınav iptal olsada olmassada bu sene bir çok öğrenci emek hırsızları yüzünden havlu atacak
    düşünün artık öğrencilerdeki piskolojiyi bundan sonra kim nasıl güvenebirki bu kuruma.. sınavlara nasıl artık rahat bir şekilde girebilirki sürekli içinde bi kuşku olcak bu piskolojiyle öğrenciler nasıl basarılı olcaklar nasıl derslere konsantre olacaklar artık bu ülkede devlet denen bir şey yok her şey bitmişşş sdece yandaslar ve yandaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slimshadyy -- 8 Nisan 2011; 14:25:09 >

• İnsanlar birbirinden nefret eder oldu iyice hangi düşünceden olursa olsun ikiye ayrılmış durumda bence tehlikeli olan budur zamanı geldiğinde bir ülkede iç savaş çıkarılmak istense (dış güçler tarafından) istediğinden çok daha fazla gazlayacak adam bulacaktır... Malum bizden de toprak istiyolar toryum-bor ve belki petrol bizde geleceğin enerji kaynakları zaten bunlar... (gerçi satın da alabilirler illa böyle olacak diye bir şey yok ama istedikleri zaman libya'dakinden bile fazla güçsüzleştirebilecekleri durumdayız, emir eriyiz şu an tam olarak...

quote:

Orijinalden alıntı: slimshadyy

quote:

akit nakittir ... zaman kazanıp iddiaları yalanladılar bu sırada okuyucu kitlesine "bir sürü kişi tabi olacak ama öğrenci onu sınavda göremez" izlenimini oluşturdular onlar da gelip burda yazıyo bu insanların çoğu bu işten anladıkları için değil inanmak istedikleri tutunacak bir şey arayıp onları okuyup gelip yazıyorlar ortada bir suç var ama zamanında darbe teşebbüsleri nasıl ortaya çıkmıyorsa şimdi de bu tip suçlar ortaya çıkmamaya başladı. (bkz: kpss)

quote:

abi her şey ortada bazı kişiliksizler hala tesadüf desin dursun

sonuc olarak sınav iptal olsada olmassada bu sene bir çok öğrenci emek hırsızları yüzünden havlu atacak
    düşünün artık öğrencilerdeki piskolojiyi bundan sonra kim nasıl güvenebirki bu kuruma.. sınavlara nasıl artık rahat bir şekilde girebilirki sürekli içinde bi kuşku olcak bu piskolojiyle öğrenciler nasıl basarılı olcaklar nasıl derslere konsantre olacaklar artık bu ülkede devlet denen bir şey yok her şey bitmişşş sdece yandaslar ve yandaslar

• quote:

Abi şöyle gazetelerin manşetlerini buraya koyarak forumu kirletmeyin lütfen. Onlar yazsın dursun. Tirajları ortada zaten. Cemaatçiler bile bıktı bu gazetenin saçtığı nefret tohumlarından. Resmen halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyorlar. İstedikleri kadar kendilerini parçalasınlar. Ürüyüp dursunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 8 Nisan 2011; 14:42:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

zekiyiz,

yoksa siz mi, ??????

Anlamadimm gitti ,

Neysee ...

Bir kitapçık için mi dedi, yoksa algoritmayı keşfedenler için mi dedi? Ben de izledim . En son kısa bir kısmına bakmadım.Orada da diyeceğini sanmam. Yok böyle bir söz.

07 Nisan dun gece 23 51 de NTV deki CIGDEM ANAD in sundugu programda,

link i copy/paste yapın

"http://www.tvarsivi.com/player.php?y=13&z=2011-04-07 23:51:00"

55. sn den izleyin,

ABBAS GUCLU

" is paranoya noktasina geldi, kitapcıkların icinde, Cevap anahtari gonderildi diyenlerde var ! ... "

demis, ve gulmuss ;) ;) ,

"sacmalaniyor artık, yani" deyip devam etmis,

oncelikle mesleginin konusu itibariyle ve kendi ogluda sınava girmis biri olarak ABBAS GUCLU nun yorumlarini,

samimi ve gercekci buluyorum,

Sadece bi cevre icin degil, tum Turkiye ve gelecegini etkileyen

onemli bu sınavın daha hassas ve titizlikle,

isini bilen; ulkemizin artık bu konuda da yansızzz

degerleri tarafından hazırlanması gerektigine inanıyorum,

yani bu konuda da BEN YAPTIMM, DA OLDU DEGIL DE,

"BEN YAPTIM! ... AMA YANLIS DA OLDU !... "

DEMESINI DE BILMEK LAZIM

DIMI ???

tum genclerimize gecmis olsun, =( =( ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi target4u -- 8 Nisan 2011; 18:07:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Önce "YGS sınavının şifresi var" dediler. Sonra bu şifrenin birileri tarafından öğrenilmiş olabileceğini öne sürdüler. Ardından da ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir'in bıyıklarına dayanarak, "Dinciler yapmıştır" dediler. Birkaç genci Gülencilerin kurduğu dershanenin önüne gönderip bağırttırdılar. Ve son aşamaya geçtiler: "Kesin Fethullahçıların işidir."
    Sınavla ilgili iddiaların tamamen zırva olduğu ortaya çıktı. Ama fark etmiyor. Üfürükten lafları yaymaya devam ediyorlar.
    Not 1: Ali Demir de "Acemilik yaptık" diyecek kadar acemiymiş hani...
    Bu yaygaracıların, gerçeğin değil şaibenin peşinde olduğunu kavrayamamış.
    Ders aldı, tecrübe kazandı elbette ama iş işten geçti. Çünkü seneye zaten böyle bir hücum olmayacak.
    Not 2: Bıyık konusunu da es geçmeyin. İnternet bu saçmalıklarla dolu... Bence Ali Demir'in asıl acemiliği başkan olduğunda bıyıklarını kesmemesiydi.
    Tabii kesmek yerine bıyıklarını, Alevi dedelerini taklit eden solcularınkine de benzetebilirdi ama o zaman takiye yaptığına hükmedilirdi.)

Bunun ardındaki psikolojik operasyonu geçenlerde yazmıştım: Kuru iftira değil de, kara iftira kampanyaları bunlar...
    Fol yok, yumurta yokken iftira atmıyorlar artık... Yalanı belli bir gerçeğin üzerine inşa ediyorlar: "Fol varsa yumurta da olsa gerek. Tavuk burada, hani yumurta? Yok. O halde çalınmıştır." (Gel de horozun olmadığını anlat.)
    Birinci gerçek: YGS Sınavı...
    İkinci gerçek: Sınav kelimesi, her Türk'e kopyayı çağrıştırır. Bu ülkedeki okula giden herkes, kendi çekmese dahi birilerinin kopya çektiğini gördü, duydu... Öğretmenleri atlatma tekniklerini öğrendi.
    Bu ikisini toplarsan ne çıkar? O halde YGS şaibelidir.
    İşte koca bir yalanı, bu gerçek üzerine inşa ediyorlar. Yani algıyı, olgu gibi sunuyorlar.
    Medyadaki gazeteci maskeli Ergenekoncular bunu sürekli yaptıkları için olup biteni anlamak bizim için zor değil.

Emre Aköz

Okkalı iki söz ederdim de kimsenin kalbini kırmamak gerekli.Zaten Türkiye de herşeyi ergenekondu (ergen kondu )terör örgütü yapıyor ve bu örgüt öyle birşey ki hükümet ile ilgili olumsuz bir durum olduğun da direkt tutuklamalar başlıyor.Tesadüf canım,kader kısmet nedense.

• TÖDER tarafından Yüksek Öğretime Giriş Sınavı'ndaki (YGS) şifre iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, 2011 YGS'de şifre kullandılıdğı iddiasıyla öğrencilerin, velilerin, kamuoyunun bir telaşa düştüğünü belirterek, "ÖSYM Başkanımızın açıklamalarıyla bu şüpheler, düşünceler yerini sakinliğe değil, daha fazla kafaları karıştırmaya sevketmiştir. 1 milyon 700 bin öğrencimiz sınava girmiş, sınav kitapçıkları dağıtılmış, sınavlar yapılmış, güvenli bir şekilde de merkeze ulaştırılmıştır. Daha sonra basına verilen kitapçıkta, soruların cevaplarının doğru olduğu cevap anahtarı listesi, yerlerini küçükten büyüğe doğru sıralandığı zaman matematik için söylüyorum, 21 tanesinin bulunabiliyor olması ve bununla birlikte de bir şifre iddiası ortaya atılmıştır. ÖSYM Başkanımız, böyle bir iddia karşısında süreci, düşünceleri iyi yönetememiştir. Çünkü söylemlerinde, açıklamalarında şüpheleri biraz daha arttıracak beyanlarda bulunmuştur. Eğer bu teknik açıklamayı, ÖSYM Başkanımız bir teknisyene, bir algoritmacıya, bir test uzmanına yaptırmış olsaydı, böyle bir problem olmayacaktı. Çünkü, basına dağıtılan kitapçık ve cevap anahtarları öğrencilerde yoktur" diye konuştu.

SINAVLARDA ALGORİTMA KULLANMAK ZORUNLULUKTUR

Basına verilen kitapçıkla, 1 milyon 700 bin öğrencinin kitapçığının aynı olmadığını vurgulayan Yücel, "Şu ana kadar rastlanmamıştır. 950 TÖDER üyesi kurumlarımızda gerekli incelemeler, araştırmalar yapılmış, binlerce kitapçık aranmış, tartışılmış bunlarda herhangi bir basına verilen kitapçıkla aynısına rastlanmamıştır. Bu böyle açıklanabilseydi ve basına verilen bu kitapçığın cevap anahtarlarının çembersel dönüşümle, yani bir algoritmayla, şifresel olarak yapıldığı, yapılması gerektiği, bunun bir sınavda zorunlu olması gerektiği, bunsuz cevapların olamayacağını açıklasaydı veyahut bir teknik heyet olsaydı, bu yine bu kadar toplumu, gündemi meşgul etmeyecekti" dedi.

Yücel, sınav sorularının hazırlanmasında algoritmanın kullanılmasının zorunlu olduğunun altını çizerek, "Evinizdeki veya işyerinizdeki kasanızın şifresini unuttuğunuzda kasayı açamazsınız. O kasada mutlaka bir şifre vardır ve o şifreyi aklınızda tutmanız gerekir. İşte algoritma budur. Sınavlardaki algoritma da budur. Bunsuz bir sınavın yapılması mümkün değildir. Bu çembersel dönüşüm olmaksızın, cevap anahtarları gelişigüzel yapılsaydı, bu da yine değerlendirme uzmanlarının söylediğine göre mümkün değildir. Bu sefer de bazı kitapçıkların cevap anahtarları aynı olur, bazı cevaplar tane alt alta 10 tane A, 20 tane C şeklinde gelebilir, cevap anahtarlarında da orantısız bir dağılım olabilirdi. Burada ne vardır? Bu algoritma acaba bir başka öğrenciye sızdırılmış mıdır? Bu konu yargının işidir. Eğer sızdırılmasıyla ilgili bir ipucu sayın savcılar tespit ederlerse, zaten yargıya gidecektir. O zaman da herkes yargının söylemlerine uyacaktır" şeklinde konuştu.

İKİNCİ SINAVA HAZIRLIKLARINA BAŞLAMALIDIRLAR

Yücel, sınav için basılan 1 milyon 750 bin kitapçığın kişiye özel kitapçıklar olduğunu belirterek, "Kanaatimizce TÖDER olarak abartılmış buluyoruz. Akıllara şu kuşkuyu getirebilir, kimin hangi kitaçıkla sınava gireceği önceden biliniyor ise acaba o öğrenci kayırılabilir mi? Tabii ki kayırılabilir. Ancak bir öğrenci yararlanabilir ya da her öğrenciye ayrı ayrı şifre vermek durumunda kalabilirsiniz" dedi.

1 milyon 750 bin kitapçığın ayrı ayrı yapılmasına gerek olmadığını da kaydeden Yücel, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi 10 değişik kitapçık, belki 20'ye, 30'a çıkarılabilir. Daha fazla olmasına gerek yoktur" dedi. Yücel, öğrencilere ve velilerine de seslenerek, "İkinci sınava hazırlıklarına başlamalıdırlar. Sınavı iptal ettirecek herhangi birşey söz konusu değildir, ta ki somut bir delil söz konusu oluncaya kadar" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ŞİFRE ÇÖZMEYE ÇALIŞMASINLAR

Endişelerini de dile getiren Yücel şunları söyledi: "Bundan sonraki sınavlarda öğrencilerimiz, maalesef sınavlara girdiklerinde şifre arayacaklardır. 'Acaba burada bir algoritmayı ben bulabilir miyim?', 'Acaba hangi şifreye göre cevaplar sırlanmıştır?' şeklinde bir düşünceye sahip olacaklardır. Öğrencilerimiz buna tevessül etmesinler, böyle bir düşünce içerisinde olmasınlar. Zaten o algoritmayı bulana kadar herhalde sınav yetmez, bir gün yetmez, iki gün de yetmez. O konu kriptocuların işidir. O da günler alır ve ancak öyle çözülebilir."

SINAVDA KIZ ÖĞRENCİLERİ BİRARAYA GETİREN BULUNMALIDIR

Yücel, kız öğrencilerin bazı okullarda birarada sınava girmelerine de üzüldüklerini söyleyerek, "Bu yazılımı yapan hangi teknik elemansa, bu bulunmalıdır ve idari soruşturmaya tabi olmalıdır. Çünkü yanlış anlaşılmıştır, yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. Kötü niyetle belki yapmamıştır ama acemilik yapmıştır. Çünkü kamuoyunda 'Neden kız öğrenciler biraraya getirilerek, sınavlara girmiştir' şeklinde haklı olarak gündeme gelen konuyu ÖSYM çözmelidir. Acemilik midir, başka maksat mı vardır? Bu bulunmalıdır, gereken işlemler yapılmalıdır" diye konuştu.

Türkiye'de bir ölçme-değerlendirme sistemi bulunmamasından yakınan Yücel, "Türkiye'nin ölçme-değerlendirme konusunda bir enstitüsü olsun istedik. Nitekim, YÖK bu konuda bir adım attı, ÖSYM'nin daha bağımsız olmasıyla ilgili bir kanun çıkardı. Şu anda ÖSYM'miz daha bağımsız bir kurum haline geldi. Bu adım güzeldir ama yeterli değildir. Hemen, bir an önce bu kurumda çalışacak ölçme-değerlendirme uzmanları yetiştirilmelidir" dedi.

ÖSYM'YE ÖNERİLER

Önerilerde de bulunan Yücel, "Böyle bir konu ortaya çıktığı için ÖSYM şeffaflıktan vazgeçmemelidir. Sınavdan sonra soru kitapçıklarını bütün televizyon kanallarına, bütün medyaya rahatlıkla verebilmelidir. ÖSYM'nin bu göerevidir. ÖSYM, öğrencilerden sınav ücretlerni aldığına göre, herhangi bir ücret talep etmeksizin basın kuruluşlarına bunu vermelidir. Kişiye özgü kitapçık sayısını azaltmalıdır. Her kişiye bir kitapçık verilmesini abartılı buluyoruz. 1 milyon 700 bin öğrencinin kişisel ihtiyaçları sınav esnasında olabilir, olmuştur. Bunlara zorluklar çıkarılmıştır. İnsani bir ihtiyaçtır. Bunun önlemi mutlaka alınmalıdır. Sınavların yenilenmesi, tekrar edilmesi TÖDER olarak bizce söz konusu değildir, olmamalıdır, yargı somut birşey bulana kadar" diye konuştu.

Yücel'in açıklamasının ardından, TÖDER üyelerinden Yusuf Önder Us da küçük bir yazı tahtasında sorularda kullanılan algoritmayı açıkladı.

• Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Coşkun, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili, “Verilen bilgiler ışığında bu anda bin kopyanın oluştuğuna dair kesin veriler yok. Sınavın iptali konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılan Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na katılan Kurul Başkanı Prof. Dr. Coşkun, konuyla ilgili soru üzerine, sınavın iptali konusunda karar vermenin, aceleci bir davranış olacağını düşündüğünü dile getirerek, şunları söyledi:
    “Çünkü burada yapılan incelemede, verilen bilgiler ışığında, yeni bir sistem uygulandığı kaydediliyor. Bu sistem dahilinde de her öğrenciye özgün bir soru kitapçığı basılmış. Bu şekilde dağıtıldığı belirtiliyor, yetkililer tarafından. Bu resmi bilgilere itibar etmek durumundayız. Ancak bir master kitaptan üretilen bir soru kitapçığında şifre olduğu iddia edilen bir algoritma var. Bu, kafalarda suallere neden oldu. Benim burada gördüğüm temel yanlış, bu soru kitapçığının yanlış şekilde prezante edilmesidir. Bundan doğan bazı kaygılar, şüpheler var. Sınavın iptali konusunda kesin ve teknik bilgelere sahip olmak gerekir. Hem savcılık hem de gerekirse kurulacak akademik bir heyet bu konuyu incelemeli ve kısa sürede karara bağlamalıdır.
    Benim kanaatim, bir kopya çekme ya da şifreleme metodundan ziyade, soru kitapçığının takdimindeki yanlışlığın geneli kapsayıp kapsamadığı konusundaki şüphelerden kaynaklanıyor bütün bu tartışmalar. Haklı olarak bu şüpheler oluşmuştur. Bunları izale edecek en önemli yol, hemen hızlı bir teknik incelemedir. Zor bir durum ama verilen bilgiler ışığında şu anda bir kopyanın oluştuğuna dair kesin veriler yok. Şüphelerin de kısa sürede izale edileceğini düşünüyorum.”

Üniversiteye giriş sınavlarının kaldırılmasıyla ilgili söylemler konusunda görüşlerini açıklayan Prof. Dr. Coşkun, şunları söyledi:
    “İleride, her üniversitenin kendi tercihlerini de yansıtabileceği belki başka ölçme-değerlendirme sistemleri oluşabilir. Gelecekte oluşabilecek yeni bir üniversite anlayışıyla, yeni bir üniversite reformuyla bütün bunlar ele alınabilir diye düşünüyorum. Biz de bunlara katkı vermeye çalışıyoruz ama tabii gençlerimizin kaygılanmadan sınavlarına hazırlanmalarını tavsiye ederim.”

• quote:

Hala bu algoritma bulunamaz ıvır zıvır diyorlar arkadaşlar yemin ettim canlı yayında da ederim savcılar bunu ihbar kabul etsin. Sınavdan 1 gün sonra Eskişehir Çarşı tramvay durağında kızlar konuşuyorlar;

- "Nası geçti yaptın mı soruları ben yaptım "çemberseldi" hepsi"
    - "Ben bulamadım olmadı benimki "

demiş cevap olarak... 1. derece akrabamın yeminli ifadesi var ben de ikna oldum size anlatsa siz de ikna olursunuz çünkü yalan söyleme ihtimali olan biri değil
    isyan etti resmen...

sen daha orda mısın yahu,

hadi diyelim doğru,

vatandaş ne diyor "ben yaptım hepsi çemberseldi"

matematikte ve kimi rakalmlı sorularda hadi uyguladı.

diğerlerini nasıl çembersel mantığa göre yapmış bu bacı

anlatım bozukluğunu nasıl çembere alşmış

cümlelerin hece sayılarını mı bulmuş . yoksa 11li hece ölçüsüne mi uydurmuş

yoksa duraklara mı ayırmış tek tek.

felsefede falan nasıl yapabilmiş.

bu konuşma doğru olsa en azından şööle derdi. "matematikde çoğu soruda uyguladım çemberseli, diğer testlerde de rakamlılarda"

hepsi demesi uydurma olduğunu kanıtlar.

muhatabının cevabı da daha komik ama neyse.

• Bugün dershane müdürü, rehber öğretmeni ilede geçti konuşma. Tüm öğretmenler felan iptal olsun diyor. Bana öyle geliyor ki savcılık halkın sesini dinleyecek. Sınavda eşitlik yoktu. Bu şifreyi bilmeyen herhangi biri mesela sırf kendini denemek için giren biri farketse boşu boşuna sıralama değişecek. Her sorunun kendine ait özel puanları oluyor. Şimdi matematikten geçen sene hepsini doğru yapan bile yoktu. Eğer geçen sene diyelim 400 yapan 1000. ise bu sene 400 yapanda 1000. ise kesinlikle sınavda kopya vardır. Tüm soruların tamamını doğru yapmış olan birininde çıkacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi sonuçlar açıklanır sıralama geçen seneyle aynıysa sınav kesinlikle iptal olmalıdır. Geçen seneki matematik soruları gözle çözülüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Bugün dershane müdürü, rehber öğretmeni ilede geçti konuşma. Tüm öğretmenler felan iptal olsun diyor. Bana öyle geliyor ki savcılık halkın sesini dinleyecek. Sınavda eşitlik yoktu. Bu şifreyi bilmeyen herhangi biri mesela sırf kendini denemek için giren biri farketse boşu boşuna sıralama değişecek. Her sorunun kendine ait özel puanları oluyor. Şimdi matematikten geçen sene hepsini doğru yapan bile yoktu. Eğer geçen sene diyelim 400 yapan 1000. ise bu sene 400 yapanda 1000. ise kesinlikle sınavda kopya vardır. Tüm soruların tamamını doğru yapmış olan birininde çıkacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi sonuçlar açıklanır sıralama geçen seneyle aynıysa sınav kesinlikle iptal olmalıdır. Geçen seneki matematik soruları gözle çözülüyordu.

dediğin, basına verilen kitapçıktaki sıralamanın kendi kitapçığında da olması durumunda ihtimal dahilinde olabilirdi.

zira küçükte büyüğe sıralamayı çabuk farkedebilirdi.

ama şu anki çembersel dediğiniz olay nasıl ortaya çıktı.

şıkların algoritmasının açıklarla dolu olduğu anlaşılınca cevap anahtarları ve kitapçıklarda elde olunca binlerce kişinin oturup

bir sürü deneme-yanılma yaparak ortaya çıktı. o da her kitapçıkta olmuyor, ve tüm sorularda da olmuyor.

senin bahsettiğin o kişi o sınav saatinde böyle bir önbilgisi olmadığından

oturup da büyükten küçüğe deneyecek, olmadı

hadi bakalım bir daha ne oldu 2 tane çakışan şık var olmadı

hadi sırala noldu 3 tane şık çakıştı yine olmadı

bir daha sırala şimdi bir şık çakıştı

hah tamam cevap şıkkı budur demesi lazım .

eh bu noktaya gelebilmesi için de cevap anahtarı yok ki yanında bu yürüttüğü mantığın doğru olduğunu kanıtlayacak.

haliyle öyle bir ihtimal sözkonusu bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amd1985 -- 8 Nisan 2011; 22:36:52 >

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.