Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

beyler acilen inceleyin bi:
    http://www.f r m t r .com/ygs-ve-lysye-hazirlik/3977289-butun-kitapciklarda-cakisma-sozkonusu-3.html

süper bir tespit. Buna ne diyecekler acaba.

Adam bide süper tespit demiş ÖSYM dedi ki master kitapçıktan türetilen basın kitapçığındaki doğru cevaplar değiştirilmedi Dİğerlerinde değişik

• quote:

Orijinalden alıntı: StYrdgn

quote:

Orijinalden alıntı: inuY

quote:

Orijinalden alıntı: orkunby

quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

Orijinalden alıntı: Cait

quote:

Orijinalden alıntı: kontratak
     YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

2. Deneme b şıkkı 5 çakışmış

headshot

Fatality...

ULTIMATE KILL

RAMPAGE!!!

Bu hususu defalarca açıkladım, bakınız tekrar alıntı yapıyorum açıklamalarımdan:

quote:

İlk yayımladığım şu örnekte iki durumda da yalnızca bir şık çakışıyor doğru, bu soru bu yöntem ile yanlış cevaplanabiliyor; fakat bu yöntem kullanılarak 40 sorudan en az 35 tanesi doğru olarak cevaplanabiliyor. Bunun nasıl bir açıklaması olabilir?

quote:

Şu husular oldukça önemli:

1) Neden şıkların yerleri harmanlanarak değil de kaydırılarak değiştirildi? Şıkları harmanlayacak algoritmayı yazmak bu kadar mı zordu?

2) En kötü durumda bile doğru şıkları bulma olasılığı %50'ye düşmekte. Benim denediğim kitapçıklarda doğru cevaba ulaşma oranım 40'ta 36 oldu. Diğer 4 soruda ise doğru olma olasılığı olan şıklar 2 taneye iniyordu. Bu kadar yüksek bir doğruluk oranını veren bir yöntem neden mevcut?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 3 Nisan 2011; 20:45:13 >

• abicim sana helal olsun yav çok güzel birşey bunu abbas güçlü ve bütün ajanslara göndermeliyiz.
  • yamyamlar 30 senedir bu sınavlarda usulsüzlük yapıyordu,ne olduysa polis sınavlarından beri baltayı hep taşa vuruyorlar,sanırım bu sefer bu oluşum kendini yoketmeye başladı. yada son kullanma tarihi gelmiş olabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pirasa

quote:

Verdiğim ilk resimde iki durumda da sadece bir şık çakışıyor doğru, fakat bu sadece bir tane sorunun yanlış cevaplanmasına neden olur. 40 sorudan en az 35 tanesi bu yöntemle doğru olarak cevaplanabiliyor. Bunun nasıl bir açıklaması olabilir?

niye o 35 taneden örnek vermedin gittin bozuk soruyu buldun panpa ?

Bu konunun verdiği heyecanla ilk onu gördüm. Dediğim gibi, her kitapçıkta denemelisiniz bu yöntemi, çok büyük bir doğruluk oranı var ortada. 40'ta 35 olasılığın tesadüf olması mı bekleniyor?

Ayrıca soru şıkları neden harmanlanarak dağıtılmadı da bu şekilde çembersel olarak devrettirilerek dağıtıldı? Bunun nasıl bir açıklaması olabilir?

dostum, sebep şu.

EDCBA
    EDCAB
    EDBCA
    EDBAC
    EDABC
    EDACB
    ECDBA
    ECDAB
    ECBDA
    ECBAD
    ECABD
    ECADB
    EBCDA
    EBCAD
    EBDCA
    EBDAC
    EBADC
    EBACD
    EACBD
    EACDB
    EABCD
    EABDC
    EADBC
    EADCB
    DECBA
    DECAB
    DEBCA
    DEBAC
    DEABC
    DEACB
    DCEBA
    DCEAB
    DCBEA
    DCBAE
    DCABE
    DCAEB
    DBCEA
    DBCAE
    DBECA
    DBEAC
    DBAEC
    DBACE
    DACBE
    DACEB
    DABCE
    DABEC
    DAEBC
    DAECB
    CDEBA
    CDEAB
    CDBEA
    CDBAE
    CDABE
    CDAEB
    CEDBA
    CEDAB
    CEBDA
    CEBAD
    CEABD
    CEADB
    CBEDA
    CBEAD
    CBDEA
    CBDAE
    CBADE
    CBAED
    CAEBD
    CAEDB
    CABED
    CABDE
    CADBE
    CADEB
    BDCEA
    BDCAE
    BDECA
    BDEAC
    BDAEC
    BDACE
    BCDEA
    BCDAE
    BCEDA
    BCEAD
    BCAED
    BCADE
    BECDA
    BECAD
    BEDCA
    BEDAC
    BEADC
    BEACD
    BACED
    BACDE
    BAECD
    BAEDC
    BADEC
    BADCE
    ADCBE
    ADCEB
    ADBCE
    ADBEC
    ADEBC
    ADECB
    ACDBE
    ACDEB
    ACBDE
    ACBED
    ACEBD
    ACEDB
    ABCDE
    ABCED
    ABDCE
    ABDEC
    ABEDC
    ABECD
    AECBD
    AECDB
    AEBCD
    AEBDC
    AEDBC
    AEDCB

yukarıda 5 şıktan mütevellit tüm dağıtım şekilleri yer alıyor. kaydırma hususeten değil, eğer aklı başında istatistikçilere değil de programcılara iş yaptırırsan bu olur.

• Arkadaşlar basına dağıtılan soru kitapçığına uygulanan şifrelemeyi kendi kitapçıklarınıza uygulayarak da doğru cevaplara ulaşabiliyorsunuz. Fakat basına verilen kitapçıkta küçükten büyüğe doğru sıralamayı a şıkkından başlayarak bunu yapabilirken diğer soru kitapçıklarında bu her zaman mümkün olmuyor. Soruların ancak 1/5'inde bu işe yarayabilir. Fakat arkadaşın bulduğu yöntemle yani şıkları çakışana kadar kaydırırsanız bir noktada tüm sorularda master kitaptaki şifrelemeye ulaşabiliyorsunuz. Bunun da sebebi tüm soru kitapçıklarındaki şıkların master kitapçıktaki şık sıralamasının kaydırılmasından kaynaklanıyor. Bazı sorularda arkadaşın bulduğu yöntemin işe yaramamasının sebebi doğru cevaptaki çakışmayı yakalayana kadar yanlış şıkların da bazen çakışabilmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amiloglukozidaz

Hocam senin söylediğini ben de sınadım, gerçekten oluyor ve seni kaynak göstererek Anadolu Ajansına yolladım. Umarım yayınlarlar.

Bu arada gerçekten çok çok çok büyük bir iş yapmışsın tekrar tebrikler.

abbas güçlüye de gönder. lakin ikinci denemenin false negatif verdiğini gönderme, bilgisiz adamdır yiyorlar beni diye düşünebilir.
  • kendi adamlarını kayırmaya çalışıyorlar akıllarınca. bir de tutmuş nereden bilecek diyorsunuz.
  • yanlış sistemde doğru olmaya çalışan bizlerin yine hakkı yendi geçmiş olsun
  • 40da 35 yapılabildiği kanıtlandıysa haberi yayıyorum?
  • quote:

quote:

Yani sadece Matematik sorularında olan bir durum değil bu, şıkları sayısal değer içeren her soruda uygulanabilmekte.

Tekrar soruyorum: Soru şıkları neden harmanlanarak değil de devrettirilerek karıştırıldı?

Tamam dediğin mantıkla aynı soruya baktım ve bu şekil oldu?

sağa doğru değil sola doğru kaydırılacak.

böyle yapılırsa ikisinde de bir sonucu çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cait
    40da 35 yapılabildiği kanıtlandıysa haberi yayıyorum?

adam cuneyt ozdemir
  • 643 misafir var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

643 misafir var

Aynen ben de ona takıldım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

643 misafir var

Aynen ben de ona takıldım

BU ALANA REKLAM ALINIR
  • Geçmiş olsun beyler ben de denedim 22 soruda 15 tane oldu ama harfli soruları denemedim, ili şık çakışırsa bir daha kaydırıyoruz
  • Doğru cevapların yerleri de farklı.Eminim.
  • sonuç olarak bu durum acemilikten kaynaklanmış (kopya çekilmiş olabilir-şıkların bu şekilde dağıtılacağını bilenler olabilir. Bknz. Eskişehirdeki dersanelerin sınavdan 1 gün önce mod konusuna değinmeleri) Böyle adamların hazırladığı sınavlara göre yönlendiriyoruz hayatımızı. Ben göçtürcem beynimi :(
  • Bunu bütün medyaya duyurmamız lazım arkadaşlar ilk şifreden çok daha ciddi bir durum söz konusu şu an
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.