Şimdi Ara

Ygs'nin bana yaptıkları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi forumlar öncelikle

Ben halk arasında tm'ci olarak adlandırılan eşit ağırlık öğrencisi hukuk fakültesi aday öğrencisiyim.

Normalde her şey tıkırında gidiyordu. Ta ki Ocak ayına kadar.

Günde sabit en az sabit 2 saat çalışan birisiyim. Bazen 3-4'ü bulurdu. Günde 75-150 soru arası çözerdim gerçi hala öyle.

Ocak ayında artık Ygs'nin yaklaşımıyla geceleri ygs düşünmekten, "Acaba istediğim puanı alabilecek miyim? Acaba istediğim üniversiteye yerleşebilecek miyim?" Diye kendime yönelttiğim sorular artık beni uykusuz bırakmıştı.

Akşam 10'da yatağa girer en geç 10.30'a uyurum fakat 10'da yatağa girdiğim halde 12-1'e kadar uyuyamaz oldum düşünmekten.

Bari düşünürken zamanım boş geçmesin diye 10'da yatağa girdiğim zaman eğer yarım saat içinde uyuyamassam kalkıp ders çalışmaya karar verdim. (Haftanın sadece 1-2 günü 10.30'da uyuyabiliyordum)

Gece 3'lere kadar ders çalışırdım. 3'te yatağa girmeden önce bir tekrar eder saat 3.30'u bulurdu. 3.30'da uyduğumda sabah 8 de okul için kalkardım

Yaklaşık 2 aydır günde 4-5 saatlik uykuyla duruyorum. Herhalde idare ederim diye düşünmüştüm ama son zamanlarda derste gözüm açık uyuduğumu arkadaşlarım söylemişlerdi. Bende sonradan farkettim.

Geçen anneme deneme kitapçığımın cevap anahtarını okumaya gerek yoktu ben hallededm dedim. Annem oğlum iyimisin dedi önce ne oldu diye sorunca sen ders çalışırken ben uyuyordum dedi. Sonra karıştırdım o zaman dedim ama annemin bana gece 1 sularında cevap anahtarını okuduğundan adım gibi eminim ama evet annem o sırada gerçekten yatıyordu.

Halüsinasyonlar görmeye başladım. İnternetten çok araştırdım. Uykusuzluk yüzünden olduğunu öğrendim. Uyku ilaçlarını kullanmayı denedim. Akşam 9'da yatıp ertesi gün akşam üstü 4'de kalkmıştım. Annemle babam çalıştığı için haberleri yoklar.

Anti depresan kullanmayı denemek istedim ama açıkçası cesaretimi toplayamadım.

Kısacası en yakın zamanda psikolojik yardım almayı düşünüyorum.

Burdan 12 yıl boyunca gördüklerimizi 160 dakikaya sığdıran, bu süreçte bizi bin bir sıkıntıya düşüren Ösym ve Meb'i şiddetle kınıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizde az yatıyoruz ama hiç böyle halisünasyonlsr falan görmedim

• Bir ara benimde uykum kacti. 2 3 uyuyamiyordum. Ve dedim ki kendime: "amannn dunyani sonu degil ya bu sinav bosver." dedim. Simdi cok guzel bir sekilde ders calismaya devam

• Yapi meselesi . Allah'tan şifa diliyorum .

• 12 kilo verdim çanta tasimaktan sirada oturmaktan belim agriyor ve kambur oldum saçlarımin yanlari dokulmeye basladi yaş 17 gg e.z

• Yaygın anksiyete bozukluğu. Belliki alevlenmiş. Uyku ilaçlarına sakın bulaşma. Adamı mal etmekten başka birşey yapmıyorlar. Anksiyete nin kalıcı tedavisi antideoresanla oluyor ama önce gerçekten gereklimi ve şiddetlisi o belirlenmeli. Durumunuz varsa düzenli psikoloğa git yoksa bir kerede olsa özel hastanede psikiyatri uzmanına görün.

• Aynen yapı meselesi. Bünye kaldıramadı demek ki. Siz benim gibi yenik düşmeyin bu psikolojik sınava. Biraz rahat olun her şeyi düşünmeyin.

Evet en yakında gideceğim psikiyatri uzmanına. Ygs sonrası aldığım puanıda buraya editlerim :)

Okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkürler iyi forumlar iyi çalışmalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12. sınıf çok programlı anadolu lisesi lojistik bölümü öğrencisiyim. Haftada 3 gün staj ve staj için en geç 6 30 da kalkıyorum akşam 7 de geliyorum çoğu kişi böyle sınıfta 11 sınıfa stajı koymayıp ulan bu öğrenciler 12 de ders çalışmaz mı diye düşünmeyen ve sizinle aynı puanı almamızı bekleyen meb i kınamak haricinde herşeyi... hakkımı da meb e helal etmiyorum hayatımızı bitiriyolar ve köle olarak görüyolar Allahın adaleti şaşmaz.
  • Bence hiç gitme üniversiteye. Bir sınav yüzünden böyle oluyorsan ileride daha önemli kararlar ve anlar geldiği zaman muhtemelen aklını kaçırırsın. Bu işler üniversite sınavını kazanmakla bitmiyor. Bu sadece bir başlangıç.
  • Hocam bir de hayatımızı 2 sa 40 dk ya sığdırıyorlar demişsiniz de adam başka ne yapacaktı ki ? Ruh güzelliğine gore ya da tipine gore mi adam seçsin ? Bir örnek veriyim usain bolt u hepimiz tanırız.Adam sadece ve sadece 10 sn boyunca koşmak için kaç yıl bekliyor ve beklediği her gün 10 saat antrenman yapıyor.Duşunsene o adamın psikolojisini ulan ya ayağım kayarsa falan diyomu o adam ? Kaç yıldır 1. O adam oluyor.çunku kendine inanıyor.Ayrıca bizim her yıl bu yarışa katılma şansımız var 10 sn. Ve 2sa 40 dk yı karşılaştırırsak ben dklı olanı tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: skyteck

Bizde az yatıyoruz ama hiç böyle halisünasyonlsr falan görmedim

aynen öyle 3.5 saat uyuyorum günde hiç olmuyor öyle fantastik şeyler
  • kartal1363 kullanıcısına yanıt
    Söylediğin şey mantıklı ama birde şöyle düşün.

Usain Bolt'un yaptığı şey ne? Bunu kendine bir sor ilk olarak.

Yaptığı şey sadece antrenmanda koşmak.. Birde birazcık ayağı güçlü kalsın diye fitness yapmak.

Bizim yaptığımız şey bambaşka.

-Bir kere ilk 1000 yıllık türk tarihi görüyorsun derslerde.

-Yerin yapısı, dünya, atmosfer, yağış vs. vs. Bunları ezberlemek

-Matematik desem sadece anlarsın

Bu böyle çok gider..

Ben demiyorum ki ruh güzelliğine seçilsin vs. Ama ortada bir adaletsizlik var. Maddi durumu olan aile çocuğunu en güzel okullarda okuturken, maddi durumu olmayanlar endüstri meslekte okuyor.

Tüm öğrencilere aynı şart sağlanması gerekildiğini düşünüyorum ve en güzel örneği yukarıda ki arkadaşımın yaptığı staj yorumu..

En azından ben böyle düşünüyorum. Kararlarına saygılıyım tabii ki.

Yaşamamızın en güzel mevsimindeyken, (17-18)

bu kadar sinir stres..

• kolay ekmek yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.