Şimdi Ara

YGS Yaz Tatili Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
4
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ygs-lys yaz tatili çalışmaları için küçük bir rehber hazırladım.

Şuradan okuyabilirsiniz.

Ayrıca sorularınız olursa çekinmeden bu konu altında sorabilirsiniz.

Teşekkürler

• Hocam ben mezun kalmayı planlı yan bir TM ciyim.YGS de hem fen hem sos 10 net geldi mat ve türkçede 27şer net geldi.lys Matta 9 ve 10 .sınıfta iyi temelim var.geoda sadece üçgen biliyorum.çalışma stratejim nasıl olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geo dan başlamalısın. Basit bir kaynaktan konuları bitir. Yine basit bir soru bankası çöz. Böylece geo hakimiyetin baya artacaktır.

Sonrasında sosyal çalışmaya başla. Zaten göreceksin ki sosyal çok da zor değil. Biraz çalışmayla netlerin artacaktır.

Fen netlerin bence şu anki durumuna göre yeterli. Her denemede mutlaka fen kısmına bak. İhmal etme.

Sosyal çalıştıktan sonra da mat ve türkçe kısımlarını artırmaya çalış.

Temel stratejin şu olmalı: En çok puan getiren ve en kötü olduğum ksım hangisi. Buradan çalışmaya başlayıp aynı sıra ile devam etmeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omertarik96

Öncelikle geo dan başlamalısın. Basit bir kaynaktan konuları bitir. Yine basit bir soru bankası çöz. Böylece geo hakimiyetin baya artacaktır.

Sonrasında sosyal çalışmaya başla. Zaten göreceksin ki sosyal çok da zor değil. Biraz çalışmayla netlerin artacaktır.

Fen netlerin bence şu anki durumuna göre yeterli. Her denemede mutlaka fen kısmına bak. İhmal etme.

Sosyal çalıştıktan sonra da mat ve türkçe kısımlarını artırmaya çalış.

Temel stratejin şu olmalı: En çok puan getiren ve en kötü olduğum ksım hangisi. Buradan çalışmaya başlayıp aynı sıra ile devam etmeliyim.

bu sene hem fenimin hem sosyalimin düşük olmasının bir sebebide sene ortasına kadar sayısalcıydım fene çok yüklendim 25 netten aşşağı gelmiyordu.Daha sonra tm olunca sosyali zaten yaparım dedim fenede bakmayınca unuttum.sınavdada sosyalde yorum yerine bilgi ağırlıklı olunca yapamadım.Benim kendimde bulduğum sorun tekrar etme sorunu ne zaman tekrar edeceğimi hangi aralıklarla tekrar edeceğimi bilmiyorum veya uygulayamıyorum.bu arada hedefim boun ekonomi.

• Selamun aleyküm,
    Geometrim biraz kötü, YGS adına geometri çalışmak için Fem Simetri aldım ama içim hiç huzurlu değil.
    9. Sınıf geometrim iyiydi ama sonrasında biraz bozulmaya başladı üstüne pek düşmediğim için. 10. Sınıfta üçgenlerin üstüne düşmemiştim ve cefasını çekiyorum şu an. Ekstra zaman harcamam gerektiğinin de farkındayım. Bu zamanı nasıl değerlendirmeliyim sizce?
    Hangi kaynaktan başlayıp hangi kaynağa doğru ve neler yaparak geometri mi sağlamlaştırabilirim?

Şimdiden teşekkür ederim.
    Hayırlı günler!
  • Feni daha önce 25 netlere kadar çıkarmışssan biraz tekrar yaparak eski haline döndürebilirsin. Bir şeyi ikinci kez yapmak ilkinden çok çok daha kolaydır bunu unutma. Sosyale daha fazla yüklen o halde.

Çalıştığın konuyu tekrar etmek için de "Spaced Repetition" yani aralıklı tekrar denilen bir metodu kullanabilirsin. Bilimsel olarak ispatlanmış bir yöntemdir. Kısaca tekrar aralıklarını yazıyorum buraya, daha detaylı bir araştırma kendin yapabilirsin.

Tekrar aralıkları:
    10 dakika, 1 saat, 5 saat, 1 gün, 5 gün, 25 gün, 4 ay, and 2 yıl.
  • Psyche of Batman kullanıcısına yanıt
    O halde basit bir geometri kaynağı ile başlayın derim. Hatta kötü olduğunuz konuları da bildiğinizi göz önüne alınca "Sonuç Fasiküller"ini önerebilirim.

Geometri çalışırsan önce konuya çalışın. Sonrasında videolu konu anlatımlarıyla soru çözüm videolarını ve konu anlatımlarını dikkatli bir şekilde anlamaya çalışarak izleyin. Hatta videoları ara ara durdurup soruları videoda anlatan kişiden önce çözmek gibi küçük oyunlar bulabilirsiniz.

Geometri çalışırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise geometrik desenlerdir. Zaten çalıştıkça fark edeceksiniz ki sorularda sürekli aynı kalıpları kullanacaksınız. Örneğin soruya bakınca hemen nereye dik çekmeniz gerektiğini anlayacaksınız. Bu yüzden sonuç yayınlarının anlatım tarzını seviyorum. Soru tipini çözümlü bir şekilde veriyor ve ardından sizden aynı soru tipinde dört soru çözmenizi istiyor. Eğer biraz daha zor bir kaynak isterseniz "Karekök MPS" olabilir.

Sizin de bahsettiğiniz gibi geometri çözmenin sırrı düzenli ve her gün çalışmaktan geçiyor-Hayatta nerdeyse her alanda bu böyle-

Ben bu işin üstesinden geleceğinize inanıyorum. Başarılar!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ara Tatilde TYT MAT kampı
    geçen yıl açıldı
    kpss ve dgs online soru çöz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • omertarik96 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
    Bahsettiğiniz yollar oldukça gerçekçi ve de güzel noktalara değinmişsiniz, tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.
    Allah razı olsun.
    Hayırlı günler dilerim!

• Şuan nerede okuyorsun?
  • Fizik'i 0 veya 0'a yakın birine neler önerirsin ?
    Zaman sıkıntısı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Şuan nerede okuyorsun?

Koç Üni'deyim.
  • Benim de fiziğim kötüydü Tmci olduğum için. Final'in basit fizik diye bir kitabı var. Onla başladım ve çok hoşuma gitti. Ayrıca mustafa tekinay konu anlatımları da işine yarar. Bir de fizik için en son çıkmış soruları mutlaka çözmeni öneririm.
  • quote:

Benim de fiziğim kötüydü Tmci olduğum için. Final'in basit fizik diye bir kitabı var. Onla başladım ve çok hoşuma gitti. Ayrıca mustafa tekinay konu anlatımları da işine yarar. Bir de fizik için en son çıkmış soruları mutlaka çözmeni öneririm.

Bölümüz ne hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

quote:

Benim de fiziğim kötüydü Tmci olduğum için. Final'in basit fizik diye bir kitabı var. Onla başladım ve çok hoşuma gitti. Ayrıca mustafa tekinay konu anlatımları da işine yarar. Bir de fizik için en son çıkmış soruları mutlaka çözmeni öneririm.

Bölümüz ne hocam

Hukuk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.