fjfjjadltkskcrkspxıfıdjrjjdcşsıjdfksksksl < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YILBAŞINI NORMAL BİR GÜN GİBİ GEÇİRİYORUM (2. sayfa)

-
-
Kardeş Türkçe yaz anlamıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi tarihte olduğumu biliyorum da, yılbaşı olduğunu fark etmedim. Önemsiz bir şey benim için çünkü. Kimisi haftalar öncesinden plan program yapar, kimisi umursamaz.
Bu nasıl bir üslup, ne gerek vardı acaba?
bkz. bundan bize ne olması
-
Bakalım
bende normal bi gunu yilbasi gibi geciriyorum
-
O nasıl oluyor ?
Normal bir günden bile daha sıkıcı geçicek benim için
-
Ben her günü normal bir gün gibi geçiriyorum
Dini boyut bi yana alkol alınca bence bir süre sonra dopamin merkezinin ayarları folloş oluyor diye düşünüyorum. Ondan dolayı alkol bağımlısı olmuş kişiler günlük işleri bile yapamaz hale gelebilir diye düşünüyorum. Alkol alıyorum cool'um toplum tarafından reddedilmek istemiyorum çevremde çoğu kişi alkol alıyor , çok havli oldum kafasındaki arkadaşları uyarıyorum diğerlerine bir şey diyemem.
-
Alkol almam, şans oyunu oynamam, ağaç süslemem. Ama bu tür şeyler kültürdür. Toplumlar birbirleri ile kültür paylaşırlar. İnsanların birbirine hediye alması dinde hayırlı bir şey değil mi? Yeni yıla giriyorum diye yakınlarımı mutlu etmek istiyorum, Tanrı'nın bununla ne problemi var? Etik olarak bakıldığında, ağaç süslemek, başka birini mutlu etmek için hediye almak, sırf gökten indi diye milyonlarca hayvanı kesmekten daha mı kötü bir şey? Dindeki tek amaç kitle kontrolü bana kalırsa.
@Blue Sky 77
Milletin kutlamasına karışmayın, kimseyi uyarmak ikaz etmek zorunda da değilsiniz. Tanrı'nın olmadığına inanan biri ''Arkadaşlar tanrı yok, ne bu ibadet falan ediyorsunuz, yapmayın etmeyin'' dese ne kadar rahatsız olursunuz değil mi? Değerlerinize saldırılıyor diye. Siz de insanların inandığı şeye karışmayın o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmachingCube -- 31 Aralık 2021; 10:49:43 > -
Bir kişi Abdullah bin Mesut’u radıyallahu anh düğün yemeğine davet etmişti. Abdullah radıyallahu anh düğün evine geldiğinde eğlence sesi işitti ve içeri girmedi. Ev sâhibi:
“‒Ne oldu, niçin girmiyorsun?” deyince İbn Mesut radıyallahu anh şöyle dedi:
“‒Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizin şöyle buyurduğunu işittim:
«Kim bir kavmin karaltısını artırırsa onlardandır. Kim bir kavmin yaptığı işten râzı olursa, o işi yapanlarla ortak olur».” (İbn-i Hacer, el-Metâlibü’l-âliye, VIII, 319)
Dediğim gibi, inanmayan birisi ''Kardeşim ne bu ezan sesi, ne bu namaz şu bu, Tanrı yoktur, inanmayın böyle şeylere gözünüzü açın!'' diye bağırmıyor veya ''Kurban bayramına hayır, hayvanlar ölmesin'' diye broşür dağıtmıyor. Siz de ''E bizim dinimiz böyle'' kalıbının arkasına sığınıp ona buna fetva vermeyi bırakın. Pavyon gezip ''Yaptığınız haram'' diyen adam gördüm ya :D Sanane bilader? Başkasına göre de senin cübbe giymen haram o adam dergahını basıp ''Ne bu cübbeler doğru yola gelin kot pantolon giyin'' diyor mu?
-
sen şurada yaşayacağın kısıtlı ömre bel bağlamışsın nefsinin heva ve hevesine esir olma dünyevi şeyler gelip geçici ebedi ahiret önemli
kimseye baskı kurduğumuz ayıpladığımız yok öncelikle.Herkesin inandığı kendine.Bizim müslümanım deyip bu tür yanlışı bilerek veya bilmeyerek yapanlara sözümüz. Müslümanım görevidir kardeşini yanlış birşey yaptığında uyarmak. Sadece kendini düşünmek isteyen de düşünebilir.Biz kendimize göre başkasına göre konuşmuyoruz.Allah c.c. neyi emredip neyi haram edip neden uzak durmamızı emrettiyse ona göre davranıyoruz.Duygumuzla aklımızla birşeyler ilave edip veya çıkardığımız bir şey yok.Siz neden cübbe giyildiğini önce bir araştırın derim..Batılı modernlik öncüleri, müslüman olun deseydi müslüman olurdunuz bu anlayışla...
-
Allah neyi haram edip neyi emrettiyse onu uyguluyoruz bahanesini kafa keserken de kullanıyor bazıları. Düşün biraz bulursun kim olduklarını. Sen kimseye karışma, dinini kendin yaşa namazını kıl geç sanane adam ağaç süslemiş hediye almış...
-
Niyekine ?
Napiyon yilbasinda
Kardeş tabiki hediyeleşmek iyidir ve sevaptır ama bunu yılbaşında yaptım mı işin seyri değişiyor çünkü Allah ve Resulü Müslümanları Hiristiyanların ve Yahudilerin yaptığını onlara benzememek için yapmayın diyor, yani biz dindar ve inançlı müslümanlar bir şey yazarken Kuranı Kerim'e ve Hadislere göre yazıyoruz yani kafamızdan uydurmuyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X