Şimdi Ara

Yılda max 15.000 km yol yapıyoruz, benzin mi? Dizel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu tip konulardan çok var fakat ben yinede, sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Şuan kullandığımız araç dizel (vw caddy), inş. İleride satıp binek araç almak istiyoruz.

İstanbul'da yaşıyorum, arabayı hep şehir içinde kullanıyorum, gittiğim mesafeler kısa fakat trafik oluyor. Yıllık ortalama 12.000 - 15.000km yol yapıyorum, şimdiye kadar 15.000 km yapmadık daha.

Ben bmw1 serisi tarzı bir araba almak istiyorum, sizce benzinli araba alınır mı? Trafikte çok yakarmı dizele göre? Yoksa dizele devam mı etmeliyim ? Benzine karşı çok ön yargılıyım hep çevremde ve forumda duyduklarım yüzünden korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok trafikte benzinli daha çok yakar dizele göre tabi dizelin dezavantajı trafikte geç ısınması dolayısıyla onunda tüketimi çok olabilir. 15.000 km çok bir rakam bütçe elveriyosa dizel daha iyi olur gibime geliyor.
  • Benzinli. Dizelin, servisi olsun, filtresi olsun daha fazla tutar. Ayrıca aradaki farkı amorti edemez bile. Hem kısa mesafe, dizel geç ısınır ve daha gazla yakar. Motora zarar verir. Bence yapılması gereken sorunsuz otomatik+küçük turbolu araç, ya da tüplü olacak. Ama Bmw gibi araçlar bakıyorsan yakıtı da gözden çıkaracaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantik olarak benzinli , psikolojik olarak dizel

Yasliysan psikolojik olani tercih et

• Bir çok etken var bu seçimi yaparken

1 - Kısa mesafede kullanıyorsunuz fakat aşırı derecede dur-kalk şeklinde mi geçiyor?
    2 - Seçeceğiniz binek aracın dizel-benzin motor farkı ne kadar?
    3 - Manuel benzinli mi otomatik benzinli mi?
    4 - Aracı alırken kredi kullanacak mısınız yoksa nakit mi alacaksınız?
    5 - Motor tüpe uyumlu olacak mı? Olmayacak mı?

Şahsen kendi ailem için konuşacak olursam 47.000 liraya 1.6 Dizel 301 aldık.Benzinlisi 44.000 liraydı alırken 3.000tl fark olduğundan dolayı çokta fazla borca girmeden dizeli tercih ettik maddi durumumuz gereğince.9 ayda 16.000 km oldu.Aldığımız günlerde mazot 4.40 civarındayken şuan 3.75lerde. Ortalama 4 liradan mazot aldığımızı ve aracında şehir içi-dışı 5.3-5.4lt yaktığını varsayarsak kabaca 3300-3400tl mazot yaktık diyebilirim.

3000 TL fazladan vermeden benzinli 1.6 alsaydık eğer bu sefer tahmini şehir içi-dışı araç 8lt civarı yakardı.Aldığımız dönem benzin 5.10 lira civarlarındayken şuan şuan 4.38lerde. Yani ortalama sene boyunca 4.60TLden yakıt aldığımızı varsayarsak kabaca 5800tl civarı bir şey yakmış olacaktık.Yani benzin-dizel farkı neredeyse senede 20-22bin km kullanacak olan biz için amorti edilmiş olacak.
    Ama kalkıp passat gibi golf gibi araçlarda benzin-dizel farkı 15.000tl civarında olacağı için amorti süreside buna bağlı olarak uzayacak.

Yine de seçim sizin.Dizel araç kullanmak hoşta,cebe zarar vermediği sürece benzinin yeride ayrı

• Arkadaşlar 22 yaşındayım. 15.000 km hiç yapmadım, genelde 12.000-13.000 km de kaldım, ben maximum 15.000km yazdım onu geçmeyecegım, benzinli araç konforlu ama istanbulda trafıkte sizce 116i gibi bir araç ne yakar ?

Şöyle örnek verıyım, 116d ve 116i yi ele alalım, bu şartlarda hangisi mantıklı? Otobanda benzinli üzmez bence ama istanbıl trafiğinde ne olur ?

Dizel ısınmadıgınd cok mu yakar? Pek dıkkat etmemıstım buna arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Bir çok etken var bu seçimi yaparken

1 - Kısa mesafede kullanıyorsunuz fakat aşırı derecede dur-kalk şeklinde mi geçiyor?
    2 - Seçeceğiniz binek aracın dizel-benzin motor farkı ne kadar?
    3 - Manuel benzinli mi otomatik benzinli mi?
    4 - Aracı alırken kredi kullanacak mısınız yoksa nakit mi alacaksınız?
    5 - Motor tüpe uyumlu olacak mı? Olmayacak mı?

Şahsen kendi ailem için konuşacak olursam 47.000 liraya 1.6 Dizel 301 aldık.Benzinlisi 44.000 liraydı alırken 3.000tl fark olduğundan dolayı çokta fazla borca girmeden dizeli tercih ettik maddi durumumuz gereğince.9 ayda 16.000 km oldu.Aldığımız günlerde mazot 4.40 civarındayken şuan 3.75lerde. Ortalama 4 liradan mazot aldığımızı ve aracında şehir içi-dışı 5.3-5.4lt yaktığını varsayarsak kabaca 3300-3400tl mazot yaktık diyebilirim.

3000 TL fazladan vermeden benzinli 1.6 alsaydık eğer bu sefer tahmini şehir içi-dışı araç 8lt civarı yakardı.Aldığımız dönem benzin 5.10 lira civarlarındayken şuan şuan 4.38lerde. Yani ortalama sene boyunca 4.60TLden yakıt aldığımızı varsayarsak kabaca 5800tl civarı bir şey yakmış olacaktık.Yani benzin-dizel farkı neredeyse senede 20-22bin km kullanacak olan biz için amorti edilmiş olacak.
    Ama kalkıp passat gibi golf gibi araçlarda benzin-dizel farkı 15.000tl civarında olacağı için amorti süreside buna bağlı olarak uzayacak.

Yine de seçim sizin.Dizel araç kullanmak hoşta,cebe zarar vermediği sürece benzinin yeride ayrı

Hocam dur kalk oluyor, mesala gideceğim yolun yarısı dır kalk yarısı açık oluyor.
    Lpg istemıyoruz.
    Manuel veya otomatık pek fark etmıyor

116d ile 116i bu iki aracı ele alırsak ? Ben yolda max 15.000 yaparım, ama genelde 13.000km de kalıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 116d karma 3.8 deniyor ama 5-5.5 ist trafiğinde rahat yakar 3.80 den 2730 TL yılda yakar 13.000 de
    116i 7.2 deniyor 8 rahat yakar 4.40 dan yilda 4576 TL yapar
    Aradaki ilk alım farkını ve yıllık bakım fiyatlarını karşılaştırıp size uygun olanı seçin

• Dizel-benzinli ayrımında kalmıştım 1.16 için.tercihimi benzinliden yana kullandım.aracı Ekim ayı başında aldım ve 3200 km deyim.gerçi senelik 15000 de yapsaydım bu araç için benzinliyi seçerdim.zf şanzıman çok çok iyi ve thp motorla mükemmel uyum içinde.
    Arada kaldığınız araçları yazarsanız daha net fikir alırsınız
    Tüketimim ise 44 km ort Hız ile 7.1.
    Aracı kısa mesafe kullanmıyorum.sürekli şehiriçi olacaksa 8-9 arası yakar.136 hp olmasına rağmen çok seri bir araba.ayrıca diğer c segmenti Araçların yanında içine binip hareket ettiğiniz zaman sanki bir üst segmentmiş gibi hissettiriyor

• Kullanma güzargahınız aynı benim gibi. Ataşehir-Kozyatağı Carrefour'a gidip geliyorum. Sıkışık trafik az kilometre.
    Arabam dizel. Ort. hız: 18 Ort. yakıt: 7.4 litre. Ort. hız 14-15'lere düşünce. Ort. yakıt: 8.2-9.0 litre aralarında geziniyor.
    Arabayı sıfır aldım. Geçen yıl 16.000 kilometre yaptım. Size örnek vermesi açısından yazdım.
    Dizelin yakıtı her türlü benzinliye göre daha düşük oluyor. Psikolojik olarakta rahatlatıyor.
  • teşekkür ederim arkadaşlar valla zor seçimmiş :(

Alacağım 2 markanınnarabası var, a3 veya bmw1 serisi bunların dizeli veya benzilisi arasında kaldım, aslında bmw nin 116d nin bir güçlü motoru gelse türkiyeye ken diEl almak isterdım ama dizelin motoru zayıf sanki ?

• Bence 10 bin alti yapiyorsan dizel almana gerek yok,dizelci olmama ragmen benzinliyi oneririm, ama suda var gecen gasgai alan arkadasim vardi benzinli oldugu icin kullanamiyorum diyordu sozde 40 kurus ortalama yakiyor dedi ,benim aracim aveo dizel 15 kurus yakiyor sehir ici 20 kurus yakiyor tamam araclar. biraz farklı ama bu kadarda farkederse dizel mantikli gelir ;not dizel gasgai 25 kuruş ort.yakiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

teşekkür ederim arkadaşlar valla zor seçimmiş :(

Alacağım 2 markanınnarabası var, a3 veya bmw1 serisi bunların dizeli veya benzilisi arasında kaldım, aslında bmw nin 116d nin bir güçlü motoru gelse türkiyeye ken diEl almak isterdım ama dizelin motoru zayıf sanki ?

A3 ün dizel motoru 105 hp den emisyon için 110 a çıkarılan motor.5hp daha düşük.c segmentindeki en iyi hızlı ekonomik motor 308 blue-hdi.beygir olarak daha güçlüleri olabilir ama verilerde en iyi blue-hdi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

teşekkür ederim arkadaşlar valla zor seçimmiş :(

A3 ün dizel motoru 105 hp den emisyon için 110 a çıkarılan motor.5hp daha düşük.c segmentindeki en iyi hızlı ekonomik motor 308 blue-hdi.beygir olarak daha güçlüleri olabilir ama verilerde en iyi blue-hdi gözüküyor.

Yeri değil belki ama hocam, a3 dizel ile bmw1 dizel arasında hangisi performanslı ve verimli sizce?

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    BMW nin dizelini kullanmadım.ama kullananlar özellikle 6.vitesin uzun olmasından ötürü uzun yolda yüksek hızda ekonomiden bahsediyorlar.
    Ben a3 sedan birkaç kez test ettim ve arkadaşın filo aracını kullandım.bu motor hakkında deneyimim 100 den sonra net şekilde kesiliyor.yaklaşık 100 e kadar ivmelenmesi güzel.belkide otomatik şanzımandan kaynaklanıyordur bu hızı.yakıt a3 sedan için konuşuyorum yüksek.arkadaş 7 den aşağı indiremedi.ben şahsen bu motorlu aracı almazdım.bir ara almayı düşündüm ama motor ve fiyat olarak vazgeçtim.illa Audi a3 dersen 150 hp benzinlisini al.ama her ikisinide denedim ve 1.16 çok daha keyifli ve rahat bir araba.bu arada şuan güncel 1.16 da dizel manuel.otomatik önümüzdeki bir iki ay içinde geliyor

• quote:

BMW nin dizelini kullanmadım.ama kullananlar özellikle 6.vitesin uzun olmasından ötürü uzun yolda yüksek hızda ekonomiden bahsediyorlar.
    Ben a3 sedan birkaç kez test ettim ve arkadaşın filo aracını kullandım.bu motor hakkında deneyimim 100 den sonra net şekilde kesiliyor.yaklaşık 100 e kadar ivmelenmesi güzel.belkide otomatik şanzımandan kaynaklanıyordur bu hızı.yakıt a3 sedan için konuşuyorum yüksek.arkadaş 7 den aşağı indiremedi.ben şahsen bu motorlu aracı almazdım.bir ara almayı düşündüm ama motor ve fiyat olarak vazgeçtim.illa Audi a3 dersen 150 hp benzinlisini al.ama her ikisinide denedim ve 1.16 çok daha keyifli ve rahat bir araba.bu arada şuan güncel 1.16 da dizel manuel.otomatik önümüzdeki bir iki ay içinde geliyor

Teşekkür ederim, bende bmw1 serisi almak istiyorum, çok inceleme izledım okudum cok olumlu şeyler soyledıler, yenı kasa bmw1 ler gelsın ıns motor seçenegı artar 118d olsa ve otomatık dızel olsa benzınlıye bakmazdım ama malesef suan yok.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Makyajlıda 1.5 115 hp dizel otomatik geliyor.fiyat 100 k.donanımı belli değil.ama az km yapacaksan 136 hp lik benzinli motorda güzel.

• quote:

Makyajlıda 1.5 115 hp dizel otomatik geliyor.fiyat 100 k.donanımı belli değil.ama az km yapacaksan 136 hp lik benzinli motorda güzel.

Motoru, önceki seriye göre daha ufak ama dahamı güçlü hocam ? Birde 100k dolu halimi yoksa boş hali mi ?
    Edit: otomatıkmiş, ondan pahalı sanırım, benzinlide o zaman 90k civarı gelır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 23 Mart 2015; 0:11:52 >
  • İstanbul içi ve genelde kısa mesafe kullanıyorsanız benzili küçük motorlu ve donanımlı bi araç alabilirsiniz.Dizel geç ısındığından dolayı ısınana kadar benzinli kadar yakıyor nerdeyse.Biz 20 bin km yaptık 1 senede tam uzun yolda çok avantajlı dizel uzun yol derdiniz yoksa alın bi benzinli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.