Şimdi Ara

Yıldırım düştü bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi aksamlar geçen hafta yıldırım düştü evin sigortası attı sigortayı kaldırdıktan sonra televizyon çalıştı ancak bilgisayarım açılmadı parçalara göz attım ethernet kartımda yanık oluşmuş Türksat kullanıyorum acaba ethernet kablosundanmı yüksek gerilim geldi aynı gün türksatın altyapısında sorun oluştu 1 gün sonra verebildiler interneti yardımlarınızı bekliyorum Yıldırım düştü bilgisayar açılmıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Daha önceleri çokca yaşadığımız bir problemdi.Evet yüksek voltaj sizin ethernet kartını yakmış.Bu durumda yenisi alıp takmak lazım.Size tavsiyem yıldırımlı havada elektrikler gitmişse bütün elektrik ve elektronik aygıtları elektrikten çekin.Elektrikli cihazları elektriğin gitmesi değil geldiği anda ki yüksek voltajı bozar.Elektrik geldikten bir müddet sonra takıp çalıştırmak lazımdır.
  • muski kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar hiç açılmıyor muhtemelen anakarta zarar verdi yenisi alsamda bişey değişmicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byc1984 -- 14 Haziran 2020; 0:8:45 >
  • PSU'dan başlayarak bütün donanımı tek tek denemek lazım.Uzay montaj yaparak kasadan çıkarın.Belki statik elektrik vardır.Yanan parçaları doğru tespit edip sıfırını temin etmeye bakmak lazım.
  • Geçmiş olsun dostum. Yıllar önce kendime araba parası harcayarak bir bilgisayar toplamıştım. Birde duvar boyutun da televizyon almıştım. O kadar emek ve maddi yatırım sonunda bahçe duvarına yıldırım düştü. Benim odanın tam yanına yani. Oda da ki her şey çöp oldu. Evin geri kalanı etkilenmedi. Şans işte. Senin yazını görünce yeşillendireyim dedim. Hiç merak etme yalnız değilsin. :)

Not: Kasanın içinden hard diski alıp, geri kalan herşeyi attım. 15 sene oldu belki, daha hard disk çalışıyor mu diye bakmadım. Senin televizyon kurtulmuş iyi, benim o da bozulmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muski

Daha önceleri çokca yaşadığımız bir problemdi.Evet yüksek voltaj sizin ethernet kartını yakmış.Bu durumda yenisi alıp takmak lazım.Size tavsiyem yıldırımlı havada elektrikler gitmişse bütün elektrik ve elektronik aygıtları elektrikten çekin.Elektrikli cihazları elektriğin gitmesi değil geldiği anda ki yüksek voltajı bozar.Elektrik geldikten bir müddet sonra takıp çalıştırmak lazımdır.
    Asıl sorun bilgisayarın açılmaması.

Varsa elinde kullanılmayan ekran kartı, sonrasında anakart takıp deneyin, belki sorun ekran kartında olabilir.
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcıya götürdüm anakart yanmış dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar neden açılmıyor.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byc1984

Bilgisayarcıya götürdüm anakart yanmış dedi
    İlk diyeceği laf bu zaten, deneme yapmışmı acaba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.