Öğrencilik yıllarım bittiği için, ağır oyun meraklısı biri olduğumdan ötürü dünyanın parasını diz üstü bilgisayara vermek mantıklı gelmiyor gerekli güncellemeler ile ömrünü uzatamadığımdan diz üstünden bir hayli soğudum. Akşamları eve geldiğimde beni üzmeyecek yaklaşık 7-8 sene crossfire ve ram eklentileriyle yeterli gidecek bir bilgisayar toplamaya niyetlendim.
Şimdi Sistem bir sistem topladım, bazı parçalarından emin değilim
Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci BX80662I76700K 1.439,14 TL MSI Z170A TOMAHAWK Intel Z170A Soket 1151 DDR4 3600Mhz(O.C.) DVI&HDMI Anakart 554,88 TL G.SKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit RamF4-3000C15S-8GVRB 216,62 TL THERMALTAKE VERSA N23 80PLUS 700W USB3.0 MidT ATX PECERELİ SİYAH KASA 510,58 TL Sapphire RX 480 NITRO+ GDDR5 8GB 256Bit DX12 AMD Radeon Ekran Kartı 11260-07-20G 1.253,70 TL Cooler Master Seidon 120V Ver.3+ CPU Soğutucusu 120mm Radyatör Sıvı Soğutma Sistemi 294,18 TL Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk 205,57 TL Corsair 120GB Force LE SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma) 217,75 TL ASUS 23" VX239H Analog 2xHDMI IPS Monitör 730,00 TL TP-LINK TL-WN881ND 300Mbps Kablosuz N PCI Express Adaptör 1 80,18 TL
Kasa olarak Dark Samurai 750w 80+ Bronze, 6 fanlı usb 3.0 kasasını yada CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-ALPHA MidT ATX+ THERMALTAKE 80PLUS BRONZE 750W Şimdi iki sorum var.
Asus Strix soğutma sisteminin 3 fanlı yapısı dark samura'ya yada corsair carbide spec alpha'ya sığar mı ? Wifi Kartının msi z170 tomahawk kartına takaktığımda uyumsuzluk vs yaşarmıyım? Birde z170 1151 slotu ve i7 1151 slotu daha ne kadar güncelliğini korur, 1-2 sene sonra 2011-v3 tipi işlemciler yaygınlaşınca işlemci upgrade etmeyi düşündüğümde 1151 slotlu güncel bir işlemci bulamama ihtimalim var mı?
gtx 1070 üzerinden bi pc yapmalısın en aşşağı ;)
THEKNIGHT
kullanıcısına yanıt
Crossfire ile bu açığı kapatırım diyorum...
Zen i bekle
asig
kullanıcısına yanıt
ZEN ? Nedir biraz anlatır mısınız ?
ReyZEn amd nin yeni işlemcileri ocak Şubat gibi çıkarlar piyasaya
asig
kullanıcısına yanıt
Ocağın içinde almayı düşünüyorum, soketi ne olucak ?
Am4 olacak yeni anakart yeni işlemci ayrica İntel de bosdurmaz iyi indirimler yapar
Arkadaşın da dediği gibi RYZEN beklenebilir ancak martta gelecek diye biliyorum ben. Onun dışında özellikle cpu soğutucu-ssd ve monitörü amazon'dan getirirseniz daha mantıklı olur diyorum ben. G2460pf alabilirsiniz mesela, hem freesync da var. Onun dışında bence işlemci biraz overkill olmuş, onun yerine önerim 6400 veya 6700 ve Asrock Hyper anakart alıp BCLK overclock yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: furkanaykac
Crossfire ile bu açığı kapatırım diyorum...
Sağlam tek kart al CF SLI hikaye
SSD 120 GB le serisi iyi bir seçim değil
Seagatelerde bozulma sorunu çok var WD olsun.
Ekran freesync olsun.
Anakart azcik daha iyi olsun.
Darkın her türlü ürününü boş geç.
2sene sonra işlemci bulmak zor olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers
Arkadaşın da dediği gibi RYZEN beklenebilir ancak martta gelecek diye biliyorum ben. Onun dışında özellikle cpu soğutucu-ssd ve monitörü amazon'dan getirirseniz daha mantıklı olur diyorum ben. G2460pf alabilirsiniz mesela, hem freesync da var. Onun dışında bence işlemci biraz overkill olmuş, onun yerine önerim 6400 veya 6700 ve Asrock Hyper anakart alıp BCLK overclock yapabilirsiniz.
Hocam kingstone hyper x 240 gb bir ssd'm zaten mevcut alıp almama konusunda aradayım zaten. Şimdi böyle dediniz temelli kafam karıştı :D
Ekran için 1ms tepki süresi ve hertz değerlerine baktım, freesync'leride kriterlerime ekleyip tekrar bir monitör seçeceğim. Dark'ın kasa içi 6 fanlı yapısı dikkatimi çekti ve ekran kartı desteği 37 cm kadar olması ve psu sundan dolayı biraz aklım onda kaldı. İşlemciyi şimdi 2011-v3 alamamamın sebebi fiyatının çok yüksek olması+ anakart fiyatınında ciddi şekilde artmasından dolayı biraz mecbur kaldım diyebilirim. Anakart olarakta msi z170ı ac gaming pro nasıl?
cann89
kullanıcısına yanıt
Ah biraz daha para olsa gönül isterdiki 1080 alayım ama yok. :D
Oyun bilgisayarı toplama kuralları :)
1. Ekran Kartı işlemciden pahalı olmalıdır.
2. Yeni cpu/gpu çıkış arifesinde bekleme şansınız varsa alışveriş yapılmamalıdır(bkz.Gtx980ti sahipleri) am4 platformu intel'in 2011 performansını da içerecek gibi duruyor. Bunun yanında Vega'da yolda. Rx 490 çıkar bir kaç aya ya da adı her ne olursa artık.
3. İyi bir hava soğutma, orta seviye bir sıvı soğutmadan -aynı fiyat/daha uygun fiyat- bandında daha performanslıdır ama biraz gürültülü olabilir :)
4. Overclock hedeflenen bilgisayar kaliteli bileşenlere sahip olmalıdır. İyi hava akışına sahip kasa da dahil tabi buna. High Air Flow olanlar biraz büyük oluyor ama iyidir. İntel alınacaksa, anakartta az biraz daha iyi olabilir.
5. 1 tb ssd'ler raflarda. 120gb tarih oldu gibi. Beklemek daha yüksek kapasiteleri de ucuzlatacaktır.
6. Monitörün Amazon'dan alınanı makbuldür. 144hz olanı daha makbuldür :)
7. Şu aralar toplanan sistemlerde takılacak 16gb ram, iç rahatlatır. GtaVI'yı karşılayacağın zaman tedbirli hissettirir.
Nacizane tavsiyelerimdir :)
Kotu bir zamanlama. Gtx 1080 ti piyasaya cikinca 1080 ve 70 ler ucuzlayacak onlardan birini alirsin. Rx 480 o butceye alinmaz. Ben senin yerinde olsam yeni islemcileri beklerdim birde kaliteli sogutucu sart.
quote:
Orijinalden alıntı: furkanaykac
Hocam kingstone hyper x 240 gb bir ssd'm zaten mevcut alıp almama konusunda aradayım zaten. Şimdi böyle dediniz temelli kafam karıştı :D
Ekran için 1ms tepki süresi ve hertz değerlerine baktım, freesync'leride kriterlerime ekleyip tekrar bir monitör seçeceğim. Dark'ın kasa içi 6 fanlı yapısı dikkatimi çekti ve ekran kartı desteği 37 cm kadar olması ve psu sundan dolayı biraz aklım onda kaldı. İşlemciyi şimdi 2011-v3 alamamamın sebebi fiyatının çok yüksek olması+ anakart fiyatınında ciddi şekilde artmasından dolayı biraz mecbur kaldım diyebilirim. Anakart olarakta msi z170ı ac gaming pro nasıl?
2 slot ram 1 slot ekran kartı az geldi bana. Mini itx mı olacak.
Darkın çöpünü bile alma.
Rokie T
kullanıcısına yanıt
Şimdi tavsiyeleriniz için gerçekten teşekkür ederim.
1) Ekran kartı olarakta rx480 bütçeme şuan için en uygun ekran kartı olduğunu söylemem gerekir. Zira gtx 1060 dahi bütçemi zorlar... 2) Render'la uğraştığım için işlemciden kısmam mümkün değil daha üst seviye son sistem bir anakartla işlemciyi aynı anda almamda mümkün değil. 3) Dediğiniz iyi bir hava soğutma orta seviyeli sıvı soğutmadan daha iyidir sözünüzü dikkate alarak iyi bir cpu soğutucu bakacağım. İlerleyen zamanlarda daha iyi bir soğutma sistemi temin edeceğim. 4) Overclock ilk anda hedefim değil bana full hd çözünürlükte belki 2k çözünürlükte gta v de iyi bir performans hissettirsin (min 50 fps) yeterli. Assetto Corsa ve Dirt Rally'de en az 70 fpslerde gezinmeliyim. Overclock işleminede crossfire + iyi bir sıvı soğutma+ full fan kasa + full ram ile girmeyi düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi bunun için ilerleyen zamanlarda sıkıntı olmaması açısından kasayı bu aşamada iyi tutmak zorundayım fakat kasalarda dikkat ettiğim kriterler, ekran kartı genişliği (strix yapısından dolayı ), sıvı soğutma desteği, fan slotları, ve mümkünse 80+ min 700 watt psu bulunması. Henüz böyle bir tamam şu kasa diyebileceğim bir kasa bulamadım. En kafama yatan şuanda cooler master haf 912. 5) SSD'yi alma durumum nerdeyse kesin belki 240 gb'ta çıkabilirim, ama Hdd'yi muhtemelen almayacağım elimde hali hazırda seagate baracuda 1 tb hdd var. 6) Monitörü para durumuma bağlı olarak erteleyebilirim. 6) İlerleyen zamanlarda özellikle haziran temmuz gibi ramleri yükseltmeye başlayacağım.
Bekleyeyim diyorum fakat diğer taraftanda doların 4 lira olacağıyla ilgili banka danışmanım nerdeyse kesin gözüyle bakıyor. Zira haziranda eylül gibi 3.2 aralık gibi 3.5 olacağını tahmin etmişlerdi. İş yatırımlarım bu açıdan düzgün. Fakat bilgisayarda böyle bir kayıp pek hoş olmayacaktır.
Şimdi yazdıklarımı tekrar gözden geçirdimde, ben şimdilik yürüyecek, ilerde depar atacak bir bilgisayar istiyorum O yüzden birçok parçayı ilk başta almayı düşünmüyorum. Hoş düşünsem bile o kadar para çıkarmam pek mümkün olmayacaktır :D
Piyasa zibil gibi 980ti kaynıyor. İkinci el garantili alıp bütçe içinde kalarak performansı olabilen en yüksekte tutabilirsiniz 2k için. Ayrıca soğutma konusuna gelirsek mesela bir noctua d15 seviyesinde soğutucunun performansını ancak custom sıvı soğutmayla yakalayabilirsiniz. Ayrıca fanları dışında bozulacak bir pompası, delinecek hortumları olmadığı için onu da tercihen ikinci el alabilir bir ömür kullanabilirsiniz. Dediğim gibi haf serisi biraz büyük ama içine 4 tane Strix 1080 takmışlığım var. Haf912 iki tane rahat alır ama ortadaki hdd kasasını çıkarmak lazım. Boş alanı 27 cm çıkarınca 39 oluyor. Rog Strix fan da 29 küsür cm. Zaten 39 cm lik kart yok :)