Şimdi Ara

Yıllarca komünizmi savunarak ne kadar aptal olduğumu anladım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hala 1940dan kalma ideolijileri savunan enayiler var ya yıl 2021 ideolojilere ihtiyaç yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Astrian

Haşlanmış patates

Rusya'da elektriği yaygınlaştıran yalnız Çarlık değil; Sovyet rejimi. Burada ima edilenlerin tam aksine Marksizm Leninizm inanılmaz derecede teknoperest (ancak sonradan iyicene ortaya çıktığı üzere inovasyon yapma açısından çok hantal) bir sistemdi. Marksistler teknoperest olmasaydı büyük ölçüde tarıma dayalı kırsal Rusya'dan başka türlü uzaya ilk sondayı, hayvanı, insanı yollayan, Ay, Venüs ve Mars'a araç indiren bir süper güç (CCCP) çıkamazdı zaten. CCCP örneği dururken kaynakları kıt ambargo altındaki bir ada ülkesi örneğine (Küba) başvurmak çok da mantıklı değil.

@4F3 @Astrian

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Astrian

Evet. Mesela tüm bilgisayarlar ve temeli gibi. Mesela elektriğin yaygınlaşması gibi. Ve daha pek çok şey gibi. Muhteşem şeyler.

Sen dediğimi anlamadin. Biz neyi keşfettik onu soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın cebinde beş kuruş parası yok kapitalizmi savunuyor.

• Özgürlüğün en büyük düşmanı hayatından memnun kölelerdir. Eğitim politikaları ile aptal milyarlar yarattılar, inek gibi sağdılar. Artık dünya değişiyor. Bu zamana kadar devletleri, ulusları, perde arkasından yönetip, anayasalarını yazıp, uygulamayanları mahvedenler artık yönetimi bizzat ele almayı planlıyorlar ve yapacaklar. Şu an "kapitalizm olmasa bitmiştik mirim" diyenler küresel komünizm gelince de onu savunurlar. Kimin ne düşündüğünün zerre önemi yok. Adamlar ne isterlerse yapacak güçteler. İnsanların robottan en ufak farkı yok.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Ben Çarlık yaygınlaştırdı demedim. Kapitalizm sayesinde yaygınlaştı dedim (bkz: General Electric). Ki Çarlık Rusya'nın bunları yapması yine rekabetten kaynaklanmıyor mu? Komünist bir dünyada rekabet ne derece azalır tahmin edebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarların yaygınlaşması da büyük ölçüde kapitalizm sayesinde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rusya'da elektrik kapitalizm sayesinde yaygınlaşmadı işte argüman bu (istisna). Yoksa size söylemediğiniz bir şeyi söyletmek haddime düşmez.

• ''Zengin olduğu için kapitalizmi, fakir olduğu için komünizmi savunmak ahlaki bir problemdir, üç kuruş için oy'unu satanlardan farkı yoktur. ''

@Determinist

İnsanlar neye göre oy tercihlerini belirler? Ya da sen neye göre oy veriyorsun?

• Bu ne lan böyle click bait konu açmışsın. Daha açtığınız konulara güvenemiyoruz. Komünizmin en büyük problemi güven problemi bence. Çünkü herhangi bir yargı sistemleri yok. Başlarındaki adam istediğini asıyor istediğini sürdürüyor istediğini çalışma kamplarına yolluyor. Yani sen ne kadar işçi anlamında iyi bir sistem olarak görsende her şeyden önce can ve mal güvenliğin yok. Kapitalizm ne kadar acımasız bir sistem olarak görünsede orada evsiz bir adamın bile bir dünya hakkı oluyor. Komünizm önce yargı ve yasa sistemini çözsün. Stalin zamanında sürgünler, mala mülke el koymalar, idamlar gırla gidiyordu. Kapitalist hiçbir ülkede bunu göremezsin. Komünizm eşkiyaların devlet sistemi gibi bir şey.

• Avrupadaki sosyal demokrasiden fazla sosyalizm yada komunizm isteyen insana Allah akıl fikir versin

2 kardes mal kavgasina tutusurken 8 milyar insanin dayanisma yapmasi imkansiz

Belki 200 sene sonra insanlar asiri zekilesir herkes bencilligi birakip adam olur o zaman anca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Avrupadaki sosyal demokrasiden fazla sosyalizm yada komunizm isteyen insana Allah akıl fikir versin

2 kardes mal kavgasina tutusurken 8 milyar insanin dayanisma yapmasi imkansiz

Belki 200 sene sonra insanlar asiri zekilesir herkes bencilligi birakip adam olur o zaman anca
    bi laf var: 20'sinde komünizmi savunmayanın vicdanı yoktur, 40'ında hâlâ komünizmi savunanın aklı yoktur.

komünizm denilen şey; tüm ülkenin bir şirket, tüm insanların da çalışan olduğu, işten ayrılmak ya da iş değiştirmek diye bir şey olmadığı, maaşına patronun karar verdiği, tüm emeğinin patron ve akrabaları tarafından sömürüldüğü, işten kovulmanın sistemden kovulmak (gulag) olduğu bir saçmalıktır.

bireysel özgürlük ve hareket alanı olmayan yerde gelişim ve mutluluk olamaz.

"uzaya çıktı" diye öve öve bitiremedikleri sovyet devleti aslında insanları sömürüp çok minik bir bilim adamı kitlesine de silah zoruyla bilim yaptıran bir "hapishane ülke" idi, yani yalaka saray tabakası dışında kimsenin ülke dışına çıkmasına izin verilmiyodu bile. bilim adamları bile fırsat bulabilirlerse kaçıyolardı. dünya şampiyonu olacak satranç oyuncularını bile sırf yeterince yandaş değil diye uluslar arası turnuvalara yollanmıyolar, bu yüzden satranç ustaları bile ülkeden kaçıyo, ölümü göze alıp dağları aşıyolar. sovyetlerden kaçtıktan sonra diğer bir ülke bayrağı altında dünya şampiyonu olan satranç oyuncusu bile var. adamlar satranç oyuncularına silah zoruyla satranç çalıştırıyolar, sabah hepsini zorla fabrikaya gönderip fiziksel işlerde çalıştırıyolar, akşam da hepsini gene zorla odaya sokup satranç çalışrıtıyolar, özgürlük yok, itiraz hakkın yok. başına ülke liderinin yalakası olan bi beyinsizi bekçi olarak dikiyolar, o yalaka beyinsiz tüm ömrün boyunca sana: "ÇALIŞ LAN" diye baskı yapıyo. sana hakkın da verilmiyo. senin başarıların ise ülkenin başarısı sayılıyo ve senin başına dikilen beyinsiz yalaka senden 100 kat daha fazla kazanıyo. komünizm tam olarak budur. liderin akrabasının bilim adamına müdür olmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Ağustos 2021; 9:19:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

bi laf var: 20'sinde komünizmi savunmayanın vicdanı yoktur, 40'ında hâlâ komünizmi savunanın aklı yoktur.

komünizm denilen şey; tüm ülkenin bir şirket, tüm insanların da çalışan olduğu, işten ayrılmak ya da iş değiştirmek diye bir şey olmadığı, maaşına patronun karar verdiği, tüm emeğinin patron ve akrabaları tarafından sömürüldüğü, işten kovulmanın sistemden kovulmak (gulag) olduğu bir saçmalıktır.

bireysel özgürlük ve hareket alanı olmayan yerde gelişim ve mutluluk olamaz.

"uzaya çıktı" diye öve öve bitiremedikleri sovyet devleti aslında insanları sömürüp çok minik bir bilim adamı kitlesine de silah zoruyla bilim yaptıran bir "hapishane ülke" idi, yani yalaka saray tabakası dışında kimsenin ülke dışına çıkmasına izin verilmiyodu bile. bilim adamları bile fırsat bulabilirlerse kaçıyolardı. dünya şampiyonu olacak satranç oyuncularını bile sırf yeterince yandaş değil diye uluslar arası turnuvalara yollanmıyolar, bu yüzden satranç ustaları bile ülkeden kaçıyo, ölümü göze alıp dağları aşıyolar. sovyetlerden kaçtıktan sonra diğer bir ülke bayrağı altında dünya şampiyonu olan satranç oyuncusu bile var. adamlar satranç oyuncularına silah zoruyla satranç çalıştırıyolar, sabah hepsini zorla fabrikaya gönderip fiziksel işlerde çalıştırıyolar, akşam da hepsini gene zorla odaya sokup satranç çalışrıtıyolar, özgürlük yok, itiraz hakkın yok. başına ülke liderinin yalakası olan bi beyinsizi bekçi olarak dikiyolar, o yalaka beyinsiz tüm ömrün boyunca sana: "ÇALIŞ LAN" diye baskı yapıyo. sana hakkın da verilmiyo. senin başarıların ise ülkenin başarısı sayılıyo ve senin başına dikilen beyinsiz yalaka senden 100 kat daha fazla kazanıyo. komünizm tam olarak budur. liderin akrabasının bilim adamına müdür olmasıdır.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Anlat anlat heyecanlı oluyor, başörtülü bacıların üzerine işemek için kurulmuş özel komünist timini (ÖKT) söylemeyi unutmuşsun  

Alıntı

metni:

Neden? 40 yaşına gelince vicdanını mı kaybediyorsun yoksa benim gibi bu çabanın aptallık olduğunu mu anlıyorsun?

• o lafı ben üretmedim ve ben söylemiyorum, yani kimseye aptal demek istemem.

benim o laftan anladığım şu, komünizm anlatılırken çok tatlı geliyo ama, ihmal edilen şeyler olduğu için, gerçekte işlemiyor.

komünizmi ben de ilk okuduğumda çok beğendim ama daha da okuyunca, fikrim değişti.

marksizim'e ve kağıt üzerindeki komünist ideolojiye, ve onu okuyup sevenlere saygı duyuyorum. ancak ben bu sistemin eksik olduğunu ve gerçekte asla mutluluk ve hakkaniyet getirmeyeceğine inanıyorum.

• "Halka rağmen halkın iyiliği" diye bir şey olur mu? Olmalı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 2 Ağustos 2021; 13:2:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.