Şimdi Ara

Yine Apple yine yavaşlatma davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birleşik Krallık'taki İngiliz Justin Gutmann isimli bir vatandaş, yaklaşık 24 milyon iPhone kullanıcısı adına dünyaca ünlü şirkete dava açtı. Gutmann, Apple’dan toplam 1.6 milyar dolar tazminat talep ediyor. Justin Gutmann, Apple'ın bazı telefon modellerinde pillerle ilgili sorunları yazılım güncellemeleriyle "kısarak" gizlediğini ve performansı sınırlayan bir güç yönetimi aracı kurduğunu savundu.

Ayrıca Bkz.Guinness Rekorlar Kitabı’nın en garip rekorları

Ancak Apple, davanın "asılsız" olduğunu ve kullanıcılarına ücretsiz pil değişimi sunduğu az sayıda iPhone 6S modeli dışında iPhone'lardaki pillerin arızalı olduğunu şiddetle reddettiğini söyledi.

Şirket davayı düşürmeye çalışsa da ancak Rekabet Temyiz Mahkemesi (CAT) Gutmann'ın davasının devam etmesi yönünde karar verdi.

Bir Apple sözcüsü daha önce yaptığı açıklamada, "Herhangi bir Apple ürününün ömrünü kasıtlı olarak kısaltmak veya müşteri yükseltmelerini sağlamak için kullanıcı deneyimini bozmak için hiçbir zaman – ve asla – hiçbir şey yapmadık." demişti.

Justin Gutmann yaptığı açıklamada kararın "tüketici adaletine doğru atılmış büyük bir adım" olduğunu söyledi.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/mass-lawsuit-against-apple-over-iphone-batteries-can-go-ahead-london-tribunal-2023-11-01/

• Apple bak burda ne var. iOS 9.3.5 yüklü iPhone 6 ve 8 saate yakın pil’de kullanım. En başta da Safari var pil kullanan. Şuan bu iPhone %100 sağlıklı pil ve en güncel iOS yüklüyken şarjı 2 saat civarına bitiyor oyun oynanmadığı halde. Tamir görmemiş tertemiz cihaz. Nerdeyse her dk %1 şarjı tükeniyor. Göz göre göre yalan söylüyorsunuz millete.

Şuan iPhone 14 kullanıyorum ve iOS 16.7.1’de kaldı cihaz. iOS 17 yüklemeyeceğim sonsuza kadar. Apple’ın uyguladığı planlı eskitme politikasından haberdarız birebir yaşıyorum çünkü.
    Macbook Pro Late 2011'de, örneğin, pil çıkartıp doğrudan elektrik ile kullanmak istediğinizde ne oluyor, biliyor musunuz? 2.8Ghz'de çalışan i7 4/4 çekirdek işlemci 800Hz'de çalışıyor, üstüne çıkmıyor. Evet, yanlış duymadınız, 800Hz'de çalışıyor.
    Apple, Macbook'unuzu pilsiz, doğrudan elektrik ile çalıştırılmamasını ve mecburen pil satın alınmasını istiyor.
    Her sene hiçbir yenilik eklemeyip sürekli yeni sürüm diye yükletiyorlar neymiş avatar gelmiş, bunu zaten sürüm numarasını 16.3 ken 16.4 yapıp ekleyebilirsin bu sürüm değiştirecek bir yenilik değil. Sonra android 3 büyük güncelleme aldı kalanını almadı diyorlar iphone 10 tane alıyor ama değişen birşey yok iyice yavaşlıyor. 14pm kullanıcısıyım. Android sürüm değişitirince yeni bir OS gibi oluyor.
  • Asla mı :)

• Yine Apple yine yavaşlatma davası

Apple bak burda ne var. iOS 9.3.5 yüklü iPhone 6 ve 8 saate yakın pil’de kullanım. En başta da Safari var pil kullanan. Şuan bu iPhone %100 sağlıklı pil ve en güncel iOS yüklüyken şarjı 2 saat civarına bitiyor oyun oynanmadığı halde. Tamir görmemiş tertemiz cihaz. Nerdeyse her dk %1 şarjı tükeniyor. Göz göre göre yalan söylüyorsunuz millete.

Şuan iPhone 14 kullanıyorum ve iOS 16.7.1’de kaldı cihaz. iOS 17 yüklemeyeceğim sonsuza kadar. Apple’ın uyguladığı planlı eskitme politikasından haberdarız birebir yaşıyorum çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• en başta sürüm düşürememek saçmalık lightning olayayı gibi buna da el atılmalı hatta ve hatta pc'lerde olduğu gibi istediğimiz işletim sistemini kurabilmeliyiz.

• Epıl yine kurnazlığını göstermiş, kalite abi yheaaa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gına geldi yeminle şu fi tarihinden kalma 6s yavaşlatma haberlerinden. 6s mi kaldı artık?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Ben yazacaktım, siz yazmışsınız :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15 pro ile ellerim bu soğukta üşümüyor diyen Apple fanı arkadaşım var Apple her zaman mutlu eder.

• 6s de hızlanacak güzelleşecek diye hevesle yüklediğim güncelleme sonrası tüm programlara girerken o zaman kadar hiç görmediğim dönen halka görmeye başlamıştım telefon yavaşlamış, ağırlaşmıştı. 7 de senin gibi yüklemiycem aldığım gibi kullanırım dedim ve kullandım bir süre sonr( 3-4 yıl ) bazı programlar trelefon güncelleme almamasına rağmen açılmıyor bunlara en son whatsapp ve bir kaç banka programı dahil olunca güncelleme yapmak zorunda kaldım ve gene olan oldu artık halka dönmeden bekliyorum :))))) genede 2-3 senede şişip kalan android amiral gemilerinden den iyidir candır.

• klasik apple

• Mantıksızlık diz boyu. Yavaşlatılan cihazın işlemcisi daha düşük hızda çalışacağı için pilden tasarruf etmesi gerekir. Bu da daha uzun ekran ve kullanım süresi vermesi anlamına gelir. Daha çabuk bitmesi için cihazın overclock yapılması gerek biraz mantık arkadaşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene hiçbir yenilik eklemeyip sürekli yeni sürüm diye yükletiyorlar neymiş avatar gelmiş, bunu zaten sürüm numarasını 16.3 ken 16.4 yapıp ekleyebilirsin bu sürüm değiştirecek bir yenilik değil. Sonra android 3 büyük güncelleme aldı kalanını almadı diyorlar iphone 10 tane alıyor ama değişen birşey yok iyice yavaşlıyor. 14pm kullanıcısıyım. Android sürüm değişitirince yeni bir OS gibi oluyor.

• Valla daha önce kasıtlı yavaşlattığı ispatlanmıştı. Bildiğim kadarıyla sadece Abd'de sınırlı sayıda kullanıcıya cüzi bir tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Hiç sorgulamadan eski takoz nokia'nın bile arkasına apple logosu koysalar böbreğini satıp alacak bir kitle olduktan sonra doya doya yavaşlatsınlar bence. Fan kitlesi hak ediyor. Sırf Türkiye için konuşmuyorum. Abd'de de, bazı başka ülkelerde de bu şekilde körü körüne hak edenleri var. Bir şekilde öyle bir marka algısı yaratmayı başardılar ki, millet camları kırık bir şekilde, diğer telefonlara göre daha düşük çözünürlüklerde kullanmalarına rağmen dünyanın en iyi telefonunu kullandığını falan sanıyordu. Bir de iphone dan daha pahalı amiral modelleri olmasına rağmen bir tek iphone un en pahalı olduğu algısını da güzel yarattılar.

• Bu sadece applede değil samsungda da bu sorunu yaşıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

6s de aynı şekilde, test cihazı olarak kullandığım var bir tane şarj dayandıramıyorum daha birşey yapmadan şarj anında bitiyor.

• Sayın Editör,
    Biraz daha dikkat lütfen, tamam kopyalama önleme bahaneleri ama bu nasıl cümle? Başka bir yöntem bulun lütfen.

"...Şirket davayı düşürmeye çalışsa da ancak Rekabet Temyiz Mahkemesi (CAT) Gutmann'ın davasının devam etmesi yönünde karar verdi...."

• Macbook Pro Late 2011'de, örneğin, pil çıkartıp doğrudan elektrik ile kullanmak istediğinizde ne oluyor, biliyor musunuz? 2.8Ghz'de çalışan i7 4/4 çekirdek işlemci 800Hz'de çalışıyor, üstüne çıkmıyor. Evet, yanlış duymadınız, 800Hz'de çalışıyor.
    Apple, Macbook'unuzu pilsiz, doğrudan elektrik ile çalıştırılmamasını ve mecburen pil satın alınmasını istiyor.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Yok artık, daha neler duyacağız...

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Samsung'a güncelleme gelmiyor ki yavaşlasın :)

Note 9 var bende, 5 sene oldu hala orjinal bataryasıyla makul ekran süresi veriyor. Makul derken eskisi kadar dayanmıyor tabi ama 5 sene olduğunu düşününce makul. Bu süreçte telefon yavaşladıysa da ben hissetmiyorum sanırım.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ya frekans azaltılıp core voltajı artıyorsa :) Ya yeni işletim sistemi, eski telefonların arkaplanında gereksiz yük oluşturuyorsa...

İstedikten sonra öyle de bir yaparsın ki hocam...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.