Şimdi Ara

Yine Apple yine yavaşlatma davası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Telefon pahalı, evet. Ama hakkettiği için pahalı olduğunu düşünmüyorum. iPhone 14 Pro Max ve S23 Ultra'yı kıyaslayınca 14 Pro Max'ın neden %60 daha pahalı olduğunu kesinlikle anlamıyorum. Tıpkı 0.5m usb 2.0 kablonun Apple'da 600 küsür liraya satılıyor olması gibi...

Edit: Yanlışlıkla Pro yazmışım, Pro Max'ı kastettim. Zaten kıyaslanması gereken telefonlar da amiral gemileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 2 Kasım 2023; 14:29:26 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Maşallah o kadar fark olmuş mu ben uzun zamandır takip etmiyorum. Son özelliklerini de bilmiyorum ama iphone X lere kadar etrafımda herkes kırık camlı iphone lar ile geziyordu. Yani hemen hemen hiç sağlam camı olan ya da en az 2-3 kere değiştirttim demeyeni ya da su aldı demeyeni duymamıştım. Diğer yandan Galaxy amiralleri kılıfsız betona da düşse gorilla glass koruyordu, su geçirmiyordu. İphone 6-7 lere kadar, web sitesi tasarlarken normal akıllı telefonlar için ayrı, iphone lar için aşağının da bayağısı, karınca duası çözünürlüğü css kodlaması yapmamız gerekiyordu, yoksa hiç bir kelime ekrana sığmıyordu.

Şimdilerde bütün o problemler giderildi diye biliyorum. Kamerası falan Xiaomi'lerin son versiyonları kadar olmasa da Galaxy'lerden falan daha iyi sanırım.

Ama senelerce bana göre o kadar kusur ile gelirken nasıl sanki en şekil amiral izlenimi yarattılar ona şaşırıyorum. Hani ekosistemden ötürü desek, e Türkiye'de o kadar mac kullanıcısı da yok. Yine Abd'de hatırı sayılır oranda var. Bir de onların kendi markası olduğundan, kore yerine kendi markalarını milliyetçi duygularla desteklemeleri de normal. Ama bizim için ha Çin, ha kore ha abd.

Bende de note 9 var 2 kez batarya değiştim. Telefonu ilk aldığımda çok hızlıydı ne zaman ki android 10 güncelledim aptal gibi oldu. Üstelik benim telefonun özelliklerinden kat kat düşük telefonlarda android 10 yüklü ve benim telefondan hızlı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

Android telefonlarla ilgili bir sıkıntı da yedek parça olayı. Batarya değiştirmek istesem yeni tarihli orjinal batarya bulabilmem mümkün değil. En azından araştırdığım kadarıyla ben bulamadım. Orjinal satanlar var, doğru, ama 2019'dan kalma bataryalar. Üzerine etiket yapıştırıp yeni gibi satmaya çalışıyorlar. Ondan orjinal olmayan ya da çok eski bataryalar randıman vermeyebilir diye düşünüyorum.

Ben yetkili servis olan KVK dan değiştirdim tavsiye etmiyorum 6 ay garantisi oluyor ve 6 ayda batarya çöp oluyor neredeyse %50 performansı düşüyor. Nasıl bir batarya taktıklarını bile görmüyoruz.Bir dahakine Deji marka batarya taktırıp deniyeceğim çok övüyorlar.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt

Zaten satılan orjinal bataryalar da KVK'dan diye anladım. Bulabildiğim orjinal bataryalarla ilgili yorumlarda hep eski tarihli oldukları hatta batarya üzerindeki orjinal tarihin üzerine etiketle 2022 yazılarak eski tarihin (2018-2019) kapatıldığı yazılmış.

Bana da güncel tarihli ve kaliteli yan sanayi batarya tercih etmek daha mantıklı geliyor açıkçası. Deji'yi ben de duydum, uzun süreli kullanan varsa yorumlarına bakmak gerekir. Genelde bataryayı alıp 1 hafta kullanan harika diye yorum yapıyor :)

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

iphone’dan daha pahalı amirallerin olması birşey ifade etmiyor android olduktan sonra premium algısı diye birşey kalmıyor zaten android amiralleri iyi satış yapamıyor bir yerde okudum tek başına düz iPhone 14 bile s23 serisinin toplamından daha fazla satmış fazla söze gerek yok bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu durum iphone bataryalarında da aynı mı? Sonuçta pil durdukça da eskiyen birşey olduğundan ellerindeki bataryalar eski uretim tarihliyse batarya değiştirmenin faydası olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeri geldiğinde 6s bile sorunsuz çalışıyo milyonlar kullanıyo demeyi biliyonuz ama?

Pilin kendi voltajı şarj seviyesine bağlı olarak düşer. Pil seviyesi düştükçe voltaj da düşer. Çekirdek voltajını yükseltirse ani kapanmalara sebep olur ki bunu yapmayı göze alamazlar. Olmadık bir zamanda cihaz kapanabilir. Hele hele pil sağlığı düşük bir cihazda bunu yapmak cihazı kullanılmaz hale getirebilir. Pil sağlığı çok kötü durumda olan iPhone 4s kullanmıştım. Pil seviyesi 40’da olmasına rağmen navigasyon açtığımda cihaz kapanıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    İstedikten sonra yaparsın hocam. Bataryaya göre dinamik voltaj frekans değiştiren bir kernel yapabilirler, nolucak sanki. Hani yaptılar falan demiyorum yanlış anlaşılmasın :) Olmaz diye birşey yok demeye çalışıyorum.

• fearlestorm kullanıcısına yanıt
    iPhone konusunda bilgim yok açıkçası, ne desem yalan olur. Servise direkt sorsanız daha net yanıtlar alabilirsiniz.

Şahsen bilgisayar, telefon gibi kritik veri taşıyan cihazları servise vermeye biraz mesafeliyim. O nedenle kendim değiştireyim diye Note 9 için araştırdım sadece, o sırada gördüklerimi aktardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 3 Kasım 2023; 00:26:51 >
  • Samsungun da bu şekilde olduğunu düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bitmedi gitti bu boş muhabbet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.