Hareket.db tablosundan Kidirbek isimli Carihesabin 01.01.2006 tarihinden 31.01.2006 tarih araligindaki(tek Kidirbek'e ayit) bilgileri tek buton tiklamasiyla nasil cosebiliriz?
Biz biraz ugrastik, ancak ya Chesaba ayit tum bilgileri, yada Iki tarih araligindaki taum bilgileri gorebiliyorum. Sorun su iki bilgiyi ayni anda gormek,
Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var, Calismalariniza basarilar.
sql sorgusunda where kullanarak tarih filtreleyebilirsin aynı zamanda isim de filtreleyebilirsin
gerekli alanları yaz yardımcı olmaya çalışalım
önceki yazdığın sql deyiminide yazarsan onun üzerinden düzeltmek daha kolay olur
Ilginize tesekkurler Asagidaki sorgulari buton basilmasiyla Memo1 kullanarak calistiriyorum,
Sorgu-1 (burda Kidirbek'e ayit tum bilgiler cikiyor sinir yok)
Select* From "Hareket.db" As Hareket Where CHunvani In ('Kidirbek DAMYS')
Sorgu-2 (burda da verilen iki tarih arasi tum Cari hesap bilgilerini gosteriyor)
Select* From "Hareket.db" As Hareket Where IslemTarih BETWEEN '01.05.2006' AND '05.05.2006'
Iki sorguyu ayri ayri calisiyor, ama bir butona basilmasiyla bir seferde calismasi gerekiyor
Select * From "Hareket.db" Where CHunvani = 'Kidirbek DAMYS' AND (IslemTarih >= '01.05.2006' AND IslemTarih <= '05.05.2006' )
ISIS son noktayı koymuş :) kolay gelsin.
Selamaleykum, Evet, ISIS cok tesekkurler, eline saglik. program tam istetigim sekilde calisiyor, hazirladigim programi surekli kullandigim icin calisma aninda yeni dusunceler ve gelistirmelere ihtiyac duyuyorum ve biriside cozulmus oldu, arkadaslar cok sag olun,
Yine bir soru programin bulundugu klasorde her sorgu sonunda _QSQ1 den _QSQ299'a kadar yeni bir veri taban dosyasi olusuyor, klasor doldu bu tur verilere bunu otomatik baska bi klasore kayd edtme imkan varmi, yada sile bilirmiyim,
Arkadaslar ne dersiniz,
o dediğin klasörleri silebilirsin bi problem olmaz ama sen herşeye rağmen sağlam olsun diyorsan onların hepsini başka bi klasöre al sponra programı çalıştır sorgulara falan bi bak problem yoksa orda kalsın veya sil