Korkunç görüntü! Sürücü otomobilinin içinden çıkamadı yanarak can verdi - Sözcü Sürücü otomobilinin içinden çıkamadı yanarak can verdi - video Dailymotion ![]() Haberden alıntı: "Isparta'dan Eğirdir istikametine seyir halindeki 32 AEK 777 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak savruldu. Kazanın hemen ardından araç alev aldı ve sürücü araçtan çıkamayarak içeride mahsur kaldı. Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen, araçta bulunan 42 yaşındaki Salih Öztürk'ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Sarıidrisli olduğu öğrenilen Öztürk'ün, bölgede bir fabrikada işçi olarak çalıştığı bilgisine ulaşıldı." 40 yılda bir, bir elektrikli yandığında hemen başlıklar açılıyor, yorumlar döktürülüyor. Aynı şeyi her gün ONLARCASI yanan içten yanmalılar için niçin yapmıyorsunuz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 8 Ocak 2025; 14:38:21 > |
Yine ICEV Yangını - Yeter Artık
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
adam intihar etmiş arabada
-
Yine yangınlar, hiç biri elektrikli değil. Son 3 gün medyaya yansıyanlar. Ya yansımayanlar?
Yangın 1:
Aksaray'da bariyerlere çarpan otomobil alev aldı: Baba ve kızı yaralandı
Yangın 2:
Seyir Halindeki Araç Alev Aldı, Sürücü Canını Zor Kurtardı
Yangın 3:
TEMde seyir halindeyken alev aldı
Yangın 4:
-
Merak edip trafikteki elektrikli ve içten yanmalı araç oranını sordum ve karşıma aşağıdaki bilgi çıktı.
“Otomobillerin yüzde 39,9 oranla 5 milyon 488 bin 245'i dizel yakıtlı olurken; yüzde 32,6 oranla 5 milyon 131 bin 70'i LPG'li, yüzde 29,6 oranla 4 milyon 662 bin 306'sı benzinli, yüzde 1,8 oranla 287 bin 436'sı hibrit ve 0,8 oranla 122 bin 670'i ise elektrikli.”
İçten yanmalı,elektrikli yada Lpg li vs. olsun, araçlar uygun şartlar bir araya geldiğinde yanabilirler.Yukarıdaki rakamların doğru olduğunu varsayarak yazayım, bu rakamlara göre elektrikli araç oranı, hybrid olanlarıda eklersek trafikteki tüm araçların %2,5 u oluyor.Buna göre normal koşullarda yanan 1 elektrikli/hybrid araca karşılık 40 adet diğer tür araçlardan yanan araç görülürse elektriklilerinde diğer türden araçlarla aynı oranda yanabilme riskleri olduğu söylenebilir.Yorumu okuyacak olanlara bırakıyorum.
Saygılar…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 21 Ocak 2025; 17:54:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oran çok daha fazla. Bu konuyu açmaktaki nedenim de bu zaten. Türkiye ile ilgili net istatistikler pek yok maalesef ama ABD ve dünya ile ilgili bazı istatistikler var.
Önce Türkiye'deki bir istatistikten başlayalım:
yg199-sf8-10-gelismis-ulkelerde-ve-turkiyede-yangin-istatistikleri.pdf
Tablo 2'de görüleceği üzere İstanbul'da 2013-2017 yılları arasında 8914 araç yanmış Sadece 2017 yılında 1781 araç yanmış. Bunlar muhtemelen itfayenin müdahale ettiği yangınlar. İtfayenin müdahale etmediği, kendi imkanlarıyla söndürülen yangınlar buna dahil değildir. Dikkat edin rakamlar sadece İstanbul için. 2017 yılında İstanbulda 3-5 Tesla model S dışında elektrikli araç yoktu. Dolayısıyla tamamının içten yanmalı yangını olduğunu söyleyebiliriz. 2017'de İstanbul'da 4 milyon araç varmış:
İBB İstanbul’un Trafik Raporunu Açıkladı
4000000/1781= 2017 yılında İstanbul'daki her 2246 araçtan EN AZ biri yanmış. O tarihte tüm Türkiye'de 22.218.945 araç varmış. Bunun 4 milyonu İstanbul'da olduğuna göre 22218945/4000000=%18. Evet ülkedeki araçların %18'i 2017 yılında İstanbul'daymış. .
Peki 2024 sonu itibarıyla kaç elektrikli var ülkede?
Türkiye'de Elektrikli Araç Sayısı [Kasım-2024] | Enerji Ajansı
Aralık ayını da 15 bin saysak, Türkiye'de 183 bin civarında elektrikli araç var. Bunun yukarıdaki rakamları baz alarak %18'i İstanbul'da desek, 183000*0,18= 33.000'i İstanbul'da. Bu durumda elektriklide yangın riski içten yanmalıdan daha yüksek diyebilmek için rakamın <2246:1 olması gerekiyor yani 2024 yılı içinde 33000/2246= en az 16 ve üzeri, elektrikli araçlar 2 kat riskli diyebilmek için en az 32 ve üzeri, 10 kat riskli diyebilmek için de 2024 yılı içinde İstanbul'da 160 ve üzeri elektrikli yangınının olması gerekiyor. Oysa ben sadece 3 tane yangın biliyorum, basına ve foruma yansıyan. Daha fazla varsa forumda ve Google'da aratarak bulabilirsiniz, ben bulamadım. Son aylarda 2 istanbul'da ve 1 Şanlıurfa'da elektrikli yangını haber oldu, bunun dışında medyaya yansıyan bir yangın hatırlamıyorum.
Peki siz İstanbul'da 2024 yılı içinde 32 elektrikli yangını duydunuz mu? Olsa muhakkak duyardınız, içten yanmalıların hepsi basına yansımıyor ama elektrikliler yeni bir teknoloji olduğu için hepsi medyaya yansıyor. 32'yi bırakın 16 elektrikli yangını duydunuz mu?
Bir de dünyaya bakalım:
Elektrikli otomobiller neden yanıyor? Ne yapmalı? İtfaiyecileri bekleyen büyük tehlike!
Alıntı
metni:Uluslararası Enerji Ajansı'nın hesaplamalarına göre her 100 bin araçtan hibritlerde 3.474, benzin ve motorinle çalışanlarda 1.529, elektriklilerde ise 25’inde yangın çıkıyor. Bununla birlikte yılda 5 bine yakın elektrikli aracın alev aldığı tahmin ediliyor. Rakamlar ortada. Elektriklilerde her 100 bin araçtan 25'inde yangın çıkmış, benzinli ve dizellerde her 100 bin araçtan 1529'unda yangın çıkmış. Hibritleri dahil etmiyorum çünkü yangın bataryadan mı benzinli motordan mı çıktı istatistiği verilmediği sürece verdikleri rakamın pek bir anlamı yok.
Elektrikliler çok daha az yanıyor ama yandı mı da genellikle tam yanıyor ve bu da medyada sansasyona yol açıyor. Elektrikli yangınlarının bu kadar dikkat çekmesinin nedeni yeni teknoloji oluşu, içten yanmalılar kadar yaygın olmayışı ve yangınlarının pek söndürülemeyişi gibi faktörler var yoksa elektrikliler içten yanmalılara göre çok daha az yanıyor. li-on pillerde o kadar çok yangın çıkıyor olsa telefonlarımız, tabletlerimiz vs. sürekli yanıyor olurdu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X