Şimdi Ara

YİNE PROBLEM YİNE BEN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    adsl bağlantısındayım şu anda.Başardım yani
    ama splitter'dan çıkarıp kabloyu direk modeme bağladığım zaman girebiliyorum
    birini modeme birini telefona bağlayınca showtime yanıp sönüyo Yani giremiyorum
    Ne dersiniz?
    Hat mı zayıf?
    napiyim?
    arıza kaydı bıraksam Eve gelirler herhalde
    Bu kabloları tekrar gözden geçirselermi acep diyorum?
    he bide şu war
    normalde telefondan cızırtı gelmiyo ama aynı anda modem açıkken telefondan gelen ses kesik kesik
    Nedir olay sizce beyler?

• Hattandir. Hattın ilk girdigi yerden dene heme telefonu hem modemi splitterla dagitmayi. O da olmazsa hattina baktir ölcsünler
  • valla hat direk modeme gelir gibi gelip sonra splitter da ayırıp telefona giderse problem olmamalı .. ama mesela hat direk gelip bi telefona girer ve ordan çıkıp modeme girerse telefon cızırdıyor.. ben evimde salonumdaki teli kullanamıyorum artık öküz gibi cızırdıyo...

annemlerin evinde aynı problem vardı onların önce telsiz tel e giriyodu ordan paralel modem e geliyodu.. adsl e bağlıyken ve nette dolaşırken birisi telsiz telefonu açınca adsl hattı kesiliyodu :) çok komik gelmişti bu bana telsiz telle modem çekişiyolar ve telsiz ağır basıyodu sanırım
  • benim hat evegirince splitter'a giriyo, ordan telefonlara (1 telsiz bir de normal telefon var) ve modeme dağılıyo. asıl olması gereken de bu. fakat benim splitter'ın adiliğinden diye düşünüyorum; telefonda hala cızırtı var, ve enemy'nin dediği gibi çok cızırdıyo. ama telsiz telefon maşallah sorunsuz. ben de olayı şuna bağladım: telsiz tel. panasonic, diğeri ise netaş'ın 1980'lerden kalma telefonu. telsiz daha kaliteli diye sesi filtreliyodur filan diyorum
  • abi diyorum işte telsiz telefonlar modem eski falan dinlemiyo :) afedersin s*kip atıyolar ortalıgı... yanlız benim çalışma odama kadar çektim teli şu an (asıl gelen hattı) direk splitter a modeme girmeden 1metre önce girip 15 santim sonra modeme giriyorum splitter dan ayrılan diğer kabloyu da telsize taktım şimdi telsizim cızırdamıyo ve modem i bağlantıyı etkilemiyo... ha ama salondaki tel bitti artık.. yok yani böle bi cızırtı... çünkü o ana hattın direk paraleli..yani duvardan paralel çıkıyo zaten..ondan umudu kestim zaten..sadece çalısın gürültü yapsın da duyayım telefon çaldıgıında diye tutuyorum onu..
  • Ya beyler kendi hayat hikayelerinizi anlatındemedik size
    Ben hiç nete giremiyorum Problem cızırtı değil ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_enemy

abi diyorum işte telsiz telefonlar modem eski falan dinlemiyo :) afedersin s*kip atıyolar ortalıgı... yanlız benim çalışma odama kadar çektim teli şu an (asıl gelen hattı) direk splitter a modeme girmeden 1metre önce girip 15 santim sonra modeme giriyorum splitter dan ayrılan diğer kabloyu da telsize taktım şimdi telsizim cızırdamıyo ve modem i bağlantıyı etkilemiyo... ha ama salondaki tel bitti artık.. yok yani böle bi cızırtı... çünkü o ana hattın direk paraleli..yani duvardan paralel çıkıyo zaten..ondan umudu kestim zaten..sadece çalısın gürültü yapsın da duyayım telefon çaldıgıında diye tutuyorum onu..

direk ana hattan alırsa cızırdıyo işte orası tamam, da benimkiler splitter'dan çıktığı halde cızırdıyo, yani splitter dandikmiş heralde. bu arada bizim telsiz olmayan telefonun hala duruyo olması, senin nedenle aynı, ses yapsın. koridorda telefon için raf var, orda duruyo, kaldırsak acaip olcak, raf boş kalcak. bari dursun ses yapsın, şekil yapsın diyoz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şimdi de bunu merak ediyorum
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pardon evet konuyu dağıtmışız biraz. ben de şunu söyliyim: hattandır ya da kablolarının herhangi birinde sorun vardır, temassızlık filan vardır. çağır gelsinler baksınlar bakalım ne dicekler
  • Pardon ya Öküzlük bende
    Spiliter' yanlış bağlamışım
    bu biraz değişikmiş
    giriş 2 tane çıkışi bi tane
    saçma sapan bişeiy
    şimdi taş gibi çalışıyo
    sağolun
  • bu filtreden modeme çıkış yapanlar hem yanlış yapıyor hem de diğerlerine yanlış aktarıyor...
    adsl modeme hat direk girer , aynı hat telefona girerken araya filtre konur (parazit yapmasın diye ) aksi durumda ya hat kopması olur ya da performanstan kaybedersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arkadas

bu filtreden modeme çıkış yapanlar hem yanlış yapıyor hem de diğerlerine yanlış aktarıyor...
    adsl modeme hat direk girer , aynı hat telefona girerken araya filtre konur (parazit yapmasın diye ) aksi durumda ya hat kopması olur ya da performanstan kaybedersiniz.

arkadaşım sen biliyorum ayağına yatmak istiyorsun heralde ama sen de bişey bilmiyosun, ya da bizim dediklerimizi mi yanlış anlıyosun?
    asıl sen basma kalıp bilgilerle uğraşıyosun gibi. hat modeme girecek, ordan dağılacak filtrelenecek parazit olmasın vs...

peki sana bi soru? splitter'lar niye var? modemden çıkan kabloyu telefona götürürken kullanmak için mi? peki şunu da söyliyim benim modem'im zyxel 630. modemin arkasında sadece 1 giriş var. ana hattı buraya takarsan telefonu nasıl kullanacaksın? işte splitter burda devreye giriyor. hat ilk splitter'a girecek, splitter'dan dağılacak (burada filtreleniyor), burdan da telefon ve modeme gidecek.
    dediğim gibi sen "ben biliyorum, siz yanlış biliyosunuz" demeye çalışıyosun galiba,
    ama burda yanılan sensin

• valla aynı şey benimde başıma geldi sebebebini hala bulabilmiş değilim 2 ay parelelle idare ettim telefon görüşmesi yaparken hat kesiliyodu devamlı.sonra telekomdan kağıt gelince vede forumda bilmeyen biri parelel cekmek yasak demişti değilmiş bende splitteri kullanmaya başladım şimdi hiç bir sorun yok telefon dan tık ses gelmiyo splitterin bağlantısını yanlış yapmış olabilirsin (sanırım ben öyle yaptım)yada yeni abonelerde problem oluyor olabilir (telekom bu herşey beklenir).tek yere takılmıyomuş gelen hat ben direk ona sokup 2 giriş olan yerden cıkış almışım sanırım tel calışıyodu fakat modem calışmıyordu.parelel çözüm değil ne yap et splitterrri uydur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.