Şimdi Ara

Yine Toplama - Apple ikilemim de sonuç. Yine yardım gerek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Açıkçası biliyorum benim şu ikilemimden sıkılmış olabilirsiniz. Ancak Apple'ların hem cebe, hemde oyunlara (bunu yeni öğrendim) hitap etmediğini varsayarsak yine karşınızdayım. Elbette Imac'lerin oyunları da sorunsuz çalıştıran sistemleri varmış ancak onlarda zaten cep yakan Imac'lere, iyice cep yaktıracak cinsten. Zaten bu Mac işine tamamen Mac Os X sistemi için girişecektim. Ama bir kaç arkadaşımla iyice kafa kafaya verip sohbet ettiğimde Apple'ın işletim sistemlerinin (doğru cümleyi mi kuruyorum bilmiyorum, Mac Os X'den değil, kasa içeriğinden bahsediyorum) bana hitap etmeyeceğini söylediler. Daha önce kullanıcı adını tam hatırlamadığım bir arkadaşın "Toplamaya Mac Os X yüklesek ne olur?" soruma, "Ata eşek semeri vurulur mu(yanlış olabilir)" gibi benzetmesiyle toplama aşkından vazgeçip, Apple'a yönelmiştim. Ama gerçekten Apple'lar çok can yakıyor. Bu yüzden iyice araştırdığımda Mac Os X'in bizzat kendisini yapan bir uygulama buldum. Yani bizzat kendisi derken temasını. Bende öyle kullanayım en iyisi dedim ve toplamaya geri döndüm.

Şimdi sizden iyi bir oyun bilgisayarı (FL Studio ve Cubase kullanacağım ama tahminimce iyi oyun bilgisayarları zaten kaldırır) için sistem rica edeceğim. Bu sistemde açıkçası ben günümün büyük bir bölümünü geçireceğim. Ayrıca epey bir program ve oyun yükleyeceğim (en azından toplam 16 GB müzik programlarım). Ayrıca Mac Os X teması yükleyeceğim ki bunu dandik netbookum da bile (yedi yıllık artık pestili çıktı ama hala gel beni kullan diyecek kadar canavar bir emektar) denedim ve sorunsuz çalıştırdı zaten bunu öylesine söylüyorum. Ortalama fiyatım 2.000 TL (monitör dahil değil) ama çok çok iyi bir sistem bak bunu yapalım yıllarca kullanırsın diyorsanız 2.500 TL'ye de çıkarım.

Sizden tek ricam bana önerdiğiniz sistemler bana sorun çıkarmayacak kadar kaliteli olsun, çünkü ben bilgisayar da gerçekten çok oturuyorum bunu daha önce ki konular ve bu konunun başında da belirttim ama pek bir şey anlamıyorum. Format atmayı dahi yeni öğrendim. Hatta eğer bu fiyata gerçekten uygun bir sistem oluşuyorsa direk olarak Mac Os X'i yükleyebileceğim bir Pc'de olabilir buna hayır demem :)

İlgilenen, ilgilenmeyen herkese teşekkür ederim.

• Bu arada ricamdır kasa konusunda biraz esnek davranın. Esnek derken açıkçası çok fazla hava alamayacağı bir yerde Pc masası, yanlarında falan bol bol (gel toz bana gel diyecek kadar da değil tabii) delik olursa sevinirim. Malzemeleri takıp çıkarmayı bilmiyorum zaten her hafta temizletmeye götürmeyeyim. Tekrar teşekkürler.
  • BurjKhalifa kullanıcısına yanıt
    Müzisyenlerin mac kullanma sebebi aslında sistemin çok satbil açlışmasından dır. parçaların birbirine süper uyumu ve bahsettiğiniz mac uyumlu programlar dır... Bu işi çok profesyonel yapmıyorsanız toplama bilgisayarda işinizi görür yyok sütüdyonuz falan var da profesyonel kayıt mix falan yapacaksanız ve bu işi para karsılıgında yapıyorsanız ozaman adres mac olacaktır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Müzisyenlerin mac kullanma sebebi aslında sistemin çok satbil açlışmasından dır. parçaların birbirine süper uyumu ve bahsettiğiniz mac uyumlu programlar dır... Bu işi çok profesyonel yapmıyorsanız toplama bilgisayarda işinizi görür yyok sütüdyonuz falan var da profesyonel kayıt mix falan yapacaksanız ve bu işi para karsılıgında yapıyorsanız ozaman adres mac olacaktır :)

Açıkçası her ikisini de denedim. Profesyonel bir stüdyom var fakat (zaten stüdyoyu yeni toparlamam Mac almama engel olan para açısından) eğer iyi bir müzik kulağınız varsa toplama ya da Mac fark etmiyor. Pro Tools gün geçmiyor ki Windows'a düşmesin... :) Ki ben genel olarak Cubase kullanıyorum FL Studio ve Ignite'yi de yanında yardımcı programlar olarak kullanıyorum. Yani açıkçası toplama değildi diğer bilgisayar ama normal bir Pc'ydi tam hatırlamıyorum arkadaşındı Casper olması lazım. O açıdan bir derdim yok övünmek için söylemiyorum ciddiyim her zaman müzik kulağımın çok iyi olduğunu söylerler. Yani benim açımdan pek bir problem yok, müzik kulağınız ne kadar sağlamsa parçalara o kadar etkiniz olur bir sistem değişikliğiyle olacağını sanmıyorum. Ayrıca zaten Pro Tools'tan da nefret ediyorum Mac'in programı :D En iyisi Cubase. Neyse bakalım nasıl sistemler önerilecek :D

Ben bunu kulak açısından söylemedim. Donanım uyumlulugu , çökme çakılma, virüs derdi olmaması , performans istikrarı gibi açılardan söyledim....
  • quote:

Ben bunu kulak açısından söylemedim. Donanım uyumlulugu , çökme çakılma, virüs derdi olmaması , performans istikrarı gibi açılardan söyledim....

Ben yanlış anlamışım kusura bakma. :D Ama dediğim gibi Mac'ler bana uygun bir sistem değil. En azından o paraya alacağım bir sistem değil. Onlara uygun bir sistem toplamayı düşünüyorum zaten yazımda da bahsettiğim gibi.
  • Bak ne buldum. :D

Komut da; ‘Mac Protector'ı yükleyin, sisteminizi malware'den kurtaralım' şeklindeydi. Hem de, ‘Bir defaya mahsus, 3 yıllık yada ömür boyu’ seçeneklerini kapsayan 3 değişik fiyat uygulaması ile. Bu bilginin altında da ödemeyi yapacağınız kredi kartı seçenekleri yazılı. İşte tam da bu noktada; hile ile karşı karşıya olduğunuzun farkına varıyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Panele de bakarak aşağı da ki gibi bir sistem topladım. Ekstra bir HDD düşünüyordum ama vazgeçtim. Fiyat tablosu vs. aşağıdadır. Toplama halinde yalnızca liralar sayılmış, bozukluklar ellenmemiştir. :D

İşlemci: AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI - 446 TL
    Anakart: ASUS CROSSHAIR IV EXTREME 890FX EATX DDR3 GLAN SATA3 USB3 16X - 709,37 TL
    Bellek: G.SKILL 4 GB 1600Mhz DDR3 RİPJAWS CL9 F3-12800CL9S-4GBRL (9-9-9-24) 1.5V - 92,50 TL
    Sabit Disk: SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK - 153 TL
    Ekran Kartı: ASUS GT630 GDDR3 4GB 128BIT NVIDIA GEFORCE DX11 - 200 TL
    Kasa: THERMALTAKE XaserVI Super Tower Gümüş Siyah Aluminyum Kasa (VG4000SWA) 597,00 TL
    Güç Kaynağı: OCZ ZX Series 1000W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı OCZ-ZX1000W-UN 515 TL

2712 TL toplamıdır. Düz hesap 2720 TL diyelim.

Şimdi ben bu sistemle güzel oyun oynarım sanırım fakat merak ettiğim bir şey daha var, neler ekleyip neler kaldırsam hem yine aynı kaliteyi alır hemde daha ucuzunu öderim? Top sizde.

• Mesela kasayı üstte ki değilde,

http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-vl86021w2e-v3-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=47674#allImages

şu olarak alsam olabilir mi?

Böylece 2334 TL oluyor ve 378 TL oynuyor arada. Ne fark olur?
  • Sistem olmamış. Öğlen olsun sisteminizi hazır edip yazıcam. Daha uyanamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Edition -- 1 Eylül 2013; 10:51:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurjKhalifa

Panele de bakarak aşağı da ki gibi bir sistem topladım. Ekstra bir HDD düşünüyordum ama vazgeçtim. Fiyat tablosu vs. aşağıdadır. Toplama halinde yalnızca liralar sayılmış, bozukluklar ellenmemiştir. :D

Anakart: ASUS CROSSHAIR IV EXTREME 890FX EATX DDR3 GLAN SATA3 USB3 16X - 709,37 TL
    Bellek: G.SKILL 4 GB 1600Mhz DDR3 RİPJAWS CL9 F3-12800CL9S-4GBRL (9-9-9-24) 1.5V - 92,50 TL
    Sabit Disk: SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK - 153 TL
    Kasa: THERMALTAKE XaserVI Super Tower Gümüş Siyah Aluminyum Kasa (VG4000SWA) 597,00 TL
    Güç Kaynağı: OCZ ZX Series 1000W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı OCZ-ZX1000W-UN 515 TL

Şimdi ben bu sistemle güzel oyun oynarım sanırım fakat merak ettiğim bir şey daha var, neler ekleyip neler kaldırsam hem yine aynı kaliteyi alır hemde daha ucuzunu öderim? Top sizde.

bu işten anlamadığın belli tavsiyem : işlemciyi 8320 yap hyper 212x ekle anakart çok pahalı onu msı 970a g46 yap kasa + psuya fazla para vermişsin paranın yarısını ona vermışşsın onu haf 912 plus +750watt psu yapramleri gskill ripjaws 2x4 gb 1866mhz cl 9 seç 1000watt triple sli cfx yapmıcaksan tamaen gereksiz zaten söyediğim kasayla gelen psu bile fazla fazla yeter ekran kartının 4 gb olması bişey ifade etmez o kart 512 mb belleği bile dolduramaz gt630 fiyatına göre çöptur söylediklerimi yaptıktan sonra artan paraya göre ekran kartını gtx770 dcu2 gtx770amp 7950dcu2top 7950sapphire veya 7870xt seç en iyisinden kötüye doğru dizdim para gtx 770 almaya yetecektir muhtemeden üstadlarıda çağıralım onlar toplar daha iyisini
    edit o sistemle full hd de oyun oynamak imkansız arkadaşta var daha 720 p de bile çoğu oyunu lowda açıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaGaNSaN -- 1 Eylül 2013; 11:06:38 >

• Evet sistemin hazır. Aşağıdaki gibi...

Bunlar Vatan'dan. Ekran kartı da Nova'dan Gigabyte Windforce 3X GTX 770.

Linki de bu:http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9123

Hayırlı olsun.

NOT: Kasayı özel olarak seçtim iyi bir hava sirkülasyonu ve parçaların serin kalması için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Edition -- 1 Eylül 2013; 11:28:20 >

• Muzik programlarini fazla kullaniyorsaniz ekran kartini dusurup islemciye (ve belki ses karti) para yatirsaniz daha uygun olmaz mi? Arkadaslar da fikir belirtsin guzel bir sistem toplayalim sizin icin

• quote:

Orijinalden alıntı: BurjKhalifa

Panele de bakarak aşağı da ki gibi bir sistem topladım. Ekstra bir HDD düşünüyordum ama vazgeçtim. Fiyat tablosu vs. aşağıdadır. Toplama halinde yalnızca liralar sayılmış, bozukluklar ellenmemiştir. :D

MSI
    Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    307 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    591 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    188 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA
    330 TL

GIGABYTE
    GTX 770 WindForce 3x, 2GB, PCIExp Ekran Kartı, GDDR5, 256 bit, 1137/7012 Mhz
    1150 TL

TOPLAM : 2726 TL

Hepsi alanında lider kaliteli en iyi parçalar.

bjk__murat

• quote:

Hocam adını vermeyeyim ama Türkiye'de Heavy Metal müzik yapan bir grubun gitar-vokalistinden ders alıyorum. Adam elektronik mühendisi. MacBook Pro kullanıyor. Stabiliteden falandır diye düşünüyordum ama adam MBPya Windows 7 kurmuş. Açıkcası adam beni gülme krizine soktu.

Tabi böyle biri ender bulunur

• Ya ben oyun da oynayacağım ama çünkü ev bilgisayarı olacak daha çok stüdyo bilgisayarından. Harici disk alacağım zaten Allah izin verirse. Anlatan herkese teşekkürler ama KaGaNSaN anlamadığın belli diyorsun sen öyle bir anlattın ki anladığımı da unuttum yahu. :D bjk__murat eyvallah takımdaşım, Black Edition'un tavsiyesiyle karşılaştırıp duruma bakacağım. Black Edition sende sağ ol dostum. :) HeavyClocker Mac'e Windows 7 he? Döverim onu. Söyle ona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Edition

Evet sistemin hazır. Aşağıdaki gibi...

Bunlar Vatan'dan. Ekran kartı da Nova'dan Gigabyte Windforce 3X GTX 770.

Linki de bu:http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9123

Hayırlı olsun.

NOT: Kasayı özel olarak seçtim iyi bir hava sirkülasyonu ve parçaların serin kalması için...

Sanırım bunu toplayacağım. Oyun açısından uygun mudur peki sizce?

Tabi ki de uygun. i5 4670K & GTX 770 ikilisinden bahsediyoruz burada. Daha yüksek bütçelere bile bunları öneriyoruz. Sana kurduğum sistem tam bir oyun canavarı.
  • Ben pek anlamıyorum kusura bakma. :) O fiyata oyun canavarı kurabileceğimi de pek hayal etmedim açıkçası. O zaman emin ol bunu toplayacağım hiç şüphen olmasın. Allah razı olsun yardımcı olduğun için.
  • Ohohoho ekran kartı fiyatını daha şimdi gördüm. :D Biraz daha indiremez miyim yahu onu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.