ingilizce c1 Acute adverse reactions to COVID-19 mRNA vaccines are a major concern, as autopsy reports indicate that deaths most commonly occur on the same day of or one day following vaccination. These acute reactions may be due to cytokine storms triggered by lipid nanoparticles (LNPs) and anaphylaxis induced by polyethene glycol (PEG), both of which are vital constituents of the mRNA-LNP vaccines. Kounis syndrome, in which anaphylaxis triggers acute coronary syndrome (ACS), may also be responsible for these cardiovascular events. Furthermore, COVID-19 mRNA-LNP vaccines encompass adjuvants, such as LNPs, which trigger inflammatory cytokines, ![]() alıntıladığın için direkt olarak cevap yazma gereği duydum. dediğim gibi tüm ölümlerin belirli cross check metodları ile mrna kaynaklı mı değil mi bu şekilde bile anlaşılır! ailede genetik veya benzer ölüm yok ama mrna sonrası ilk defa gözlemleniyorsa muhtemel mrna kaynaklı! neyse bu sol düşünceler ile devam. bir de ne yazmışsın ? "O kadar kendinden emin bir şekilde öyle saçmalıyorsun ki ne desem bilemedim " sonuna gülücük de atman şimdi muhtemelen bir dumur durum oluşturacaktır sende. biraz tansiyonun çıkacaktır falan. birkaç saat kendine gelemezsin. hemen amerikan konsolosluğuna veya green card için başvur. |
Yine yeniden bir sanatçımı kalp krizi ile yaşamını yitirdi. (MRNA?) (5. sayfa)

-
-
tandığım bir doktor vardı yeni sayılır. neyse Türkiye de değilde para ile okumuş vs. ailesine 3 aşıyı da yaptırmış. kardeşinde geçen sene bir akciğerinde pıhtı atması gözlemlendi. kısmetliymiş de iki akciğere de gitmemiş. 1 hafta gözlem altında kaldı. şimdi doktorlar mrna diyemediği için arkadaş da "genetiktir" diyebildiği için, kardeşi hayat boyu kan sulandırıcı içecek. 2 saatten fazla araba süremeyecek vs vs
evet kesin rast gele olmuştur :))))))))))))))))))
bu solcuların kendilerine duydukları kağıttan özgüven :)))))))))
-
Oh my god! İngilizce C1 mi? Hayatımda ilk defa İngilizcesi C1 olan bir Türk görüyorum :o "İngilizce seviyem C1" diye tişört bastırıp bunu her yere giymelisin bence.
Tebrik ediyorum muhteşem İngilizcenle işine gelen bir makale bulabilmişsin, ama onu da yanlış anlamışsın :) Aşı yan etkisi sonucu oluşan ölümlerin çoğunun aynı gün ya da bir gün sonra olduğunu yazıyor gönderdiğin abstract kısmında. Makalenin abstract harici kısımlarını okursan birkaç gün sonrasında görülen vakalar da olduğunu söylüyor. Yine attığın makalede ciddi yan etki görünme oranı için on binde bir gibi bir oran söyleniyor, aşısız kişilerde Covid'den ölüm oranı ise %8'di son baktığımda.
Sitokin fırtınası da ondan ayırt etmesi kolay olmayan anaflaktik şok da ani gelişen tepkilerdir, öyle aylar yıllar sonra olmaz. Bunlar özellikle otoimmün hastalıkları olan bireylerde çok görülür, çünkü otoimmün hastaların bağıiıklık sistemi zaten fazla çalışır, sitokin de bağışıklık sistemi tepkisi olduğu için bu hastaları şoka sokabilir. Aşıdan dolayı sitokin fırtınası tepkisi veren hasta, aşısızken Covid ile enfekte olunca da bu tepkiyi neredeyse kesin olarak gösterir.
Özetle Covid aşılarının yan etkileri olabilir, çok nadir (özetini yapıştırdığın makelede de çok nadir olduğu yazıyor zaten) olarak sitokin fırtınası ve anaflaktik şok, ki buna karşı hastanelerde bir süre takip ediyorlardı zaten, daha yaygın olarak da perikardit ve miyokardit görülebilir. Lakin bunlar virüsün kendisi tarafından neden olunan durumların hafif versiyonlarıdır, virüsün kendisi çok daha muhtemel ve şiddetli reaksiyonlara sebep olur.
Etraftaki artan kalp hastalıklarının eğer genetik değilse aşıdan değil, hala yoğun olarak dolaşımda olan ama mevcut PCR testleri ile yakalanamayan mutasyon geçirmiş Covid virüsünden kaynaklı olması çok muhtemel, daha önce şiddetli Covid geçirip kalıcı hasar almış vakalar da mevcut ne yazık ki.
"ailede genetik veya benzer ölüm yok ama mrna sonrası ilk defa gözlemleniyorsa muhtemel mrna kaynaklı!" bu tamamen atmasyon bir yorum mesela, aşıya reaksiyon gösterenler özelinde yapılmış bir çalışmayı, tüm kalp kaynaklı ölümlerin nedenini anlatıyor gibi göstermişsin :) Arkadaşının kardeşinin hastalığı da attığın sıra sıra gülücüklerden belli ki seni çok eğlendirmiş, hadi doktorun dediğine inanmak işine gelmedi, hiç bir kanıt olmadan aşı olmuş herkesin geçirdiği tüm hastalıklar aşı kaynaklıdır sonucuna varabilmen büyük başarı gerçekten.
Öyle klişe düşünüyorsun ki, alakalı hiç bir belirti olmamasında rağmen kafandaki bütün "öteki" tanımlarını sıralamışsın :) batıcı, solcu, amerikancı, 70 yıllık duraklama dönemi, bir de İsrail atmışşın araya :) Aynı anda hem solcu hem Amerikancı nasıl olunuyorsa :) neyse, senin hayal dünyan öyle demek ki :) Kağıttan özgüven demişsin bir de, asıl sen kifayetsiz özgüvenin vücut bulmuş halisin :) karşındaki insanın kim olduğu ne bildiği hakkında fikrin olmadan vasat üstü ingilizcenle google araması yapabiliyorsun diye dayılanman da çok tatlış ayrıca :)
Bu saçma konuya daha fazla yazmayacağım, zaten gereksiz uzattım. İstediğin gibi atıp tutabilirsin arkamdan :) İşine gelen makalelerden kaynak göstermeden cımbızlama yapıp her şeyi anladığını düşünmeye devam et.
Sana son bir tavsiye, o muhteşem İngilizcen ve Google yeteneklerin ile confirmation bias ve cognitive dissonance neymiş arat da ufkun açılsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DylanDog -- 4 Ocak 2025; 13:26:17 >
-
Covid19 mRna aşısı, vücuda, virüsün hücrelerimize tutunabilmesi için gereken spike adındaki proteini ürettirip bağışıklık sisteminin tanıyıp hafıza oluşturmasına ve defetmesini sağlıyor. Ölü virüsü vermektense hücrelerimize emir vererek virüsün hücrelere tutunması için gereken proteini geçici olarak ürettiriyor. Bu proteini hücreler ürettikten sonra bağışıklık sistemi buna karşı savaşmaya başlıyor. Bağışıklık sistemimiz spike proteinini yabancı madde olarak algılayıp antikor üretiyor ve etkisiz hale getiriyor. Virüs istediği kadar mutasyona uğrasın bu protein olmadan hücrelerimize tutunamadığı için de virüsün her saldırı denemesi bağışıklık sistemimiz tarafından kolayca absorbe ediliyor.
Şimdi böyle anlatınca mantıklı ve modern bir yöntem gibi görünüyor mrna aşısı fakat şahsen güvenmiyorum. Doğal aşıyı tercih ederim daima. Ölü virüsü ver geç. Her açıdan tanısın virüsü bağışıklık sistemim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ouğğ yoüğ loğd :D
işime gelene makale mi? ohooo solcu arkadaşlara makale de beğendiremiyoruz :D
"Sitokin fırtınası da ondan ayırt etmesi kolay olmayan anaflaktik şok da ani gelişen tepkilerdir" ! yazdığının anlamını biliyor musun? sen immun sistemi güçlü olan adama mrna veriyorsun. bu adamın genetik kodu nedir ne değildir bilmeden daha da protein salgılatıyorsun! peki bu proteinler daha da salgılanınca mesela ne oluyor? bunu da yazsana bi?
trombositlere etkisi mesela nedir?
hadi bunları araştır da ya :D
" aşı olmuş herkesin geçirdiği tüm hastalıklar aşı kaynaklıdır" yine bilindik solcu algısı ile suyu bulandırmaya çalışıyorsun. adamın sülalesinde alerjen tepki yok mesela. bu adam 50 yıl hiç alerjik reasiyon da göstermemiş. ne hikmetse ikinci booster sonrası birden alerjik reaksiyonlar geliştiriyor. Adam duyamıyorum diyordu. o zaman suçlu burada muhtemelen benim dedem! adamı o hasta yapmıştır.
-
Toplumda da artan bir kalp krizi oranı var.Ünlüler medyatik olduğu için haber değeri daha yüksek sadece.Insanları komplocu,hayalperest diye aşağilamak yerine sebepleri araştırilmalı ve insanlar net bir şekilde bilgilendirilmeli.
Ülkede elini sallasan araştirmacı,doçent ya da profesör e çarpacak!Ancak ne hikmetse kadın programlarına çikmaktan,kendi pr larinı yapmaktan başka bir şeylerini görmüyoruz.Hayat memat meselelerinde bari biraz ciddiyet ve samimiyet beklesek çok mu şey istemiş oluruz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih KARAHAN -- 4 Ocak 2025; 18:54:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu işin "türkiyesi" "şusu" busu yok. adamlar maflya global anlamda. youtube bildiğin ilk başlarda yasak uyguluyordu. kanalları kapatıyordu. facebook hesapları kapatıyordu. eee hani özgürdü bu platformlar?
ben mesela birkaç sene önce tetanos aşısı oldum. hiç bana kimse kağıt imzalatmadı. kızımıza sovyet sisteminden kalma tüberkloz aşısı yaptırdık. yine bizden kimse imza mimza istememişti.
yani buradan bakınca bile toplumları kobay gibi zorla aşıladıklarını kabul etmemek en koyu cahilliktir.
malesef tüm tepkilere rağmen bu konuda yasaklar devam ediyor. çünkü adres yine aynı globalist bir iki ailee çıkıyor.
-
Yediğiniz içtiğinizdeki tonlarca tarım ilacı, zehiri sorgulamazsınız, bir şey olduğunda aşıyı suçlarsınız, çünkü bi akıllı sizsiniz.
Mesela Avrupa'dan çok fazla aflatoksin içeriyor diye iade edilen antep fıstıkları ne oldu diye sorguladınız mı? Yediğiniz meyvelerde kullanılan, bazıları Avrupa'da sağlığa etkisi yüzünden yasaklanmış olan, tonlarca tarım ilacının sağlığınıza etkisini düşündünüz mü?
Toplumun sağlık seviyesi her geçen sene daha kötüye gidiyor, fakat bunun sebebi aşılar değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enxg -- 13 Ocak 2025; 14:30:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla 3 doz oldum bekliyorum bekliyorum tık yok ne zaman babaaa
www.sozcu.com.tr
Gazeteci Yılmaz Özdil kalp krizi geçirdi - Sözcü Gazetesihttps://www.sozcu.com.tr/gazeteci-yilmaz-ozdil-kalp-krizi-gecirdi-p127098 -
Dostum onların beyinleri yanmış, bilinçleri kapalı ve otomatiğe baglamış viziriyorlar sadece.
Doktor deyince ne saniyorlarsa artik... her üniforma giyeni doktor mu saniyorsunuz? Benim sağ diz ön çapraz bağım kopuk ama İzmir'de sarışın kadın bir doktor karşı çıktı, kopuk olsa yürüyemezsin dedi.
Gerizekalı çapraz bağlarını kas tendonu sanıyor, uzatmadım yani eşeğe ne anlatacaksın ki? Birde doktor diye canını güveniyorlar bu sahte doktorlara, işini gönülden yapan doktorları tenzih ederim fakat çoğu doktor değil.
Her hasta olan ölüyor mu? Saçmalamayı ve daha onemlisi alay etmeyi kesin artık, nefret ettiriyorsunuz kendinizden,
Delikanlı olun, ciddi olun, afedersiniz taşak muhabbeti değil ciddi bir konu bu, herkes sağlık için uğraşıyor burada.
Ben diyorum ki gelsin o kalp krizi bana gelsin bana lazım, zaten hayattan bezmişim, 20 yıl okumuş karşılığını alamamışım, birilerinin kölesi olmuşum ve hayatım vasıfsızlardan laf dinlemekle geçiyor. Sen diyorsun ki ciddi ol, gayet ciddiyim.
Benim için de aynı duygular söz konusu. Bekliyorum; sporu miporu bıraktım ama gelmiyor pzvk.
2 doz oldum ondan mı?acaba. Gerçi babam 7 doz oldu (3 çin, 3 alman, 1 türko) ama o bizden daha sağlam. hem geçen sene hem geçen ay annem ve ben şu yeni nesil gribe yakalandık; anamız ağladı, 10 gün yataktan çıkamadık. Aynı evde olduğumuz halde babama bir şey olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 15 Ocak 2025; 11:56:49 > -
Pandemi bitti aşı işleri bitti, düz dünyacılar, chemtrailciler bitmedi...
Covid'in başta kendisinin kalp krizi tetikleme olayı var zaten.
İstatistik, makale bilmemne kopyalayıp yapıştıran arkadaşlar, aşı karşıtları pek şaşırtmıyor zeka düzeyi, okuduğunu anlama vesaire açısından. Çevrede hep bu şekilde gözlemledim.
Ya hep kendisini "ben çok sorgularım, acayip her boku bilirim"ciler ya da belirli iq seviyesinin altında olduğuna inandığım kişiler bu tepkileri verdi.
Ya adamlardan biri makale, araştırma verisi paylaşmış al sana bilimsel veri işte, virüs yüzünden aşı yüzünden insanlar ölmüş diye. Baktık ki makale tam tersini söylüyor, adam onu bile anlamamış
O yüzden çok da şeeetmeyin.
Ey aşı karşıtları, kuduz oldunuz diyelim, olmayacak mısınız o aşıyı?
Hadi olmayın...
Tetanoz ya da...
-
Son yıllarda gelişen ikaçlar vb sağlığa erişim artti ve kahvehanelerde duman altı durumlari , sirketlerde ofiste sigara icmek yasaklandi bunun sonrasinda kalpten olumler bence azaldi. Eskiden daha fazlaydi
Mrna mi kaldi hocam
-
Bende 5 lob var.
Covid aşısı karşıtlığı,tüm aşılara karşıt olma anlamı taşımaz.Öncelikle bu ayrımı yapın.Güvenilirliği,fazları tamamlanmış,uzun yıllar yan etki göstermemiş aşılar ile dün alel acele çıkarılan ve bugün gerçekten de insanlarda sorunlara yol açan,açmaya da devam edecek olan aşıya bakış açımız bir değil.
Her Covid aşısı karşıtını da cahil yobaz zannetmeniz sizin cahilliğinizden veya egoistliğinizden kaynaklı olabilir.Çünkü yukarıda c1 İngilizce isteyen makaleyi gördükten sonra makaleyi paylaşan konu sahibiyle dalga geçmek suretiyle kendini arşa çıkaran,kimliği belirsiz ancak egoist poliglot da dahil burdaki hiçbiriniz veya hiçbirimiz üst düzey bilim insanı değiliz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 26 Ocak 2025; 20:0:51 >
Siz de şu ayrımı yapın;
Bahsettiğiniz şekilde olan insan oranı çok azdır. Biz doktor arkadaşımla da konuşmuştuk mesela, mrna aşısını çocuk yaptıktan sonra olurum ama çocuk yapmamış olsaydım, çocuk düşünüyor olsaydım olmazdım dedi mesela. Güvenmek-güvenmemek işin ayrı kısmı. Buna bir şey dediğim yok.
"Aşı karşıtlığı" zaten benim düşmanlığım.
Bunlara bakın, zaten her şeyi kendileri biliyor, kaynak: Facebook :) Chemtrail diyorlar, dünya düz diyorlar falan filan...
Hele hele chemtrail'e öyle gülüyorum ki...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X