Şimdi Ara

Yks Biyo Nasıl Fullenir?¿ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam bence zorluğu çok değildi. 2-3 tane seçici soru vardı. Biri ciddi detay sorusuydu. Aslında yığılmayı azaltmak için her sene böyle gelmesi lazım. Bunu biyoyu fullediğim için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Fizikten 4yanlış yaptım aynı şeyi fizik için de söylüyorum. Fiziğin zorluk seviyesinin de arttırılması lazım. Kimya için de geçerli. Kaç senedir hep basit sorular getiriyorlar. Kçç-asit baz-gazlardan çok güzel sorular sorulabilirdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam benim konuyu açan arkadaşa ifade etmek istediğim aslında şuydu bu sene biyolojiden ne kadar konu soru çalışsan da yine de yapamayacağın sorular vardı anlamında demek istedim yani biyoloji nasıl fullenir? sorusuna bu sene için cevap vermek mümkün değil. Benim düşüncem AYT Fen soru sayısının 40'dan en az 60'a çıkarılması gerekiyor.

2019 veya 2018 biyolojisi için konuşursak nasıl fullenir? Konuları eksiksiz halletmek ve bunu düzenli bir şekilde sınav gününe kadar taze tutmak yeterli olacaktır. 1 Kaynak ve bolca deneme çözmek bu "taze" tutma olayını kolaylaştıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 15 Temmuz 2020; 13:33:55 >
  • Fazla detayla kendini kurcalama. Herhangi bilinen bir yayının kitabını al üstüne deneme yükle. Tabi 11 12 düzeyine gelirsin ama fullemek biraz şans işi. Bu sene resmen coinflip sorular vardı yani ne kadar bilirsen bil yine de her şeye hakim olmak çok zor yine de belli bir seviyeye gelmek mümkün.

• gencbiyolog G kullanıcısına yanıt
    Elimde limitin biyo sb var. Sağlam bir şekilde bitirip sbden soruları temizliyorum. Bitince alan denemeleri atarım. Yanlışlara göre meb kitabından+notlarımdan tekrar edip bu şekilde ilerleticem. Yeterli olur sanırım. Biyoda yanılmıyorsam 2 şey önemli meb kitabı+bol deneme. Bu şekilde yapacaz. Umarım fullerim.

• jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Detaytan kastın nedir hocam biraz daha açar mısın

• parçalayan P kullanıcısına yanıt
    Seneye nasıl sorarlar acaba

• Bu yıl pandemiden dolayı böyle olduğunu düşünerekten seneye yine normal bilgi ölçecek şekilde olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tytmat 1
    Aytmat 3
    Geo 3
    Tytfiz 1
    Aytfiz 3
    Tytkim 1
    Aytkim 3
    Biyo 1
    Türk2
    Sos(Şuanlık Çalışmıyorum)

Eksiklerimi göre şu kadar kaynak bitirmeyi planlıyorum. Ort. kaç neti bulurum sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinnielarge -- 15 Temmuz 2020; 15:26:41 >
  • 11/2 yaptım. Son tekrarı MEB kitabından atsam muhtemelen fullerdim. Konuları çok iyi öğren soru bankalarında gereksiz yere boğulma bence 1 tane çöz yeter. Konu hakimiyetin iyi olursa pastayı oluşturmuşsun demektir üzerine MEB kitabı da yaptığın an meyvesi de tamam olacaktır ve 13/13 yolunda bir engel kalmayacaktır.

• vinnielarge kullanıcısına yanıt
    Hepsini hakkıyla bitirirseniz ve şans da yanınızda olursa ayt’de fulleyebilirsiniz.
    Ben aytdeki derslerin her birinden birer kaynak çözdüm sonra denemelere geçtim. Benim için yeterli gelmişti

• Öyle yapıyorum zaten brom. Aslında tüm dersler için temel mantık hemen hemen bu konu oturmadan geçince sıkıntı oluyor ileriki konularda. Az ve öz çalışıp deneme atmak çok daha mantıklı.👍

• vinnielarge kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de kaynak sayısı falan pek takılmayın. Konuyu hakkıyla bitirmek önemli. 5 kaynaktan saçma sapan şekilde çözmektense bir kaynaktan en fazla verim alacak şekilde hakkıyla bitirmeye bakın

• 2018 biyoyu fulleyen biri olarak bu soru çok saçma. Ne kadar çalışırsan çalış o biyo sorularına aykırı bir soru koyarlar ve bu soru soru bankalarında benzeri çok az olan bir sorudur. Onu hislerinle çözersin ve fullersin.
    Ne kadar çok soru o kadar çok net. işin sırrı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 15 Temmuz 2020; 16:9:12 >
  • ağır çalışmanı yapman gerekiyor. yaptıysan tamamen şans. bi soru gelir en eksik noktana vurur. bana bu sene denk gelmedi ama şans büyük faktör.

• ösym nin işi belli olmuyo, 2019 da sınava girdim 2018 sorularını da evde çözdüm çoğu temel bilgilerle yapılan kolay-orta sorulardı genel olarak ösym fen soruları bu tarz oluyodu zaten ben de fazla detayda boğulmamak lazım diye düşünüyodum o yüzden,çoğu soru bankası deneme de saçma gelirdi bana ama bu sene cidden çok detay sorular sormuşlardı,penguenlerin kümeli dağılımı polimeraz sorusunu denemede ya da soru bankasında görsem bu çıkmaz diye geçerdim,yani biraz da şans işi biliyosan saniyelik sorular
  • Fullemedim ama meb kitaplarını kesinlikle ihmal etme. Bir kez daha girersem meb kitaplarını tavaf edicem
    Çıkmış soruların çok faydası dokundu.
    Sık tekrar etmek de çok önemli son 1.5 ayda biyoloji adına yapılabilecek en iyi şey tekrar bence.
  • Biyoloji aslında üstüne düşündüğü zaman zor bir ders değil. Her ders gibi biyolojiye de düzenli çalışmak lazım min 2 kaynak bitirilmeli. 2 sene önce sınava girdiğimde palme iyidi diye hatırlıyorum şimdi başka iyi kitap varsada ben bilmiyorum ayrıca biyolojide her konu ile alakalı kısa ama en önemli yerleri yazacağın bir defter hazırlamanı öneririm ve düzenli olarak tekrar yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gmn_ -- 15 Temmuz 2020; 17:11:25 >
  • Robin Hood. kullanıcısına yanıt
    Vip yayınları konu anlatımında vardı. Mebde de varmış sanırsam. Konuya hakim biri için 15 saniyelik soruydu. Konuşulduğu gibi hata da yoktu soruda.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.