yazılım sektöründe çalışmaktayım. üniversiteden bitirdiğim bölümün yaptıgım işle hiçbir alakası yok. diplomada alabilmek için bu sene sınava girerek bilgisayar programcılığına(önlisans) kayıt yaptırmayı düşünüyordum fakat değişen sistem beni baya yaktı sanırım. yeni sınavla ilgili bir kaç sorum var yanıtlayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
1) eskiden seçeceğim bölüm ygs1-2 kısmındaydı. en yüksek puanı matematik veriyordu. haliyle matematikten 20 net yaparsam bölüme yerleşebiliyordum. şimdiki durumda ben sayısal bir bölüm seçersem bile temel yeterlilik testinde türkçe ile matematik aynı puanımı verecek? bu durumda türkçede çözmem gerekir.
2) sayısal ve sözel eşitse bölümlere göre nasıl tercih yapılacak. liseden sayısal sözel çıkışlı olmaya göre katsayı etkilemesi olacak mı? tm öğrencileri herkesten avantajlı duruma mı gelecek? meslek liselerinden çıkmanın hiçbir avantajı olmayacak mı?(sağlık, ticaret, endüstri vb.) yani ayırıcı hiçbir şey olmayacak mı? isteyen istediğini seçsin en yüksek alandan en düşük alana göre yerleştiriyoruz mu denecek?
bu sorularımın hepsi önlisans için yani temel yeterlilik sınavı içindir.