Şimdi Ara

Yks saçmalığının gelişmiş ülkelerde olmaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim önce konuştuğun dilin dil bilgisi kuralları düzgünce öğren sonra fikrini savun olur mu? Ciddiye bile alamıyorum seni böyle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Maalesef böyle artık bu ezber sistemi kalkmalı herkes ilgisi olduğu alana yönelebilmeli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Twitterda kendini avut knk ora daha uygun

• Alkuds A kullanıcısına yanıt
    Kore’deki sınavın adı ‘suneung ( 수능)’ araştır bakalım bir ne soruyorlarmış kara cahil tip sana bir şeyler öğretiyor bilgilen biraz :d

• Zır cahillerin altına üşüştüğü başlık olmuş ilgi alanım olmayan şeyi niye ezberliyorum ben? İleride bana ne gibi şeyler katabilir?

• O ağzınızdan salyalar akıtarak gitmek istediğiniz yabancı ülkelerde herkes ilgi alanına göre gidiyor 1 sene yapamazsa başka bir şeye yöneliyor

• arapismaill kullanıcısına yanıt
    Polyannasın

• Merkezi bir üniversitelere giriş sistemi Türkiye gibi ülkeler için harika bir sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • upotemi kullanıcısına yanıt
    Ne gibi fikriniz söylerken altına nedenlerini de yazın da ona göre bilelim

• ABD'de hem SAT'ye giriyorsun, hem başvuru mektubu yazıyorsun diyelim ki kabul aldın her sene binlerce dolar ödüyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kes sesini gerici

Genç nüfüs fazla ekonomi leş zaten sermaye harcayacagin adam iyi olması lazimki harcayasij yok ben buna gidiyorum bunu begenmedim bosa kaynak boyle ulkeler icin bu sistemler yurumez yeterli para yok

• Bahsettiğin sistem gelse biz mi seçtik zeki olmamayı diye ağlayacaksınız bu sefer. Sürekli sistemi eleştirmeyin birazda gerekeni yapmaya çalışın.

Dünyanın en iyi eğitim sistemlerine sahip olan 7 ülkesinden ilki İsviçre. Nobel ödüllü pek çok bilim insanına ve yazara sahip olmasıyla oldukça dikkat çeken bir ülkedir. Bu yüzden yurtdışı üniversite eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. Özellikle Basel şehrinde bulunan üniversiteler, İsviçre üniversiteleri arasında ve biyokimya alanında yüksek prestije sahiptir.

İsviçre’de ulusal düzeyde bir Milli Eğitim Bakanlığı yoktur. Eğitim, dillerin çeşitliliği ve federal sistemden dolayı merkezi değildir. Kantonların sorumluluğunda bir okul sistemi vardır. Her kantonun eğitim kademeleri açısından farklı bir eğitim sistemi bulunmaktadır. İsviçre`de mecburi eğitim süresi 9 yıldır. Ancak ilkokul ve ortaokulların eğitim süresi kantonlara göre değişmektedir. Örneğin, bazı kantonlarda ilkokul 4 yıl, bazılarında 5 ya da 6 yıldır.

Öğrencilerin okula giderken forma giyme zorunluluğu yoktur. Okula giriş ve çıkışlarında sıra olma, tören yapma vb. ritüeller yoktur. Öğrencilerin okulda yaralanma, kaza ve rahatsızlanma gibi durumlara karşı sigortaları mevcuttur.

İsviçre’de çocuklar ücret ödemeden en az bir yıl boyunca anaokuluna gitme hakkına sahiptir. Anaokulları mecburi öğretime dahil değildir. Ancak ilkokula uyumu kolaylaştırdığı için, bütün çocuklar anaokuluna gitmektedir. Anaokullarında değişik kültür anlayışlarına ve hoşgörüye çok önem verilir. Çocuklar anaokulunda dili kullanmayı öğrenirler. Öğrenci değerlendirmelerini öğretmenler not kullanmadan gözlem kağıtları ve aile görüşmeleri ile yapar. Gerekli durumlarda komisyon kararı ile ilköğretime geçiş bir yıl ertelenebilir.

Eğitimin ilkokul safhası kantonlarda genel olarak 6 yıl sürmekle beraber eğitim ikiye ayrılmaktadır:

1- Düzenli sınıflar (Regelklasse der Primarstufe) : Eğitim ve öğretimini normal olarak sürdürebilen öğrenciler bulunur.

2- Küçük sınıflar (Kleinklassen der Primarstufe): Düzenli sınıflarda uyum problemi yaşayanlar bu sınıflardadır.

İlkokul eğitiminde genel olarak öğrencilerin dikkate dayalı düşünme eğitimine ağırlık verilmektedir. Ayrıca öğrencilerin karakter oluşumları ve bedensel yetenekleri geliştirilmektedir. Öğrenciler bağımsız çalışma ve birlikte hareket etme yönünden de eğitilmektedir. Zorunlu eğitim süresince öğrencilerin kitap ve defterleri okullar tarafından karşılanır.

Ortaokul yıllarında İsviçre’de 3 farklı okul tipi karşımıza çıkar.

REALSCHULE: Bu okullarda öğrenciler meslekler hakkında bilgi sahibi olurken iyi bir genel kültür edinirler. Okulu bitiren öğrenciler genellikle zanaat ve endüstri alanında bir meslek edinir.

SEKUNDARSCHULE: Bu okulda yetenek isteyen meslekler için ön bilgi ve gerekli ortam hazırlanır. Bu okulu iyi dereceyle bitiren öğrenciler Diplommittelschuleye (DMS) gidebilirler.

BEZIRKSCHULE: Bilgi, başarı ve yetenek konusunda en iddialı olan ortaokul çeşididir. Bu okul hem meslek öğrenmek isteyenleri hem de bir sonraki okula, yani liseye gitmek isteyenleri hazırlar. Bu okullarda öğrenciler zorunlu dersler ve seçmeli dersleri bir arada görürler. Bu okullardan mezun olanlar ticaret, zanaat ve endüstri alanında çalışırlar. Yüksek başarı gösteren öğrenciler ise liseye devam edebilirler.

Öğrenim süresi beş yıl olan lise ise üniversiteye hazırlık niteliği taşır. Bu düzeyde zorunlu temel derslerin sayısı oldukça fazladır. Liseye girişte, Almanca, Fransızca, matematik derslerinin en az ikisini başarıyla görmüş olmak ön koşuldur. Yüksekokullarda veya üniversitelerde okumak isteyen öğrenciler Gymnasiuma ya da Matura okuluna giderler. Liseyi bitirmek için öğrenciler Matura sınavına girerler. Öğrenciler lisenin sonunda aldıkları olgunluk diploması ile İsviçre’nin her üniversitesine ve yüksek okuluna gidilebilme hakkına sahiptir.

Kültürsüzlüğüme kılıf ararken:

• sen bak bakalım mı mi ayrı yazılmış yazılmamış mı böyle şeylere kafanı yorma sen

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.