Şimdi Ara

YKS Sınav Sonucumu Okulum Görebilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
43.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sınav sonuçlarımız açıklandığı zaman okul müdürleri görebiliyor mu? Böyle bir erişimleri var mı?

Gerçi ben okuduğum liseden bu sene ayrıldım ama sınav kaydımı ayrıldığım liseden yaptım. Şimdi bu okul müdürü benim sınav sonucumu görebilir mi? Hani istatistik falan olsun diye belki görebiliyorlardır diye aklıma geldi...

Görmelerini istemiyorum nedenini sormayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ?ø??ıs Official -- 16 Temmuz 2020; 18:40:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

YKS Sonuçlarını Kimler Görebilir? Okulunuzun YKS Sonuçlarınıza Erişimi

YKS sonuçları, üniversite yerleştirmelerinde kullanılan önemli bir belgedir. Peki, YKS sonuçlarınızı kimler görebilir? Bu metinde, özellikle okulunuzun YKS sonuçlarınıza erişip erişemeyeceği konusunu ele alacağız.

Okulunuz YKS Sonuçlarınızı Görebilir mi?

Genel olarak, okullar öğrencilerinin YKS sonuçlarına doğrudan erişim hakkına sahip değildir. Bu bilgiler, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gizli tutulmaktadır.

Ancak, bazı durumlarda okul müdürünüz YKS sonuçlarınızı sizin izninizle görebilir. Örneğin, üniversite başvuru sürecinde veya okul içi rehberlik hizmetleri kapsamında sonuçlarınızın incelenmesi gerekebilir.

MSÜ Sonuçları ve Okullar

MSÜ (Merkezi Sınav Sonuçları), YKS'nin bir parçasıdır ve üniversite yerleştirmelerinde kullanılır. Okullar MSÜ sonuçlarınıza da doğrudan erişemez. Ancak, tıpkı YKS sonuçlarında olduğu gibi, okul müdürünüz izninizle MSÜ sonuçlarınızı inceleyebilir.

YKS Sonuçlarınızın Gizliliği

YKS sonuçları önemli bir kişisel bilgidir ve ÖSYM tarafından gizli tutulmaktadır. Okullarınız veya diğer üçüncü şahıslar, sizin izniniz olmadan YKS sonuçlarınıza erişemez.

Sonuç olarak, okullar genellikle öğrencilerinin YKS ve MSÜ sonuçlarına doğrudan erişemezler. Ancak, okul müdürünüz izninizle sonuçlarınızı inceleyebilir. YKS sonuçlarınızın gizliliğini korumak için ÖSYM'nin belirlediği prosedürlere uymanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • görüyorlar sanırım
  • Şifreni verdiysen değiştir göremezler sen sonuç belgendeki belge doğrulama kodunu onlara verirsen görebilirler
  • Lazar Angel0v kullanıcısına yanıt
    ÖSYM şifresinden mi bahsediyorsun? Onu aldığım gün değiştirdim :D

Yani onlar için özel bir panel yok diyorsun öğrenci veritabanına özel erişim falan
  • Bak bizim okulu bıraktı böyle oldu geyiği yaparlar diye mi ?Bizim okulda yapıyorlardı bunu,tam bir saçmalık
  • ?ø??ıs Official kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sonuç açıklandığı zaman senin netlerini sıralamanı gördüğün yerde sınav belgesi doğrulama kodu gibi bir şey var o kodu gidip müdüre verirsen görür şifreni girmeden
    Bizim müdür öyle bir paneli açtı geçen senenin netlerini sıralamalarını tüm detaylarıyla gösterdi. Muhtemelen bizim müdüre özgü bir durum değildir.
    Geçmiş senelerden bazı öğrenciler sonucunu müdürden öğrenmişti diye hatırlıyorum. Derece yaptıklarının müjdesini bazılarına okul müdürleri vermişti yani
  • Peki sadece o okulun öğrencilerinin verileri mi gözüküyordu yoksa Türkiye geneli bütün öğrenciler mi?

Yani şimdi ben okuldan bu sene ayrıldım ve açık liseye kayıt oldum sınav başvurumu da ayrıldığım liseden yaptım görebilir mi?
    Sadece okul görünüyordu. Ayrıldıysanız muhtemelen göremezler
  • A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ?ø??ıs Official -- 29 Temmuz 2020; 16:23:56 >
    Sağlık olsun hocam. İnşallah hayırlısı olur hepimiz için
  • Okul görür. Hangi öğrenci kaç net yapmış kaç puan almış sıralaması falan herşeyi görürüler. Sonuçta okul emek vermiş. 4 yıl sonunda emeklerinin karşılığını alıp almadıklarını görmeleri doğal.
  • bizim okul tek tek arayıp soruyodu kaç yaptın diye. görebilseler böyle uğraşmazlardı galiba
  • İhsanoğlugaffur kullanıcısına yanıt
    YKS Sınav Sonucumu Okulum Görebilir mi
  • Bu ne şimdi?
  • İhsanoğlugaffur kullanıcısına yanıt
    Okul mu emek verdi¿ Hayatımdaki boş yıllarımdı. YouTube’dan öğrendiğimin çeyreğini okuldan öğrenmedim ben. Bu her okul için böyle değil tabi.
  • Teorik olarak okul 4 yıl emek verdi. Lise diplomanızda YouTube falanca kanalın adı değil okulunuzun adı yazar. Herkesin hesap verdiği bir üst makamı var. Okul da kendi üstündeki makamlara karşı sorumludur. Sonuçlar açıklandığında milli eğitim müdürlükleri tüm okul idarecilerinin çağırır ve değerlendirme yaparlar. Yani kimse başıboş değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.