Şimdi Ara

Yoğurt yaptım Ss'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boş konu olabilir ama hayatımda yaptığım ilk yoğurt ve kimse zehirlenmedi. İleride aç kalmamak ve sağlıklı kalmak için böyle şeyleri şimdiden öğrenmek lazım.

    Yoğurt yaptım Ss'li

    İleride tek başıma mantı ve sarma yapmayı da hedefliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Yogurt yaomaya ne var hocam mayasini koy süte 1 gun bekle al sana yogurt
    Mayayi hazir mi aldin yoksa baska yogurttanmi hazirladin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Başka yoğurttan aldım hocam. Tamamen el yapımı hiç bir hazır madde katmadım. Mantı da yapabiliyorum aslında ama hamurun kıvamını tutturmak için yardım lazım oluyor. Yoğurttan başladım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇakmaRetro

    Başka yoğurttan aldım hocam. Tamamen el yapımı hiç bir hazır madde katmadım. Mantı da yapabiliyorum aslında ama hamurun kıvamını tutturmak için yardım lazım oluyor. Yoğurttan başladım.
    Hocam yogurt isini iyi dusunmussun lakin manti isi baya bi ugrastiriyor
    Bide kefir yapmayi dene hocam onlarinda mayalari var
    Icine muz cilek falanda atarsan guzel bi tat yakalarsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    Yogurt yaomaya ne var hocam mayasini koy süte 1 gun bekle al sana yogurt
    Mayayi hazir mi aldin yoksa baska yogurttanmi hazirladin
    hocam yanlısın var, bak şimdi
    önce sütümüzü el yakmayacak ılıklıkta bir kabımıza boşaltıyoruz. Sonra maya için kullanacağımız TATLI yoğurdu kaşıkla çırpıp 2 3 yemek kaşığı ilave ediyoruz ve süt içinde biraz karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp, yoğurt kabını iyice battaniye yorgan vs bastırıp TAM 2,5 saat bekletiyoruz.

    Burada kullanacağımız sütün yağlı olması önemli(yağsızsa tutmaz) Maya için kullanacağımız yoğurt ise tatlı olmak zorunda. Ekşi olursa yoğurtta ekşi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Alfred Blalock

    hocam yanlısın var, bak şimdi
    önce sütümüzü el yakmayacak ılıklıkta bir kabımıza boşaltıyoruz. Sonra maya için kullanacağımız TATLI yoğurdu kaşıkla çırpıp 2 3 yemek kaşığı ilave ediyoruz ve süt içinde biraz karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp, yoğurt kabını iyice battaniye yorgan vs bastırıp TAM 2,5 saat bekletiyoruz.

    Burada kullanacağımız sütün yağlı olması önemli(yağsızsa tutmaz) Maya için kullanacağımız yoğurt ise tatlı olmak zorunda. Ekşi olursa yoğurtta ekşi olur.

    Alıntıları Göster
    E biz ne dedik aynisini dedik iste
    Ben bu durumu tek cunleyle özetledim hocam
    Kisa yoldan dondum yani
    Ha sen 3 saat beklet orasi ayri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Denerim bir ara hocam sağolun öneriniz için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    E biz ne dedik aynisini dedik iste
    Ben bu durumu tek cunleyle özetledim hocam
    Kisa yoldan dondum yani
    Ha sen 3 saat beklet orasi ayri

    Alıntıları Göster
    süte 1 gun bekle al sana yogurt


    dostum ne 1 günü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Alfred Blalock

    süte 1 gun bekle al sana yogurt


    dostum ne 1 günü

    Alıntıları Göster
    Olm gece yaparsin uzerine birseyler ortersin sabaha alirsin
    Saat 12 den sonra gun geciyor ya o baaabla dedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekleme süresi bölgeden bölgeye değişir. ben 6 saat sonra atıyorum dolaba mesela. ayrıca küçük bir tavsiye, yoğurt ekşiyse kaynattığınız sütten 1 yemek kaşığı alıp ekşi yoğurt ile karıştırın. ayrıca fazla yoğurt mayalayacaksanız kavanozlara bölün. kapak açılmadığı sürece daha geç ekşir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

    Olm gece yaparsin uzerine birseyler ortersin sabaha alirsin
    Saat 12 den sonra gun geciyor ya o baaabla dedim

    Alıntıları Göster
    2,5 saati gecince su oluyo yogurt. Benim taifte kalip gibi cikiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırdan yoğurt yapmamışsın ki sonuç olarak yoğurttan yoğurt yapmışsın
    ilk yoğurt nasıl yapıldı acaba
  • endoplazmik bir kulum kullanıcısına yanıt
    Onu ben de çok merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • endoplazmik bir kulum kullanıcısına yanıt
    yogurdu mayalayan bakteriyi bulsan yeter, bu bakteriler sadece yogurtta yasamiyor. nohuttan hatta cig damlasindan bile yogurt yapiyorlar. ilk bakteri nasil yapildi diye sormayin ama
  • İlk bakteriyi başkasına soralım o zaman hocam. Çok sağolun bizi bilgilendirdiğiniz için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babana söyle de akşama hazırlık yapsın.seni istemeye geleceğim
  • Hocam ben erkeğim. Yoksa ipne misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇakmaRetro

    Hocam ben erkeğim. Yoksa ipne misiniz?
    Ne alaka la erkek adamın erkek sevgilisi olur.
  • e o zaman yoğurdu siz değil bakteri yapıyor ?
  • Peki hocam. Ama ben kız sevgilimin olmasını tercih ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.