Şimdi Ara

YOĞUŞMALI KOMBİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selamlar yeni bir ev aldım brüt 160 m2 üc adet 18 m2 oda ve 30 m2 salonum var antre 15 m2 mutfak 17 m2 ev manisada ve güneybatı cepheli yalıtım var ve camlar çift cam
    kombi olarak aldığım öneriler waillant 226 3-3 wiesman vitopent 100 buderus gb012 demirdöküm nitromix p24 eca confeo premix 24 kw
    petek boyu 12 metre gibi çıkıyor önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
    evim 4.kat üstümde ve altımda dogalgaz kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ownded -- 25 Temmuz 2014; 0:15:36 >

• ownded O kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Net olarak verdiğiniz rakamlara göre 116 m2 ısıtılacak alanda 12m petek boyu, hele Manisa ve güneybatı cephede yalıtımlı eviniz için fazla. Petek profilleri inceyse, yani tip-22 (pkkp) değil de tip-21 (pkp) veya tip-11 (pk) ya da tip-22/400 veya 500 ise normaldir. Diğer ihtimal verileri eksik/yanlış vermiş olmanız...
    Bu konuyu netleştirirsek önerileri de isabetli yapabiliriz...
  • Bu radyatörler eva ve demirdöküm tip 22 için doğalgaz firmalarının çıkardığı uzunluklardir biraz fazla olduğuna katılıyorm biz 10.5 metre çıkardk ama hepsi yaklaşık 12 metre önerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev için ısıtma sezonunda normal konfor sıcaklığı 21-22-23C derecelerdir ama siz fazla sıcağı (24-25C) seviyorsanız 12m petek mesele değil...

Siz yine de kombiye en uzak veya en az ısınması muhtemel petek ile banyodaki havlupan hariç tüm peteklerinize termostatik radyatör vanası takın...

Kombiye gelirsek; öncelikle ısıtma tekniği premiks yoğuşmalı olmayan cihazlardan uzak durun. Yani,

1. Listenizdeki ECA confeo premix, DD nitromix ve Vaillant ecotec dışındakileri eleyin.
    2. Isıtma (kalorifer) için 22-24kW düzeyi yeterli ama kullanım sıcak suyunda daha üst kapasiteler avantajlı olur, aynı anda 2 musluktan sıcak su alımında sıkıntı olmaz.
    3. Vaillant'ta 226/3-3 yerine 286/5-3 daha fazla sıcak su hazırlar, fiyatları yakındır.
    4. İmmergas vitrix 26, Bosch classic condens diğer alternatifler olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ownded

herkese selamlar yeni bir ev aldım brüt 160 m2 üc adet 18 m2 oda ve 30 m2 salonum var antre 15 m2 mutfak 17 m2 ev manisada ve güneybatı cepheli yalıtım var ve camlar çift cam
    kombi olarak aldığım öneriler waillant 226 3-3 wiesman vitopent 100 buderus gb012 demirdöküm nitromix p24 eca confeo premix 24 kw
    petek boyu 12 metre gibi çıkıyor önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
    evim 4.kat üstümde ve altımda dogalgaz kullanılıyor

merhaba ısıtılacak net alan kaç m2? brüt 160m2 ise net 140-150m2 ise evinize 24kw cihaz yeter

evinizin planını ekleme durumunuz varsa ekleyin,belki evinize 24kw çok rahat yetecek belki 30kw cihaz gerekebilir
    kombi olarakta yazdığınız cihazlardan vaillant 226 3-3,20kw (17000kcal) olduğu için (sizin eve muhtemelen yetmez)
    viessmann vitopend 100 hem yoğuşmasız hem modülasyon aralığı çok dar olduğu için
    buderus gb012, ara nesil 3 eşanjörlü yarım yoğ olduğu için bu cihazları düşünmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 25 Temmuz 2014; 20:31:51 >

• Evin net kullanm alanı yaklaşık 130 m2 taslak çizimi yükledim sanırım..waillanta karşı bir sempatim var ama hem maliyet olarak hemde forumda okuduklarıma dayanarak sanırım aynı firmanın yerli malı ürününü tercih etmeliyim demirdöküm nitromix p 24 benim için ideal olabilirmi evin mutfağında oturma odasında birde salonunda balkon vardır açık olan cepheler sol ve alt cephelerdir
     YOĞUŞMALI KOMBİ YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ownded -- 25 Temmuz 2014; 21:04:26 >

• quote:

Evin net kullanm alanı yaklaşık 130 m2 taslak çizimi yükledim sanırım..waillanta karşı bir sempatim var ama hem maliyet olarak hemde forumda okuduklarıma dayanarak sanırım aynı firmanın yerli malı ürününü tercih etmeliyim demirdöküm nitromix p 24 benim için ideal olabilirmi evin mutfağında oturma odasında birde salonunda balkon vardır açık olan cepheler sol ve alt cephelerdir
     YOĞUŞMALI KOMBİ YARDIM

eviniz ısıtılacak alan yaklaşık 120-130m2 civarında
    manisa gibi ılıman bölge,ara kat ve üstelik güneybatı gibi iyi bir cephe herşeyden önemlisi binanız yalıtımlı
    evinizde ısı kayıpları minimum düzeyde olur
    sizin evde radyatör metrajı maximum 9-10mt civarında yeterlidir
    evinize 20-22kw cihaz yeterli gelir,vaillant markasını seviyorsanız PLUS serisinden vaillant 236-5 eco tec plus

ayrıca manisada eca ve bosch(buderus) fabrikaları var,forumda sürekli olarak önerdiğimiz sorunsuz verimli cihazlar olan 24kw eca confeo premix ve 22kw bosch classic condense+(yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda kumandası) düşünebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bacalı kombi önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Demirdöküm sargon condense 24 kw yogusmali kombi yeterli olur mu dersiniz çok iyi bir fiyat aldım bu kombiyle

• quote:

Demirdöküm sargon condense 24 kw yogusmali kombi yeterli olur mu dersiniz çok iyi bir fiyat aldım bu kombiyle

Demirdöküm sargon condense,3 eşanjörlü yarım yoğuşmalıdır önermem
    bir önceki mesajda yazdığım cihazları öneririm.premix yoğuşma teknolojisinden vazgeçmeyin
    en iyi en teknolojik cihazlar ön/hava karışımlı premix yoğ cihazlardır
  • Pek yaygın kullanilan bir kombi değil sanırım yinede kullanan yada bu konuda deneyimli arkadaşlarin önerilerini bekliyorm

• Hayırlı olsun hocam öncelikle. Bizim evde 120 m2 civarı , nitromix kullanıyorum gayet iyi. Taktırırken yetkili kişi bu modeli daha geniş evlere takıyoruz ama burayı da gayet iyi ısıtır demişti. Yani sizin eviniz için iyi bir seçim olabilir. Bu konu hakkında çok fazla bir bilgim yok ama, oldukça kolay kullanımı,sıkıntı çıkaran bir yapısı yok yani. Yinede araştırıp en iyisini bulmalısınız
  • Ayrıca Ankaradayım ben,ayazı meşhurdur bilirsiniz belki. Manisa'nın öyle soğuklar göreceğini düşünmüyorum. Nitromix iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaragucu1910

Hayırlı olsun hocam öncelikle. Bizim evde 120 m2 civarı , nitromix kullanıyorum gayet iyi. Taktırırken yetkili kişi bu modeli daha geniş evlere takıyoruz ama burayı da gayet iyi ısıtır demişti. Yani sizin eviniz için iyi bir seçim olabilir. Bu konu hakkında çok fazla bir bilgim yok ama, oldukça kolay kullanımı,sıkıntı çıkaran bir yapısı yok yani. Yinede araştırıp en iyisini bulmalısınız

öncelikle cok teşekkür ederim ..bende nitromix te ısrarcı oldum fakat firma nitromix bu ev için fazla diye diretti...açıkçası nedenini anlamadım ama ille sargon condense kullanalım diyorlar ...sanırım yarım yoğuşmalı diye tabir edilen üç eşanjörlü olmasının benim için çok sıkıntısı olur mu ?

• O konuda bir şey diyemeyeceğim hocam ama bu yetkili servislerde 120yi beğenmiyor 160ı beğenmiyor daha kaç m2 lazım bunlara bilmiyorum Eğer Nitromix konusunda ısrarlıysanız,Sargon ile maliyetlerini karşılaştırın eğer pek bir fark yoksa sizin içinde sizde nitromix diye diretin Şahsen Sargon'u bilmediğimiçin yorum yapamayacağım şimdi,kötü deriz iyi çıkar,iyi deriz kötü çıkar. Eğer kullanan tecrübeli bir arkadaş varsa yazarsa öğreniriz inşallah. Benim şahsi düşüncem nitromixten yana. Fakat maliyet ve eve göre sizin kararınız önemli tabi. Bizim ev 120m2 ısıtılacak alan 100-110 m2 civarıdır. Sizin evinizde 130m2 ısıtılacak alan var. Nitromix çokta fazla gelmez gibi. Büyük alanlara daha uygun ama sizin eviniz içinde iyi iş çıkarır bence. Ne yani şimdi Messi'yi Barcelona'dan alıp Milan'a koysak oynamayacak mı

Nitromix ile faturalar sargona göre %10-15 düşük gelir, nitromixe fazladan 200-300 TL verilir yani...

Piyasada giriş seviyesi kombiler genellikle 24kW civarıdır ve nitromix 24p de DD firmasının giriş seviyesi premiks yoğuşmalı tek kombisidir. Muhtemelen

firmada nitromix yok veya fiyatı yüksek, sizi de kaçırmak istemiyorlar. Nitromix vermezlerse satan başka yer mi yok?...
  • Cumartesi günü nitromix kullanmasi konusunda şirketle konuşup montaji yaptırmak istiyorm ...aynı markanin a3 model 12 ve 18 lik klimalarini taktırmak mantıklı olabilir mi acaba

Nitromix şimdiden hayırlı olsun...

Klimada DD çok önerilmiyor.

F/P klima olarak Carrier Xpower gold, Airfel, Midea inverter klimalara bakabilirsiniz. Ben Airfel 9000 ve 12000 kullanıyorum ve memnunum...
  • sargon condense ile nitromix arasında 200 tl fark görünüyor piyasa fiyatlarında fakat şirket sargonu 1450 tl nitromix p24 ü 2000 tl gösteriyor sizce normal mi bu durum
    Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama mutlaka, kombiyi kendisinden almadığınız halde bile, proje çizip kurulum yapacak bir doğalgaz taahhüt firması vardır muhitinizde. Gidin görüşün ve kombiyi netten almak ile yerelden almak arasında proje/kurulum dahil 100-150TL'den fazla fark oluyorsa netten güvenilir bir kanaldan alın. Netten araştırırken stok durumu, orjinal bacanın dahil olup olmadığı, üretim tarihi vb konuları da netleştirerek alın. Ama 100TL civarı fazlalık için de yerel satıcıyı değerlendirin...

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-demirdokum-nitromix-p-24-fiyati,407326.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.