Şimdi Ara

Yok olma korkusu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peygamber efendimizin mucizelerine bak kardeşim.
    Gerçek olmaları bilimin söylediklerinden daha gerçekçidir.
    Bilim sadece gördüklerini yorumlar.
    Göremedikleri hakkında da zan uydurur insanlar.
    Zaten ölümün ötesi veya hakikate dair bir açıklama ancak akıl ötesinden bir mucize ile gelmeli değil midir?
    İnsanların direkt görebilecekleri bir durum olmadığı aşikar buda imtihan olduğundandır.
    Neden imtihan var dersen biz bilemeyiz.
    Biz gayba iman edicez. Allah bizden bunu istiyor.
    Sonuç olarak bilim eşit değildir kesin doğruluk.
    ( Örnek: Bilmem kaç yıl newton fiziği kabul gördü 200 yıl falan kadar.
    Sonra einsteinlar çıktı şimdi de Quantum fiziği var bu böyle devam edecek.
    Maddenin bir özü bulunduğunda içinde bir başkası çıkıyor. Allah'ın(c.c) işi.)
    İçgüdülerini ve fıtrattan gelen özelliklerini kullan.
    Ve unutma iman etmediğinde eğer Allah yoksa haşa. Yokluktur sonuç. Ama ya doğruysa?
    O zaman işte dünyada kaybettiğin hiç bir şey o kaybetmişlik gibi değildir.
    Sonsuz güzel yaşam ve onaylanmışlık. İslam 1-0 önde.
    Bu düşüncelerin de boş değil bunlarda da var bir hayır böylece soruşturmuş ve hakikati öğrenme fırsatı bulmuş oluyorsun. Hiç düşünmeyenler düşünsün.
    Allah yardımcın olsun kardeşim inanıyorum ki imanı elde edeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalFrontier -- 3 Şubat 2015; 0:47:24 >

• Chalinder kullanıcısına yanıt
    Anlamadım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    Sen ve konuyu başlatan arkadaş;
    Şunu okumanızı tavsiye ederim. Maks 5 dakikanızı alır.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102196271

• Ayrıca konuyu başlatan arkadaş attığın mesajlar hiçte inanan bir insanın atacağı türden değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkan -- 3 Şubat 2015; 1:58:47 >
  • Blackkan kullanıcısına yanıt
    İnandırmak zorunda değilim. Fikrimi yazdım sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KonnoYuuki

İnandırmak zorunda değilim. Fikrimi yazdım sadece.

Bundan birkaç yıl önce bende aynı şeyleri yazıyordum. İnanıyorum ama diye başlayan cümleleri aynı bende senin gibi kullanıyordum. Ve o gün birisi bana şuan benim sana dediğimin aynısını yazmıştı.

Yazdıkların bir inananın yazacağı şeyler değil demişti. Aslında orda bana hakaret etmiyordu. Benim fikrimin saçma olduğundan falan bahsetmiyordu. Aslında orda sınırı tam kavrayamadığımdan bahsediyordu. Bir uyarı yapıyordu.

• beyler adobe flash player firefoxa ekliyemedim yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AydoSkull99

quote:

Orijinalden alıntı: ulan64ude

aynen bende düşündüm bunları. cennet yada cehennemde sonsuz yaşamak içime bi korku salıyo. sıkılırım diye korkuyorum. yok olmaktan korkuyor muyum tam bilmiyorum. en iyisi bu konuları fazla düşünmemek. bir spora ayır vaktini, sosyalleş. o zaman bu düşüncelerden kurtulabiliyorsun

Güzel kardeşim herşeyi bu dünya ya ve bu dünya mantığıyla yorumluyorsunuz Allah bu dünyada bizlere sıkılma vb duygular vermiş ama öbür alem başka dünya yalan herşeyi mantıkla değerlendirme bu duyguyu verende Allah orda sıkılmama duygusunu verende Allah . Hem bende korkuyorum evet cehennem ehli olmaktan korkuyorum sende kork cehennemden kork cennettenkorkma orda tüm güzel duygular var orda sıkılma korkma yok ama cehennemde kötü olanlar var oradan kork eğer boş geçiriyorsak vakitlerimizi boş jarjörle dolaşıyorsan nefsine yenik düşüyorsak biz korkmayalımda kim korksun değil mi ?

Bu kafayla düşünen arkadaşlara bir şeyler anlatman zor dostum.

Düşünün o bulunduğunuz yer bizim gerçekliğimizin dışında. Bu dünyada gördüklerini ancak hayal edip değişik şekillerde yorumlayabilirsin değil mi? Örnek elma elma diye bir şey olmasa onu hayal edemezdin. Veya melek heykelleri vs bu insanlar bunu görmüş mü diye düşünebilirsin. Bir insan birde kuş kanadıyla oluşturmuş olabilirler. Beyin buna yetecektir.

Fakat öbür tarafta düşünemediğiniz renkler meyveler belki daha başka şeyler olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

Bu uzun yazı ne hakkında kardeş? ona göre okuyacağım benim inancım var. Onla ilgiliyse okumayacağım.
  • burada bir sürü örnekler nasihatlar vermek isterdim ama kısaca birşey söylüyeceğim bunu uygulayın sonra gelin yorumlarınızda düşüncelerinizde ne kadar yanıldığınızı göreceksiniz.

2 REKAT NAMAZ kılın gelin bekliyorum.!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

Bu uzun yazı ne hakkında kardeş? ona göre okuyacağım benim inancım var. Onla ilgiliyse okumayacağım.

Aman okuma aman
  • Ne iyi işte, yok olmaktan güzel şey mi var? Ölüyorsun ve sonsuza kadar yoksun, hiçbir şey hissetmeyeceksin, hiçbir şey yaşamayacaksın, sonsuz hayattan daha ilgi çekici geliyor bana ve umarım öldüğümüzde yok oluruz...
  • diyelimki yok oldun düşünce yapına göre anlatiyim doğmadan öncesini hatırlamıyoruz dinimize göre demi peki sen doğmadan öncede bu dünya vardı ben kefilim senin temeller atılmadan önce bu dünya vardı emin ol buna önce sen olmadığın geçmişten korkmuyorsunda geçmişine yok oluşuna döneceğin için neden korkuyorsun.
  • En değersiz görülen böceği al eline bak bakayım nasıl bir sanattır nasıl bir muhteşemliktir. Bunun yok bigbangle yok kendi kendine oluşmayla var olduğu safsataları kişiye mantıklı geliyorsa zaten söylenilecek bişey etki etmeyecektir
  • Cennet veya cehennemde sonsuza dek yasamak beni korkutuyor demissin.

Bence orada zaman kavrami olmayacak.

• Genellikle başımıza kötü bir olay geldiğinde bu konuda haliyle fazla düşünürüz kısır bir döngü gibi içinden çıkılamaz hale gelir.

Sana düşünme demiyorum kesinlikle düşünmelisin ancak bunun sana zarar vermesine izin verme.Arkadaşlarınla dışarı çıkmalısın yada spor yapabilirsin hep aklına takılmasına izin vermemelisin.

Ben de düşündüm başıma kötü bir olay gelmişti çok sevdiğim bir yakınımı kaybetmiştim.

Zor zamanlardı konuşmak istediğinde birisini bulamazsın ya bazen aslında çok kişi vardır ama anlayacaklarını beklemezsin.

Yalnız gibiydim etrafımda arkadaşlarım vardı ama sanki uzaklardı.Şiddetli bir depresyonun içinde gibiydim.

Önceden inanırdım ama o gün dua etmiştim lütfen yanımda ol sana ihtiyacım var diye hiç bu kadar samimi şekilde dua etmemiştim.

Bazen hissedersin hissettiğin için inanırsın birilerinin önermesiyle değil yada ailen inanıyor diye değil.

Şimdi düşünüyorum da dua etmeseydim yada inançlı biri olmasaydım üstesinden gelemezdim.

Ama bir konuyu da gözardı etmemem lazım. Şanslıydım ve şükretmeyi öğrendim çok daha kötüsü de olabilirdi.

Aslında hepimiz şanslıyız çünkü daha kötüsünü görünce anlıyor insan.

• Neden ölüm sonrasından bu kadar korkuyorsun nasıl olsa bunun farkında olmayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: KonnoYuuki

Hep öyle kalsa iyi, ama başladık artık.

Bence;
    Bana eğer deseler dünyada 1000 senelik ama sona erecek bir saltanat mı istresin yoksa ebedi bir cehennem mi istersin?Tüm kalbim ruhum aklım ve kalbimle'EBED EBED CEHENNEM DE OLSA EBED' diye tüm kainata bağırarak haykırırım....Her lezzetin sonu elem.Her elemin sonu lezzettir.Bana 1000 sene de olsa btecek olan bir şey lezzet veremez...Geçen gün bir hata yaptım ve annemi çok kızdırdım.Fakat annem bunu öğrenince bana hiç kızmadı tokat atmadı bir şey demedi...Yokmuşum gibi davrandı bana.O an bana kızsın bağırsın dövsün sövsün istedim.Ama işte o yok sayması var ya işte o herşeyden daha berbat daha lanet bişey.Yok sayılmak yok olmak ne kadar acı bir şey.olamaz olmaz öyle birşey...O yüzden yok sayılıp yok olmaktansa cehennmde olsa ebedi bir hayat istiyorum.

Şimdi, hiç mümkün müdür ki, böyle en küçük bir mahlûkun, en küçük bir hâcâtının imdadına koşan bir adâlet ve hikmet, insan gibi en büyük bir mahlûkun bekâ gibi en büyük bir hâcetini mühmel bıraksın, en büyük istimdâdını ve en büyük suâlini cevapsız bıraksın; Rubûbiyetin haşmetini, ibâdının hukukunu muhâfaza etmekle, muhâfaza etmesin? Halbuki, şu fânî dünyada kısa bir hayat geçiren insan, öyle bir adâletin hakikatine mazhar olamaz ve olamıyor. Belki bir mahkeme-i kübrâya bırakılıyor. Zîrâ, hakiki adâlet ister ki, şu küçücük insan, şu küçüklüğü nisbetinde değil, belki cinâyetinin büyüklüğü, mahiyetinin ehemmiyeti ve vazifesinin azameti nisbetinde mükâfat ve mücâzât görsün. Mâdem, şu fânî, geçici dünya, ebed için halk olunan insan hususunda öyle bir adâlet ve hikmete mazhariyetten çok uzaktır; elbette, Âdil olan o Zât-ı Celîl-i Zülcemâlin ve Hakîm olan o Zât-ı Cemîl-i Zülcelâlin dâimî bir Cehennemi ve ebedî bir Cenneti bulunacaktır...

• Kardeşim sonuna kadar okursan bir faydası dokunur inşallah. Bilirsin belki uzaya çıkıldığında zaman ve mekan kavramları izafi ( göreli-rölativistik-olaya göre değişen) bir hal alıyor. Zaman ve mekan kavramını yalnızca bizim dünyaya has olarak oluşturulması, bu kadar büyük bir makro alem var biz bu alemde dünyadayız dünyada da Türkiyedeyiz Türkiye de de bulunduğun ildesin bu ilin belli bir mahallesindesin bu mahallenin belli bir evinde bu evin belli bir odasında bu odanında % 5 i ni kaplıyorsun. Ve böyle 7,3 milyar insan... , mikro alem olarak insana gelelim eğer dünyadaki manyetik alan miktarı daha fazla yada az olsaydı yaşam sonlanırdı, eğer 23 derece olan eksen eğikliği 30 derece olsaydı iklimler arası sıcaklık farkı çok artacaktı bu da yaşamın imkansızlığı demekti, her insanda 10 milyar nöron (sinir) hürcersi ve bu sinirleri besleyen glia hüclereri mevcut. 1 değil 10 değil dünyadaki insan sayısın 3 milyar fazlası kadar sinir hücresi beyninde var. Her insan yaşlanıyor ve ölüyor yani biz ölmeye programlanmışsız başlangıcımız bizim elimizde değildi doğarken kimse bize sormadı. Ölüm de bizim elimizde değil sadece bu kadar azını yazdığım mükemmelliyetlikleri yaradan biri vardır mutlakaç Çünkü kendiliğinden oluş için bir enerji lazımdır. Enerjiden oluştu diyelim enerji sürekli entropiyi arttıracak yöndedir Yani her yaratılan kötüye gidecek şekilde programlanmıştır. Enerjinin tek başına bu kadar düzeni oluşturması ihtimali sıfırdır. Enerji maddeye şekil verse bile maddenin şeklinin bu düzende olmasına karar veremez. Daha pek azını saydığım bu düzenin sonunda vaadedilen ölümden sonraki ahiret inancına inanma zorunlulukla bile olsa kabul edilir. Bunları oluşturan Allah sonradan tekrar diriltemezmi vaadi gibi ?

• Konuyu açan arkadaş çok başka birşey söylemiş millet hemen kendi inancının misyonerliğini yapmaya başlamış. Ben de 5 yaşından beri senin düşündüklerini düşünüyorum şuan 22 yaşındayım. Hayatımın çeşitli dönemlerinde dine ve allaha çok yakınlaştığım da oldu çok uzaklaştığım da. İki dönemde de tek ortak nokta: Sonsuzluk kavramı beni hep korkutmuştur. İster cennette ol ister cehennemde. Sonuçta sonu yok ve belirsizlik. İnsanlık tarihi boyunca insanlar belirsizliklerden korkmuştur bu da normal bir duygu gibi geliyor. İnancın ne olursa olsun ister ölünce cehennem veya cennete gideceğini düşün ister enerjiye dönüşeceğini düşün bu düşünce iki türlü de seni korkutur. Sonsuza kadar cennette yaşadığını düşün. Kitapta vadedildiği gibi huriler emrinde olsun sabahtan akşama kadar çeşitli yiyeceklerden istediğin kadar ye sarhoş etmeyen şaraplardan iç ne biliyim insan bir süre sonra sıkılır. İnsana dünyada herşeyi versen bile ruhu sıkılıyor bir süre sonra. Orda da sıkılmaması için bir sebep göremiyorum ben ve bu işin de sonu olmadığı için insan düşünüyor ne olacağım ben bu iş ne kadar böyle sürecek diye. Bizim kafadaki insanlara sonsuz yaşam da yok olmak kadar korkutucu gelir hocam. Çok irdeleme, milletin misyonerlik faliyetlerine de kafanı fazla takma hayatını yaşa. 70 ine gelince yapmadığın için pişmanlık duyduğun birşey olmasın. Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.