Şimdi Ara

Yok olma korkusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dine bağlıyom biraz, eğer müslüman kalsam (çünkü yok olmak yok) cehenneme bile gitsen yok olmuyon en azından varsın. Eğer inanmasan (bana dinler inandırıcı gelmiyor) yok oluyorsun bu da beni çok korkutuyor. Eğer müslüman olup cennete ve ya cehenneme gitsemde sonsuza kadar ne yapacağız diyom. Her türlü kafamı karıştırıyor bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonnoYuuki -- 2 Şubat 2015; 15:56:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KonnoYuuki

17 yaşındayım, izlediğim dizilerdeki ölümlerden bile etkilenecek düzeye geldim. Dine bağlıyom biraz, eğer müslüman kalsam (çünkü yok olmak yok) cehenneme bile gitsen yok olmuyon en azından varsın. Eğer inanmasan (bana dinler inandırıcı gelmiyor) yok oluyorsun bu da beni çok korkutuyor. Eğer müslüman olup cennete ve ya cehenneme gitsemde sonsuza kadar ne yapacağız diyom. Her türlü kafamı karıştırıyor bunlar, geleceğimi bile düşünemiyorum plan yapamıyorum.

Öncelikle sana şu sorunun cevabını almadan yardım edemem neden dinler inandırıcı gel miyor ?
  • Korkmaya da gerek yok. Bu dünyada bile ne halt edeceğimiz bilemiyoruz, öteki hayata niye bu kadar kafa takıyorsun arkadaşım? Benim inancıma göre biz vücut denen organizmada dolaşan bir elekrik enerjisiyiz ve gün gelecek bu enerji boşalacak ve başka organizmalarda, vücutlarda varlığını sürdürmeye devam edecek... Cennet-cehennem, hesap kitap ben inanmıyorum onlara, mantıklı gelmiyor çünkü... Müslümanları cennete atıyorsun iyi güzel, İslam'dan haberi olmayan bireyleri napacaksın? Ya da İslam'dan önce var olan toplumları napacaksın? Onlara sınavsız üniversiteye giriş gibi doğrudan cennete mi alacaklar?
  • AydoSkull99 kullanıcısına yanıt
    İnanmıyorum demedim ama aradayım. Sadece diğer tarafı bağlayarak düşünüyorum ve dinlerin insanların daha düzgün yaşaması için uydurulduğunu düşünüyorum. Daha küçüğüm bu fikrim elbette değişecektir ama şu an böyle.
  • Ateistliği kabul edersen evrenin oluşumunda maddenin sonsuzdan beri var olduğunu kabul etmen gerek. Bigbang'i herkes bilir. Ben hep bigbang'i düşündüm yani bu nasıl oldu bu patlamanın nedeni ne? neden şu anki atomlar patlayıp yeni yeni yerler oluşturmuyor? Patladığı iddaa edilen atom nasıl var oldu? Gördün mü? Bunlara bile stabil cevaplar veremiyorsun. Dinde bir şeye stabil cevap vermediğinde o sana mantıksız geliyorsa ateizmin de mantıksız gelmesi lazım kardeş.

Ki Maddenin ezeli olmadığı ispatlandı. Tanrı var ister inan ister inanma. Evrenin oluşumunun ilk başını düşündüğümüzde o atomun nasıl var olduğunu bulamıyoruz. O zaman akıllı bir tasarımın ürünü olduğumuz ispatlanmıştır.

Ha gel birazda evrimden bahsedelim dünyaya ilk gelen canlılığın meteorlarla uzaydan geldiği kabul gören bir teoridir. bu teoriye göre uzaydaki canlılık nerden geldi? Bunu cevaplayamıyoruz. Pek ala evrim nedir bir canlının kendisinin yaşam ve üreme şartlarını arttıracak şekilde değişmesi değil mi?

İnsanın evrimi resminde insanların ilk başta aşağı yukarı 4 ayak üstünde yürüdüğünü görmüşsündür. Öncelikle 2 ayak üstünde yürümek 4 ayak üstünde yürümekten avantajlı bir şey değildir. Ayaklarımız önceden el gibi işlev görüyordu denir. Ayaklarımızında el gibi işlev görmesi avantajlı birşeydir. İnsanda evrim kusura bakmayın ama o zaman tersine ilerlemiştir. Hiç bir şekilde inanılan evrimin bize bir getirisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 2 Şubat 2015; 13:50:34 >

• quote:

İnanmıyorum demedim ama aradayım. Sadece diğer tarafı bağlayarak düşünüyorum ve dinlerin insanların daha düzgün yaşaması için uydurulduğunu düşünüyorum. Daha küçüğüm bu fikrim elbette değişecektir ama şu an böyle.

Güzel kardeşim öncelikle Allah'a inançla başlayalım bir hücrenin var olması için tüm atomların öyle bir düzende bir araya gelmesi için milyarlarca kombinasyon gerekir ve bu sadece 1 hücre için ki bu evrende bu hücreden katrilyonlarca maddelerden çetrilyonlarca olduğunu düşünürsen bu düzenin oluşma olasılığı ömrümüzün sayamayacağı bir sayıya dönüşür ki bu derece sayı yığınından 1 tanesi olmuş ve bu düzen olmuş bu kendi kendine oluşamaz bu olasığı gerçekleştiren bir yaratıcının olması gerekir ki O'da yüce Allah'tır."... Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah'tır" (Furkan suresi, 2)
    "...Onun katında her şey bir ölçü (miktar ) iledir.(Rad suresi, ayet 8)
    " Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık" (Kamer suresi, ayet 49)
    O, yedi göğü, birbiri üzerine yarattı. Rahmân'ın yaratmasında bir aykırılık, uygunsuzluk görmezsin. Gözünü döndür de bak, bir bozukluk görüyor musun?
    bu ayette Mülk suresi 3. ayet bu evrende kusur yoktur.Allah'a inancı geçtikten sonra .
    Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (En'am Suresi, 32) . EVET kardeşim dünya geçicidir bu dünya son bulur .Bu dünya imtihan için var ahirete hazırlık için seni annenin karnındaki bir embriyoya benzeticem elin yok ayağın yok anneden besleniyorsun ekmek elden su gölden ve sana diyorlar el yap ayak yap kendine kalp yap ama sen diyorsun bundan sonra hayat var mı ki ? ne yapayım kolu ayağı işte ben burda iyiyim anne karnında yaptığın hazırlıklar bu dünya içindi bu dünyada da aynısını yaşıyorsun aman işte işim var çalışıyorum dünyada keyfim iyi bundan sonrası yok diyorsun ama burda yaptığın hazırlıklar ahiret için nasıl embriyo organlarını hazırlıyorsa bu dünya için bizde ahiret için ibadetle hazırlık yaparız . İşte Din de burda bize bu hazırlığın nasıl olacağını gösteren şeydir din burda devreye girer Allah dinleri ebedi haya hazırlanmamız için bize yol gösterici olarak gönderdi.Yok olmaktan asla korkma inanan insan teslim olan insan korkmaz bilir ki bu dünya yalan daha hayat başlamadı Umarım yardımcı olabilmişimdir güzel kardeşim takma kafana Allah'a dua et o hiç şüphesiz merhametlilerin en merhametlisidir bundan sonra hayat vardır sen hiç kafana takma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamile kalma ihtimali ne kadar?
    4 yıl önce açıldı
    Aşırı zeki olma sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediseven

Korkmaya da gerek yok. Bu dünyada bile ne halt edeceğimiz bilemiyoruz, öteki hayata niye bu kadar kafa takıyorsun arkadaşım? Benim inancıma göre biz vücut denen organizmada dolaşan bir elekrik enerjisiyiz ve gün gelecek bu enerji boşalacak ve başka organizmalarda, vücutlarda varlığını sürdürmeye devam edecek... Cennet-cehennem, hesap kitap ben inanmıyorum onlara, mantıklı gelmiyor çünkü... Müslümanları cennete atıyorsun iyi güzel, İslam'dan haberi olmayan bireyleri napacaksın? Ya da İslam'dan önce var olan toplumları napacaksın? Onlara sınavsız üniversiteye giriş gibi doğrudan cennete mi alacaklar?

Allah adaletlilerin en adaletlisidir ...Hiçbir günahkâr nefis, başka günahkâr nefsin günah yükünü üslenmez. Biz, bir elçi (peygamber) göndermedikçe hiç kimseye azap edecek değiliz (onu cezalandırmayız)." (İsrâ Sûresi: 15) Burdan yorumla kardeşim

• Bu soruları sormanın altında yatan sebep zaten bugüne kadar içinde yetiştiğin evrensel kültür. Bu kültür bize homo sapienslerin diğer türlerden daha üstün olduğunu dolayısıyla tüm varlığımızın da bir anlamı olması gerektiğini dikta etti. Ama yok.

Sırf evrim sürecinde beynimiz diğer canlılara göre biraz fazla gelişip, öz farkındalık kazandık diye hayatımızın bir anlamı olmak zorunda değil. Beynimiz yeterince gelişmese, biz de sırf içgüdülerine göre yaşayan bir köpekten, kediden ya da hipopotamdan farksız olup hayatta kalmaya bakacaktık.

Seni yetiştiren evrensel kültürün dışında düşün ve gerçekleri gör.
  • AydoSkull99 kullanıcısına yanıt
    Yorumlayayım hemen. Peygamber gönderilmemiş toplumlar cezadan müstesnadır diyor yani. Örnek, yamyamları verebiliriz. Adamların ne dinden haberleri var ne peygamberden, ormanın derinliklerinde medeniyetten uzakta avlanarak hayatlarını sürdürüyorlar, arada ormana düşen turistleri de yakalayıp yiyorlar akşam yemeği niyetine... Müslüman yapınca sonsuz cehennem cezası var, yamyam yapınca istisna uygulanıyor. Çok adaletli bir uygulamaymış gerçekten... Bu adalet sistemi de bizim Türk vergi sistemi gibiymiş, beyanname verene kallavi vergiler var, vermeyene seçim zamanı af var...
  • quote:

Korkmaya da gerek yok. Bu dünyada bile ne halt edeceğimiz bilemiyoruz, öteki hayata niye bu kadar kafa takıyorsun arkadaşım? Benim inancıma göre biz vücut denen organizmada dolaşan bir elekrik enerjisiyiz ve gün gelecek bu enerji boşalacak ve başka organizmalarda, vücutlarda varlığını sürdürmeye devam edecek... Cennet-cehennem, hesap kitap ben inanmıyorum onlara, mantıklı gelmiyor çünkü... Müslümanları cennete atıyorsun iyi güzel, İslam'dan haberi olmayan bireyleri napacaksın? Ya da İslam'dan önce var olan toplumları napacaksın? Onlara sınavsız üniversiteye giriş gibi doğrudan cennete mi alacaklar?

Bende pek inancli viri sayilmam ama cevapliyayim

Onceki insanlar iyilik kotulugune gore cennet cehenneme giricekler ayrica biz bilemeyiz suanki hristiyanin direk cehenneme gidecegini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yorumlayayım hemen. Peygamber gönderilmemiş toplumlar cezadan müstesnadır diyor yani. Örnek, yamyamları verebiliriz. Adamların ne dinden haberleri var ne peygamberden, ormanın derinliklerinde medeniyetten uzakta avlanarak hayatlarını sürdürüyorlar, arada ormana düşen turistleri de yakalayıp yiyorlar akşam yemeği niyetine... Müslüman yapınca sonsuz cehennem cezası var, yamyam yapınca istisna uygulanıyor. Çok adaletli bir uygulamaymış gerçekten... Bu adalet sistemi de bizim Türk vergi sistemi gibiymiş, beyanname verene kallavi vergiler var, vermeyene seçim zamanı af var...

Töbe haşa biz cezasını bilemeyiz belki ceza alırlar ama bilen bir kişi mesela müslüman haberdar herşeyden uyarılmış .Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Zumer/9 . Ama ikisinin cezasıda farklıdır. Hem kardeşim Ben sizin bilmediklerinizi bilirim. Bakara 30 .Diyen yüce Allah'ın hesap günü geldiğinde yerde birtek haksızlık koymayacak hepsinin hesabını soracak olan Allah'ın neyi cezalandırıp cezalandıramayacağımızı bilemeyiz.Dünyaya binlerce peygamber gönderildi
    Biz her millete bir peygamber gönderdik.Nahl suresinden bir ayet kaçıncı bilmiyorum burdan Nahl suresindeki ayette, Hz. Adem (as)’den beri her zamanda bulunan bütün kavimlere -imtihandaki adaletin bir gereği olarak- mutlaka bir peygamberin gönderildiği ifade edilmektedir zaten hemde aklı başında olan bir insan mantığı ve fıtratı gereği bir yaratıcının olduğunu bulabilir .

• KonnoYuuki kullanıcısına yanıt
    Kaç yaşındasın acaba?
  • Booker DeWitt kullanıcısına yanıt
    17
  • Deistliğe bir bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

17

20 yıl önce hayat senin için nasıldı?
  • Booker DeWitt kullanıcısına yanıt
    Hep öyle kalsa iyi, ama başladık artık.
  • KonnoYuuki kullanıcısına yanıt
    aynen bende düşündüm bunları. cennet yada cehennemde sonsuz yaşamak içime bi korku salıyo. sıkılırım diye korkuyorum. yok olmaktan korkuyor muyum tam bilmiyorum. en iyisi bu konuları fazla düşünmemek. bir spora ayır vaktini, sosyalleş. o zaman bu düşüncelerden kurtulabiliyorsun
  • Sen ben misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulan64ude

aynen bende düşündüm bunları. cennet yada cehennemde sonsuz yaşamak içime bi korku salıyo. sıkılırım diye korkuyorum. yok olmaktan korkuyor muyum tam bilmiyorum. en iyisi bu konuları fazla düşünmemek. bir spora ayır vaktini, sosyalleş. o zaman bu düşüncelerden kurtulabiliyorsun

Güzel kardeşim herşeyi bu dünya ya ve bu dünya mantığıyla yorumluyorsunuz Allah bu dünyada bizlere sıkılma vb duygular vermiş ama öbür alem başka dünya yalan herşeyi mantıkla değerlendirme bu duyguyu verende Allah orda sıkılmama duygusunu verende Allah . Hem bende korkuyorum evet cehennem ehli olmaktan korkuyorum sende kork cehennemden kork cennettenkorkma orda tüm güzel duygular var orda sıkılma korkma yok ama cehennemde kötü olanlar var oradan kork eğer boş geçiriyorsak vakitlerimizi boş jarjörle dolaşıyorsan nefsine yenik düşüyorsak biz korkmayalımda kim korksun değil mi ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.