Şimdi Ara

Yok olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonsuz cennet falan istemiyorum sadece yok olmak istiyorum çok mu şey istiyorum

• iyi güldüm hahahaaaaa

mümkün değil. gelmişsin bir kere dünyaya. iyi şeyler yapmaya bak..
  • Hayır çok şey istemiyorsun, zaten sonsuzluk kavramını içinde barındıran herşey yalandır. Sende diğer herkes gibi yok olacaksın birgün. Biraz sabretsen . Hatıraların, sevdiklerin, nefret ettiklerin hepsi bir gün tamamen yok olacak. Bana kalırsa üzülmeye gerek yok sonuçta gerçek olan bu.
  • Hahaha on numara tespit ben de istiyorum valla
  • Psikoloğa gitmeni öneriyorum.

Muhtemelen geçici bir durum ama ne olur ne olmaz. :)
  • hokusss pokusss

güldürdümmü
  • ismene kullanıcısına yanıt
    Sonsuzluğun olmadığı kanısına nerden vardın? Yorumundan anlaşılıyor ki ateist ve dinsizsin ancak sonsuzluk kavramını kabul etmeyen ateisti ilk defa görüyorum.
    Eskiden yani big bang teorisi ortaya çıkmadan önceki materyalist ateisler evrenin ve maddenin ebedi ve sonsuz olduğunu savunuyorlardı, bu teoriye göre madde ve evren hep vardı bir yaratan olmadı görüşüne sahiplerdi, hoş şimdi big bang teori olsa bile bu seferde karanlık enerjinin sonsuz olduğunu örgörüyolar. Halbuki hepsi bir bütündür, enerji olmadan madde olmaz, madde olmadan zaman olmaz vs gibi.

Sen ise tam tersini söylüyorsun. Bu da açıkça gösteriyor ki evren yoktan var edildi, bunu yapan da Allah'tır, dolayısıyla sonsuz ve ebedi hayat olan ahirette vardır. Allah'ın herşeye gücü yeter, bu evreni yaratan Allah madde ötesi alemleri de yaratmıştır.

Kendinizi kandırmayın, öldükten sonra herkes hesaba çekilecek kimse yok olup gitmeyecek.

• Maalesef kimse hesaba çekilmiyecek hocam
  • megan444 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef herkes hesaba çekilecek, yok öyle herkesin kafasına göre hareket edebileceği bir dünya. Ölmek çok kolay, bi ötanaziye bakar ama kimse ölmek istemiyor inkar edenlerde eceli ile ölürse topu topu 50 bilemedin 70 yıl yaşayacak, bence sen cehennemden nasıl yırtarım nasıl muhteşem bir dönüş sağlarım diye düşünmeye bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: junis

Sonsuzluğun olmadığı kanısına nerden vardın? Yorumundan anlaşılıyor ki ateist ve dinsizsin ancak sonsuzluk kavramını kabul etmeyen ateisti ilk defa görüyorum.
    Eskiden yani big bang teorisi ortaya çıkmadan önceki materyalist ateisler evrenin ve maddenin ebedi ve sonsuz olduğunu savunuyorlardı, bu teoriye göre madde ve evren hep vardı bir yaratan olmadı görüşüne sahiplerdi, hoş şimdi big bang teori olsa bile bu seferde karanlık enerjinin sonsuz olduğunu örgörüyolar. Halbuki hepsi bir bütündür, enerji olmadan madde olmaz, madde olmadan zaman olmaz vs gibi.

Sen ise tam tersini söylüyorsun. Bu da açıkça gösteriyor ki evren yoktan var edildi, bunu yapan da Allah'tır, dolayısıyla sonsuz ve ebedi hayat olan ahirette vardır. Allah'ın herşeye gücü yeter, bu evreni yaratan Allah madde ötesi alemleri de yaratmıştır.

Kendinizi kandırmayın, öldükten sonra herkes hesaba çekilecek kimse yok olup gitmeyecek.
    harbiden hocam kafama taktınız, bu ateistler evrenin oluşumunu nasıl açıklıyor, big bang'de patlayan parçalar nerden gelmiş mesela? ne zaman oluşmuşlar?

• Açıklayamıyorlar hocam ondan ateistler dindarlar açıklıyor
  • Maalesef hocam herkes bu dünyada istediği gibi hareket edebilir bedelini de öderse bu dünyada öder gerisi yok
  • Bu çok karışık bir konu ama ben sade bir örnekle anlatmaya çalışayım.

Big bang (büyük patlama) teorisi keşfedilemeden önce eski materyalist ateistler maddenin yani evrenin hep var olduğunu onun yoktan var olmadığını savunuyolardı ki bu görüşe göre yoktan bir varlık çıkmaz, yani bir şeye yok diyebilmek için önce var olması gerekir, var=yok çünkü yoktan var olmak bilim yasalarına aykırıdır, bu sebeple evren hep vardı dediler.

Ancak Big Bang teorisyle ateistlerin bu görüşü tamamen çökertildi, artık evrenin bir başlangıcı ve bir sonu vardı, maddenin bir başlangıcı olduğunu öğrenen ve yıkılan ateistler bu seferde atom altı parçacıklara sığınarak yaratıcıyı inkar etme yoluna girdiler,evrenin bir başlangıcı olabilir ama bizimde parçacıklarımız var dediler.

Biliyorsunuz maddeyi oluşturan atomlardır, atomlarınsa daha küçük boyuttaki proton, nötron ve elektronlardan oluştuğu açıklanmaktadır, kısaca bunların sığındıkları tek şey hiçlikten gelen atom altı parçacıklardır, protonların, karanlık enerjinin tesadüfen ortaya çıktığı gibi bir sürü tutarsız teorileri argümanları vardır.

Ateistlerin öncesi ve sonrasını başka bir örnekle vereyim. Bunun herkes tarafından kolayca anlaşılması için basit bir çorba örneği ile açıklayacağım.

Big Bang teorisinden önce ateistler
    Sen bir karşık sebzeli çorba yaptın diyelim, bunlar ne diyordu? hayır efendim bu çorbayı sen yapmadın, bu çorba hep vardı, çorba yoktan var olamaz, o çorba hep vardı.

Big bang sonrası atesitler.
    Sen karışık sebzeli bir çorba yaptın, bunlar ne diyor? Evet çorba tuz biber bazı sebze türleri ile meydana gelmiş ancak bu çorbayı sen yapmadın, o tuz biber sebzeler yağlar falan hepsi birleşmiş hadi biz şu tencerenin içine girelim de çorba olalım demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 9 Ağustos 2019; 20:11:28 >

• megan444 M kullanıcısına yanıt
    Ben Allah'ın varlığına ve dinine ilim öğrenerek şahitlik ettim, bir sürü tecrübem oldu mucize şeyler yaşadım ve öyle iman ettim.

Ama senin kafan bozuk isyan içerisinde çaresizlik içerisinde inkar ediyorsun, bu şekilde yaparsan doğru yolu bulamazsın, dine göre önce bu dünyaya geliş amacını öğren sonra dünya sevgisini bir kenara bırakıp sadece Allah'tan iste bak görürsün o zaman gerçeği, bu şekilde doğru yolu görmen mümkün değil.

Allah her sapkın kavimi, zulüm edenleri azgınları tarihte helak etmiştir, tarihe bakarsan görürsün. Git google yaz pompei kavmi diye insaların nasıl taş kesildiklerini resimlerle gör, hepsi sapkınlık ve azgınlık içinde iken helak olmuş, bu işte tesadüf falan değildir. Bir insan taş kesilebilir mi, Allah isterse taş yapar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 9 Ağustos 2019; 20:24:42 >
  • Adamı sal da yokolsun birader naptın ya
    İçindeki son umudu kopartmissin niye tartisiyosun
    Zaman zaman herkes zoruluklar çeker
    Hayat bu ya hep düz bir çizgide ilerlemez inişli cikislidir
    Eminim işler sıkıntılar zamanla düzelecektir biraz sabır
  • Nasıl yok olacağını biliyorum ama azmettirici olarak yargılanmaktan korkuyorum
  • 1 milyon sene lüks, şatafat ve zenginlik içinde, her istediğin olacak şekilde ve sonrası yok oluş olan bir ömür mü?

yoksa normal bir hayat sonrasında cehennem dahi olsa ebedi ömür mü?

ben ikincisini seçiyorum..
  • Tamam. Ölünce herkes gibi biz de yok olacağız zaten. Sonrası hiçlik, yokluk. Acı ama gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snowmann -- 9 Ağustos 2019; 23:31:49 >
  • İnsan bedeni enerji ve maddeden ibarettir.ruh enerjidir beden ise maddedir.ölüm esnasında enerji maddeden ayrılır.enerji termodinamiğin 1.kanununda belirtiliği üzere yok olmaz ve ruhlar alemine geri döner.zaten enerji yani ruh ruhlar aleminden maddeye dönüşüp dünyaya gelmiştir.yani yok olmak diye bir şey yoktur yok olan maddedir o da tam anlamıyla yokluk değil dönüşümdür başka kütlelere.kardeşim Allah vardır iman et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Parolo

İnsan bedeni enerji ve maddeden ibarettir.ruh enerjidir beden ise maddedir.ölüm esnasında enerji maddeden ayrılır.enerji termodinamiğin 1.kanununda belirtiliği üzere yok olmaz ve ruhlar alemine geri döner.zaten enerji yani ruh ruhlar aleminden maddeye dönüşüp dünyaya gelmiştir.yani yok olmak diye bir şey yoktur yok olan maddedir o da tam anlamıyla yokluk değil dönüşümdür başka kütlelere.kardeşim Allah vardır iman et.
    Zeusa şükürler olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.