< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 30 Eylül 2023; 20:5:35 > |
Üniversiteler Açılıp Kapanıyor mu? YÖK'ten Yeni Yasaklar
COVID-19 salgınının devam etmesiyle birlikte üniversitelerin açılıp kapanması konusu gündemde. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), konuyla ilgili yeni yasaklar uygulayabileceğinin sinyallerini verdi.
2 Ekim tarihinde YÖK'ün açıklamasına göre, salgının yayılmasını kontrol altına almak için bazı üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilebileceği belirtildi. YÖK, alınacak tedbirleri üniversitelerin kendi salgın yönetim kurullarının belirleyeceğini açıkladı.
Yüz yüze eğitimin durdurulması kararı, salgının seyrine ve üniversitelerin risk değerlendirmelerine göre alınacak. Üniversiteler, duruma göre uzaktan eğitime geçebilir veya eğitim faaliyetlerini tamamen askıya alabilirler.
YÖK, salgının kontrol altında tutulması için tüm üniversitelerin gerekli önlemleri almasını ve salgın yönetim planlarını güncel tutmasını istedi. Üniversiteler, öğrencilerine ve çalışanlarına sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları konusunda bilgilendirme yapmakla yükümlü olacaklar.
Üniversitelerin açılıp kapanmasıyla ilgili son karar, YÖK ve üniversitelerin yapacakları değerlendirmelere bağlı. Öğrencilerin ve çalışanların sağlığını korumak için gerekli tüm önlemler alınacak ve durum yakından takip edilecektir.