Şimdi Ara

Yoklama kaçağı ve bakaya olarak Yüksek Lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Temmuz ayı 1988 Dogumluyum ve şuan Yurt dışındayım.Bu yaz ayı içerisinde dönmeyi düşünüyorum

Biliyoruz ki son yaş sınırı 29 askerlik için. Lisans egitimimi tamamladıktan sonra 2 yıl tecil ettirmiştim ve Agustos 2017 içerisinde yoklama yapılması gerekiyor.
    Fakat ben en az 1 yıl çalışmak istiyorum banka borçlarını kapatıp biraz cebimde para ile gitmek istiyorum.
    Sizere sorum şu : Agustostan sonra yoklama yaptırmasam ve meslegime devam ederek çalışssam bakaya kalmış biri olarak önümüzdeki yıl YÜksek Lisans'a başvuru yapabilir miyim. ???
    Daha önceki konulara baktım bakaya kalmış olarak birisi Yüksek lisansa başvuru yaptıgını yazmıştı fakat yaş sınırından bahsetmemişti o yüzden sorma ihtiyacı hissediyorum bir karar verebilmem için dönüp dönmeme ya da daha sonra ülkeye dönme gibi

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: terminator88

Arkadaşlar Temmuz ayı 1988 Dogumluyum ve şuan Yurt dışındayım.Bu yaz ayı içerisinde dönmeyi düşünüyorum

Biliyoruz ki son yaş sınırı 29 askerlik için. Lisans egitimimi tamamladıktan sonra 2 yıl tecil ettirmiştim ve Agustos 2017 içerisinde yoklama yapılması gerekiyor.
    Fakat ben en az 1 yıl çalışmak istiyorum banka borçlarını kapatıp biraz cebimde para ile gitmek istiyorum.
    Sizere sorum şu : Agustostan sonra yoklama yaptırmasam ve meslegime devam ederek çalışssam bakaya kalmış biri olarak önümüzdeki yıl YÜksek Lisans'a başvuru yapabilir miyim. ???
    Daha önceki konulara baktım bakaya kalmış olarak birisi Yüksek lisansa başvuru yaptıgını yazmıştı fakat yaş sınırından bahsetmemişti o yüzden sorma ihtiyacı hissediyorum bir karar verebilmem için dönüp dönmeme ya da daha sonra ülkeye dönme gibi

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Merhabalar hocam.

Tecil ettiysen eğer, 2017 ağustosta yoklamaya girmeyeceksin, sevk öncesi işlemlerini yapacaksın. Sana verdikleri kağıtta bu yazar.

Herşey askerlik şubesinde bitiyor hocam. Sen bakma onların ''yapamayız, edemeyiz'' dediklerinde, bal gibide yaptıkları örnekler mevcut, nette bolca örneğini görebilirsin.

Fakat kuvvetle muhtemel, yüksek lisans başvurusunda askerlik durum belgesi isteyecekler, sende onu almak için askerlik şubesine gideceksin, onlarda sana bunu vermeyecek, sevk işlemlerini yapmanı tavsiye edecek, sende sevkini yapmayacaksın, bakaya kaldığın için bir evrak imzalatacaklar 2 hafta içerisinde askerlik şubesine gel diye, sen onada gitmeyeceksin, tekrar yurtdışına gideceksin, sonra havalimanında bakaya olduğun çıkacak, sonra o imzaladığın belgeyi göstereceksin o 15 gün içerisinde ülkeden gideceksin. Her gelip gittiğinde o belgeyi imzalatacaklar sana, sen yine gitmeyeceksin. Para cezaları birikecek. En son canına tak edecek gidip askerliğini yapacaksın, veya bedelli çıkmasını bekleyeceksin, bedelli çıkarsa hem bedelli parasını hemde o bakaya kaldığın dönemlerin cezasını ödeyeceksin, ki kuvvetle muhtemel o cezaları affedecekler, sadece bedelli parasını ödeyeceksin. Olacağı bu yani bunun.

Yada yurtdışındaysan eğer, 3 yıl sigortalı çalışırsan ve bunu ıspat edersen, yurtdışındaki konsolosluğa giderek dövizli askerlikten yararlanabilirsin.

Fakat kesin bilgi istiyorsan herhangi bir askerlik şubesini arayıp sorabilirsin. Cevabını verirler yani. Ama benim bildiğim bunlar. Bir arkadaşım o ''2 hafta içerisinde gel'' temalı belgeyi 3-4 kez imzaladı yurtdışına girdi çıktı, heralde hakkı dolmuş, şimdi evden çıkamıyor askere götürecekler diye. Ama ben zorla götürme bitti diye biliyordum ama arkadaşın durumu bu.

Valla bu askerlik meseleleri zor. Fırsat yakaladığın an kafa rahatken bir an önce gidip gelmek en iyisi. Bende tecil ettirmiştim, 2018'e kadar tecil vardı, beklemedim gittim bozdum tecili, haftaya da gidiyorum askere, 5.5 ay sonra bitecek inşallah. İşe girmek istiyorsun sıkıntı, gelecek planı kuruyorsun sıkıntı zira arada 5.5-6 ay gibi koca bir boşluk kalıyor, neyin ne olacağı belli olmayan bir boşluk, evlensen ilişkinin zarar görmesi muhtemel, sevgilin varsa ayrılman muhtemel. Bu yüzden tavsiyem biran önce kurtul bu yükümlülükten. Yoksa uğraşır durursun benim arkadaş gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yurt dışındayım ama çalışmadım 3 yıl gibi bir süre .
    amacım dönüp en az bir yıl işime devam etmek . dediğin gibi bir an önce gidip gelmek rahatlamak ama bankaya borclarımdan hacizler var bunları temizleyip gitmek istiyorum daha sonra faiz ödememek için
    o yüzden en az bir yıllık bir uzatma lazım bir şekilde.
    işim geregi eger 6 ay gitsem bile bir yıl kaybım olacak dönem ortası iş bulamam.öteki seneyi beklemem gerkecek
  • Gitmek istemiyorsan 1 yıl sonra gidersin. Bakaya kalırsın, onun cezasını ödersin. Ama sen bi sor araştır, aslerlik şubesine sor abi. Belki yüksek lisansa kayıt olabileceksin, oda tecil edecek zaten. 29 yaş sınırı lisans için diye biliyorum, yüksek lisans değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen lisansın 29 sınırı . yüksek lisansın daha ileriki yaşlar .
    işte 29 u doldurmadan başvuru yapsak kabul edilse sıkıntı yok da , tedirgin eden 29 u doldurduktan sonra bana yüksek için kayıt yapma şansı verecekler mi bakaya durumundayken
    teşekkürler üstat bu arada cevapların için . ugraştırıyorum ama bi nebze saglama almaya çalısıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminator88 -- 3 Haziran 2017; 3:32:3 >
  • terminator88 T kullanıcısına yanıt
    Üstat bende tam olarak aynı durumdayım şu an sen çözebildin mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Lisans Sonrası Tecil?
    15 yıl önce açıldı
    Yüksek Lisans ve Askerlik
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.