Bildirim
YOL BİLGİSAYARI...
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
arabayı stop et düz bi yerde 2-3dk dur tekrar çalıştır bence bi bak değerler neyi gösteriyor -
Yol bilgisayarında (ki bilgi ekranı olarak isimlendirmek daha doğru olur bence) gözüken gidilebilecek mesafe
o anki sürüş şeklinize göre alınan ortalamaya göre verilen bir değerdir.
Mesela:
100 km hızla düz yolda gidiyorsuz, depoda 10 litre yakıt var. Bilgi ekranında atıyorun 187 km menzil yazıyor.
Yol yokuş aşağı oldu, hala aynı hızda gidiyorsunuz, yakıt tüketimi sıfır. Yaklaşık bir dakika sonra bilgi ekranında
menzil atıyorum 190 km gözükür, bir süre daha öyle giderseniz menzil bu defa 195 gözükür.
Sürüş şeklinize göre bilgisayar diyor ki bu adam son 5 dakika hemen hiç yakıt tüketmediş, budan sonra da böyle gider bunun menzili 195 olur.
Ya da tam tersi, menzil 187 idi çok dik bir yokuş çıkmaya başladınız, 1 dakika sonra menzil 160'a düşer, 2 dakika sonra 140'a (mesela)
Son bir kaç dakikadaki (veya 10-15 dakika, artık neyse) ortalamanıza göre ortalma bir değerdir menzil.
yani çok fazla ciddiye almayın.
arz ederim
-
bunu biliyorumda mazot alınca gene hıza göremi olacak mesela30kmde mazot alınca 30mu olacak yoksa hıza göremi artacak bunu merka ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürker -
Onur merhaba, bizde 97 model Vectra 2.0 CD var.Ben arabaya benzin aldıktan sonra kontağı çevirdiğim anda mesela daha önce Range 28 gösterirken otomatik olarak siliniyor ve yeni değer yazıyor.Çünkü yakıt depoya doldu ve yeniden menzil hesaplandı.Bu şekilde yani.Hiç sorun yaşamadım daha önce.Bu olayı servise sorup öğrensen iyi olur.Sorun varsa garanti kapsamında hallolur.İnşallah problem yoktur.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- arabanın hararet göstergesi yükselmiyor
- tümsekten geçerken gelen gıcırtı sesi
- opel corsa 1.2 kronik sorunlar
- easytronic şanzıman
- izmir"de en iyi opel ustası
- opel corsa 2024 özellikleri
- opel corsa elektrikli fiyat
- opel mokka elektrikli yorumlar
- 2024 opel grandland fiyat listesi
- opel rocks e
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X