Şimdi Ara

YOL BİLGİSAYARI...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün arabaya mazot aldık önceden 30km gösteriyodu gidilecek yolu mazot aldık ama hala değişmedi bu normalmi sonradanmı yükselecek yol bilgisayarındaki rakam çeyrek depo dolu hala menzil diyor cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• arabayı stop et düz bi yerde 2-3dk dur tekrar çalıştır bence bi bak değerler neyi gösteriyor
  • Yol bilgisayarında (ki bilgi ekranı olarak isimlendirmek daha doğru olur bence) gözüken gidilebilecek mesafe
    o anki sürüş şeklinize göre alınan ortalamaya göre verilen bir değerdir.

Mesela:
    100 km hızla düz yolda gidiyorsuz, depoda 10 litre yakıt var. Bilgi ekranında atıyorun 187 km menzil yazıyor.
    Yol yokuş aşağı oldu, hala aynı hızda gidiyorsunuz, yakıt tüketimi sıfır. Yaklaşık bir dakika sonra bilgi ekranında
    menzil atıyorum 190 km gözükür, bir süre daha öyle giderseniz menzil bu defa 195 gözükür.
    Sürüş şeklinize göre bilgisayar diyor ki bu adam son 5 dakika hemen hiç yakıt tüketmediş, budan sonra da böyle gider bunun menzili 195 olur.

Ya da tam tersi, menzil 187 idi çok dik bir yokuş çıkmaya başladınız, 1 dakika sonra menzil 160'a düşer, 2 dakika sonra 140'a (mesela)
    Son bir kaç dakikadaki (veya 10-15 dakika, artık neyse) ortalamanıza göre ortalma bir değerdir menzil.

yani çok fazla ciddiye almayın.

arz ederim

• bunu biliyorumda mazot alınca gene hıza göremi olacak mesela30kmde mazot alınca 30mu olacak yoksa hıza göremi artacak bunu merka ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürker
  • Onur merhaba, bizde 97 model Vectra 2.0 CD var.Ben arabaya benzin aldıktan sonra kontağı çevirdiğim anda mesela daha önce Range 28 gösterirken otomatik olarak siliniyor ve yeni değer yazıyor.Çünkü yakıt depoya doldu ve yeniden menzil hesaplandı.Bu şekilde yani.Hiç sorun yaşamadım daha önce.Bu olayı servise sorup öğrensen iyi olur.Sorun varsa garanti kapsamında hallolur.İnşallah problem yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.