Şimdi Ara

Yol bilgisayari yag degisimi hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yol bilgisayari 15000de yag degisimin var derken 14900e bi hafta sonra 14500e kadar indirdi..
    simdi bu ne kadar tutarli oluyor?

Yol bilgisayari ne kadar dogru hesapliyor yagi? Yag cubugu da yok...

Yag degisimi mi yapmak gerek yoksa yag eklemek mi?

Yag degisimi ucreti ne kadardir c sinifi bir arac icin?

Tesekkürler..

• Yag degisimi yetkili servislerde yapılmalıdır..
  • doğru hesaplıyor olması lazım ama elle kontor edin bence yağ çubugu yokmu ilginç :) o zaman mecbur inanıcaksınız bilgisayara..

yağ ücretsiz değişiyor benzincilerde bildiğim kadarıyla..
  • Benzincide degistirmek yanlis bence yagi..

insan ne de olsa supheleniyor biraz...
  • büyük benzincilerdekilerde zaten daha önce firmalarda teknik servis elemanlıgı yapmış kimseler oluyor opelde renaultta ..

cahilide çıkabilir tabi ama siz bilirsiniz riski var diyosanız yetkili servise..
  • o yazdığı 10bin-14500 fln kaç km sonra yap değiştirmen gerektiğini söylüyo olabilirmi acaba
    kaç km yaptıktan sonra nekdr düştüğüne bi bak belki çünkü kuzenimde 306sw var onda kaç km sonra servise gitmesi gerektiği yazıyor seninkide öyle olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hami10

doğru hesaplıyor olması lazım ama elle kontor edin bence yağ çubugu yokmu ilginç :) o zaman mecbur inanıcaksınız bilgisayara..

yağ ücretsiz değişiyor benzincilerde bildiğim kadarıyla..

benimkindede yok .. yağı şöyle elle kontrol edememek ne kötü

arabada servis info düğmesi vardır

ona tıkladıgında neyin ne zaman yapılması gerektiği çıkar

14000 yazıyorsa yagdanlık işaretinin altında 14000 km sonra yag değişeceksin

demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 22 Eylül 2007; 9:04:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaputu degismis arac alinir mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizim yol bilgisayarların da niye öyle bi özellik yok
    yağ çubuğuna bakmak zorunda kalıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

bizim yol bilgisayarların da niye öyle bi özellik yok

arabayı alırken az para vermişsindir ondan olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

bizim yol bilgisayarların da niye öyle bi özellik yok

Sıradaki bakım 30.000 km.de ise ve araç da şu anda 21.000 km.de ise yağ değişimine 9.000 km kaldığını söylemek için bilgisayara çok da lüzum yok. Bilgisayarın karterdeki yağ miktarını ve kalitesini ölçüp yazdığını hiç sanmıyorum. Hatta yol bilgisayarı acaba fabrika çıkışı yüklenmiş verilerle mi (misal 10 bin, 20 bin, 30 bin, vs.) bunu söylüyor yoksa her bakımda servis elemanları bir sonrakinin kaç km.de yapılması gerektiğini giriyorlar mı (yağlama kartı doldurur gibi) o da önemli. Neticede yapılan sadece bir çıkartma işleminden ibaret galiba.

Ama bilgisayar gerçekten yağ durumunu bir şekilde tespit edebiliyorsa o zaman helal olsun. Yine de bu bana yağ çubuğuna bakamayacak kadar aciz veya snob olup aynı zamanda aracının bakımını kaçıracak kadar ilgisiz insanlar için düşünülmüş bir özellik gibi geliyor. Böyle olmadığınız için üzülmezsiniz değil mi?

• araba sırf servise gitsin diye yapılmış teknolojik bir aldatmaca
  • proffesor kardeş aracınıza yağ konulduğunda km söylenir sizdeki 15000 diyelim
    demekki 15000'e kadar yağ değişmeyecek
    arada kontrol edin eksilirse tamamlayın o kadar 15000 ya da 1 yıl dolduğunda hangisi önce gelirse yağ değişiyor
    selamlar
  • Arkadaslar bugun farkettim ki orada yazan kilometre katedilecek km imis. Yani degisim kmsi 14000 yaziyor ise 14000 km daha yol alman gerekiyor..

:)

Tabi bizim aracta 14 binlerde olunca kafamiz karisti..

Bilgisayarin kmyi dusürmesinin sebebi yaptigimiz kmden mis tabi biz olayi bilmedigimiz icin acaba yagmi yakiyor araba ne cabuk bitiyor diye düsünmüstük..

Burada bazi arkadaslarda bahsetmis o yag degisimi icin yapilmasi gereken yol imis ben kitapcigi biraz önce okudum ordan ögrendim
    tesekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.