Şimdi Ara

Kışlık Lastik Degisimi Sonrasi Fazla Yakit Tuketimi (Yakit İndirimi Sonrasi) Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2010 Astra H 1.3 Essentia + Comfort Paket araca sahibim. Gecen seneki lastik degisimime gore 2.5 lt artis var. Normalde kislik lastiklerle sehir ici 6.5 yakan aracim (tekirdag sarkoydeyim, yollar sikintili ve 20 metrede bir tumsek var, surekli 1-2 vites) 8.5-9 lt yakiyor. 2 yildir kullaniyorum ilk defa boyle oldu. Acaba lastik degisimi bu durumu etkiler mi? Ya da lastikcim bir şeyleri yanlis yapmis olabilir mi? Balata surtmesi vs. Eğer yasayan varsa lutfen yardimci olun. Yazlik tekerle uzun yol 4.6 4.8 lt karmada (8000 km ortalamasi) 5.3 5.5 lt yakiyor.

Ayrica bir duyumuma gore en son yakit indiriminden sonra bir cok kiside cok yakma problemi varmıs. Kimsenin gunahini almak istemem ama daha önce boyle konu acilmis ve bircok kisi en az 1. 1.5 lt fazla yakiyor demis. Burnuma kotu kokular gelmiyor degil.

Yardimlariniz icin tesekkurler...

• Geçen seneyi karıştırmayın hocam yazlıktayken kaç yakıyordu kışlıkta kaç yakıyor ( şuan ) artış yüzde olarak aynı ise araçda bir problem olabilir.

Yani yazlık lastikle de fazla yakıyor muydu sormak istediğim bu
  • Bence yakıt kalitesindeki düşüşten, ben lastikte değistirmedim, son indirimli yakıtla tüketim 2 lt arttı, bence yakıtta hile var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 11 Aralık 2014; 22:23:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toygun_ank kullanıcısına yanıt
    Yardımın için çok teşekkürler,

Mesajımda aynen şöyle yazmıştım.

"Yazlik tekerle uzun yol 4.6 4.8 lt karmada (8000 km ortalamasi) 5.3 5.5 lt yakiyor."

Yazlıkta 6.5 ti, hemde sadece 1. ve 2. vites gidebildiğim, 20 metrede bir olan tümseklere rağmen,

Lastiği kışlık yaptım ve yeni yakıt aldım arac değişti, önce yol bilgisayarı etkilendi, neyse bir kaç kez sıfırlarım düzeldi ama şimdi de dediğim gibi 8.5 ki bu rakamı benim araçta görmek güç. Yazın klima ile uzun yolda 4.2 lt ile gittim. Bu iş bir garip...

Yok motor da sıkıntı varsa göstericem ustaya ama usta lastik değişiminden bir şey olmaycağını söyledi.

Bu yakıtsa var ya oynadıkları kesinlikle haram olsun, çok yakmayı bırakın, araçların motorları da bozulabilir, yine de kimsenin günahını almak istemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Yardımın için çok teşekkürler,

Mesajımda aynen şöyle yazmıştım.

"Yazlik tekerle uzun yol 4.6 4.8 lt karmada (8000 km ortalamasi) 5.3 5.5 lt yakiyor."

Yazlıkta 6.5 ti, hemde sadece 1. ve 2. vites gidebildiğim, 20 metrede bir olan tümseklere rağmen,

Lastiği kışlık yaptım ve yeni yakıt aldım arac değişti, önce yol bilgisayarı etkilendi, neyse bir kaç kez sıfırlarım düzeldi ama şimdi de dediğim gibi 8.5 ki bu rakamı benim araçta görmek güç. Yazın klima ile uzun yolda 4.2 lt ile gittim. Bu iş bir garip...

Yok motor da sıkıntı varsa göstericem ustaya ama usta lastik değişiminden bir şey olmaycağını söyledi.

Bu yakıtsa var ya oynadıkları kesinlikle haram olsun, çok yakmayı bırakın, araçların motorları da bozulabilir, yine de kimsenin günahını almak istemem...

O zaman yakıttan olabilir hocam bilmiyorum,

Benim anlamadığım benzinciler yakıtın kalitesiyle neden oynuyorlar sonuçta ucuzlayınca da aynı karı elde etmiyorlar mı ? Yanı ucuz alıp ucuza satmıyorlar mı ?

Eskiden pahalı alıyorlardı eyvallah pahalıydı diyelim, simdi değişen ne oldu yani onu çözemedim...

• Öncelikle lastik hava basınçlarını kontrol ediniz.
  • lastiklere ön/arka 40 psi nitrojen bastırın, 1 lt kadar tasarruf edebilirsiniz ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kiralik arac lastik patlamasi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kışlık lastiğe geçiş ve havaların soğumasıyla benim arabada 1lt fazla yakar oldu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yakıtta hile durumunu cok duymaya basladık son zamanlarda. Benim aracım da yazlık lastiklerle 1.5 litre fazla yakmaya başladı. Kışın gelmesi bu kadar etkiler mi pek zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bu yakıtta hile durumunu cok duymaya basladık son zamanlarda. Benim aracım da yazlık lastiklerle 1.5 litre fazla yakmaya başladı. Kışın gelmesi bu kadar etkiler mi pek zannetmiyorum.

Bazı arkadaşlar saçma görüyor olabilirler ama bir çok kişi aynı durumu maalesef yaşıyor. Belki her istasyonda yaşanan bir durum değildir ayrıca. Sadece benim yaşadığım yerden bağımsız olduğunu biliyorum.
  • quote:

Bu yakıtta hile durumunu cok duymaya basladık son zamanlarda. Benim aracım da yazlık lastiklerle 1.5 litre fazla yakmaya başladı. Kışın gelmesi bu kadar etkiler mi pek zannetmiyorum.

Enson totalde fullemiştim ,2 lt fazla benzin yaktı, lastikte değiştirmedim , lastik basıncı da 33 psi yaptığım halde, indirim olmasa daha iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Enson totalde fullemiştim ,2 lt fazla benzin yaktı, lastikte değiştirmedim , lastik basıncı da 33 psi yaptığım halde, indirim olmasa daha iyiydi.

Son cümle güldürdü

• quote:

Beni yakıttan yana şüphelendiren bir durum yok. Yazları 7.5lt yakıyor, kışları 8.2 - 8.5lt falan.. Ne çekişte ne gidişte ne motor sesinde hiçbir değişim yok.. Arabam 3 yaz geçirdi, bu kış 3. kışı olacak (Nisan 2012'de aldım) hep aynıydı, bende bir değişiklik yok.

Benzini Shell'den alıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.