Şimdi Ara

Yol Tutuşta Civic mi?Focus mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
21.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Civic ve focus un arka suspansiyonu birbiri ile tamamen aynı.
    Bu durumda farklılık olcağını sanmıyorum.
    Ancak ESP li bir araç al, faydasını göreceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

videodaki civic si mı? Bizim civiclere çok benziyor aslında.

Megane RS
    Citröen C4 2.0 VTS (idi herhalde tam hatırlamıyorum)
    Golf GTI
    Civic 1.8 sedan :)

gerçi, karşılaştırılan arabaların hepsi HB ve sportif araçlar, buna rağmen civic golf GTI dan çok daha iyi sonuçlar almış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih!

Civic ve focus un arka suspansiyonu birbiri ile tamamen aynı.
    Bu durumda farklılık olcağını sanmıyorum.
    Ancak ESP li bir araç al, faydasını göreceksin.

<yok hocam, arka süspansiyonlar farklı. Focus'ta tam bağımsız süspansiyon kullanılırken civicte reaktif bağlantılı, viraj denge çubuklu süspansiyon var.
    ön süspansiyonları aynı sistemdir. McPherson tipi bağımsız ön süspansiyon var her ikisinde de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

videodaki civic si mı? Bizim civiclere çok benziyor aslında.

Megane RS
    Citröen C4 2.0 VTS (idi herhalde tam hatırlamıyorum)
    Golf GTI
    Civic 1.8 sedan :)

gerçi, karşılaştırılan arabaların hepsi HB ve sportif araçlar, buna rağmen civic golf GTI dan çok daha iyi sonuçlar almış.

O zaman civic'e bravo diyorum Alt takımlar bizimkilerle aynıdır tahminimce, bu arada golf feci dağıtmış o nedir öyle ya? C4 Vts'de fena değilmiş hani...

• bi anormallik var civiclerin süspansiyonunda
    normalde araç yüksek-yumuşak olur.
    bizimkiler alçak yumuşak.
    alçak ve sert olsa yol tutuşu iyi olur,
    yumuşak ve yüksek olsa konforu iyi olur.
    ama japonlar ayarlayamamış bu oranı
     Yol Tutuşta Civic mi?Focus mu?
     Yol Tutuşta Civic mi?Focus mu?
    bu da eski ve yeni civiclerin süspansiyon yapısı
    arka

ön

• Civic'lerin süspansiyonu yumuşak değil ki, aksine normalden 1-2 kademe daha sert

quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

Aşağıdaki videoyu izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

http://videos.streetfire.net/video/Dynamic-Test_634390.htm

Bu video'yu daha önce de izleyip aynı şeyi düşünmüştüm...

Evet videoda en çok yatan araba Civic doğru ama aynı zamanda en az savrulan da Civic. Araç yatıyor ama yoldan çıkmıyor, tren rayında gibi gidiyor dikkatli izlenirse eğer. Bu şekilde giden diğer tek araba C4 olmuş, o fazla yatmaması sebebiyle daha iyi tabi ama konforu yoktur hiç taş gibi süspansiyon yüzünden.

• c4te focus süspansiyonu vardı değil mi?
    bu videoda c4 yerine focus olsa 3-5 aynı olurdu yani?
  • burdanda anlaşıldığı gibi honda rakiplerininden çok daha üstün. araba nerdeyse gram savrulmadı bence..
  • Açık ara focus.Civic gemi gibi yatıyor.Focusla 160 la şeritte şeride zıplatabilirsiniz aracı ama civic le aynı şey çok daha fazla profesyonellik gerektirecektir.Standart araçlarda focus bmw 3 passat bmw 1 bmw 5 gibi araçlardan bile çok daha önde yol tutuş anlamında.HB ve sedan focusu kullandım fakat hb ile yol tutuşunu test etme imkanım olmadı fakat sedan focus tek kelimeyle mükemmel.her ne kadar aracı sevmesemde yol tutuş olarak kesinlikle sınıfının referansı
  • Ben 160la çok makas attım, öyle yatma falan yok...

O şekilde yatması için çok çok ani hareketler yapmanız lazım -ki zaten günlük kullanımda öyle hareketler imkansıza yakın.
  • BENDE DRMOZ ARKADAŞIMIZIN BİZE VERMİŞ OLDUĞU ADRESTEN SAVRULMA TESTLERİNE BAKTIM. CİVİC RAKİPLERİNDEN ÇOK DAHA ÜSTÜN GÖZÜKÜYOR. AMA FOCUS TESTTE OLMADIĞI İÇİN Bİ YORUM YAPAMIYORUM. TEKRAR TEŞEKKÜRLER DRMOZ..

http://videos.streetfire.net/video/Dynamic-Test_634390.htm
  • Yine yineliyorum. HB civic kullanın fikriniz çok değişecek. Bugünki eğlencemden biliyorum, test edebiliyorsanız edin
  • Hatchback'in ağırlık dağılımı,
    Sert ve alçak süspansiyon,
    Geniş ve ince yanaklı lastiklerle birleşince yol tutuş konusunda birçok referans araç ile yarışır.
  • genede civic
  • Arkadaşlar gidin az bir süre usta sürücü eğitimi alın,bakın abakalım ondan sonra esp ye yada vsa a ihtiyaç duyuyo musunuz..Araçla %100 bütünleşmeiyseniz trafiğe çıkmayın zaten..hadi çıktınız ne sürat yapın ne makas atın ne tokat atın hiçbirşey yapmadan usul usul gidin..durduk yere arabaları neden kasıyosunuz ki şimdi..araçda VSA da olsa ESP de olsa aceminin elinde ikiside bir işe yaramaz.
  • Önce ESP'nin çalışma mantığını anla sonra yorum yap bence...

Ne kadar pro olursan ol senin kurtaramayacağın ama ESP'nin kurtaracağı durumlar var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso614300

Arkadaşlar gidin az bir süre usta sürücü eğitimi alın,bakın abakalım ondan sonra esp ye yada vsa a ihtiyaç duyuyo musunuz..Araçla %100 bütünleşmeiyseniz trafiğe çıkmayın zaten..hadi çıktınız ne sürat yapın ne makas atın ne tokat atın hiçbirşey yapmadan usul usul gidin..durduk yere arabaları neden kasıyosunuz ki şimdi..araçda VSA da olsa ESP de olsa aceminin elinde ikiside bir işe yaramaz.

Arkadaşlar gidin az bir süre usta sürücü eğitimi alın,bakın abakalım ondan sonra esp ye yada vsa a ihtiyaç duyuyo musunuz..Araçla %100 bütünleşmeiyseniz trafiğe çıkmayın zaten Katılmıyorum: ESP artık her araçta standart olması gereken bir acil güvenlik donanımıdır. Sürücünün öngörüp tepki vermesinden çok daha hızlı ve çok daha karmaşık tepkiler vererek aracın çizgisine dönmesini sağlar. İngiltere'de bir anket yapmışlar, soru "sizce araba kullanma seviyeniz nedir?" katılımcıların %80'i ortalamanın üzerinde araç kullandıklarını belirtmiş. Siz de %80'e giriyorsunuz herhalde

.hadi çıktınız ne sürat yapın ne makas atın ne tokat atın hiçbirşey yapmadan usul usul gidin..durduk yere arabaları neden kasıyosunuz ki şimdi..araçda VSA da olsa ESP de olsa aceminin elinde ikiside bir işe yaramaz. katılıyorum, siz kendiniz ne kadar usta olursanız olun, trafikte makas atarken başka araçları da tehlikeye atarsınız ve kaza yapmasanız bile kazalara sebebiyet verebilirsiniz.

• VSA ya nden herkes ESP diyor acaba
  • Focus hatchback civic sedana göre daha iyi yol tutuyor.(İkisini de kullandım. Şu an Focus sahibiyim.)
    Ama bir yıl Alfa Romeo kullanan birisi olarak söylüyorum focus ne kadar yol tutarsa tutsun zor tepki veren direksiyonu ile yüksek hız çok tehlikeli.147'mi çok özledim. Lanet olsun bu benzin fiyatlarına
  • Konuyla pek alakası olmasada, bugün focus rs'i yakından inceleme fırsatım oldu, ford motorsporları sposorluğunda rs ile ufak bir gösteri izledim, ağzım açık kaldı... Yok böyle bir alet yaa 305hp 440nm tork ile resmen yol küreme makinası
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.