Merhaba, Sizin sorununuz akü ile alakalı değil, düzgün bir şekilde marş basıyor akü, Yukarıdaki arkadaşlarında dediği gibi , sırası ile buji, bobin ve motor soğuk iken silindir basınç ölçümü yaptırın, büyük ihtimal subaplarda sıkıntı var. Subaplarda sıkıntı olduğunda aynı sizin arabanızda olduğu gibi soğuk iken çalışmaz ama araç bir kere çalıştımı, ısındığında hiç bir sorun olmadan çalışmaya devam eder. |
yola gideceğim araba çalışmıyor yardım lütfen videolu (3. sayfa)
-
-
aracı sadece benzinde çalıştırmayı dene. aynı problem devam ediyor mu. bir de aküyü kendin niye değiştirmek için uğraşıyon ki. aküyü takarken arabanın beynine zarar vereceksin 50 lira kar edeyim derken.
-
Sorun LPG ayarindan da olabilir. Bi LPG ustasına ayar yaptırın bence. Birden fazla sebebi olabilir maalesef bu sorunun. Ama akü değil bence. Aynı sorunu bizde focus 1 LPG li araçta yaşadık. Bozuk LPG ayarı ilk marşı dahi etkiliyor. Buji buji kablosu ve ateşleme bobini de baş şüpheliler arasında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçen gün aynı buna benzer bir sorun ile araç geldi. tek farkı konu sahibinin aracı 6-7 çevirmeyle çalışıyorsa servise gelen araç 3-4 kere çevirme sonucu çalışıyordu. krank sensörüne bile baktık sorun gözükmedi. en son nereden estiyse akü deneyelim dedik sorun aküde çıktı. o araçta da aküyü işaret eden bir durum yoktu.
yani nedeni konusunda hiçbir fikrim yok ama akü azalması böyle durumlar yaratabiliyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: fatihmMerhaba,
Sizin sorununuz akü ile alakalı değil, düzgün bir şekilde marş basıyor akü,
Yukarıdaki arkadaşlarında dediği gibi , sırası ile buji, bobin ve motor soğuk iken silindir basınç ölçümü yaptırın, büyük ihtimal subaplarda sıkıntı var. Subaplarda sıkıntı olduğunda aynı sizin arabanızda olduğu gibi soğuk iken çalışmaz ama araç bir kere çalıştımı, ısındığında hiç bir sorun olmadan çalışmaya devam eder.
hocam bu gün yeniden bilgisayara bağladık 1 ci silindir hatası gibi bir şey çıktı araçta buna bağlı 1 kaç alt sorunda yazıyordu araçta kalıcı olmasa da hataları sildik aracın bobinlerinde yanma olma ihtimali mevcut mudur ? 1 ci slindir hatası neden meydana gelir
-
quote:
Orijinalden alıntı: manisa_traracı sadece benzinde çalıştırmayı dene. aynı problem devam ediyor mu. bir de aküyü kendin niye değiştirmek için uğraşıyon ki. aküyü takarken arabanın beynine zarar vereceksin 50 lira kar edeyim derken.
araç zaten ilk marş otomatik olarak benzinde yapıyor dolayısıyla sadece benzinde çalışmış oluyor aküyü takarken dikkatli oluyorum hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: emir.ksk
geçen gün aynı buna benzer bir sorun ile araç geldi. tek farkı konu sahibinin aracı 6-7 çevirmeyle çalışıyorsa servise gelen araç 3-4 kere çevirme sonucu çalışıyordu. krank sensörüne bile baktık sorun gözükmedi. en son nereden estiyse akü deneyelim dedik sorun aküde çıktı. o araçta da aküyü işaret eden bir durum yoktu.
yani nedeni konusunda hiçbir fikrim yok ama akü azalması böyle durumlar yaratabiliyorhocam aküye bağlı olarak aracın bobinlerini etkiler mi elektirik aksamı olarak çünki aracı bilgisayara bağladığımızda 1 ci slindir ile ilgili bir hata vermişti
-
quote:
Orijinalden alıntı: emir.ksk
yani nedeni konusunda hiçbir fikrim yok ama akü azalması böyle durumlar yaratabiliyorAmperi marş çekiyor aynı anda ateşlemeye yetmiyor gibi bir sonuca varırız oda bobini işaret eder o araç bir süre sonra gene gelecektir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.hocam aküye bağlı olarak aracın bobinlerini etkiler mi elektirik aksamı olarak çünki aracı bilgisayara bağladığımızda 1 ci slindir ile ilgili bir hata vermişti
Alıntıları GösterBen de vw aracıma en son bosch marka buji takmıştım. Bu kış 4 silindir birden ateşleme hatası kaydetti eksi derecedeki havalarda. Arabada hiç şikayet yok. Hatayı sildik, 2 aydır bi daha tekrarlamadı.
Ngk bujiden şaşmamak lazım anlaşılan. Geçenlerde malzemeleri ben alayım bakımı sen yap dediğim bir vw ustası direkman bujileri ngk dışında bir marka alırsan takmam demişti. Ben de bosch markasını bi halt sanıyodum. Isim yapmış diye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.hocam aküye bağlı olarak aracın bobinlerini etkiler mi elektirik aksamı olarak çünki aracı bilgisayara bağladığımızda 1 ci slindir ile ilgili bir hata vermişti
Alıntıları Gösterçalıştıktan sonra 1. silindir kompresyonuna bakıldı mı ? çok bir parça yok 1. silindirin buji, buji kablosu ve değişiklik yoksa bobin denenir. ama 4 silindir araçta 1. silindir ateşleme sorunu yüzünden bu kadar marş almamazlık bence yapmamalı. yine de denemekte fayda var.
sizin şehir neresi ? belki bilen biri çıkar da düzün bir usta önerir.
-
Siz subapları kontrol ettirin, ateşleme hatası olması da muhtemeldir.
-
Hocam.
Aynı sorunu ben yaşadım aynı sizinki gibi.
Buji, subap, bobin, egzos sensörü ve bir takım sensörler, neler neler değiştirdiler ve işin şerefsizliği sabah yapmasından dolayı 12 gün sanayide bekledi araç sabah denenmek için. her parça takmada sabah beklendi.
Ama yine çözülmedi sorun.
Aracın komple elektrik tesisatı yenilenince araba canavar oldu.
Akünüz ve marşınız sağlam maşallah.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CihangirCanavarıBen de vw aracıma en son bosch marka buji takmıştım. Bu kış 4 silindir birden ateşleme hatası kaydetti eksi derecedeki havalarda. Arabada hiç şikayet yok. Hatayı sildik, 2 aydır bi daha tekrarlamadı.
Ngk bujiden şaşmamak lazım anlaşılan. Geçenlerde malzemeleri ben alayım bakımı sen yap dediğim bir vw ustası direkman bujileri ngk dışında bir marka alırsan takmam demişti. Ben de bosch markasını bi halt sanıyodum. Isim yapmış diye.
Alıntıları Gösteranladım hocam bende bundan sonra kesinlikle ngk dan şaşmayacağım yaptık bir hata taktık bosh marka bujileri sonuç hüsran görüldüğü üzere umarım ki 1 ci silindir hatasını bujiden yapmış olmasıdır yoksa işim iş vallahi
-
quote:
Orijinalden alıntı: ScR3Am05Hocam.
Aynı sorunu ben yaşadım aynı sizinki gibi.
Buji, subap, bobin, egzos sensörü ve bir takım sensörler, neler neler değiştirdiler ve işin şerefsizliği sabah yapmasından dolayı 12 gün sanayide bekledi araç sabah denenmek için. her parça takmada sabah beklendi.
Ama yine çözülmedi sorun.
Aracın komple elektrik tesisatı yenilenince araba canavar oldu.
Akünüz ve marşınız sağlam maşallah.
bendemi yenilesem hocam acaba işe yarar mı vallahi artık en ufak bir çare arıyorum bende
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 1 Nisan 2021; 23:12:37 > -
Hocam lpg regülatörü diyaframı yırtık ve yanma manifolduna gaz doluyor sizde marşa bastığınızda benzin gidiyor ayni odaya zengin karışım olduğu için araç çalışmıyor gibi geldi.
Buyuk ihtimal Yakit filtresi , sonra sırayla yakit pompası(suzgec) ya da LPG sistemi problemi.
Akü değil , aku ya da elektrik problemi olsa Mars motoru canavar gibi dönmez. Ya da ısınınca problem düzelmez.
Filtre ya da pompalar pislik ya da şu nedeniyle jellesme ya da tikanik yapıyordur. ( benzin samandıra da olabilir)
Uzun süre az yakıt(benzin) ile kullanılan LPG araçlarda samandıra seviye problemi nedeniyle pompa basmayabilir.(sanıyorum çeyrek depo yakit var, bunu gectim)
En son benzin filtresi kaç km once koyuldu, orijinal mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 2 Nisan 2021; 0:7:4 >
3 işlem bu yapılanlar bi işlem değilki. LPG'de sıkıntı olsa boğulmaya bağlı hava filtresi içinde ve egzozda patlama olur. Benzin gelmiyor veya ateşleme yapmıyor. Marş yaparken egzozu koklayın çiğ yakın kokusu geliyorsa benzin geliyordur. Bana göre büyük ihtimalle bobin sorunu. Arıza bu yönde çıkarsa servisten orijinal bulmaya çalışın. Ayrıca bujilerinide özellikle değiştirin ve onunda servisten kesinlikle orjinal alın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 2 Nisan 2021; 0:6:45 >
Bobin olsa ısınınca da tekler ya da titreşim yapmaz mı? Soğuk ile alaka kuramadım.
Sorun aküde değil.
Ateşleme sistemine ve yakıta bakılmalı.
Arızalı bobin soğukta 12v yi yüksek voltaj çevirmekte güçlük çeker. Güçlü akımı elde edemediği den ateşleme gerçekleşmez. Buna bağlı düşük akıma maruz kalan buji korozyona uğrar görevini tam yapamaz olur. Isınan bobin iletkenliğini kazanır ve sorun yokmuş gibi devam eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X